Episodes
-
Författare, doktor i pedagogik och supernanny Anna-Karin Wyndhamn pratar om mörkret i det svenska föräldraskapet, om att komma hem från jobbet som Don Draper, om att hata att läsa Bamse och om vad det egentligen är för fel på alla barn på Södermalm.
-
Den andra delen med droghistorikern Daniel Berg om tempelfester, opiatkatastrofer, ersatz-beteenden och om huruvida narkotikapolitik kan bli som flyktingfrågan för svenska millennials.
-
Missing episodes?
-
Droghistorikern Daniel Berg pratar om varför Kate Moss drogs till skuggvärlden, om vilka droger som passar för att fly kärnfamiljen en snabbis, varför smarta killar gillar LSD och om vad det stod om rus som var så provocerande att det fick strykas ur hans avhandling.
-
Riksdagsledamoten Ali Esbati pratar om att vilja vara 80% dum, om att vara en sån kille som läser ryska klassiker, om vad som egentligen hände med vänsterns bildningsprojekt och om varför man aldrig skulle be en akademiker om ett livsråd.
-
Allkonstnären K. Svensson pratar om Brigitte Bardots sköna humrar, om att dras mot ljuset som Marianne Faithfull, om alla hemska jävla mammor och om att börja ha läppstift för att bli en bättre konstnär.
-
Komikern och entreprenören Simon Svensson pratar om alla skitungar i Malmö, om att åka skateboard när man fyllt fyrtio, om att skilja sig för att kunna festa och om varför stjärnor inte borde ha familj.
-
Tankesmedjan Timbros VD och före detta MUF-ordföranden Benjamin Dousa pratar om att älska tillväxt, om vad man kan lära sig av miljardärers restaurangvanor, vad som blir framtidens Neurosedyn-rättegång och om feodalism kanske ändå har något.
-
Sossen och tankesmedjechefen Daniel Suhonen pratar om politiserad kultur och professionaliserad politik, om decinficerade partiledare, om Sverigedemokraternas storkukslugn och om vem som blir politiker nu och varför det så ofta är en tjej med stretchig kavaj.
-
Superjournalisten och chefredaktören Jörgen Huitfeldt berättar om grabbig murvelkultur, om att tävla i att säga sannast saker, om skillnaden på troll och opinionsbildare och om att säga upp sig från Sveriges Radio av samvetsskäl.
-
Författaren, historikern och akademiledamoten Peter Englund samtalar om Stockholm och om våld, ensamhet, cynism, karriärism, fittighet och annat som hör det olösta problemet storstäder till. Hans bok vars namn inte nämns heter Söndagsvägen.
-
Författaren och före detta kulturchefen Åsa Linderborg pratar om vad man tillåts göra när man låtsas att det är av omsorg om kvinnor, om att sakna att vara ung snygg tjej och om att bli rättmätigt bitter.
-
Komikern, författaren och maken Kristoffer Svensson pratar om att vara för zen för att gå på gym, om self care-trendens baksida, om låtsas-slackers i kultursektorn och om att vara gift med någon som aldrig släpper tanken på INSEAD. Avsnittet är lite försenat för Anna har haft corona.
-
Doktor i etik Ann Heberlein berättar om hur det kommer sig att tråkiga människor är onda, förklarar varför man måste hålla sig snygg i interneringsläger, diskuterar hur tjejkultur orsakade häxbränningarna och säger vilka tre sanningar man måste ha broderade över sängen för att klara av ett drev.
-
Författaren, civilisationskritikern och fysikern Helena Granström har fött flera barn hemma och pratar om att få ihop kropp och hjärna, att dö som amningsmartyr, huruvida jungfru Maria hade dragit in några pengar till familjen och varför det är så drogig stämning på lekland.
-
Augustprisnominerade författaren Jens Liljestrand pratar om att hantera sin ilska, om hur man ska sitta när man är med i tv, om feminiseringen av samhället, om vems fel det är med bilbränder och om fördelarna med förhud.