Annika Sundin Podcasts
-
Vilken roll spelar de små hållbarhetsåtgärderna i det stora gröna skiftet? Annika Sundin är hållbarhetskonsult och "greenfluencer" bakom Instagramkontot Medveten i stan. Hon har gjort det till sin personliga mission att lyfta goda exempel och inspirera andra till hållbara val - både i vardagen, skolan och på arbetsplatsen. I det här avsnittet pratar vi om Annikas drivkrafter, hur man skapar engagemang i klimatfrågan, samt relationen mellan individuella val och globala system. // Inspelat i Kitchen Studio på Roslagsgatan 23 i Stockholm. // Programledare: Christian von Essen // Läs mer på hejaframtiden.se och framtidenshallbara.se
-
Holistisk hållbarhet - vad i hela friden är det? Och hur kan man koppla ihop kvinnans förmåga att alltid ta ansvar med oro för klimatet och klimakteriet? Vi är många som bär på ett stort ansvar som kan skapa frustration och en önskan om förändring. Hållbarhetsinspiratören Annika Sundin bjuder på en personlig klimakterieberättelse om hur hon har hanterat sina förklimakteriesymptom och tänker på hållbarhet kring sig själv och sin omgivning. I ett samtal med Åsa Melin berättar Annika om förvirring, stora blödningar, skepsis kring hormoner och konstiga rekommendationer från gynekologen. Den första delen av klimakteriet har förändrat synen på vilka krav man kan ställa på sig själv och andra. Vi talar också om hormonstörande ämnen och vad man kan göra för att gynna sitt välbefinnande, hormonella balans och samtidigt skapa hållbara vanor som gynnar klimat och natur på ett bredare plan.
Läs mer på www.klimakteriepodden.se
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Denna vecka bjuds du på ett upplyftande avsnitt om hållbarhet med Annika Sundin som driver Instagram-kontot ”Medveten i stan”.
Hon delar tips på hur vi enkelt och med glädje kan skapa förändring, något vi själva också blir glada av! En sak du kan göra är att tänka på din egen konsumtion och ett roligt tips är att nätshoppa på second hand. Här hittar du några bra ställen att handla på:
Facebook marketplace, Tise, Sellpy, Plick, ReRobe, Arkivet, Röda korset, Erikshjälpen, Auktionsverket, Metropol, Lauritz.
Följ Annika på Instagram: @medveten_i_stan.
Vill du beställa hälsoprodukter kan du göra det via www.glimja.com och med koden GLÄDJEPODDEN får du 15% rabatt på ditt nästa köp.
Mig når du på [email protected], gladjefabriken.se , Glädjekanalen på Youtube och Glädjefabriken på sociala medier.
Ta hand om dig, ha kul och skapa förändring på ditt sätt! ♡
-
Avsnittet gästas av Annika Sundin aka Medveten i stan. Vi diskuterar en hållbar livsstil i stan vs landet, Annikas syn på förbud, dilemman i vardagen och konsumentens makt. Vi får gräva i Annikas hjärna och hon ger sig sina FYRA bästa tips för en hållbar livsstil. I eftersnacket uppmanar vi till riktad PMS.Vi har lite ljudproblem men om ni föreställer er att ni lyssnar på Ring P1 och inringarna till deras röstbrevlåda så är ni hemma.
-
Vardagliga, miljövänliga knep för att få mer kvar i plånboken bjuder veckans gäst greenfluencern Annika Sundin på. Inom allt från konsumtion, mat och städ till transport och jobb går det att ställa om – och idéer om hur man gör det dukas upp i avsnittet. Annika är en positiv omställningskraft som inspirerar tusentals med sitt Instagramkonto medveten_i_stan.
Sparar man på att leva hållbart?
– Det beror på hur man lever idag och om man redan påbörjat sin omställning, och i så fall vilken ände man börjat i. Vi kan påverka på flera sätt. Vi kan titta på konsumtionen. Idag köper vi nyproducerade saker och kläder. Ställer vi om till att handla och sälja mer second hand får vi ner kostnaden. Dessutom är det viktigt att vi tar hand om det vi redan har och varför inte upcycla? Kan du hyra istället för att köpa? Alltså bli en cirkulent och använda istället för att äga, säger Annika Sundin.
När det kommer till mat så är ofta ekologiskt dyrare. Vad tänker du om prissättningen på matvaror?
– Det är ett systemfel. Systemet kan hjälpa oss att prioritera den typen av mat. Men om man ställer om konsumtionen, matinköpen och resandet så finns det pengar över.
Sopor, tvätt och städ. Hur sköter man det på ett hållbart sätt?
– Sortera på rätt sätt. Vi konsumenter har mycket kvar att lära om sortering istället för att bara kasta rakt ner i soporna. Vädra är något vi har glömt bort. Jag tvättar i tvättstugan varannan vecka. Vi har effektiva maskiner där det räcker att tvätta i 40 grader och vi ska skippa sköljmedlet. Vi behöver det inte. Vill du ha något mjukare kan man använda ättika. Försök välja tvättmedel i refill istället för de stora plastdunkarna. För städ finns många naturliga produkter som ättika och bikarbonat.
Om man ställer om, hur mycket tjänar man på det?
– Jag känner mig rikare. Jag kan påverka och förändra. Både mitt eget liv och företag och se att något händer. Det är den största vinsten, även om jag också ser vinster i plånboken.
Vad säger du till de som tycker att en omställning låter tråkigt och jobbigt?
– Ta ett steg i taget. Jag tror att den personer tror att den måste rädda världen och den känslan är övermäktig. Fokusera på det du kan göra i din vardag. Ta ett steg i taget. Det är en resa. Du kan börja med maten, det gjorde jag när jag började min omställning. Börja med något som du brinner extra mycket för. Det är jättebra att börja men också att inspirera andra, säger Annika Sundin.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Annika Sundin är kvinnan bakom instagramkontot medveten_i_stan och i veckans avsnitt djupdyker Härligt Ärligt i vikten av hållbarhet tillsammans med henne. Varför startade hon kontot och vad är drivkraften bakom hennes arbete för en mer hållbar förändring? När började hennes klimatångest och vad betyder hållbarhet för henne? Vilka är hennes bästa tips för vardaglig hållbarhet, vilka är hennes favorit lifehacks och vad betyder det härliga begreppet “Preloved” och varför är det så viktigt?
Och varför ska man äta frukt och grönt i säsong?
IG: medveten_i_stan
Följ Härligt Ärligt Podcast på Instagram!