Afspillet
-
De dienst heeft voldoende reden om zich zorgen te maken over Sander. De vraag is alleen: zijn er ook al genoeg verdenkingen om een tap te mogen plaatsen? Liesbeth ontmoet Dana. Zij werkt als audiobewerker bij de AIVD. Hoe ziet een gemiddelde werkdag van een audiobewerker eruit? En hoe werkt dat eigenlijk, iemand afluisteren? Ook spreekt Liesbeth met Marja, die leiding geeft aan de afdeling Open Source Intelligence (OSINT). Haar team speurt op internet naar informatie in open bronnen, die weliswaar voor iedereen toegankelijk zijn, maar niet altijd even makkelijk vindbaar zijn. Het OSINT-team heeft belangrijke informatie over Sander gevonden.
Elke maandag een nieuwe aflevering. Dit is een fictief verhaal. Alle overeenkomsten met bestaande mensen of organisaties berusten op toeval.
-
In deze aflevering leren we meer over Sander en maakt Liesbeth kennis met Leonie. Zij werkt als analist voor de dienst. Is er eigenlijk wel genoeg reden om een inlichtingenonderzoek te starten? En zo ja, welke stappen moet Liesbeth zetten? Leonie licht de mogelijkheden en afwegingen uitvoerig toe. Daarna spreekt Liesbeth met Andrea. Zij werkt als acquisiteur bij de AIVD en legt contact met mensen die mogelijk over relevante informatie beschikken voor het onderzoek. Hoe kan zij Liesbeth verder helpen?
Elke maandag een nieuwe aflevering. Dit is een fictief verhaal. Alle overeenkomsten met bestaande mensen of organisaties berusten op toeval.
-
In de eerste aflevering maakt Liesbeth kennis met Bart. Hij is teamhoofd van een contraterrorisme team van de AIVD. Hij zal Liesbeth begeleiden tijdens haar onderzoek. Ook praat zij met Ton. Hij is als jurist werkzaam bij de AIVD, weet alles van de wet, en adviseert inlichtingenofficieren over de stappen die zij wel en niet mogen zetten tijdens een onderzoek. Tot slot horen we over Sander, een student Chemical Engineering uit Delft die volgens zijn docent zeer opmerkelijke vragen stelde tijdens een practicum. Is Sander gewoon een geïnteresseerde student? Of is dit de start van een onderzoek?
Elke maandag een nieuwe aflevering. Dit is een fictief verhaal. Alle overeenkomsten met bestaande mensen of organisaties berusten op toeval.
-
'Als ik nu omval, of doodga op een berg waar ik bovenop wil klimmen, dan is dat voor mij oké. En voor mijn kinderen en familie natuurlijk heel vervelend. Ik zeg niet dat ik dood wil, helemaal niet, ik wil 100 worden, maar ik ben er niet bang voor.’ Samen met Beau van Erven Dorens sprak ik een half uur lang over het zijn van een kakker en de koning van de Late Night, het vaderschap en hoe Beau recent ontdekte dat hij ADHD heeft.
-
'De grootste les die ik heb geleerd is dat ik heel veel mazzel heb gehad. Soms denk ik nu wel 'Jezus, loopt iedereen te zeuren dat ze nu niet naar het buitenland kunnen. So what? Overleef het eerst maar eens even met z'n allen.' Samen met NOS anchor Rob Trip sprak ik over de ziektes waar hij mee moest dealen, het presenteren van het achtuurjournaal, geloven in God en het NOS-DNA.
-
Een aantal weken geleden, ver voor de uitbraak van het coronavirus, sprak ik met Patty Brard. Morgen wordt ze 65 en daarom vandaag een aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Over een wijntje en een lijntje, het krijgen van klappen, het leven van een showbizzkoppel en Bridget en André.
-
Op maandag 30 maart hoorde Bram Moszkowicz dat hij niet terug mag keren als advocaat. Over die uitspraak, de rest van zijn leven en zijn familie sprak ik hem een half uur lang, vanuit de NPO Radio 2 quarantaine-studio.
-
'Een stel idioten die elkaar op een industrieterrein afknallen tijdens een ripdeal, dat boeit me echt geen reet. Nee. Of Holleeder, Taghi of zo. Interesseert me echt niks. Ik kan me er niet druk om maken. Maar iets dat heel veel mensen aangaat wel.' Ik sprak een half uur lang met misdaadjournalist Kees van der Spek over zijn spectaculaire televisieprogramma's, werken met Peter R. de Vries, complottheorieën en het bestaan van een God.