Episodes
-
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
הפעם באינווסטור לייב, עומר רבינוביץ' מארח את צח איציק – משקיע, יזם, מרצה, ומנטור לכלכלת המשפחה. יחד, הם צוללים אל שוק הנדל"ן בארה"ב ומנתחים מדוע השקעה בבית פרטי דווקא שם יכולה להיות החלטה משנת מציאות.
צח משתף בתובנותיו על היתרונות שבהשקעה בנדל"ן למגורים, הסיבות שהובילו אותו להתמקד בארה"ב, ואילו שיקולים מנחים אותו בבחירת נכסים. בפרק זה הוא מספר בהרחבה על השקעותיו בטקסס ומתאר את הפוטנציאל האדיר באזור שבו הוא פועל – החל מהביקוש הגובר, דרך הצמיחה הכלכלית המרשימה, ועד להזדמנויות הרווחיות שהוא מזהה בשוק.
בנוסף, צח מסביר כיצד ליווי מקצועי למשקיעים יכול לשפר משמעותית את סיכויי ההצלחה ולהבטיח תנאים טובים יותר ברכישה. נשמע גם על ספרו, "להתעשר ולא במקרה", ועל הכלים הפרקטיים שהוא מציע לכל מי שרוצה להגיע לעצמאות כלכלית ולחופש פיננסי.
לינק ליצירת קשר עם צח איציק:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTK6gEtROce5IF2zV_JxfzB4y8kh0t8GDOcwXb_ETv1DKv3A/viewformלינק לרכישת הספר של צח "להתעשר ולא במקרה" במחיר מיוחד:
https://meshulam.co.il/quick_payment?b=28a0fe5f5c851941517c5bbc3fbf47ba -
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
הפעם באינווסטור לייב, עומר רבינוביץ' ואמיר אלשיך אירחו את סיגל יששכר, סמנכ"לית וראש תחום הנדל"ן במידרוג, ואת מוטי סיטרין, ראש תחום מוסדות פיננסיים, מימון מובנה ושירותים נוספים במידרוג, לשיחה מעמיקה על שוק האג"ח בישראל. מידרוג, חברת דירוג אשראי הפועלת בישראל מאז 2003 בשיתוף עם חברת Moody’s העולמית, מתמחה בדירוג מנפיקים ומכשירי חוב, ומספקת הערכות מקצועיות ואמינות למשקיעים בשוק ההון.
שוק האג"ח בישראל מציג נתונים מרשימים: בשנת 2024 הונפקו אג"ח בהיקף של 186 מיליארד שקל, עלייה של 114% לעומת השנה הקודמת. תחזיות לשנת 2025 מצביעות על גיוס חודשי ממוצע של כ-13 מיליארד שקל. דירוגי אשראי, כמו אלו שמידרוג מספקת, הם כלי חשוב למשקיעים, שכן הם מסייעים להעריך את הסיכון הכרוך בהשקעה באג"ח מסוימות. דירוגים אלו מבוססים על ניתוח מעמיק של נתונים פיננסיים ומספקים תמונה ברורה ואובייקטיבית על יכולת ההחזר של המנפיק.כיצד משפיעים דירוגי האשראי על החלטות ההשקעה שלכם? מהן המגמות הצפויות בשוק האג"ח בשנים הקרובות? ואילו הזדמנויות והשקעות חדשות ניתן לנצל בשוק זה? -
Missing episodes?
-
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
מה צפוי בסקירה?
ארה"ב
בהלת הבינה המלאכותית הסינית, האם משבר אמיתי?מה מספרים האינדיקטורים של מאחורי הקלעים
על השוק האמריקאי? איך מתקדמת רפורמת המכסים
של טראמפ עד כה? איך נראית עד כה עונת הרווחים של הרבעון הרביעי? מה מספר לנו מכפיל שילר על השוק? מה ניתן ללמוד מציפיות צמיחה ותוצאות בפועל?
כמה עובדות מעניינות על מיתון ומניות.
אירופה
למה עלו מדדי המניות באירופה מתחילת השנה?סין
איך הסתיימה השנה בגרסת סין?
ישראל
מה התחזית המעודכנת לנתונים הכלכליים השנה?
מה קורה עם פרמיית הסיכון של ישראל? כמה כסף הלוותה ישראל בשנה האחרונה? וביחס לעבר?
איך נראה האג"ח ומה הסיכויים שנראה הורדת ריבית בקרוב?
ובונוס
אירחנו לביקור קצרצר את שלמה מרציאנו
מנהל ההשקעות הראשי של אינווסט360,
שיספר לנו כמה עובדות מעניינות בנושא אג"ח. -
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
השבוע עומר רבינוביץ' אירח את אורי אליאבייב, מומחה AI לדיון בהשפעת הבינה המלאכותית על החברות הגדולות בעולם ועל שוק ההון. הבינה המלאכותית משנה את פני התעשייה, עם חברות כמו Google, Microsoft ו-Nvidia שמובילות את המהפכה הטכנולוגית הזו. השימוש ב-AI מאפשר לחברות אלו לייעל תהליכים, לשפר את קבלת ההחלטות ולהציע מוצרים ושירותים חדשניים יותר, מה שמוביל לצמיחה כלכלית משמעותית.
רק השבוע, מיד לאחר כניסתו לבית הלבן בפעם השנייה, הכריז טראמפ על פרויקט "סטארגייט", מיזם שאפתני שהוקם במטרה להשקיע כחצי טריליון דולר, לאורך 4 שנים, בהקמת דאטה סנטרים ותשתיות נוספות לקידום פיתוח הבינה המלאכותית וקידום ארה"ב כבירת הבינה המלאכותית העולמית. המיזם הוקם בשיתוף OpenAI וסופטבנק היפנית והשקעה נוספת של אורקל וקרן ההשקעות של איחוד האמירויות MGX והערכת המומחים היא שהפרויקט יהפוך את הבינה המלאכותית לעוד יותר נגישה לשימושים היום יומיים ומשווים את התוכנית למיזם חקר האטום שעליו הכריז נשיא ארה"ב לשעבר, פרנקלין רוזוולט בשנת 1941 ומשפיעה עלינו עד היום.
בהקשר של שוק ההון, טכנולוגיות AI מאפשרות ניתוח מתקדם של נתונים פיננסיים בזמן אמת, זיהוי דפוסים והפקת תחזיות מדויקות יותר. כתוצאה מכך, משקיעים יכולים לפתח אסטרטגיות מתוחכמות ולמזער סיכונים. חברות פיננסיות רבות עושות שימוש ב-AI כדי לשפר את ביצועי האשראי שלהן ולהגדיל את היקף הפעילות הפיננסית שלהן בצורה חכמה.
ככל הנראה ייקח עוד זמן שנבין את ההשפעה המלאה של הבינה המלאכותית על היבטים שונים של המציאות המשתנה שלנו אבל עד אז נשאל את עצמנו מספר שאלות שאולי יסבירו טוב יותר את השפעת הבינה המלאכותית בעידן הנוכחי - כיצד AI משנה את האסטרטגיות העסקיות של החברות הגדולות? אילו הזדמנויות וסיכונים חדשים נפתחים בפני המשקיעים? ואיך ניתן לנצל את הטכנולוגיה הזו בצורה הטובה ביותר? האזינו לעוד פרק של אינווסטור לייב בו ננסה לענות על השאלות האלה לקראת עידן חדש.
-
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
הפעם באינווסטור לייב, ארחנו את מחברי הספר "תור הזהב של המשקיעים המוסדיים": ד"ר משה ברקת - בכיר בתחום ההשקעות הבינלאומי, כיום בקבוצת CIM ובעבר בבנק ההשקעות Jefferies, לשעבר הממונה על שוק ההון ויו"ר הפניקס אחזקות וביטוח, רו"ח גיא לקן, האוניברסיטה העברית, לשעבר מנהל המחלקה הכלכלית ברשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון ואיתי קדמי, רו"ח ומרצה למימון באוניברסיטה העברית, כלכלן מאקרו בבנק ישראל לשיחה על העולם המרתק של גופי ההשקעה המוסדיים.
גופים אלו, הכוללים קרנות פנסיה, קופות גמל, חברות ביטוח ובנקים, מנהלים את החיסכון ארוך הטווח של הציבור ומשפיעים באופן משמעותי על שוק ההון הישראלי נבחן את האסטרטגיות השונות בהן הם משתמשים, את סוגי ההשקעות שהם מבצעים ואת הביצועים שלהם בשנים האחרונות. גופי ההשקעה המוסדיים פוגשים את המשקיעים במגוון דרכים, כולל השקעות ישירות בחברות, השקעות בנדל"ן, השקעות באג"ח ממשלתיות וקונצרניות, והשקעות בקרנות הון סיכון. השפעתם על שוק ההון היא עצומה, שכן הם מהווים חלק משמעותי מהנזילות והביקוש בשוק. בפני גופים אלו עומדים אתגרים רבים כמו האיזון בין תשואות גבוהות לבין סיכונים נמוכים, השפעות של רגולציה על הפעילות שלהם ועוד. בפרק דיברנו גם על הספר "תור הזהב של המשקיעים המוסדיים", המנתח את האסטרטגיות וההשקעות של המשקיעים המוסדיים ומציג תובנות מרתקות על תפקידם הקריטי בכלכלה המודרנית על פי העמדות והדעות של מחברי הספר (ואינן משקפות בהכרח עמדות של ארגונים להם הם משתייכים). כיצד משפיעים המשקיעים המוסדיים על הכלכלה הישראלית ומהם האתגרים העומדים בפניהם בעתיד? -
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
הפעם באינווסטור לייב, מארחים את גיא מני, מנהל השקעות ראשי פנסיה וגמל בבית ההשקעות הגדול בישראל - מיטב. גיא הציג את התחזיות והנקודות המרכזיות לשנת 2025, בדגש על המסלול הכללי הכולל אג"ח בארץ ובחו"ל, מניות בארץ ובחו"ל, והשקעות לא סחירות.
בהמשך לוובינרים הקודמים, בהם אירחנו את מנהלי ההשקעות הגדולים בישראל ושמענו מהם את התחזיות שלהם לשנת 2025, ארחנו את גיא מני לשיחה מעמיקה על המסלול הכללי ועל סביבת המאקרו הגלובלית ובישראל.
גיא דיבר על האתגרים וההזדמנויות הצפויים בשנה הקרובה, ונתן תובנות חשובות למשקיעים. ביולי האחרון נכנסה לתוקף רפורמת המסלולים שמטרתה להקל על החוסכים בהשוואה בין המסלולים על ידי הבנת אסטרטגיות ההשקעה בהם ולאפשר לחוסך יותר שליטה בבחירת המסלול. רפורמה זו גרמה לגידול במסלולי ההשקעה אצל המוסדיים ובאפשרויות הבחירה אצל החוסכים, ויצרה חמישה אשכולות כאשר כל אשכול מייצג אופן השקעה אחר. למשל, אשכול אחד הוא מסלולים עוקבי מדד (בדומה לרעיון של מסלול S&P 500 המוכר), ואשכול אחר הוא השקעה בני"ע סחירים.
הרפורמה יצרה מסלולי השקעה המאפשרים לחוסך לבחור את המטבע בו ישקיע את כספו, למשל נאסדק שקלי או דולרי, מחקות מדדים בדולר או שקל וכו'. לכן, מי שמאמין בהשקעות פסיביות צריך לשאול כמה שאלות:
1. באיזה מדד אני מעוניין להשקיע - טכנולוגיה, S&P 500, אג"ח וכו'.
2. באיזה מטבע אני מעוניין להשקיע - שקלי או דולרי.
3. האם להכניס אלמנט של גידור להשקעה?
אז מה חשוב לדעת על השקעות פסיביות באופן כללי? מה ייחודי בכל מכשיר השקעה פסיבי? מה עובד הכי טוב וממה כל מכשיר מושפע? ואיך לבחור מכשיר השקעה רלוונטי? הצטרפו אלינו לפרק חדש של "אינווסטור לייב" עם גיא מני, מנהל ההשקעות הראשי בבית ההשקעות הגדול בישראל. -
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
מה צפוי בסקירה?
גלובלי
איך נסגרה השנה ומה התחזית לשנה הבאה?
ארה"בהשווקים תוססים לקראת כניסת טראמפ לבית הלבן, מה מדאיג אותם? חיזוי העתיד מאתגר
מאוד וכמעט בלתי אפשרי אבל בכל זאת..:
איך נראות תחזיות הרווחים לרבעון 4 ולשנה הבאה עלינו לטובה? האם SP500 ימשיך בעליות השנה? נבדוק מה אומרים אלו שפגעו הכי קרוב ב2024.
אילו סקטורים אמורים לבלוט השנה עם שיפור צפוי ברווחיות?
אירופה
אחרי ממשלת צרפת, נפלה גם ממשלת גרמניה, האם אירופה שוקעת? ממה הכי חוששים באירופה?
סיןמה התחדש לאחרונה ואיך נראית תעשיית הרכב שלה?
ישראלהאם עורכי החדשות קצת מגזימים (לרעה) בהצגת המצב? נבדוק. האם משקיעי החוץ חוזרים לישראל?
מה קורה עם פרמיית הסיכון של ישראל? מה משתנה מתחת לרדאר עם תשואות האג"ח בישראל ועוד
ואפילו נתון או שניים מעניינים על הביטקוין שסביר שלא הכרתם
-
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
הפעם באינווסטור לייב ארחנו את אבנר חדד, מנכ"ל הפניקס בית השקעות ומנכ"ל משותף של קסם קרנות, לשיחה על מבט מאקרו של הכלכלה העולמית לקראת שנת 2025. ישנן שאלות רבות העומדות בפני כלכלות העולם, במיוחד בתקופה מלאת מתחים ושינויים כלכליים ופוליטיים. בארה"ב, דונלד טראמפ עומד להיכנס לבית הלבן במספר שבועות, לאחר שנבחר לכהונה נוספת כנשיא ארצות הברית. בחירתו הובילה לעלייה בתחושת הביטחון הכלכלי, לפחות בטווח הקצר, וספקולציות לגבי תמריצי מדיניות כלכלית צפויים. עם זאת, תחזיות לטווח ארוך יותר מעלות חששות לגבי יציבות השווקים לאור התנודתיות הפוליטית והכלכלית הגלובלית. השפעות התחרותיות בשוק המט"ח נשארות מורכבות, במיוחד לאור התחזקותו הפוטנציאלית של הדולר ואי הוודאות הגיאופוליטית האופפת את השוק העולמי.
בישראל, המלחמה הנמשכת מזה למעלה משנה יוצרת תחושת אי-ודאות מתמשכת, כאשר הכיוון העתידי של כלכלת המדינה נותר מעורפל. תקציב המדינה שעדיין מעורר סערה בחודשים האחרונים וצפוי להמשיך לעורר סערה גם בשבועות הקרובים. בתוך אי-ודאות הזו, הכלכלה הישראלית מתמודדת עם שיעור אינפלציה העומד על 3.4% (שרק לאחרונה ירד ב0.1%). העליות במחירים משפיעות על יוקר המחיה ועלולות להוביל להפחתת הכוח הקנייה המקומי. בישראל כבר מסתכלים קדימה לשנת 2025 עם החלטת הריבית המסתמנת להגיע בתחילת החודש כאשר הריבית עומדת היום על 4.5% חזק ויציב.
ברמה העולמית, הצמיחה הכלכלית צפויה להישאר יציבה אך מתונה, עם תחזית של 3.2% לשנת 2024 ו-3.3% לשנת 20254. עם זאת, קיימים סיכונים רבים, כולל מתחים גיאופוליטיים, תנודתיות בשווקים הפיננסיים, והשלכות של מדיניות כלכלית משתנה. במקביל, השקעות משמעותיות בטכנולוגיות מתקדמות כמו בינה מלאכותית תורמות לצמיחה באסיה, במיוחד בסין ובהודו.
השאלה המהותית שנותרת פתוחה היא כיצד ישראל וארה"ב ינהלו את האתגרים הכלכליים הבולטים שהם ניצבים מולם, והאם יצליחו לייצב ולחדש את הצמיחה הכלכלית לנוכח האתגרים הקיימים בשנים הקרובות. האם כל אלה מהווים הזדמנות חדשה ומרגשת או דווקא אזהרה לקראת העתיד לבוא? -
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
הפעם באינווסטור לייב נדון במהפכה בעולם הצרכנות שהחלה בשנות החמישים של המאה הקודמת, כאשר חברת דיינרס קלאב יצרה את כרטיס החיוב הראשון לשימוש כללי, שסימן את תחילת עידן כרטיסי האשראי המודרניים. מאז, עולם הצרכנות השתנה באופן משמעותי, עם ירידה בשימוש במזומן ועלייה בשימוש בכרטיסי אשראי, במיוחד עם תחילת מהפכת כרטיסי האשראי הדיגיטליים בשנים האחרונות. מהפכת כרטיסי האשראי הדיגיטליים משנה את הדרך בה אנו מבצעים תשלומים. במקום להשתמש בכרטיס פיזי, כרטיסי אשראי דיגיטליים מאוחסנים במכשירים ניידים כמו טלפונים חכמים ושעונים חכמים, ומאפשרים לבצע רכישות באמצעות אפליקציות תשלום. יתרונותיהם כוללים נוחות, מהירות וביטחון מוגבר, שכן הכרטיסים הדיגיטליים משתמשים במספרים ייחודיים שלא חושפים את פרטי הכרטיס האמיתי. כיום, כמעט 80% מהישראלים מעל גיל 15 מחזיקים בכרטיס אשראי אחד לפחות. מהפכת האשראי החלה לפני למעלה ממחצית המאה וצברה תאוצה בעשרים השנים האחרונות, אך היא עדיין צפויה להמשיך ולצמוח. הערב באינווסטור לייב נשוחח עם יאיר נחמד, מנכ"ל חברת Nayax, על האופן שבו החברה מתמודדת עם השינויים הללו ומובילה את תחום התשלומים הדיגיטליים. נבין מהם היתרונות בשימוש במוצרי Nayax, הפועלת ביותר מ-120 מדינות ומשרתת מעל 85,000 לקוחות ברחבי העולם, ומהם האתגרים העומדים בפני מהפכת התשלומים המקוונים. -
לקביעת פגישה ובחינת השקעה עם מנהלי תיקי ההשקעות של אינווסטור >>
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועודהאם כשאתם מנפחים בלון אתם מרגישים מתי הוא עלול להתפוצץ?
בעקבות הצלחת הוובינר בנושא "מדד שילר בעידן ה-AI" שקיימנו באוגוסט האחרון וכמות התגובות החיוביות שקיבלנו מכם, הערב באינווסטור לייב, שלמה מרציאנו, מנהל ההשקעות הראשי באינווסטור 360, יחזור לספר לנו עוד על מדד שילר, כיצד הוא פועל ולמה הוא חשוב לכל מי שמעוניין להשקיע.
על פי שלמה: "חשוב שמי שנכנס לשיטת השקעה כזו או אחרת, יעשה זאת מתוך הבנה אמיתית ולא כי מישהו אמר לו". הסיבה לכך היא שברגע שמשקיע מבין לאן הוא נכנס, הוא יהיה מוכן טוב יותר לתרחישים חריגים, שעשויים להגיע. יישום מדד שילר בהשקעות אישיות יכול לסייע למשקיעים לקבל החלטות מושכלות יותר על ידי הערכת תמחור השוק והסיכונים הכרוכים בו.
המדד מאפשר להבין אם השוק מתומחר יתר על המידה או מתחת לממוצע ההיסטורי, מה שמסייע בתזמון הכניסה והיציאה מהשוק. בנוסף, ניתן להשתמש במדד לבחירת סקטורים אטרקטיביים להשקעה על ידי זיהוי סקטורים בתמחור חסר. מדד שילר מסייע גם למשקיעים לטווח ארוך להבין את הסיכונים וההזדמנויות בשוק, ובכך עשוי לשפר את הביצועים על ידי קבלת החלטות מבוססות נתונים והבנה מעמיקה של השוק.
איך ליישם את מדד שילר ולהיעזר בו להתמודד עם תרחישים חריגים בשוק? האם יש סיכונים בשימוש במדד שילר? -
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
אפקט טראמפ - מה מספרים נתוני הצמיחה העולמית? מה קורה עם הדולר / שקל? ומה אומרים משקיעי חוץ על הכלכלה והבורסה בישראל?
מה צפוי בסקירה? גלובלי מה מספרים נתוני הצמיחה העולמית?
ארה"ב
איפה אנחנו במשוואת המיתון / נחיתה רכה? מהי ההשפעה של שר האוצר המיועד על הבורסה? מהן התחזיות העדכניות בנושא האינפלציה והריבית אחרי בחירת טראמפ? מה תומך בהמשך הראלי במניות לתוך השנה הבאה, ומה עלול להקשות? מה היה אומר בנג'מין גרהאם על תמחור שבע המניות המובילות (MAG 7)
אירופה
ממשלת צרפת נפלה, מה קורה שם בכלל? למה זקוקה גרמניה כדי לצאת מהמשבר? סין מה עלולה לעולל העלאת המכסים המתוכננת של טראמפ לסין וארה"ב?
ישראל
האם ההסדרה בלבנון משנה את התחזיות קדימה ואיך? מה אומרים משקיעי חוץ על הכלכלה והבורסה בישראל? מה ההשפעה של ירידת פרמיית הסיכון של ישראל? מה קורה עם הדולר / שקל?
עוד פיקנטריה ותמחור השווקים. -
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועודארחנו את אחד המומחים הגדולים בישראל לנושא, עדי פנחס, בעלים ומנכ״ל של חברת קומודקס המבצעת השקעות גידור בסחורות ומוציאה ניתוחי חשיפות וחומרי הגלם ותוכניות לניהול סיכונים.
דברנו על סחורות – חיטה, תירס, קקאו, קפה, נפט, נחושת ועוד. גם מי שלא משקיע בסחורות במישרין מושפע ממחירי הסחורות בתיק המניות שלו ובחיים עצמם. כך שחשוב לכולם להבין את ההתנהגות של מחירי הסחורות השונות. דברנו על שרשרת הערך של סחורות, על המחזוריות המובנית בשווקים ועל חוזים ארוכי טווח שיכולים לגרום לחברות לפשוט את הרגל ולמשקיעים חכמים לצאת עם תשואות יפות. לדוגמא – מדוע עלה מחיר הקקאו ב 110% מאז תחילת השנה? ומדוע מחירי הסויה והחיטה בירידה?
היה איתנו אחד המומחים הגדולים בישראל לנושא, עדי פנחס, בעלים ומנכ״ל של חברת קומודקס המבצעת השקעות גידור בסחורות ומוציאה ניתוחי חשיפות וחומרי הגלם ותוכניות לניהול סיכונים. מה הם היתרונות והחסרונות בהשקעה בסחורות, איזה מרכיב סחורות צריכות לקחת בתיק ההשקעות שלנו ומהן ה ״ABCD״, החברות הנסחרות הגדולות בתחום?
-
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
הפעם באינווסטור לייב ארחנו את רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות לשיחה על עתיד הכלכלה העולמית בשנת 2025 כשישנן שאלות רבות העומדות בפני כלכלות העולם, במיוחד בתקופה מתוחה זו.
בארה"ב, השווקים הפיננסיים חווים תגובה חיובית לאחר בחירתו של דונלד טראמפ לכהונה נוספת כנשיא ארצות הברית. בחירתו הובילה לעלייה בתחושת הביטחון הכלכלי, לפחות בטווח הקצר, וספקולציות לגבי תמריצי מדיניות כלכלית צפויים. עם זאת, תחזיות לטווח ארוך יותר מעלות חששות לגבי יציבות השווקים לאור התנודתיות הפוליטית והכלכלית הגלובלית. השפעות התחרותיות בשוק המט"ח נשארות מורכבות, במיוחד לאור התחזקותו הפוטנציאלית של הדולר ואי הוודאות הגיאופוליטית האופפת את השוק העולמי.
בישראל, המלחמה הנמשכת מזה למעלה משנה יוצרת תחושת אי-ודאות מתמשכת, כאשר הכיוון העתידי של כלכלת המדינה נותר מעורפל. תקציב המדינה, אשר עורר סערה בשבועות האחרונים וצפוי להמשיך לעורר סערה בהמשך, יכלול שינויים במיסים שמטרתם מימון ההוצאות הצבאיות, בעוד הגירעון עומד כעת על 8.5%. בעוד שממשלת ישראל מעוניינת להוריד אותו ל-4%, חברות דירוג האשראי הבינלאומיות כמו מוד'יס ו-S&P הביעו ספקנות בנוגע ליכולתה של ישראל לעמוד ביעדים אלו.
לאחרונה הן אף הורידו את דירוג האשראי של ישראל, מה שעלול להשפיע על יכולתה של המדינה לגייס כספים בתנאים משתלמים בעתיד.בתוך כלל האי-ודאות הזו, הכלכלה הישראלית מתמודדת עם שיעור אינפלציה עומד על 3.5%, מה שמקשה על הצרכנים והעסקים. העליות במחירים משפיעות על יוקר המחיה ועלולות להוביל להפחתת הכוח הקנייה המקומי. השאלה המהותית שנותרת פתוחה היא כיצד ישראל וארה"ב ינהלו את האתגרים הכלכליים הבולטים שהם ניצבים מולם, והאם יצליחו לייצב ולחדש את הצמיחה הכלכלית לנוכח האתגרים הקיימים בשנים הקרובות.
האם כל אלה מהווים הזדמנות חדשה ומרגשת או דווקא אזהרה לקראת העתיד לבוא?
-
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
ארחנו את קרין ויילר, מתכננת פיננסית מוסמכת CFP באינווסטור, לשיחה הכוללת דגשים חשובים לסוף השנה, עצות מועילות לכל ימות השנה ומבט קדימה לשנת 2025 לפעולות שכדאי לבצע.
שנת 2024 מתקרבת לסיומה, והשווקים הפיננסיים נמצאים בתנודה מתמדת. זה זמן טוב לעשות סדר בחסכונות שלכם ע”י תכנון פיננסי מיטבי, ולבצע מספר פעולות חיוניות בין אם אתם עצמאים או שכירים בהפקדות סוף השנה. תכנון פיננסי מיטבי יסייע לכם לשפר את מצבכם הכלכלי ויאפשר יציבות לקראת גיל הפרישה כבר מגיל מוקדם יותר.
ארחנו את קרין ויילר, מתכננת פיננסית מוסמכת CFP באינווסטור, לשיחה שתכלול דגשים חשובים לסוף השנה, עצות מועילות לכל ימות השנה ומבט קדימה לשנת 2025 לפעולות שכדאי לבצע. השנה האחרונה הייתה שנה מלאה בתהפוכות ואתגרים אבל היא בהחלט שנה מצוינת לשווקים. מדד S&P 500 שרק מתחילת השנה הנוכחית זינק בכ-32% ובעל תשואה של 25.48%. האם בעקבות הביצועים בשווקים בשנה האחרונה כדאי לשקול אלוקציה חדשה בתיק לקראת השנה הבאה? רק בשבוע שעבר זכינו לקבל הצצה להשפעת הפוליטיקה בארה”ב על השווקים לקראת השנה הבאה כאשר טראמפ ניצח בבחירות לנשיאות ארצות הברית בשבוע שעבר ולקראת כניסתו לתפקיד בינואר הקרוב. השווקים הגיבו חיובית עם הניצחון, במיוחד שוק הקריפטו ומדדי הדאו ג’ונס שזינק בכ-4% ומדד הS&P 500 שזינק גם הוא ב2.5%. מנגד יש גם מפסידים מהניצחון של טראמפ, מניות סקטור האנרגיה הירוקה התרסקו והמדד איבד כ-11% לאחר שטראמפ הצהיר בעבר שיפחית את ההשקעה בסקטור ויסיט את הכספים לסקטור התשתיות.האם כדאי לשקול לבצע שינוי בתיקים שלנו לקראת השנה הבאה? בין אם נראה זינוק בשווקים גם בשנה הבאה ובין אם לא, יש חשיבות לביצוע תכנון אסטרטגי חכם לשנת 2025. אז מהן הפעולות שכדאי לעשות כדי להגיע לאופטימום דחיית המס עד סוף השנה ואיזה סדר כדאי לעשות בחסכונות שלנו?
. -
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
ארחנו את גדי טולידאנו, יועץ למנהלי השקעות בהראל פיננסים לשיחה על הצד הטוב והצד הרע של אחד מהמדדים המוכרים ביותר ברחבי העולם ונחשב למדד אמין ויציב ולרוב כולל בתוכו מניות של חברות עם מאזנים חזקים, רווחיות גבוהה, תזרים מזומנים יציב וניהול טוב הוא מייצג את המצב בשוק הכלכלי בצורה קלה ואמינה במיוחד ולאורך עשרות שנים, מדד ה- S&P 500 או בשם השני שלו “סנופי”.
בצד הטוב, המדד מאפשר גם הפחתה של הסיכון הכרוך בהשקעה פרטנית בחברה אחת או בסקטור הבודד, ככה שהמשקיע במדד נהנה מקבלת חשיפה רחבה כמעט לכלכלה כולה. מהסיבה שה-S&P 500 הוא מדד אמין ויציב לאורך שנים, רבים שמו לעצמם מטרה להכות את המדד ולנצח אותו, משימה מאתגרת במיוחד. אחת הדרכים להשגת המטרה היא שימוש באסטרטגיה המבוססת בחינה של הפרמטרים האיכותיים כמו מינוף, יציבות עסקית ואפילו צמיחה להעיד על חוזקה של המדד וחברות הנכללות בו. כך למשל חברות איכותיות עשויות להחזיק מעמד טוב יותר בתקופות של מיתון ולהציע תוחלת שוק גבוהה בטווח הארוך. בצד הרע, השקעה במדד כוללת כמה חסרונות כמו חוסר גיוון בינלאומי והתמקדות בכלכלה האמריקאית בלבד, תלות גדולה בשוק הטכנולוגיה תנודתי (המהווה 30% מסך השוק), חשיפה בעיקר לחברות גדולות ולא לחברות בינוניות וקטנות עם פוטנציאל צמיחה גבוה יותר, וניהול פאסיבי שלא מבטיח בחירת מניות איכותיות במיוחד.האם ניתן להכות את מדד ה-S&P 500 באמצעות פרמטרים איכותיים? האם החסרונות של המדד עולים דווקא על היתרונות שלו? -
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסי ללא עלות
העשן מתפוגג? נושא המהגרים בבחירות בארה"ב - תעמולה או עובדות? האם מהלכי התמיכה של הממשל בסין מניעים באמת את הכלכלה ואת שוק הדיור?
-
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
לתיאום בדיקת צ'ק אפ פיננסי ללא עלות
ארחנו את עו״ד רם יולוס, בעלים ומייסד של יולוס גזית משרד עורכי דין ובחנו מנקודת המבט שלו מה חשוב לדעת על עולם המיסים בישראל ודברנו על צעדים חשובים לקחת בחשבון בתכנון המס לקראת השינויים הצפויים.בשבועות האחרונים משרד האוצר החל בפרסום צעדים פיסקליים משמעותיים ארוכי טווח שמטרתם לאפשר לממשלה להתמודד עם ההשלכות של המלחמה. השינויים האלו יבואו לידי ביטוי בהצעות חוק במהלך חודש נובמבר, כאשר ישנה שאיפה להוציא אותן לפועל החל מתקציב 2025 והם צפויים לכלול צעדי מיסוי משמעותיים כמו העלאת מס חברות לחברות העונות לקריטריונים מסוימים, הקפאת מדרגות המס לשלוש שנים, הגדלת מס יסף ועוד צעדים נוספים שישפיעו על הכיס, גם של החברות אבל גם של האנשים הפרטיים.
לשינויים אלו תהיה השפעה על הכיס שלנו, כך למשל הקפאת מדרגות מס הכנסה לשלוש שנים לא תמנע עדכון של המס שנשלם ביחס לאינפלציה כשבפועל נשלם יותר או מעצם העובדה שהגדלת שיעור מס היסף יגדיל את נטל המס על השכבות הגבוהות יותר. תכנון מס יעיל יכול לסייע הן לאנשים פרטיים והן לחברות בהפחתת הנטל הכלכלי באמצעות ניצול הסדרי חוק שונים, זכאות להטבות והקלות מס ובחירה בצעדים שונים המיטיבים עם חבות המס שלהם. תכנון מס שמקיף גם את ההיבטים הבינלאומיים מבטיח שהכנסות המתקבלות מחו”ל ימוסו בצורה אופטימלית, במקרים רבים, ייתכן וישנן הטבות מס או הקלות מס בהתאם לאמנות בינלאומיות אשר מדינת ישראל חתומה עליהם.
ארחנו את עו״ד רם יולוס, בעלים ומייסד של יולוס גזית משרד עורכי דין – משרד המתמחה בתחום המיסוי, הבנו מנקודת המבט שלו מה חשוב לדעת על עולם המיסים בישראל ודברנו על צעדים חשובים לקחת בחשבון בתכנון המס לקראת השינויים הצפויים.
-
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
מה צופן העתיד לכלכלה הישראלית? אנחנו חיים בתקופה מאוד מורכבת מבחינה כלכלית, במיוחד לאור העובדה שישראל נמצאת במלחמה כבר למעלה משנה והסיום שלה לא נראה באופק. עם תקציב מדינה שנוי במחלוקת שצפוי לבוא בפני הממשלה בסוף החודש ע"י שר האוצר ולכלול גזרות מיסוי חדשות שישפיעו על הכיס של כולנו במטרה לממן את ההוצאות המלחמה. למרות שהגירעון בתקציב המדינה היום עומד על 8.5%, שר האוצר הציב יעד מאתגר של 4% גירעון מה שנוגד את ציפיות חברות דירוג האשראי הבינלאומיות מוד'יס ו-S&P שרק בימים האחרונים הורידו את דירוג האשראי של ישראל מה שיכול להשפיע על היכולת של המדינה לגייס כספים בצורה משתלמת בעתיד.
כל המורכבות הזו מתרחשת ברקע של שיעור אינפלציה העומד כעת על 3.6% שמקשה על הצרכנים והעסקים כאחד אך עם תחזית לשיעור אינפלציה של 2.8% בהתחשב במצב הנתון של המלחמה והסביבה הכלכלית בישראל. עליית מחירים משפיעה ישירות על יוקר המחיה שלנו, ויכולה להוביל לצמצום בכוח הקנייה.
כל זה קורה בזמן שישראל מתמודדת עם אי-ודאות כלכלית רבה, והשאלה הגדולה היא לאן אנחנו הולכים מכאן. האם נצליח לייצב את הכלכלה שלנו? מה יהיו ההשלכות של כל האירועים האחרונים על הצמיחה העתידית? הערב באינווסטור לייב נארח את מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים להבין את כל המורכבויות והאתגרים שמחכים לנו בעתיד. -
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
מהם התרחישים האפשריים כעת בארה"ב ומה התחזית להמשך? ומה המשמעות של הורדות הדירוג שספגנו? סקירה חודשית אוקטובר ותמחור השווקים.
-
מוזמנים לקורסים וובינרים בחינם, הצטרפות לרשימת התפוצה שלנו, ערוץ הכשירים, צ׳קאפ פיננסי ועוד
ארחנו באינווסטור לייב את ד"ר נבות בר, דירקטור ומייסד קרן קיסטון, קרן ישראלית ציבורית להשקעה בתשתיות לשיחה על זווית המאקרו של ההשקעה בתשתיות בישראל וניסינו להבין מה צופן העתיד לתחום התשתיות בישראל?
בעקבות הפרק המרתק בשבוע שעבר על תחום התשתיות, ארחנו באינווסטור לייב את ד”ר נבות בר, דירקטור ומייסד קרן קיסטון, קרן ישראלית ציבורית להשקעה בתשתיות לשיחה על זווית המאקרו של ההשקעה בתשתיות בישראל וניסינו להבין מה צופן העתיד לתחום התשתיות בישראל?
בשנים האחרונות, התפתחויות בתחום יוצרות הזדמנויות השקעה מעניינות. למשל בשוק האנרגיה הישראלי צצות הזדמנויות פיננסיות במסגרת מהפכת החשמל והמעבר לגז הטבעי כמקור אנרגיה משמעותי. גם שוק התקשורת מציג הזדמנויות רבות למשקיעים כאשר הביקוש לעולם מחובר יותר יוצר פרויקטיי תשתיות תקשורת מעניינות, כמו פריסת מערכות סיבים בינלאומיות והקמת תשתית סלולרית. שווקים נוספים בהם נוצרות הזדמנויות למשקיעים להשתלב בפרויקטים עם פוטנציאל ממשי מעולם התשתיות הם מים ופסולת ותחבורה ציבורית שגם הם, כמו תחומי האנרגיה והתקשורת, נהנים מתמיכה ממשלתית במימון וקידום פרויקטים במטרה ליצור בארץ תשתיות חזקות, יציבות ובעלות תרומה משמעותית לחיים שלנו כאן בישראל.כיום למשקיעים הפרטיים ישנן אפשרויות השקעה חדשות מעבר לקופות הגמל ופוליסות החיסכון הישנות, כאשר קרנות השקעה ציבוריות מציעות אפשרות להשקעה ישירה בנכסי תשתיות בארץ ובעולם, מה שמאפשר חשיפה ישירה לנכסי תשתיות ועם זאת מצריך הבנה מעמיקה של הסיכונים וההזדמנויות הכרוכים בהשקעות אלו. - Show more