Episodes
-
Investorerne hælder danske og europæiske aktier ned ad brættet for at få del i indtjeningen i de amerikanske aktier. Med udsigt til skattelettelser og deregulering, er der bare mere vækst at spore i USA end i Europa, lyder det fra investor Ole Søeberg, direktør i Nordic Investment Partners.
Sammen med Lars Hytting investeringsstrategi Arthascope og investor Christian Klarskov fortæller han om, hvor svært det er at være aktiv aktieplukker i et marked, hvor passive investeringsstrategier får større magt over prissætningen.
I denne podcast fortæller Christian Klarskov om sit syn på Torm, der har haft et hårdt 2024, men hvor investoren netop ser et vigtigt lyspunkt. Vi tjekker den amerikanske forbrugers humør og ser nærmere på nogle af de forbrugerrelaterede aktier som Walmart og Sprouts Farmers Market.
Hør også, hvilken aktie Ole Søeberg nok ikke skulle have solgt i All Star porteføljen.
Vært: Journalist Gro Høyer Thielst
Producer: Peter-Emil Witt.
Følg All Star porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
Genmab og Better Collective. De to aktier forventer Per Juul, investor og indehaver af Juul Value Invest, sig så meget af, at han ser dem fordoble i kursværdi inden for et års tid.
Derimod giver han ikke meget for at lægge sine sparepenge i den danske ingeniørkoncern FLSmidth. Men det gør derimod Johnny Madsen, investeringschef og partner i Formue- & Investeringspleje, for med udsigt til et snarligt frasalg af cementdivisionen, vil FLSmidth kunne dele nogle af pengene med aktionærerne og begynde at levere en bedre vækst fremover.
Ifølge Johnny Madsen bør aktien stige med ca. 23 pct. op til kurs 450 kr. på baggrund af de udmeldinger, selskabet kom med i forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet.
Hør også Jakob Vejlø, chefstrateg i Bankinvest, fortælle om, hvordan de globale investorer skruer mere og mere op for deres eksponering til amerikanske aktier, og hvor længe han forventer tendensen fortsætter.
Vært: Journalist Gro Høyer Thielst og investorredaktør Simon Kirketerp.
Producer: Peter-Emil Witt.
Følg All Star porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
Missing episodes?
-
I Danmark sendes Novo Nordisk kraftigt op på regnskabsdagen, men den kommende præsident i USA vil også betyde noget for den fremtidige kursudvikling, lyder vurderingen fra investor Ole Søeberg, direktør i Nordic Investment Partners.
Når valgfeberen og de største markedsbevægelser har lagt sig, skal investorerne tilbage til at vurderer aktierne på baggrund af deres indtjenings- og væksttal, og her kan man ifølge både Ole Søeberg og Josephine Cetti, chefstrateg i Nordea, godt forvente overraskelser.
”Om ti år står USA potentielt med en gæld i forhold til bnp (bruttonationalproduktet, red.) på 180 pct., så der skal laves nogle reformer, og vi står også tættere på et Liz Truss-agtigt moment,” siger Josephine Cetti med henvisning til de ufinansierede skattelettelser, der satte en brat stopper for Liz Truss’ korte karriere som premierminister.
I denne podcast medvirker også Peter Sandberg, medstifter og adm. direktør i Nordic Secundary Fund, der leder efter investeringer i segmentet mellem venture og private equity. Hør Peter Sandberg fortælle om forretningsmodellen, og hvordan det er gået med selskabets to fonde.
Værter: Journalist Gro Høyer Thielst og investorredaktør Simon Kirketerp.
Producer: Peter-Emil Witt.
Følg All Star porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
Jyske Bank og Better Collective er blot to af flere danske aktier, der har fået solide kurstæsk i markedet på regnskabsnyheder og nedjusteringer. I denne podcast fortæller Thomas Juul Larsen, adm. direktør i Mermaid Asset Management, hvorfor han ikke længere ejer Jyske Bank, og hvad han tænker om sin position i Better Collective, der på en nedjustering dykkede hele 39 pct.
Selvom han har dyb respekt for ledelsen og, hvad den har skabt gennem årene, undrer han sig over den manglende kommunikation fra selskabet, der blot henviser til et conference call om to uger.
”Man skal måske lige tænke over, at man ikke efterlader markedet med et så stort hul og ikke giver dem oplysninger om det,” siger Thomas Juul Larsen, der har haft aktien liggende i modelporteføljen, siden den svenske børsnotering i 2018, så værdien er ”stadig langt mere end fordoblet”.
Hør også Thomas Juul Larsen fortælle om sin tilgang til investering, og hvilken aktie han ville vælge, hvis han kun måtte vælge én.
I denne podcast fortæller Henrik Henriksen, chefstrateg i Petersen & Partners, også om, hvad en valgsejr til henholdsvis Kamala Harris og Donald Trump vil betyde for indtjeningen i de amerikanske selskaber.
Vært: Journalist Gro Høyer Thielst og investorredaktør Simon Kirketerp.
Producer: Peter-Emil Witt.
Følg All Star porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
Et taktisk køb, sådan omtaler Jesper Langmack, partner og chef for kapitalfonden Polaris Flexible Capital, sit køb af aktier i det amerikanske genforsikringsselskab Lancashire.
Selskabet opererer inden for genforsikring og blev dermed ramt hårdt på aktiekursen, da først orkanen Helene og siden orkanen Milton hærgede i Florida i midten af oktober.
”Aktien faldt meget voldsomt på det her (orkanerne, red.), fordi det er lidt uoverskueligt, hvor voldsomt denne orkan blev,” siger Jesper Langmack, der er blevet inspireret til købet af Johannes Møller, partner og porteføljeforvalter i MW Compounders, der også medvirker i denne podcast.
Hør, hvad Jesper Langmack forventer af sin nyindkøbte aktie i denne podcast, hvor også Ole Søeberg, direktør i Nordic Investment Partners medvirker.
Vi gennemgår en række regnskabsaktuelle aktier som DSV, SAP, ASML, TSMC og Ringkjøbing Landbobank, vi taler om en opkøbsbølge i europæisk finans samt, hvordan man skal forholde sig til Goldman Sachs’ ildevarslende afkastforventning til amerikanske aktier de kommende ti år.
Vært: Journalist Gro Høyer Thielst og investorredaktør Simon Kirketerp.
Producer: Peter-Emil Witt.
Følg All Star porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
Mærsks indtjening er for dårlig i forhold til DSV og Novo. Tesla har en urealistisk høj markedsværdi og en upålidelig leder. Og selvom Bavarian Nordic forsøger at skabe en mere stabil indtjening med rejsevacciner, så vil de stadig ikke love, at sende kommende overskud tilbage til aktionærerne.
Det er bare nogle få grunde til, hvorfor Mærsk, Tesla og Bavarian er på den sorte liste hos denne uges paneldeltagere i Børsens Investorpodcast.
"Det har været en ørkenvandring for aktionærerne, som bare har skudt penge i og i; igen og igen, og så en række fejlslagne forsøg," siger investeringschef i Formue og Investeringspleje Johnny Madsen om Bavarian Nordic, som han ikke vil røre med en ildtang.
Vi kommer også forbi Lundbeck, som i denne uge har købt en lottokupon til 17 mia. kr. i form af et ungt medicinalselskab, der måske - måske ikke - kan redde indtjeningen om otte-ti år.
"Jeg valgte at sælge aktien på nyheden," siger investor Peter Bækgaard, der har ejet aktien, siden Kåre Schultz blev direktør i 2015, og fortsætter:
"Det er et stort beløb, og de snakker om, at de først ser peak sales på det produkt, de har købt, midt i 2030'erne. Det er lang tid ude, før du får en rigtig økonomisk værdi, af det, de har købt."
Så lyt med, hvis du vil have nogle gode tips til, hvordan man sorterer skidt fra kanel på aktiemarkedet.
Vært: journalist Heidi Birgitte NielsenTeknik: Mikkel Poulsen
-
Jeanette Fangel Løgstrup har siden hun var ung, løbende investeret i aktier, som har givet hende et afkast, så hun i dag har en økonomisk frihed.
Hun har tidligere haft topposter i Danske Bank, Codan og Carl Bro gruppen. I dag har hun skabt sig en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem i en række store virksomheder. Hun har specialiseret sig i ESG og bæredygtig ledelse og underviser på CBS.
Hun fortæller om sin investeringsstrategi i Børsens nye podcast ”Sådan investerer jeg”, hvor hun også løfter sløret for den bedste og værste investering.
Vært: journalist Tina Riising
Teknik: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen -
I denne Børsen Investor podcast blænder vi op for det lange lys og dykker også ned i de kortsigtede nyheder som den kommende regnskabssæson.
”Det ser faktisk ud til, at Europa i tredje kvartal kommer til at have 5 pct. indtjeningsvækst,” siger Ole Søeberg, adm. direktør i Nordic Investment Partners, og konstaterer, at ”de næste par kvartaler bliver bedre og bedre”.
Ifølge hans beregninger er der udsigt til 15 pct. i afkast det næste års tid på aktier i både USA og Europa.
”Det eneste, der kan ødelægge det her, det er selvfølgelig en recession, så indtjeningstallene bliver anderledes, men ellers ser det ret fornuftigt ud.”
Nina Movin, direktør i Otto Mønsteds fond, har bl.a. øjnene rettet mod det kommende regnskab fra den amerikanske storbank JP Morgan.
”Jeg tror, det bliver et super regnskab. Jeg tror, investeringsbanken har tjent rigtig mange penge, og jeg tror asset under management (aktiver under forvaltning, red.) er steget,” siger Nina Movin og fortæller, at hun særligt vil have fokus på udlånssiden.
”Er der begyndt at være provisions, altså at man hensætter til dårlige lån, og hvordan har forbrugeren det?”
I denne podcast taler vi også om Equinors opkøb af Ørsted-aktier, på den grønne investeringsbølge, der de seneste år har været udfordret af prisstigninger, vi kigger nærmere på en presset Nike-aktie, der over tid har outperformet de amerikanske aktier. Kan den få et comeback? Og endelig anbefaler Ole Søeberg og Nina Movin bøger til efterårsferien.
Vært: Journalist Gro Høyer Thielst
Producer: Peter-Emil Witt.
Følg All Star porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
Christiane Vejlø er ekspert i fremtidens teknologi og digitale trends. Hun har været rådgiver for flere regeringer, og er hyppig taler på konferencer i ind- og udland.
Hun har udgivet bogen "Argumenter for mennesker" og interesserer sig særligt for etiske overvejelser om kunstig intelligens. Hun er direktør i eget firma Elektronista Media.
I Børsens nye podcast serie " Sådan investerer jeg" fortæller hun om hendes investeringsstrategi og om den bedste og værste investering.
Vært: Journalist Tina Riising
Producer: Peter-Emil Witt
-
I Østen skinner solen på Kina, hvor aktiemarkederne er steget markant efter en pengeregn fra centralbanken og regeringen for at sætte gang i Kinas økonomi og forbrugere. De kinesiske aktier har reageret ved på få dage at stige over 20 pct.
”Det er lidt af en bazooka, der bliver foldet ud i øjeblikket. I størrelsesordenen er vi helt oppe i nærheden af noget, vi så under corona, så det kan nok godt få lidt større effekt end det sidste forsøg,” siger Lars Hytting, chef for aktiehandel i kapitalforvalteren Arthascope.
Hos MW Compounders har man valgt at tage lidt gevinst på de to kinesiske aktier Tencent og JD.com, fortæller porteføljeforvalter Johannes Møller. Hør hvorfor, og hvordan han ser på de to aktier fremadrettet, og om den kinesiske stimuli kan dryppe på de europæiske aktier.
Hør også, hvad investorerne i studiet har af syn på den igangværende strejke på de amerikanske havneterminaler. Kan det få inflationen tilbage og bremse den amerikanske centralbanks rentesænkning? Og hvordan ser gæsterne på de nedjusteringer fra både europæiske og amerikanske selskaber, der allerede er kommet inden regnskaberne for tredje kvartal triller ind.
Ifølge Jesper Langmack, partner og chef for kapitalfonden Polaris Flexible Capital, forventer han en svag regnskabssæson for tredje kvartal.
”Nedjusteringer kan godt være en super mulighed for at gå ind og købe noget. Alle kan se, det går skidt, men det er også der, man skal være modig.”
Hør også om NNIT, der endelig er steget op over sin noteringskurs fra 2015 på rygter om opkøb. Det har fået Polaris Equity Fund til at flage en aktieposition i NNIT.
Værter: Journalist Gro Høyer Thielst og investorredaktør Simon Kirketerp.
Producer: Peter-Emil Witt.
Følg All Star porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
Deltag i Børsen Aktiespil 2024: https://borsen.dk/aktiespil/om?mtm_campaign=as-aktiespil2024-24&mtm_source=borsen-dk&mtm_kwd=borsen-dk_fast-placering&mtm_medium=own
-
Han er kendt fra tv-programmer som Dagens Mand, for Lækker til love og Divaer i junglen. Han startede med en tjenerløn, nu har han boliger for 60 mio kr., egen virksomhed, og solgt 80.000 kogebøger.
I Børsens nye podcast ”Sådan investerer jeg” fortæller han om sin investeringstrategi, hans forhold til penge og hvordan, han bliver ved med at udvikle sig og få nye ideer som iværksætter.
Han fortæller også om sin værste og sin bedste investering.
Vært: Journalist Tina Riising
Producer: Peter-Emil Witt
-
Efter en hidsig kursoptur er Gubra-aktien kommet en smule ned på jorden med et kursfald på ca. 30 pct. fra sommerens topniveau. Alligevel er aktien den suverænt mest stigende danske aktie i år med et afkast på næsten 300 pct.
Men er aktien prisfastsat for dyrt og lurer yderligere kursfald i horisonten? Eller kan der være mere afkast at hente?
Det diskuterer de fire investorer Nina Movin fra Otto Mønsteds Fond, Lars Hytting fra Artha Kapitalforvaltning, Johnny Madsen fra Formue- og Investeringspleje og Jesper Langmack fra Polaris i denne uges episode af "Børsen Investor"-podcasten.
Med i podcasten er også Gubra-topchef Henrik Blou, der bl.a. forholder sig til, om aktiekursen er steget for meget for hurtigt. Han fortæller også, hvordan biotekselskabet vil få foden inden for på det milliardstore marked for vægttabsmedicin, hvor aktier relateret til netop den sektor som bekendt har fået massiv medvind.
I den sammenhæng kommer man ikke udenom Novo Nordisk, der også diskuteres af investorerne i Børsens Allstar-panel, ligesom afkastudsigterne fra DSV-aktien efter opkøbet af DB Schenker er på dagsordenen.
Endelig er der plads til en snak om hvilke aktier, der kan nyde godt af, at der langt om længe virker til at være håndfast udsigt til rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank. Ligesom der naturligvis besvares og diskuteres spørgsmål fra lytterne sidst i denne særudgave af Børsens Investor-podcast, som er optaget live med publikum.
Værter: Journalist Tina Riising og investorredaktør Simon Kirketerp.
-
Flere selskaber fejler end opnår succes, når de opkøber konkurrenter, og i 70 til 90 pct. af tilfældene skaber det nul værdi for aktionærerne.
DSV står netop overfor et opkøb af DB Schenker til 107 mia. kr. Derfor fortæller Peter Zink Secher, rådgiver inden for bl.a. M&A, FixCorp, og forfatter til bogen The M&A Formula, om nogle af de fællestræk, som eliten inden for succesfulde opkøb har.
Hør også, hvorfor Johnny Madsen, investeringschef og partner i Formue- & Investeringspleje, er fast i sin tro på, at netop DSV kommer endnu stærkere ud af sit senest opkøb, og hvilke mindre børsnoterede danske selskaber, der p.t. leder efter opkøbsemner i markedet.
Hør også, hvilke selskaber investor Peter Bækgaard overvejer at købe.
Værter: Journalist Gro Høyer Thielst og investorredaktør Simon Kirketerp
Producer: Peter-Emil Witt
Følg All Star-porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
Deltag i Børsens aktiespil:
https://borsen.dk/aktiespil/om?mtm_campaign=as-aktiespil2024-24&mtm_source=borsen-dk&mtm_kwd=borsen-dk_fast-placering&mtm_medium=own
Deltag i Børsen Investor Live: Investor Live September (eventbuizz.com)
-
DSV -aktien brager i vejret torsdag, efter at nyhedsbureauet Reuters i aftes kunne oplyse, at DSV ser ud til at vinde kapløbet om den tyske gigant DB Schenker efter at have talt med kilder i den tyske regering. Dermed ser DSV ud til at blive verdens største transportselskab.
Investorer reagerer ved at sende DSV-aktien i vejret og i løbet af den først handelstime er DSV aktien blevet mere end 17 mia kr mere værd. Markedsværdien var i går 267,4 mia. i dag er den 284,8 mia. en tilvækst på 17,4 mia. kr.
DSV har efter oplysningerne lagt et bud på 14 mia eur. Et konsortium ledet af kapitalfonden CVC Capital Partners har efter forlydende lagt et tilsvarende bud med mulighed for en ejerandel til den tyske stat.
Det forventes at der foreligger en underskrevet aftale i løbet af de kommende dage, men ifølge Reuters, ser det ud til at DSV vinder kapløbet.
Investor Johnny Madsen, investeringschef i Formue og Investeringspleje har svært ved at få armene ned.
"Jeg er en meget glad investor og synes det er utroligt godt gået af DSV og som investor ved man bare, at DSV aldrig betaler for meget, de vil altid kunne regne den hjem, " siger Johnny Madsen i en sær udgave af Børsens Investor Podcast.
"Det er en helt utrolig tillid investorerne udviser til DSV ved at sende aktien op på trods af, at vi endnu ikke har set en underskrift på kontrakten" siger Børsens investor redaktør Simon Kirketerp og uddyber i podcasten, hvor dygtige DSV historisk har været til at gennemføre og eksevere opkøb.
Det seneste opkøb var i 2021, hvor DSV købte Agility for 30,2 mia kr.
Vært: Tina Riising
Teknik: Peter-Emil Witt
-
De to amerikanske præsidentkandidater Kamala Harris og Donald Trump tørnede i nat sammen til den første og måske eneste duel forud for valget den 5 november.
Ved børsåbning onsdag er der fra start kursstigninger til de danske vindenergi-kæmper Vestas og Ørsted, der stiger med 6 og 5 pct. Panelet i Børsens investor podcast udlægger det, som at Kamala Harris vandt debatten.
”Der er mange aktører i den grønne omstilling, som er bange for, at Trump går ind og filer i den her Inflation Reduction Act, som jo dybest set er en ret stor støttepakke til alle mulige former for grøn teknologi. Det viser også, at markedet har set, at den her gang, er man ikke nødvendigvis interesseret i Trump som præsident, fordi tingene har ændret sig siden 2016, hvor han jo gjorde nogle forskellige skattelettelser og andet, som gjorde, at markederne godt kunne lide det i en periode. Men nu er verden ligesom sat sammen på en anden måde, så det er også en tolkning på, at virksomheder og investorer, bekymrer sig for, hvad der sker, hvis han vinder, siger Sofie Rud, USA-ekspert og journalist, Børsen.
Ifølge chefstrateg i Nordea, Josephine Cetti, kan børsmarkedet drives højere op.
”Det der driver aktiekurserne på den lange bane er, hvordan det går i økonomien, og hvordan det går med virksomhedernes indtjening. På den korte bane kan der være noget nervøsitet op til et valg. Der ser vi typisk det, at investorerne holder tilbage. Markedet kan ikke lide usikkerhed. Den dag valget er afgjort, plejer aktiekurserne at stige, siger chefstrateg Nordea, Josephine Cetti.
Investor Ole Søeberg har tidligere i år købt Vestas-aktien til All Star porteføljen og mener, at der kan være yderligere stigninger i vente i markedet.
”Det er godt for Vestas-aktien ja. Men jeg mener, at S&P 500, slutter det her år i underkanten af 6.000. Lige nu er vi på niveau 5500. Der kan være nogle sving i det der, afhængig af, hvem der bliver præsident. Og så henne ved næste sommer ligger vi i 6400, baseret på de tal, der er nu her,” siger Ole Søeberg.
Lyt til podcasten som også afslører vinderen blandt danske vækstaktier, udsigt til rentesænkninger og nye køb i All Star porteføljen.
Værter: journalist Tina Riising og investorredaktør Simon Kirketerp
Producer: Peter-Emil Witt
Vær med når vi sender Investor Podcasten Live i København d. 24 sept. kl. 17. Det er gratis og alle er inviterede:
https://eventsite.eventbuizz.com/investor-live-september-13611
Følg All Star porteføljen her
https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
September er skudt i gang med nervøse markeder. Måneden er historisk kendt for at være dårlig for afkastet. Derfor fortæller Nina Movin, adm. direktør i Otto Mønsteds Fond, om de områder i aktiemarkedet, hvor hun kigger hen for at finde gode tilbud.
Også Johannes Møller, partner og porteføljeforvalter i MW Compounders, ser adskillige positive triggere i flere af de aktier, han har liggende i porteføljen.
En af dem er en forsikringsaktie, hvor der kan komme en stor udbyttebetaling, men den afhænger af konsekvenserne af den amerikanske orkansæson, der typisk er blæst forbi til november.
Hør også, hvorfor de amerikanske forsikringsaktier er steget markant mere end det brede aktieindeks det seneste år, og er der mere at hente? Og hvorfor Nina Movin har plukket Lundbeck og den amerikanske cybersecurity-aktie Crowdstrike til All Star porteføljen.
Værter: Journalist Gro Høyer Thielst og investorredaktør Simon Kirketerp
Producer: Peter-Emil Witt
Følg All Star-porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
”Så længe DSV kan regne den hjem og stadig have attraktiv vækst i selskabet, så længe kan de deltage i kapløbet om DB Schenker”, sådan lyder det fra investor og investeringschef i Formue og Investeringspleje, Johnny Madsen.
”De må bare ikke overbetale. Det er det eneste, der ikke må ske her, ” siger han i Børsens Investor Podcast.
DSV er ifølge Bloomberg News med i opløbet om tyske DB Schenker. Ifølge Bloomberg har DSV angiveligt budt 14 mia euro – svarende til 104 mia kroner.
Det er ikke kun danske DSV, der har budt på den tyske transport gigant. Et konsortium ledet af kapitalfonden CVC Capital Partners har angiveligt lagt et tilsvarende separat bud, samt et alternativt bud, hvor den tyske stat geninvesterer tre mia. euro i DB Schenker og opnår en aktiepost på 25 pct.
Ole Søeberg, investor og direktør i Nordic Investment Partners, mener umiddelbart, at CVCs bud er et mulehår foran.
”For den tyske stat, er det er ikke nødvendigvis pengene, det går ud på, men også jobs. Det tilbud, som CVC er kommet med, vil være bedre for beskæftigelsen i Tyskland. Men der er jo ikke noget offentligt omkring det her endnu, så der er en hel masse ting nede i suppen, vi overhovedet ikke ved noget om. Og det kan godt være, at DSV er i stand til at forhandle noget andet på plads. Men lige umiddelbart ligner det, at det er CVC's bud, der virker mest appetitligt for den tysk stat,” siger Ole Søeberg.
Lyt med i Børsens Investor Podcast, hvor du får hele historien og hvor investorerne også diskuterer regnskab fra Nvidia, rentesænkninger fra FED og den seneste listepriskrig mellem Novo og Eli Lily.
Værter: journalist Tina Riising og investorredaktør Simon Kirketerp.
Producer: Peter Emil Witt.
All Star portefølje: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
Våbenaktierne er faldet en smule tilbage på nyheden om, at Tyskland vil skære i sin milliardstøtte til Ukraine. Aktiekurserne i våbenaktierne er de seneste år hævet langt over det brede aktiemarked, en aktie som tyske Rheinmetall er på fem år steget 448 pct.
I denne podcast fortæller investor Christian Klarskov om, hvorfor han på trods af politisk usikkerhed og voldsomme kursstigninger alligevel gør klar til at købe Rheinmetall.
Tine Choi, chefstrateg i pensionsselskabet PFA, fortæller om, hvordan hun oplevede og PFA håndterede den seneste kursuro på markedet, hvor de japanske aktieindeks på en enkelt dag, 5. august, faldt med over 12 pct. Hvordan ser hun på aktiemarkedet resten af året med udsigt til både rentesænkelser og amerikansk præsidentvalg.
Få også svar på, hvorfor Christian Klarskov netop har købt Bavarian Nordic, og hvordan PFA forholder sig til Magnificent Seven-aktierne, hvor der kan komme bulder og brag i markedet, hvis det kommende regnskab fra Nvidia ikke lever op til de høje forventninger.
Vært: Gro Høyer Thielst
Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
Følg All Star porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
Investorer i Vestas føler sig efterladt på perronen efter, at selskabet mandag tog toppen af forventningerne og i dag kom med regnskab for andet kvartal.
Vestas stiler nu mod at nå en omsætning i intervallet 16,5-17,5 mia. euro mod tidligere en halv mia højere 16-18 mia. euro. Det sendte aktien ned med syv procent mandag.
Investor Ole Søeberg er ikke tilfreds med kommunikationen til investorerne.
”Tallene er, hvad de er, og jeg ser faktisk, at Power Solutions, selve salget af vindmøller, det begynder at gå meget, meget bedre. Og det er det, der skal drive aktien, og jeg havde håbet på, at det var det, der kunne få den til at blive en af de aktier, som gav et godt afkast her i andet halvår 2024. Men når det er sagt, så vil jeg sige, at den kommunikation de har lavet, det er ikke bestået, inden for Investor Relations. Det er så dårligt lavet, det, de har lavet,” sådan lyder kritikken fra Ole Søeberg i Børsens Investor Podcast.
De fremtidige, planlagte omkostninger ser nu ud til at blive højere end ventet. Ifølge Vestas får det en negativ effekt på driftsresultatet på 300 mio. euro, svarende til 2,2 mia. kr., i andet kvartal.
”De har nok ikke gjort noget juridisk galt, men de har konstateret, at der er nogle omkostninger forbundet med deres servicekontrakter, som er højere, end de havde forventet, og så er de nødt til at tage en engangsnedskrivning. Hvorfor i alverden det lige skal ske i andet kvartal 2024, og ikke for tre år siden, eller spredes ud over de næste 11 år, som kontrakterne i gennemsnit løber, og så havde det været 0,1 promille, eller et eller andet lille tal, som slet ikke kunne ses. Jeg er ikke bekymret. Jeg synes bare, det er rent ud sagt irriterende, det laver det. Ordrebogen her i 3. kvartal, det er den bedste 3. kvartalsordrebog nogensinde.
Henrik Henriksen, chefstrateg i Petersen og Partners er enig:
”For en investor, så er det jo ærgerligt det her, fordi man ved, at det at producere vindmøller, det er cyklisk. Det er begyndt at pege op ad nu. Og så den anden del, havde man regnet med, var mere stabilt. Det er der sat et spørgsmålstegn ved nu,” lyder det fra Henrik Henriksen.
Investorredaktør Simon Kirketerp:
” Man kan sige, det gode ved at gøre det på den måde, det er jo, så er det ude af bøgerne”.
Ole Søeberg ligger ikke fingre i mellem:
”De er jo nødt til at tage ud på et ordentligt roadshow. Det der er på rent dansk hedder ”forklar med røv”. De er nødt til at tage ud og forklare til alle de store selskaber, eller store investorer, og fortælle, hvad er det egentlig, der foregår. Så jeg håber på, at virkelig de har forberedt sig. Og så tager de runden i Norden og London, og lidt rundt i Europa og Nordamerika. Og så kan det være. Det ved vi om 14 dage, så kan vi se, hvordan aktiekursen har udviklet sig. Fordi hvis de kan fortælle det på en god måde, så vil du stille og roligt se det blive reflekteret i aktiekursen.
Lyt med til hele podcasten her, hvor investorerne også diskuterer Carlsberg, FED, rentenedsættelse, tunge amerikanske aktier, SAS og All Star porteføljen. https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
Værter: Tina Riising & Simon Kirketerp
Teknik: Peter-Emil Witt
Efter podcastens udgivelse har Børsen været i kontakt med flere regnskabskyndige kilder, som kommer med enslydende forklaringer på, hvad der kan have forsaget nedskrivningen i omsætningen i Vestas.
Årsagen til nedskrivningen er ifølge deres vurderinger, at Vestas ved indgåelse af en servicekontrakt estimerer et omkostningsniveau over kontraktens løbetid. Og omsætningen indtægtsføres løbende regnskabsmæssigt i takt med at andelen af de skønnede omkostninger afholdes. Men hvis omkostningerne viser sig at være højere end antaget, kan det betyde, at der er indtægtsført for meget omsætning, ligesom omkostningsniveauet fremadrettet vil være højere. Dermed er det en regulering, der både kan havde betydning bagud- og fremadrettet.
En kilde skriver eksempelvis:
"Vestas indregner deres omsætning over servicekontrakternes løbetid ved brug af en færdiggørelsesgrad. Her benyttes den akkumulerede omkostning til dato i forhold til den totale estimerede omkostning som "måleenhed" for at vurdere, hvor langt Vestas er fremme i færdiggørelsen af deres kontrakt, og dermed hvor stor en andel af omsætningen Vestas kan indregne.
Hvis Vestas revurderer den samlede forventede omkostning til at blive højere end ventet, bliver "nævneren" i regnestykket større, hvilket påvirker hvor meget Vestas kan indregne som omsætning ved periodens afslutning. I nærværende situation har Vestas vurderet, at de totale omkostninger for servicekontrakterne er større end hidtil estimeret.
Regnskabsteknisk er dette helt korrekt - det anses som en ændring af regnskabsmæssigt skøn."
-
”Novo Nordisk burde stige på sit regnskab,” siger Johnny Madsen, partner og investeringschef i Formue- & Investeringspleje, i denne uges udgave af Børsen Investor podcast.
Men når Novo Nordisk opjusterer, plejer der at følge et kursfald, der ifølge Johnny Madsen dog indhentes hurtigt efter.
”Det er et ganske udmærket regnskab, jeg forstår ikke helt den meget, meget negative kursreaktion, som vi ser på Novo Nordisk, jeg vil betragte den som ”wierd”,” siger Johnny Madsen, der derimod ser reaktionen som en opkøbsmulighed.
Hør hvorfor, han vurderer, at ”Novo kommer rigtig stærkt igen i andet halvår”, hør også hele holdet af paneldeltagere bag All Star porteføljen fortælle om deres syn på markedet, hvor der er opkøbsmuligheder, og hvordan det er gået med deres aktier hen over sommeren.
Værter: Journalist Gro Høyer Thielst og investeringsredaktør Simon Kirketerp
Producer: Peter-Emil Witt
Følg All Star-porteføljen her: www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
- Show more