Episodes
-
מה הופך אדם למנהיג? האם רק מנהל.ת יכולים להנהיג? (רמז: ממש לא) איך אפשר להפוך התנגדות להזדמנות? איך פידבק קשור למנהיגות? האם זו סמכות פורמלית או משהו הרבה יותר עמוק? מנהיגות אמיתית מתחילה ברגע בו אתה לוקח יוזמה, גם ללא תפקיד רשמי או טייטל מפוצץ שקיבלת. ברגע בו אתה משתמש בכלים של השפעה שיש לך כדי לרתום אנשים לעשייה משותפת.האורח שלנו, אופיר שרוני, מוביל את צוותי הפלטפורמה והמאצ'ינג ב-MyHeritage ומנהל קהילה טכנולוגית של 2,300 אנשים. עם ניסיון עשיר בהובלה טכנולוגית וארגונית, אופיר שיתף סיפורים מעוררי השראה כמו איך הוביל רעיון קטן לפרויקט שמכניס מיליוני דולרים למרות שלא היה בתפקיד בכיר בחברה. הוא שיתף במתכון שלו למנהיגות עם צעדים פרקטים שמתחילים ב-5 דקות ביום, ועל איך נראית הובלה ברמות שונות - אישי, צוותי, רמת הקבוצה, רמת הארגון, רמת התעשייה.המסר שלו ברור - כל אחד יכול להיות מנהיג. והוא גם מסביר איך.
מתעניינים בקורס ״קצרצרים למנהלים״ לארגון שלכם?
מתעניינים ב״שיעור יצירתיות בעבודה״ לארגון שלכם?
-
למה קל לבנות פרוייקט צד יותר מאי-פעם? ולמה כדאי לכם לנסות גם? איך בכלל אפשר לשווק אותו ברגע שהוא מוכן? ומה הטעויות שאנשים עושים כשהם בונים מוצר ראשוני?
היום, בזכות כלי ה-AI, נעשה הרבה יותר פשוט לבנות תעודת ביטוח לקריירה שלכם. וגם הרבה יותר קל להפוך מאנשים שרוצים ליצור משהו, לאנשים שאשכרה בונים דברים - ״בילדרים״.
ה"בילדרים", הם אותם אנשים שמתחילים בקטן, יוצרים פרויקט צד, ובונים לעצמם ערוץ קריירה חדש. שלעיתים הופך גם לערוץ הכנסה חדש. וגם אם לא - הוא עדיין מקדם את הקריירה שלהם.
הזמנתי את עידן בניון, VP Data בחברת Bridgewise ומייסד קהילת Build, Ship & Grow, שסיפר לי סיפורי דרך על אנשים שהתחילו פרוייקטים קטנים שהפכו להיות פרוייקטים ממש לא קטנים. והאמת, שלשמוע סיפורים כאלה מוסיף הרבה דלק למיכל היזמי.
שיעורים קצרצרים למנהלים
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
-
Missing episodes?
-
איך קרה שהם ניצחו את טוויטר ופייסבוק במשפט? למה משתמשי אייפון משלמים יותר על טיסות? האם שיתוף מידע באינטרנט הוא חיובי או מסוכן? איך בכלל אוספים מידע מהאינטרנט בצורה חוקית? ואיך שומרים על פוטנציאל כוח ענק?
החברה שאור לנצ'נר ממנכ"ל, BrightData, היא חברת איסוף המידע הגדולה בעולם. הטכנולוגיה שלהם אוספת מידע פומבי מהאינטרנט, במטרה לשפר ולייעל מוצרים של חברות. זו טכנולוגיה שמסתתרת מתחת לרדאר, אבל נוגעת כמעט בכל פעולה שאנחנו עושים: חיפוש טיסות, הזמנת מלונות או רכישה באמזון. אותה טכנולוגיה, אגב, זיהתה את התפרצות הקורונה עוד לפני שהפכה למגפה עולמית.
איך מתמודדים עם עולם שהמידע בו כבר עולה על גדותיו? ואיך שומרים שהוא הולך למקומות הנכונים? דיברנו על זה (וכמובן על המשפט מול טוויטר ופייסבוק).
ואם אתם מקשיבים לפרק הזה מיד שיצא, כדאי לעקוב אחרי החדשות הטכנולוגיות ביומיים הקרובים – יש מצב שתשמעו על סיפור גדול במיוחד שרמזנו עליו בפרק.
מתעניינים בקורס ״קצרצרים למנהלים״ לארגון שלכם?
מתעניינים ב״שיעור יצירתיות בעבודה״ לארגון שלכם?
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
להאזנה באתר
מנותני החסות לפרק:
הלוואה מבית הפניקס
-
היופי שבטרנספורמציה - עם ליבי אנגל קזס, סמנכ"לית משאבי אנוש בלוריאל ישראל
ללינקדאין של ליבי
איך חברת ביוטי גלובלית וענקית הופכת להיות שחקנית טכנולוגית משמעותית? איך מייצרים תרבות ארגונית בחברה גדולה וגלובלית? איך מאזנים בין אסטרטגיה בינלאומית ובין אסטרטגיה מקומית? ולמה חברת ביוטי תומכת בקרוב למאה סטארטאפים, שלאו דווקא קשורים ישירות לעולמות הביוטי?
פופקורן הוא פודקאסט על אדפטיישן, והנה דוגמה מצוינת מחברה שכולנו מכירים – לוריאל.
כשחושבים על לוריאל, לרוב עולים לראש מוצרי טיפוח, בישום ואיפור, אבל מאחורי המותג היוקרתי הזה מסתתר סיפור על חברה גלובלית שהבינה את הצורך בחדשנות ופעלה להתאים את עצמה לעידן טכנולוגי ודינמי.
כדי להבין את סיפור השינוי הזה, שוחחתי עם ליבי אנגל קזס, סמנכ"לית משאבי אנוש בלוריאל ישראל. היא שיתפה אותי בעקרונות הניהול, המנהיגות והתרבות הארגונית של החברה, וגם על איך לוריאל מצליחה לפתח טאלנטים ולגייס כלכלנים, מהנדסים, אנשי דיגיטל, מנהלי תוכן ומשפיענים ודאטה – תפקידים שמזוהים בדרך כלל עם ההייטק – לחברה שמזוהה עם עולמות הביוטי.
להאזנה באתר
-
מי האיש שכותב את הפסקולים? את המוזיקה מאחורי הסרטים, ההופעות, הסדרות שאנחנו רואים? איך יוצרים שפה משותפת בין מוזיקה לתמונה? האם אפשר ללמד באקדמיה למוזיקה מבלי לדעת תווים? ומה ההבדל בין מוזיקה שמלווה ויזואל, לבין יצירת מוזיקה מקורית?
דידי ארז, זמר-יוצר וזוכה פרס אופיר, הלחין מעל 100 יצירות מוזיקה למחול, וקרוב ל-70 לתיאטרון וקולנוע. הוא ממקימי להקת הג׳ירפות, מאחוריו שני אלבומי סולו, אבל כשהוא מלחין פסקול חדש לסרט הוא לוקח צעד לאחור מהפרונט כדי ליצור את הקסם הבלתי נראה שגורם לצופים להתרגש בדיוק ברגע הנכון.
הוא שיתף אותי איך יוצרים מוזיקה לתמונה, על אתגרים בעבודה עם במאים, ולמה המוזיקה שאנחנו בקושי שמים לב אליה היא זו שמפעילה אותנו הכי הרבה.
להאזנה באתר
שיעורים קצרצרים למנהלים
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
מנותני החסות לפרק -
ביטוח רכב הפניקס סמארט
-
למה דווקא בתקופה של פיטורים והאטה בשוק יש הזדמנויות שאף פעם לא היו? מה הדבר הראשון שצריך לעשות כשמתחילים לחפש עבודה? איך לגרום לעבודה למצוא אתכם? למה חשוב שתיפגשו עם כמה שיותר אנשים? ואיך תשדרגו את פרופיל הלינקדאין כדי לשפר את הסיכויים שלכם למצוא עבודה?
עולם חיפוש העבודה כל הזמן, ומה שהיה רלוונטי למחפשי עבודה לפני 5 שנים כבר לא עובד באותה הצורה - מלינקדאין שמשנה את כללי המשחק, משרות חדשות שלא היו קיימות, ואפילו הדרך בה מתבצע הסינון לאיוש משרה.
שוחחתי עם אפרת דגן, שהייתה המגייסת הראשונה של גוגל בארץ ומאז הובילה גיוסים בוויז, ליפט וחברות מובילות נוספות. היום, היא הבעלים של חברת Workaround ומחברת הספר "למה לחפש אם אפשר למצוא", והגיעה לפופקורן כדי לשתף איך מוצאים עבודה ב-2024/5.
אם אתם נמצאים עכשיו בין עבודות ומחפשים עבודה חדשה, או אולי אתם עובדים אבל פוזלים להזדמנויות חדשות - הפרק הזה בשבילכם.
שיעורים קצרצרים למנהלים
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
להאזנה באתר
מנותני החסות לפרק:
הלוואה מבית הפניקס
-
איך להשתמש בילדות קשה כמנוע להצלחה והתפתחות אישית? איך להגיע לפרסם ספר בהוצאת ספרים בינלאומית? איך להתאים את התוכן שלך לקהל? והאם באמת אפשר להתפרנס מכתיבת בלוג?
עז תלם הוא בלוגר האוכל האהוב עליי. הוא דוגמא קלאסית לאיש העולם החדש שפיתח קריירה שלא הייתה קיימת וגם לא הייתה יכולה להתקיים בעבר הלא רחוק.
למרות שהבלוג שלו נראה טיפה מיושן ולא מצטלם יפה לעידן האינסטגרם - עז הוא בלוגר האוכל המוביל בישראל, והמספרים של הבלוג שלו לא משקרים. דרך מתכונים מפורטים והליכה עקבית אחר האמת שלו, הוא רוצה לעזור לאנשים להרגיש בנוח במטבח שלהם.
להאזנה באתר
שיעורים קצרצרים למנהלים
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
-
האם הודעות הווטסאפ שלנו באמת מוצפנות? מה זו בכלל הצפנה ואיפה בחיים שלנו היא מסתתרת? מה החוט שמקשר בין יוליוס קיסר למחשב הראשון? למה סיסמה לבדה כבר לא מספיקה? ואיך אפשר ללמד ילדים על הצפנה?
כשאתם שולחים הודעות ווטסאפ, קונים כרטיס טיסה או סתם מתחברים לוויפיי בבית קפה בנונשלנטיות של היום יום, מאחורי הקלעים קבוצה קטנה של מתמטיקאים ומתכנתים עובדים במרץ ומפתחים כל מיני שיטות הצפנה כדי לשמור על המידע שלכם מוגן מפני התקפות.
הזמנתי את ד"ר סתיו אלבר, מהנדסת תוכנה בגוגל ומרצה בטכניון, שהסבירה לי איך עולם ההצפנה עובד, ואיך היא הפכה אותו לנגיש לכולם, אפילו לילדים. ספרה החדש, שהושק במימון המונים הגיע ליעד תוך 6 שעות, ופותח בפני ילדים (ואולי גם בפנינו) עולם שלם של מסרים סודיים.
שיעורים קצרצרים למנהלים
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
מנותני החסות לפרק -
ביטוח רכב הפניקס סמארט
-
כשבנדה, חבר יקר, קיבל את הבשורה הקשה שאחיו, עמישר בן דוד, נפל במלחמה, הוא היה תחילה בהכחשה, שהפכה מהר מאוד לכאב גדול. אבל דווקא מתוך הכאב והבור העמוק הזה, בנדה בחר לכתוב ספר. ולא סתם ספר - ספר אופטימי.
זה ספר על פסיכולוגיה, ועל קוגניציה, והוא מדריך פרקטי על למה יש לנו חובה מוסרית להיות יותר אופטימיים, דווקא בתקופה הקשה הזו. אני מרגיש שכשהתחלתי לקרוא את הספר, הייתי בן אדם אחד, ויצאתי ממנו בן אדם אחר.
עמישר בן דוד, רב-סרן במילואים, נפל בעזה. היה קצין ובנאדם נדיר, מיוחד, שעסק בנתינה אינסופית. הוא היה מחנך ומורה לילדים, מתנדב באמבולנס, לפני כשנה וחצי תרם כליה לאדם שלא הכיר, והותיר אחריו את רעייתו שלומית וחמשת ילדיהם, וגם שישה אחים - ביניהם ד״ר יאיר בן דוד שהגיע לפה היום. שיעורים קצרצרים למנהלים
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
-
האם דמיון מודרך יכול לרפא סרטן? איך החושים שלכם יכולים להשפיע על המצב הרגשי? מה זה בדיוק החוש השישי? ומהו החוש השביעי? למה פלסיבו עובד עלינו? איך פעילות גופנית קשורה לזיכרון שלנו?
אנחנו שנים מרגישים שיש קשר בין הגוף לנפש - אבל מה חושב על זה המדע? מסתבר שיש גילויים מרתקים שמסבירים על הקשר הזה קצת יותר טוב.
הזמנתי את ד״ר בלתזר רועי תירוש, רופא, מרצה לרפואה ומדע, ועוסק בחקר המוח, להסביר איך הקשר בין הגוף לנפש עובר דרך האיבר המורכב שאחראי על שניהם - המוח שלנו.
שיעורים קצרצרים למנהלים
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
לאתר של בלתזר
-
איך יראה הריון בעתיד? מה ההבדל בין רופא בסין לבין רופא בישראל? מה זה אומר דמוקרטיזציה לטכנולוגיה? איך נכין את עצמנו לעתיד? ואיך למדוד הצלחה בחיים?
דמיינו את עצמכם בני 80 או אפילו 90, אבל עם גוף מתפקד וצעיר כמו בני 22 שבדיוק חזרו מטיול של אחרי צבא. אולי אפילו תחליטו לצאת לטיול חובק עולם עם כאלו שצעירים מכם ב-60 שנה ותגערו בהם שהם לא עומדים בקצב. נשמע כמו מדע בדיוני? אולי קצת, אבל זו רק דוגמא אחת מתוך ריבוי עתידים (עתיד ברבים) שאולי יגיעו בעתיד הלא רחוק לעין.
הזמנתי את יהלי אדמתי, מומחית בחקר עתידים - שבפרקטיקה זה אומר שהיא עוזרת לארגונים להערך לעתידים אפשריים. היא סיפרה לי על איך יראו העתידים האפשריים הללו, ולמה, למרות החשש מטכנולוגיות חדשות - הן ישפרו לנו את איכות החיים.
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
מנותני החסות לפרק:
ביטוח נסיעות לחו"ל
-
איך עוגת שמרים עוזרת למכור דירות? איך ריח ביוב משפיע על משא ומתן בין אנשים? מתי שופטים נותנים יותר חנינות? איך לגרום לשיחה לזרום? למה משא-ומתן עוסק ברגש? והאם המלחמה שלנו עם איראן מתוסרטת מראש?
להשפיע על אנשים, לנצח במשא-ומתן, לשכנע מישהו לעשות משהו, לשנות זכרונות - אלו רק כמה מהקטגוריות של ״הנדסת תודעה״ - תחום שכדאי לכם להכיר, כי הוא נמצא בשימוש סביבנו כל הזמן.
ד״ר לירז מרגלית, בעלת דוקטורט בפסיכולוגיה ומומחית בתורת המשחקים וכלכלה התנהגותית, ומהאנשים שאני הכי אוהב לעקוב אחריהם בלינקדאין, הגיעה ללמד אותי איך להנדס תודעה בעצמנו. היה כל כך מעניין שלא הצלחנו להפסיק לדבר.
הפרק הזה הוא חלקו השני של הפרק עם לירז, ובו ירדנו לעומק של המודל ״הנעה לפעולה״ שעוזר לאנשים להבין את המוטיבציה שלהם, פרשנו את 4 הקטגוריות העיקריות המשפיעות על התנהגות של אנשים, וגם דיברנו על טיפים לתקשורת טובה יותר.
להאזנה באתר
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
-
תוך כמה זמן נקבע רושם ראשוני? איך נשתיל זכרונות לאנשים? מה הדבר הכי טוב לעשות בפגישה ראשונה? ומדוע הימנים הכי צודקים? (וגם השמאלנים, דרך אגב)
להשפיע על אנשים, לנצח במשא-ומתן, לשכנע מישהו לעשות משהו, לשנות זכרונות - אלו רק כמה מהקטגוריות של ״הנדסת תודעה״ - תחום שעדיף להכיר, כי הוא נמצא בשימוש סביבנו כל הזמן.
ד״ר לירז מרגלית, בעלת דוקטורט בפסיכולוגיה ומומחית בתורת המשחקים וכלכלה התנהגותית, ומהאנשים שאני הכי אוהב לעקוב אחריהם בלינקדאין, הגיעה ללמד אותי איך להנדס תודעה בעצמנו. היה כל כך מעניין שלא הצלחנו להפסיק לדבר. אז הפרק הזה הוא חלק ראשון מתוך שניים.
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
להאזנה באתר
מנותני החסות לפרק:
ביטוח רכב הפניקס סמארט
-
מהו הבסיס ליצירת אמון? מה הקשר בין אמון לתורת המשחקים? איך בונים אמון בעולם שמלא בפייק ו-AI? ומה יכול לעזור לנו לסמוך יותר על אנשים?
בעידן של ריבוי דעות ואג׳נדות שאנחנו פוגשים בסושיאל, בו כל אדם שני הוא עיתונאי או משפיען, ובטח עם התפתחות הבינה המלאכותית - הנושא של אמון הוא קריטי לעתיד של האנושות. איך אוכל לדעת שמי שאני פוגש באמת יודע לעשות את מה שהוא אמור שהוא יודע לעשות? איך אני יכול לדעת שמי שהמליצה עליו באמת התכוונה לזה? איך אדע על מי לסמוך?
יש אנשים שמנסים לפתור את הבעיה. אסף גלבוע אמיר הוא המייסד והמנכ״ל של Grappa, חברה שבונה את ה-Trust Graph לעולם הטאלנט, כלי שמטרתו למפות על מי אפשר לסמוך ובאיזה הקשר.
שיעור יצירתיות בעבודה
להאזנה באתר
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
-
למה קלוד פנה אליי בלשון נקבה? למה עוזרות וירטואליות כמו אלקסה או סירי הן תמיד נשים? אם הבינה המלאכותית רק מייצגת את המקור שהוא תמצית הדאטה האנושי - מה זה אומר עלינו? איך אפשר להנגיש בינה מלאכותית לילדים? ואם הבינה המלאכותית משמידת ערך בהרבה תחומים - מה יישאר לנו?
בסופו של יום, הבינה המלאכותית עובדת עם מה שאימנו אותה עליו. זה אומר שעיוותים שקיימים בדאטה רק יתעצמו. למשל, אם תתנו למידג׳רני לג׳נרט תמונה של CEO, כנראה שתקבלו תמונה של גבר ולא של אישה. ואם תתעקשו לקבל תמונה של מנכ״לית, אז היא תוצג בצורה מאוד סקסיסטית. אז נשאלת השאלה - איך מייצרים תוצאות יותר מאוזנות? האם זו אחריות של החברות שמפתחות את הבינה המלאכותית ״לתקן״ את הדאטה עליו מאמנים את ה-AI? האם בכלל יש מקום להתערב? או האם זה אחריות שלנו כמשתמשים?
ניסיתי לענות על השאלות הללו עם שירה וינברג הראל, מומחית בניהול מוצר ובינה מלאכותית. בעבר הובילה מוצרי פרסונליזציה ובינה מלאכותית במיקרוסופט וכיום מנהלת את בית הספר Product with Shira להכשרת מנהלי מוצר, מרצה ומלווה ארגונים בהטמעת בינה מלאכותית, מנחה את הפודקאסט “הפרודקט של השכן”, ומייסדת ארגון LeadWith לקידום נשים בהייטק. מאז שהקלטנו שירה גם פתחה קורסי AI אונליין לקהל הרחב ואת הפודקאסט "בינה בקטנה" - פודקאסט חדש עם סקירה שבועית קצרה על החידושים בבינה מלאכותית.
לינקים:קורס בינה מלאכותית אונליין פודקאסט "בינה בקטנה"
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
להאזנה באתר
נותני החסות לפרק:
ביטוח נסיעות לחו"ל הפניקס סמארט
-
מהו הכלי הפסיכולוגי שיכול לעזור לנו להנות מהדרך, ולהתמודד כשצריך לזוז קדימה? איך כדאי להסתכל על משברים? למה אנחנו נוטים להתמקד במה שחסר שלנו? ואיך נשנה את זה יחסית בקלות?
מרוב שאנחנו ממוקדים כל הזמן בעתיד וביעד הבא - אנחנו עלולים להעביר חיים שלמים בלי להיות מרוצים מהרגעים שכבר קרו. תוך כדי תנועה, אנחנו מזיעים, מתאמצים, מג׳נגלים את החיים - ומה אנחנו שוכחים? ליהנות מהדרך. ליהנות מהרגע.
אז הזמנתי את שירלי יובל יאיר, בעלת MA בפסיכולוגיה קלינית, ובעלת הפודקאסט "להנות מהדרך", כדי לשמוע ממנה על המדע מאחורי האושר, ואיך כלי פסיכולוגי שפיתחה יכול לעזור לכם להעביר את החיים בצורה יותר בריאה, נעימה ומאוזנת.
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
להאזנה באתר
-
מה מאפיין את המנכ"לים המצליחים בארץ? האם יש דרך אחת בלבד לנהל נכון? האם יש הבדל בסגנון הניהול של מנהלים מבוגרים או צעירים? האם יש הבדל בין תדמית המנכ״ל לבין המציאות של התפקיד? מי יותר חזק - המנכ״ל או האירגון עצמו? והאם כל אחד יכול להיות מנכ"ל טוב, או שזה תלוי באישיות ובנסיבות?
הפעם בפופקורן, אני מארח את ערן גפן, מייסד חברת G^Team, חברה לייעוץ אסטרטגי שעוזרת לחברות לפתח מנועי צמיחה חדשים. ממש השבוע יוצא ספר חדש שכתב, "100" - בו הוא משתף את התובנות שלמד ממאה המנכ"לים המובילים בישראל. ערן הכניס אותם ל״מעבדה״ שלו - פגש, ראיין, וגם עבד בצמוד עם רבים מהם, וזיקק את הטייקאווייז המרכזיים שאפשר ללמוד מהם.
דיברנו על מה קובע הצלחה ניהולית, איך לזהות את הכישרון הייחודי שלך ולהתמקד בו, ועל ההווה ועל העתיד של ניהול סטארטאפים וחברות.
להאזנה באתר
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
מנותני החסות לפרק:
ביטוח דירה הפניקס סמארט
-
מה השאלות שחייבים לשאול כשמגיעים להשקיע את הכסף שלנו? מתי מתאים לקבל החלטות על בסיס אינטואיציה ומתי עדיף אקסל מסודר? איך להקטין את הסיכויים להיכשל בהשקעות? ואיך נראה סטנדרט גבוה של ציפיות ממי שנשקול להשקיע אצלו?
כשזה נוגע לניהול הכסף שלנו, יש לנו נטייה ״להקטין ראש״ ולסמוך על פרסומות, או על אנשים שמוכרים לנו חלומות. אז במקום שנקבל החלטות שמבוססות על אינטואיציה, הזמנתי יזם נדל״ן צנוע והגון (לעומת מה שהתרגלנו לראות בסושיאל) שמנהל השקעות של מעל מיליארד שקל, כדי ללמוד ממנו לשאול את השאלות הנכונות, כאלו שיכולות לעזור לנו להימנע מטעויות שיעלו המון כסף.
לפני פחות משני עשורים, רועי מעודי עבד בחברת אמדוקס עם שכר נאה, אבל הרגיש שהוא לא נמצא במקום הנכון. כשראה מקום שאליו היה רוצה לזוז (השקעות), למרות הידיעה הפנימית שהוא רוצה שינוי, לקח לו 6 שנים(!) לעזוב את המשרה הבטוחה.
אבל ברגע שיצא מהדלת הבין שזו ההחלטה הכי טובה שהוא עשה.
מאז עברו כמעט שני עשורים, וכיום רועי הוא מייסד ומנכ"ל Valore - בית השקעות אמריקאי שמתמחה ב-MultiFamily, ועם מודל עסקי שמרוויח רק כשהלקוח מרוויח - או במילים אחרות - he puts his money where his mouth his, ליטראלי.
הנה קובץ השאלות שרועי הבטיח בפרק
לאתר של Valore
-
מה זה בעצם בית? איך מתמודדים עם בלגן? מה הבית שלנו אומר עלינו? ולמה קודם מסדרים ורק אז קונים? איך נייצר לנו פינה של שקט?
בית זה מושג רחב שיש לו כל כך הרבה משמעויות. הריח שעולה מהתבשילים במטבח, הספרייה עם הספרים שאספת כל החיים, הספה יד שניה ששמרת מתקופת הרווקות, העציצים שאתה דואג לטפל בהם. אבל בית זה גם הארון המבולגן, הצעצועים המפוזרים של הילדה, ערימות הכביסה, הכלים שבכיור ועוד המון משימות של ״תחזוק״ שרק תורמות לתחושה שאנחנו בסכנת הצפה. אז איך בתוך כל הרעש הזה, וההצפה הזו, אנחנו מוצאים לנו מקום של שקט?
לשם כך הבאתי לפה את המומחית הגדולה בנושא הזה בארץ, הלא היא שירלי אבנון קרייזל, הלא היא מחברת הספר ״הבית האופטימי״, שגם מנחה פודקאסט עם אותו השם, היא מרפאה בעיסוק בבריאות הנפש, מנחת קבוצות, מסדרת בתים ומעצבת פנים.
להאזנה באתר
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה
מנותני החסות לפרק:
ביטוח רכב הפניקס סמארט
-
כשהרשת מוצפת בכל העצות והמנטורים ויודעי הכל - איך נדע בסוף מה נכון ספציפית עבורינו? למה להתחבר לעצמי ולמה שאני יודע על עצמי יכול לעזור אפילו בתחום כמו תזונה? האם צריך לשנוא פחמימות? (לא!) לשתות מיצי עשב? (אולי) להפסיק לחלוטין עם הסוכר (תלוי)? וגם - איך נצליח לבנות אסטרטגיה כדי לשנות לעצמנו את התזונה למה שהיינו רוצים?
אוכל זה נושא שיש לנו מערכת יחסים מורכבת איתו. במיוחד בעולם החדש, על שלל הטרנדים, מיתוסים, יועצים ומתכונים שמפתים אותנו מכל כיוון. טרנד אחד אומר לנו לאכול רק מן הצומח, השני אומר לנו לאכול שומנים בלבד ולוותר על הפחמימות, והשלישי קורא לנו לדלג על ארוחת הבוקר, שבכלל חשבנו שהיא הארוחה הכי חשובה ביום. בקיצור זה כל כך מבלבל, שכשאני פותח מקרר אני כבר לא יודע מה לאכול.
אז הפעם בפופקורן הזמנתי את אלמוג גולד, מומחית לתזונה ואסטרטגיות אכילה, שתעשה לי סדר בתפריט, תשבור מיתוסים, ותעזור לי להבחין בין עיקר לתפל. ואולי, בתקווה, תתן לי קצת בהירות בנושא של תזונה.
שיעור יצירתיות בעבודה
הספר הקטן למנהל.ת החדשה
- Show more