Følger

  • Hoe en waardoor wordt iemand slachtoffer van nepnieuws?

    De Deventer Mediazaak is een zesdelige podcastserie over hoe de Deventer moordzaak ontaardt in een mediazaak. Van verslaggeving en waarheidsvinding via infotainment naar een hetze. Feit en fictie gaan een eigen leven leiden en er vallen meer slachtoffers dan alleen de vermoorde weduwe. Journalisten, redacteuren van talkshows, opiniemakers, BN’ers en andere betrokkenen vertellen hoe ze onderdeel werden van deze mediadynamiek.

    Podcastmaker Annegriet Wietsma borduurt daarmee voort op het boek De Deventer Moordzaak; het complot ontrafeld van journalist Bas Haan. In de podcast is een belangrijke rol weggelegd voor Michael de Jong, die door de media verdacht werd gemaakt en bestempeld als ‘de klusjesman’. Hij vertelt hoe de affaire zijn leven tot op de dag van vandaag bepaalt.

  • In Cocaïnekoorts onderzoekt misdaadverslaggever Jan Meeus hoe Nederland is uitgegroeid tot de draaischijf van de cocaïnehandel in West-Europa. Onder welke omstandigheden groeien criminelen uit tot cocaïnebaronnen?

    In het eerste seizoen onderzoeken Jan Meeus, Elze van Driel en Gabriella Adèr hoe een Marokkaanse jongen uit het Utrechtse Vianen kon uitgroeien tot cocaïnebaron. Welke rol heeft onze samenleving daarin? En waarom wordt Ridouan Taghi gelinkt aan de moord op Derk Wiersum?

    In het tweede seizoen onderzoeken Jan Meeus en Elze van Driel waarom de politie Piet Costa verdenkt van het oprichten van de martelcontainer die werd gevonden in Wouwse Plantage. Hoe groeide hij uit tot echte Nederlandse narco? Wat zegt dat over hem? En vooral, wat zegt dat over Nederland? .

  • In Miljuschka’s nieuwe podcastserie “Eetgeheimen” praat Miljuschka Witzenhausen met haar gasten over haar favoriete onderwerp: eten! Via smaakherinneringen duikt ze het leven in van mensen die zij interessant en inspirerend vindt.

  • Als Raoul Flores en zijn vriendin gaan trouwen verrast zijn schoonvader hen met een enorm cadeau: een landhuis op het Vlaamse platteland. Hoewel het huis behoorlijk in verval is geraakt besluiten de geliefden er toch hun trouwerij te houden. In de dagen voor de bruiloft komen vrienden en familie langs om te helpen. Maar wanneer ze ’s nachts wakker worden gehouden door vreemde schimmen en geluiden, blijkt dat het huis meer voor ze verbergt dan ze lief is. Phasmophobia is de nieuwe podcastserie van de makers van De Blankenberge Tapes, Tom Hofland en Pascal van Hulst. Phasmophobia is een co- productie van VPRO en Room for Film, in opdracht van NPO Radio 1 en (mede) mogelijk gemaakt door VRT en Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

  • Stel dat je mag rondsnuffelen bij de AIVD. Stiekem kijken wat onze Inlichtingen- en Veiligheidsdienst allemaal uitspookt. In deze spannende NPO Radio 1-podcast van de KRO-NCRV nemen we je mee achter de schermen. We spreken mensen die er werken, of gewerkt hebben, en duiken in hun geheimen en de opwinding die de job met zich meebrengt.
    En hoe belangrijk is het eigenlijk dat we zo’n inlichtingendienst hebben?

    Ontrafel samen met makers Wil van der Schans en Constant Hijzen de mysteries van de AIVD.

  • Marc-Marie Huijbregts en Isa Hoes verwonderen zich over alledaagse zaken, waarvan de gewone man zich zelden afvraagt of hij er überhaupt een mening over heeft: van bakfiets tot airfryer en alles daartussen in. Waarom is de OV-chipkaart geel? Wat is het lelijkste strand van Nederland? En hoe zit het met de humor van Willem-Alexander? Tussendoor worden parels uit TV-land nabesproken en is alles en iedereen welkom tijdens het inloopuurtje.


    🎧 Geproduceerd door Tonny Media.


    💙 Wil je meer van ons horen? Luister dan naar Marc-Marie & Isa Vinden Nog Eens Iets, exclusief op Podimo. Via deze link 30 dagen gratis!


    ❤️ Instagram

    ⭐️ TikTok

    🎥 YouTube

    📧 Mail ons


    Credits:

    Redactie: Chrisje van DuivenbodenArtwork: Geeske Boudestein

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • In 1977 wordt de bekende societydiva Mathilde Willink dood aangetroffen in haar hemelbed. Zelfmoord, is de conclusie van de politie. Maar veel van haar vrienden hebben hier nooit in geloofd.

    In de zesdelige true crime podcastserie 'Mathilde's Mysterie' duiken journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink (makers van 'De Showbizzmoord') in deze geruchtmakende zaak vol intriges. Is Mathilde's dood zelfmoord of toch moord? Te beluisteren vanaf 28 januari 2021.

  • China is razendsnel opgeklommen tot wereldmacht. En als het aan leider Xi Jinping ligt, blijft het daar niet bij. Hij heeft grootse plannen voor de toekomst. Plannen die wij niet kunnen negeren. In deze podcast onderzoekt journalist Saar Slegers samen met China-correspondent Cindy Huijgen en geopolitiek expert Ties Dams wat Xi’s toekomstplannen betekenen voor de Chinezen én voor ons hier in Europa.

  • It’s 1990. The Berlin Wall just fell. The Soviet Union is on the verge of collapse. And the soundtrack to the revolution is one of the best selling songs of all time, the metal ballad “Wind of Change,” by the Scorpions. Decades later, journalist Patrick Radden Keefe heard a rumor: the song wasn’t written by the Scorpions. It was written by the CIA. This is his journey to find the truth. Wind of Change is an Original Series from Pineapple Street Studios, Crooked Media and Spotify.

  • Over de overgang bestaan veel misverstanden. Vrouwen die er niet over praten. Huisartsen en gynaecologen die klachten niet serieus nemen. In deze podcast volgt vijftigplusser Elles de Bruin de overgang in de hoop het taboe nu eindelijk te doorbreken.

    Of het nu gaat over een droge vagina, stemmingswisselingen, hormoontherapie, de werkvloer, geestelijke gezondheid of mannen - want ja, ook mannen komen in de overgang terecht - in deze podcast komt het allemaal ter sprake.

    Dit is een podcast van Omroep MAX en NPO Radio 1.

  • Suzan & Freek bespreken wekelijks wat hen bezig houdt, beantwoorden vragen van luisteraars én sluiten iedere aflevering af met muziek.

  • Beluister hier seizoen 1 en 2 van Roels Sofasessies.

    In seizoen 1 van Roels Sofasessies maakte Roel van Velzen een podcast over de heftige tijd na zijn scheiding. Door ervaringen uit te wisselen met bekende collega's probeerde hij orde te scheppen in de chaos. Nu hij een jaar verder is komt hij voor heel andere dilemma’s te staan: hoe houd je de relatie met je ex gezond en hoe voed je los van elkaar, maar toch samen op? Wanneer en hóe stel je je nieuwe liefde aan je kinderen voor? En hoe zorg je dat je niet weer dezelfde fouten maakt als in je vorige relatie? 

    In dit tweede seizoen praat Roel van Velzen over het leven als gescheiden, én opnieuw verliefde man. Onder het motto ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ bespreekt hij met bekende collega’s hoe het is om opnieuw te beginnen. De ‘ervaringsdeskundigen’ praten eerlijk over fouten, valkuilen en verdrietige momenten. Maar vooral over de lessen die ze na hun scheiding hebben geleerd en hoe ze die toepassen in hun zoektocht naar nieuw geluk. En wat blijkt? Er is licht aan het eind van de tunnel! Dit seizoen op de sofa van Roel: Linda de Mol (presentatrice/actrice/creatief directeur Net5), Glennis Grace (zangeres) , Barry Atsma (acteur), Xander de Buisonjé (zanger) en Elske DeWall (singer/songwriter).

  • Carrie & Eddie bespreken tweewekelijks op een toegankelijke manier spraakmakende opgeloste Nederlandse moordzaken. Wie denk jij dat het gedaan heeft? 

  • In de podcast Familiegeheimen gaan Astrid Holleeder en Miljuschka Witzenhausen met elkaar in gesprek zoals alleen een moeder en dochter dat kunnen. En jij mag meeluisteren naar hun verhalen en ervaringen.

  • Onland, de podcastserie van regisseur en programmamaker Joost Engelberts begint als de 12-jarig Rinie Wielheesen op een koude en donkere winteravond wordt verkracht en vermoord. De moordenaar wordt niet gepakt. Deze beestachtige daad slaat diepe wonden in de kleine gemeenschap, sterker nog - zo menen velen- deze moord is het trauma van de Achterhoek.

    Rinie Wielheesen was het buurmeisje van Joost Engelberts. Hij reist terug naar zijn geboortegrond maar niet om de dader op te sporen. Onland is geen whosdunnit maar een whatsdunnit. In deze serie hoor je en voel je de impact van dit drama op een kleine buurtgemeenschap.

    ’t Onland is een onheilspellende luisterervaring in de Achterhoek, een verhaal dat als een onverharde landweg kronkelt door een ruimte en een tijd waarin vooral gezwegen en verzwegen werd.

  • Gothrecht is een absurdistisch en fictief hoorspel met originele muziek. Het hoofdpersonage, een gothic vrouw genaamd Brinta (stem Georgina Verbaan), moet zich voor de liefde een weg banen uit het ‘Pierre Bokma-kantoorcomplex.

  • In deze zesdelige podcastserie duiken journalist Ieke Schout en podcastmaker Lieke Malcorps in één van de grootste onopgeloste kunstroven ter wereld.

    In 1934 wordt in Gent een deel van Het Lam Gods, het meesterwerk van Jan van Eyck, gestolen. Tot op de dag van vandaag is één paneel van het altaarstuk, dat van De Rechtvaardige Rechters, nog altijd niet teruggevonden. Terwijl dit wel had gekund... 

    Er worden afpersbrieven verstuurd, iemand doet een bekentenis op zijn sterfbed én er is een mysterieuze code. 

    Samen met Vlaamse amateurspeurders zoeken we naar het gestolen paneel. Waar kunnen De Rechtvaardige Rechters gebleven zijn?

  • “Ze belde of ik even langs wilde komen, dat was gek want normaal bellen we nooit. Dus ik ging er naartoe en toen vertelde ze me, ze is zwanger en wil het gaan houden...” Dit is het verhaal van Lucas, hij is 29 jaar, woont in Amsterdam Noord met zijn 2 kippen. Hij wordt onverwacht vader… maar de moeder kent hij eigenlijk niet zo goed.

  • De Deventer Moordzaak. Waarom is er 20 jaar later nog steeds twijfel over? Is Ernest Louwes wel terecht veroordeeld? Waarom bemoeit opiniepeiler Maurice de Hond zich zo obsessief met de zaak? Wat is er waar van zijn beweringen dat de klusjesman, die kind aan huis was bij de familie Wittenberg, het gedaan zou hebben? Waarom werd juist deze moord Nederlands meest roemruchte moordzaak?

    Elke vrijdag een nieuwe aflevering van deze vierdelige podcastserie over de Deventer Moordzaak. 

    De podcast is van de Stentor en gemaakt door Carin Smolders, Niek Verhoeven, Ivar Penris en Bas Klaassen. De podcast is een productie van David Achter de Molen van Het Podcast Kantoor.

  • De oma van Robin Peters is 81 en zij vertelt graag verhalen over 1942, toen ze klein was en vastzat in een Jappenkamp in Indonesië. Ze doet alsof dat een prachtige tijd was. Ze ging stiekem slootje springen en kende overal de weg. Dat lijkt in niets op de gruwelijkheden die Robin zich voorstelde bij een gevangenenkamp.
    Robin wil nu weten hoe het daar echt was. Wat heeft zij gezien, gehoord, gevoeld en hoeveel draagt ze daar nu nog van met zich mee?
    75 jaar na de bevrijding neemt Robin Peters je mee in een Jappenkamp, door de ogen van een kind.
    Het kamp van mijn oma is een productie van KRO-NCRV voor NPO Radio 1.