Episodes

  • Hva mener vi når vi snakker om «det grønne skiftet» – og finnes det bedre alternativer? Går veien til en grønn og god framtid gjennom innovasjon, framskritt og «bærekraftig vekst» – eller må vi faktisk kutte forbruket? Kan tanker om dypøkologi og nedvekst få et comeback? Kan bruk og vern gå hånd i hånd? Og hvordan kan grønne krefter samarbeide bedre og slutte å motarbeide hverandre?

    Velkommen til en fabelaktig fin samtale mellom to kloke, grønne hoder. Den ble spilt inn på Drammensbiblioteket 30.05.23 foran publikum. Tusen takk til biblioteket for vertskap og Martin Nordli for live-lyd og miks!

    Med det er denne sesongen av Bar Liberal slutt. Vi sees i fremtiden!

  • Hvor viktige er livsløgnene for å binde oss sammen? Trenger vi moralisme for å regulere oss og holde fred? Hva hadde skjedd hvis alle begynte å gjøre og si akkurat det de vil?
    Og hvordan ser omverdenen på Norge, egentlig – har vi noe dobbelmoral, hykleri og andre moralske spøkelser i skapet som vi ikke liker å snakke om?

    20. februar inviterte vi to smarte hoder for å drøfte dette med oss live på Drammensbiblioteket:

    Ole Asbjørn Ness er forfatter og komiker, men har også jobbet som råvaremegler, stuer, journalist, gründer og kommunikasjonsrådgiver. I 2004 vant han Tarjei Vesaas' debutantpris for sin roman «Det er natt». I 2011 ble hørespillet «FlavaLaden» nominert til Ibsen-prisen. «Aftenlandet» fra 2018 og "Fem dager i mai" fra 2022 er hans siste utgivelser. Ness er utdannet siviløkonom med fordypning i finans fra NHH, og har også studert filosof.

    Nasim Rizvi kommer opprinnelig fra Pakistan, men er egentlig en ekte drammenser, og har et stort engasjement for inkludering i det flerkulturelle Norge. Hun jobber til daglig som kompetanserådgiver i Studieforbundet AOF, er nestleder i Buskerud Innvandrerråd og DOTL, har vært medlem i IMDIs referansegruppe for Tvangsekteskap, negativ sosial kontroll og kjønnslemlestelse, og nemndmedlem i Utlendingsnemnda. Hun har gründet sitt eget babymat-selskap og er blitt premiert med Årets Gründerspirepris av Gründerforeningen.

    Tusen takk til Martin Nordli for opptak og miks, Camilla Fjeld Gustavsen for bilde, dere i publikum som kom på arrangementet, og til alle dere som lytter på nett!

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • Hva er diskriminering og hva er identitetspolitikk? Kan kampen for enkeltminoriteter/enkeltinteresser og kampen for generell likestilling gå hånd i hånd i et liberalt samfunn? Hva er det majoritetsbefolkningen ikke forstår med rasisme? Og har hardtarbeidende arbeidsinnvandrere havnet i blindsonen i integreringsdebatten? Skjedde det noe med Norge etter EU-utvidelsen i 2004 som vi ikke er bevisst på?

    Velkommen til en spennende samtale om dette med to av landets klokeste hoder: Frank Rossavik og Ewa Sapiezynska.

    Samtalen ble tatt opp på Drammensbiblioteket foran fullsatt sal under Drammen Podcastfestival 18.01.23.
    Takk til Øyvind Svaleng og Martin Nordli for lyd, Camilla Fjeld Gustavsen for bilder, Drammensbiblioteket for vertskap, og alle dere som lytter og kommer på våre arrangementer for støtten!

    Ewa Sapiezynska (f. 1980) er aktuell med boka “Jeg er ikke polakken din”, utgitt på Forlaget Manifest. Boka har gitt betydelig oppmerksomhet til utfordringene polakker i Norge står ovenfor og bidratt til debatt om blindsonene i integreringen som følger av arbeidsinnvandring. Ewa har doktorgrad i sosiologi fra Universidad de Chile og mastergrad i latinamerikanske studier fra Universitetet i Warszawa. Hun har vært politisk rådgiver i regjeringen i Venezuela, akademiker i Chile og Polen og jobber i dag som politisk seniorrådgiver i Redd Barna. Hun har publisert om latinamerikansk samfunn og politikk i Le Monde Diplomatique, Political Critique, Klassekampen, Bistandsaktuelt og den prestisjefulle polske avisen Gazeta Wyborcza der hun en årrekke var fast bidragsyter til spalten «Urbane geriljaer».

    Frank Rossavik (f. 1965) jobber som kommentator i Aftenposten, er styremedlem i Fritt Ord og forfatter. Han ga ut en av 2022s mest populære debattbøker med "De korrekte" – om identitetspolitikk, kansellering og presset mot det liberale samfunn. Omtale av boka:
    Begrepene som har preget samfunnsdebatten de senere årene kan være vanskelig å forstå og forholde seg til. Hva betyr de egentlig? Hvor kommer de fra? Hvilken utvikling varsler de? I denne boken gir Frank Rossavik sine svar. Han er kritisk til aktivismen begrepene betegner. Han frykter for ytringsfriheten og debattkulturen. Samtidig spør Rossavik om aktivistene har rett i noe.

  • Kulturkrigen har ristet samfunnsdebatten til nye ytterpunkter i 2022. Ukraina, energikrise og inflasjon har bygd stadig sterkere plattformer for tomatsuppekastere, steiganister, trumpister, identitetspolitikere og ekstremister i alle farger og fasonger. Det er dårlige tider for nyanser og ettertanke.

    Vi spør: Hvor går grensa mellom sunn skepsis og nødvendig kritikk, og selvrettferdig påståelighet og “uenig for å være uenig”-kverulering på den andre siden? Hva er god og dårlig argumentasjon? Hvordan henger intimisering, polarisering empati og frykt sammen? Kan vi lære å snakke sammen igjen – i et ordskifte som er nesten helt digitalisert? Eller – er det “vi i bobla” som bare har blitt paranoide av å bare snakke med hverandre i ekkokammer…?

    For å diskutere dette med oss i årets aller siste Bar Liberal har vi med oss to særdeles kloke hoder:

    Lisa Maiken Nordsveen er Psykologspesialist med fordypning i Psykoanalytisk teori og Personlighet. Jobbet mange år som terapeut innen personlighet, vold, og rusfeltet, og har utviklet interesse for hvordan mennesket navigerer i moderniteten.

    Danby Choi (f. 1993) er sjefredaktør i Subjekt. Han grunnla Subjekt i 2013 og selskapet i 2017. Choi er uteksaminert i 2016 med bachelorgrad i journalistikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han er tidligere kunstanmelder i Aftenposten og spaltist i Dagbladet, og har i tillegg erfaring som journalist og nettredaktør i blant annet NRK P3 og Natt og dag, samt jobbet som kommunikasjonsansvarlig i Oslo World Music Festival, grafisk designer for Hovefestivalen, pressemedarbeider i Bylarm, med mer. Choi er styremedlem i Oslo redaktørforening og tidligere norgesmester i streetdance (2009). Han er også blitt nominert av Oslo redaktørforening til Årets nyskaper 2020 og nominert av bransjeavisen Kampanje til Årets medienavn 2021.

    Samtalen ble spilt inn foran et entusiastisk og trofast publikum på Drammensbiblioteket 20.12.22.
    Tusen takk til Drammensbiblioteket for vertskap, takk til Martin Nordli for live-lyd og Øyvind Svalen for post-miks, takk til Camilla Fjeld Gustavsen for bilder – og takk til alle dere som lytter og besøker arrangementene våre! Vi sees i 2023 – allerede 18.01 er vi tilbake med samtale om "Hva er diskriminering?" med Frank Rossavik og Ewa Sapiezynska. Live på Drammensbiblioteket 20:00 under Drammen Podcastfestival.

  • Hva er god og dårlig integrering? Når er man integrert? Bør vi utøve mer eller mindre kontroll over tros- og livssynssamfunn? Får vi bedre ordskifte og politikk bedre av at de mest høylytte stemmene er med og bestemmer? Bør det være lov med barnehijab? Og blir Ukraina-flyktningene behandlet rettferdig?

    Velkommen til en spennende samtale med to av Norges klokeste hoder!

    Sylo Taraku er utdannet statsviter, og har tidligere vært generalsekretær i NOAS, underdirektør i UDI, generalsekretær i LIM (Likestilling-, integrering- og mangfoldsnettverket) og tilknyttet Den Norske Helsingforskomité og Civita. I dag jobber han med innvandring og integrering som rådgiver i Tankesmien Agenda.

    Kadra Yusuf er journalist, feminist, og samfunnsdebattant. Født i Somalia, men Oslo er hennes hjem. Hun har jobbet for Dagbladet, Dagsavisen og nå NRK, hvor Yusuf senest var hovedresearcher for Uønsket (Mustafa-serien). Hun har fått flere priser for sitt sterke engasjement, og er kåret til en av de viktigste nordmennene som har levd (VG).

    Samtalen ble innspilt live på Drammensbiblioteket 29.11.2022 foran et entusiastisk publikum.
    Tusen takk til Camilla Fjeld Gustavsen for bilder, Martin Nordli for live-lyd og lydopptak, Drammensbiblioteket for vertskap og alle dere som følger oss!

  • Vi spør: Er det matkrise?

    Anders og Margit svarer hva de mener er alvorlig galt med hvordan vi produserer mat og drikke i Norge i dag - og hva vi må gjøre for å løse problemene, gjennom å endre matmarkedet og det politiske matsystemet.

    Du kommer ikke til å bli skuffet!

    Vi diskuterer status i norsk jordbruk, selvbergingsevne og selvforsyning, matmarkedet, konkurranse og monopolisme, mottaksplikt, overproduksjon, jordbruksoppgjøret og politiske alternativer for styring av jordbruket, Grytten-utvalget, tetting av inntektsgapet, Innovasjon Norge, landbruksorganisasjonene, Bondeopprøret, etisk importansvar, tollbarrierer, dyrevelferd, sunt kosthold, økologisk og regenerativt landbruk - og ikke minst; å snu utviklingen med færre og større bruk og gjennom dette skape flere levende lokalsamfunn.

    Samtalen ble spilt inn på Drammensbiblioteket 11.10.2022 foran fullsatt sal.

    🙏 Tusen takk til Martin Nordli som livetekniker og mikser og Camilla Fjeld Gustavsen som fotograf, Drammensbiblioteket som vertskap, samt Einar Juels Legat for støtte til podkasten, og alle dere som både kommer for å se liveinnspillingene og lytter på episodene digitalt!

  • Hvem skal Norge være i framtida på verdensscenen, i Europa og som nasjon?
    Asle Toje er sesongens første gjest i Bar Liberal og deler sine synspunkter om utenrikspolitikk, Ukraina, Den norske kirke, kultur, kulturkrig, klimaengasjement, de nære ting, EU, FN, meningsmangfold, bistand og mye annet som vil definere Norge i årene som kommer.

    Samtalen ble spilt inn på Drammen Podcastfestival 24.08.2022.

    Tusen takk til Øyvind Svaleng som livetekniker og mikser, Camilla Fjeld Gustavsen som fotograf, Rune Fortun som kaféansvarlig på arrangementet, Drammensbiblioteket som vertskap, Martin Nordli som medarrangør i Drammen Podcastfestival, Union Eiendomsutvikling og Einar Juels Legat for støtte til vårt prosjekt.

  • Hvorfor skal kommuner vokse for enhver pris?
    Hva er realistiske vekstforventninger i årene som kommer?
    Hva skjer når Finnmark blir tomt?
    Hva kommer etter eldrebølgen, og når tar den slutt?
    Hva er våre tålegrenser økologisk og økonomisk?
    Hvilke konsekvenser kan det få dersom politikerne bryter med trenden og skrur ned vekstmålene?

    I sesongavslutningen til Bar Liberal har vi besøk av Bjarne Jensen og Marianne Tønnessen for å diskutere disse spørsmålene.

    Bjarne Jensen er professor emeritus i offentlig økonomi, ansvarlig redaktør i tidsskriftet Samfunn og økonomi og rådgiver i Pensjonistforbundet. Har er samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo og har tidligere vært rådmann i Kristiansand og Bergen og arbeidet i Sosialdepartementet og Finansdepartementet. Han har vært engasjert i analyser og utredninger omkring tema som skal debatteres – og mener utfordringen knyttet til eldrebølgen overdrives.

    Marianne Tønnessen er demograf og samfunnsøkonom med bred kompetanse om den norske befolkningsutviklingen. Hun jobber som forsker ved Norsk institutt for by- og regionforskning (Oslo Met), og har tidligere ledet arbeidet med de norske befolkningsframskrivingene i Statistisk sentralbyrås forskningsavdeling.

    Tusen takk til Drammensbiblioteket v/Martin Nordli og Magnus Nordli for vertskap, live-lyd, opptak og miks!

  • Norsk idrett er gullmedaljer på TV, hjørnesteinen i mange lokalsamfunn, og en viktig bidragsyter til god folkehelse.
    Samtidig hører vi historier om kroppspress, arbeidskonflikter og skjevfordeling av inntekter.

    Er det trygt å si sin ærlige mening i alle ledd av norsk idrett uten å måtte møte utilbørlige konsekvenser?
    Er vaffelsteikerne på grasrota og toppidretten jevnbyrdige deltakere i samme økosystem?
    Hva er de største utfordringene for unge gutter og jenter i norsk idrett? Hvordan kan de motvirkes?
    Hvor lang er den kulturelle avstanden mellom Norge og internasjonale forbund?
    Hva kan norsk idrett være på sitt aller beste? Hvordan kan resten av samfunnet tilrettelegge for at vi kommer dit?

    For å diskutere dette og mye annet har vi fått med oss selveste Clas Brede Bråthen og Jorunn Horgen.

    Tusen takk til Mjøndalen Bibliotek for vertskap, Martin Nordli for livelyd, bilder og postmiks, og alle som kom for å høre på!

  • «Arkitekturopprøret» har revolusjonert debatten om estetikk og kvalitet i offentlig planlegging.
    I valgkampen 2021 var «sosial utjevning» en av velgernes viktigste saker og mange snakker nå om «sosial bærekraft».
    Løsninger for fjernarbeid utviklet under pandemien gir nytt håp (?) for vekst i distriktene og reversering av urbane flyttemønstre.

    Alt dette handler om våre lokalsamfunn. Hvordan skaper vi de frieste og beste versjonene av dem?

    Da Stortinget behandlet den forrige Distriktsmeldingen i 2019 mente flertallet at redusert formuesskatt, økt lokalt selvstyre og å ta vare på gamle bygg var de viktigste virkemidlene for å oppnå «Levende lokalsamfunn»; meldingens navn.
    Stemmer dette? Bør vi også snakke om livssynsnøytrale forsamlingshus, trygghet gjennom tilstedeværelse, skateparker og sandvolleyballbaner, boligpolitikk, tilskuddsordninger, samferdsel, religion, nærnatur og medvirkning? Hva er forskjeller og likheter mellom urbane og rurale lokalsamfunn?

    Gled deg til en veldig spennende samtale med Iselin Hewitt og Atdhe Belegu!

    Iselin Hewitt er stipendiat i samfunnsgeografi på Universitetet i Oslo. Hun forsker på betydningen av byplanlegging og fortetting for sosialt mangfold i Osloregionen. Tidligere har Iselin jobbet med byplanlegging og analyse i Plan- og og bygningsetaten og Byrådsavdeling for byutvikling i Oslo kommune.

    Atdhe Belegu er utdannet ved Bergen Arkitekthøyskole, og jobber som arkitekt hos Mad arkitekter. Hans masteroppgave om sosial bærekraft, transformasjon og stedstilpasset byutvikling ble belønnet med utmerkelse ved uteksaminering, Statsbygg-prisen for fremragende arkitektur i 2017, Aspelin Ramm-prisen i 2018, Europan Studentpris i 2019 og DOGA-merket nykommer i 2020. Oppgaven er sannsynligvis tidenes mest prisbelønte norske masteroppgave i arkitektur, og er oppkalt etter Fjell i Drammen; nærmere bestemt 03-bussen til bydelen. Atdhe har erfaring med transformasjon og rehabilitering av eksisterende bygg, og er særlig interessert i arkitektur med sosialt fokus og bygg for fellesskapet.

    Tusen takk til Drammensbiblioteket for vertskap og Martin Nordli for live-lyd, miks og bilder!

  • Mellom 1989 og 1991 gikk et stort antall østeuropeiske stater ut av autoritær eller totalitær overstyring og startet reisen mot å bli liberale demokratier.
    Det var i hvert fall planen.
    På 2010- og 2020-tallet velger stadig flere østeuropeere derimot partier og politikere som vil innskrenke demokratiet. Hvorfor skjer dette?

    Marek Zagrobelny var en utdannet, ung mann i det nyfrie Polen som helt frivillig fant veien inn i partiet Lov Og Rettferdighet fordi han mente deres ideer for å rydde opp var nødvendige og riktige. Etter mange år som aktivist og politiker har Marek i dag tatt avstand fra partiets nedbygging av landets institusjoner og stadig tøffere kamp mot nasjonale minoriteter. Han har flyttet til Norge og ga i 2021 ut den meget leseverdige boka «Lov og rettferdighet! - slik lærte jeg å elske det autoritære» om sin tid som politiker i regjeringspartiet.

    Sammen med Øst-Europa-ekspert Eva Sarfi og Marek selv prøver vi i denne samtalen å finne ut av hva som ikke har gått etter planen med de liberale byggverkene i øst, og hvor veien går videre.

    Samtalen ble tatt opp på Drammensbiblioteket 21. mars, og dermed i kontekst av den pågående krigen i Ukraina, som satte episodens tematikk i et nytt lys.

    Tusen takk til Øyvind Svaleng for live-lyd og post-miks, takk til Drammensbiblioteket for vertskap, og takk til Camilla Fjeld Gustavsen for bilder!

  • Hva er felles fortellinger og symboler?Hva skjer når de kollapser, og hvordan kan det skje?Trenger vi disse felles historiene for at vårt liberale samfunn skal fungere som fellesskap? I så fall; hvordan?

    Bli med på et fyrverkeri av en samtale med Cecilie Hellestveit og Carl Emil Vogt! Vi snakker om samhold, nasjonal identitet, Kong Haakon, Jemen, Sovjet, monarkiet, USA, Polen, Ungarn, folkeretten, 17. mai, FNs sikkerhetsråd, Oljefondet, bistand, utlendinger i norsk akademia, reaksjonær nasjonalisme, verdensborgere, offentlig sensurert læreplan – og mye mer.

    Takk til Drammensbiblioteket for vertskap av live-innspillingen, takk til Runar Nylende Huse for live-teknikk og Martin Nordli for post-miks, takk til Camilla Fjeld Gustavsen for bilder, takk til alle som kom for å se på, og takk til deg som lytter!

  • Bli med på en svært interessant samtale med Robin Wigglesworth fra Financial Times og Audun Wickstrand Iversen fra DNB Asset Management.
    Vi diskuterer.:
    - Er grønn finans en bløff?
    - Er indeksfondene verdens redning eller undergang?
    - Er ESG-målene finansnæringens eller de folkevalgtes ansvar?
    - Hvor mye/lite bør liberale politikere regulere finansnæringen?

    Slapp av – du som kan lite eller ingenting om finans kommer til å lære mange fakta og begreper om faget og ha godt utbytte av samtalen!
    Vi håper også å kunne plante mange gode spørsmål og ideer i hodet til deg som har sterke finanskunnskaper eller som jobber i næringen.

    Takk til Drammensbiblioteket for vertskap av live-innspillingen, og takk til Martin Nordli for live-teknikk, lydmiks og bilder!

  • Omikron. Omfordelingskrise. Optimisme.
    Hva kommer 2022 til å by på?

    Vi inviterte Karianne Braathen (freelancejournalist og forfatter) og Jan Moberg (administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad) til å bli med på å titte inn i spåkula og gjette oss fram til hva som vil prege det nye året fra liberalt ståsted.

    Vi diskuterer blant annet:
    – Kan det vokse fram nye, bærekraftige medier som bidrar til en bedre offentlig samtale? Kommer folk til å få nok av clickbaiting og de konfliktskapende SoMe-algoritmene og søke seg til noe annet?
    – Hvordan kan politikerne hjelpe næringslivet med å skape nye verdier? Hvilke bransjer vi bør følge med på neste år? Hvor kommer innovasjonen til å skje?
    – Hvordan vil samfunnet se ut etter pandemien – hvis den går over i 2022? Hva kommer til å være borte når vi kommer ut på den andre siden?
    – ...og hva skjer i Drammen?

    Samtalen ble tatt opp på Drammensbiblioteket 21.12.2021. Tusen takk til Drammensbiblioteket for gratis lån av scene og gratis hjelp til opptak!
    Øyvind Svaleng var tekniker og Camilla Fjeld Gustavsen var fotograf.

  • Psykisk helse(-vern) er et mye diskutert og vanskelig tema denne høsten. To tragedier i Kongsberg og Oslo har fått mange til å stille seg spørsmålet: Hvor mye frihet er for mye?

    For å diskutere dette vanskelige dilemmaet inviterte vi Randi Rosenqvist (rettspsykiater, arbeidet i Kriminalomsorgen, tidl. overlege ved Aker Sykehus, kommandør av St. Olavs Orden mv.) og Bengt Karlsson (leder av Senter for psykisk helse og rus (SFPR) og professor i psykisk helsearbeid ved Universitetet i Sørøst-Norge campus Drammen) til en spennende samtale.

    Samtalen ble tatt opp live med publikum på Drammensbiblioteket 30.11.2021.

    Tusen takk til Martin Nordli for strålende arbeid som live- og opptakstekniker, og tusen takk til Drammensbiblioteket for gratis og meget hyggelig vertskap!
    Leif Ekle har copyright på bildet.

    Som lytteren raskt blir oppmerksom på har Anders Wengen (gyldig) forfall med vond rygg, det er derfor kun Herman Ekle Lund som er å høre av de faste Bar Liberalerne.

    Gjestene fikk følgende oppspark før samtalen:
    I 1973 var det 13.763 sengeplasser i norsk psykiatri. I 2020 var tallet 3284. (Kilde: Dag og tid) Utviklingen fra oppbevaring, asyl og overgrep til samtykke, poliklinisk behandling og frihet har i stor grad vært velment og fylt med gode intensjoner.
    - Men finnes det mennesker som faktisk trenger å vernes mot seg selv?
    - Har vi medmennesker som rett og slett ikke er i stand til å vurdere hvor mye frihet de bør ha?
    - Hvor mye av denne utviklingen er snarere økonomisk enn etisk motivert?
    - Hvilke etiske og yrkesmessige dilemmaer møter fagpersoner og frontlinjearbeidere i møte med rammene som er satt for deres arbeid med psykisk syke pasienter?
    - Er den somatiske medisinens pakkeforløp i det hele tatt kompatibelt for psykisk helsearbeid?
    - Finnes det alternativer til dagens praksis - uten å reversere til lobotomi og full frihetsberøvelse?

    Bli med på en reise gjennom utviklingen av fag og politikk innenfor temaet psykisk helse, fram til dagens situasjon hvor vi drøfter dilemmaet om hvor mye frihet som er forsvarlig å gi til enkelte mennesker før det går på friheten løs for andre individer.

  • Norge har fått ny regjering og 17.10.21 presenterte AP og SP sin samarbeidsplattform. Etter å ha studert det omfattende dokumentet i tre dager møtes Anders og Herman for å diskutere: er Hurdalserklæringen liberal? Vi pløyer oss gjennom Co2-avgift, abortnemder, formuesskatt, kommunalt selvstyre, tapsgrense i Rikstoto og mye annet, før vi forsøker å sette et foreløpige terningkast på denne ikke alltid like tydelige erklæringen. Og så ønsker vi den nye gjengen masse lykke til!

  • Er den politiske friheten til Norges befolkning under press? Har rådgiverne fortrengt medlemmene i de norske partiene? Hva gjør dette med innbyggernes interesse og deltakelse i demokratiet vårt? Hva skjer når nyhetsbildet fylles med skatte-skandaler og politikere i svingdør mellom folkevalgtverv og PR-rådgivning? Hva blir konsekvensene dersom folk slutter å oppleve at demokratiet er viktig? Og hvordan kan vi gjenreise denne politiske friheten og tilliten?

    Dag Einar Thorsen, førsteamanuensis i statsvitenskap med interesse for samtidshistorie og politisk filosofi, er på besøk hos Bar Liberal for å diskutere disse viktige spørsmålene med oss.

  • Kan samfunnet bli så tolerant at det står i fare for å gjøre seg selv mindre tolerant? Hvor går grensene for paranoia og naivitet på hver sin side – og hvor er det den liberale bevegelsen bør plassere seg?

  • Når skaper økonomisk frihet økonomisk ufrihet? Hvilke reguleringer trengs eller trengs ikke for å sikre alle et mest mulig fritt samfunn? Hva er viktige argumenter i diskusjonen om økonomisk liberalisme og hva er avsporinger?