Episodes

  • Als we het hebben over chipmachines gaan de gedachten meteen naar ASML. Maar ook tussen de chip en het moederbord domineert een Nederlandse chipmachinemaker. BE Semiconductor Industries ofwel Besi. Sterker, dat hele groene moederbord zal over een paar jaar verdwijnen, en opgaan in de package die om de chip zit. Dat vertelt de oprichter en ceo van Besi, Richard Blickman.

    Met Blickman bespreken we de razendsnelle technologische ontwikkelingen in die packages. Hoe je gesoldeerde verbindingen kunt vervangen door hybrid bonding, een verbinding zonder soldeer, lijm, plakband of wat dan ook. 'Gewoon' twee stukjes koper tegen elkaar leggen en ze versmelten. Als je weet wat je doet.

    Ook vertelt Blickman over hoe je voorop kunt lopen met de nieuwste technieken, in een conservatieve bedrijfstak. Hij verbaast zich over hoe kort de meeste mensen nog maar bij bedrijven blijven. Zelf zit hij inmiddels 40 jaar bij Besi. Want, zo is zijn stellige overtuiging: als ceo moet je heel precies de techniek begrijpen van de producten die je ontwikkelt en verkoopt.

    Gast

    Richard Blickman

    Links

    Besi

    Video

    YouTube

    Hosts

    Ben van der Burg & Mark Beekhuis

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Eén van de grootste uitdagingen op het internet is de strijd tegen desinformatie. Dat was al een tijdje bekend, maar sinds de introductie van ChatGPT (en daarmee het begin van de hype rond kunstmatige intelligentie) is er een extra dimensie bijgekomen. Uit onderzoek blijkt dat over een paar jaar 90% van het internet zou kunnen bestaan uit door AI gegenereerde content. Een groot deel daarvan kunnen we met of zonder opzet desinformatie noemen.

    En dat is een probleem, ziet ook Claes de Vreese, universiteitshoogleraar Artificial Intelligence en Society aan de Universiteit van Amsterdam. Met Claes bespreken we de verschillende soorten desinformatie, de rol van de grote online platforms én de journalistiek. Ook staan we stil bij de impact van desinformatie en AI op verkiezingen wereldwijd. 2024 was een verkiezingsjaar en na negen maanden kunnen we voorzichtig de balans opmaken. Welke impact heeft AI gehad? En welke impact gaat kunstmatige intelligentie nog hebben? Bijvoorbeeld tijdens de presidentsverkiezingen in de VS, want de hoeveelheid AI-content lijkt daar toch enorm te groeien.

    Gast

    Claes de Vreese

    Links

    Video

    YouTube

    Hosts

    Ben van der Burg & Daniël Mol

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • Roerige tijden rond socialmediaplatforms. In Brazilië staat het X van Elon Musk op de tocht door een conflict met de staat en dan vooral het hooggerechtshof. Rechter Alexandre de Moraes heeft geen geduld met de techmiljardair en heeft X inmiddels op zwart laten zetten? Staat de vrijheid van meningsuiting hiermee onder druk? En hoe zit dat met de arrestatie van Telegram-CEO Pavel Durov? De topman van de berichtendienst werd aangehouden in Frankrijk en wordt medeplichtig gehouden voor allerlei cybercrimes.

    Met onafhankelijk tech-jurist Geert-Jan Koning bespreken we het boek Free Speech: A History from Socrates to Social Media van Jacob Mchangama en praten daarna door over vrijheid van meningsuiting op het internet. Sinds de introductie van de grote sociale platformen is dat één van de grootste uitdagingen op online-gebied. Hoe modereer je fatsoenlijk, zonder dat je mensen onnodig censureert?

    Ook kijken we naar de rol van de wetgevende macht. Welke rol speelt de Europese Digital Services Act (DSA) in dit alles? Is de DSA een fatsoenlijke wet op dit gebied, met zijn verplichting tot het modereren van content? Had Telegram eerder moeten worden aangepakt onder deze wet? En hoe zit het dan met X in Europa? Kan die app, met genoeg tegengas van Elon Musk, hier ook verboden worden? En wat zegt dat dan weer over de vrijheid van meningsuiting op ons continent? En hoe kan een middenweg er dan uitzien: het aanpakken van desinformatie, zonder het inperken van de vrijheid van meningsuiting?

    Gast

    Geert-Jan Koning

    Links

    Free Speech van Jacob Mchangama

    Video

    YouTube

    Hosts

    Ben van der Burg & Daniël Mol

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Algoritmes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. Bij vrijwel iedere online handeling denkt een algoritme mee of analyseert het jouw gedrag. Voor een groot deel zijn we daaraan gewend. Spotify en YouTube kennen je smaak, je leest (grotendeels) relevante posts op je tijdlijn en je kaarten-app weet inmiddels waar je woont.

    Maar hoe zit het als we belangrijke beslissingen of conclusies overlaten aan algoritmes? Dan beginnen veel mensen toch te aarzelen. Het woord algoritme heeft niet voor niets een negatieve lading gekregen. Wellicht heeft dat te maken met de twijfelachtige reputatie van Mark Zuckerberg en Facebook, of het toeslagenschandaal van de afgelopen jaren.

    Met Gabi Schaap, universitair docent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen praten we over het fenomeen algoritmes én de impact die deze (vaak relatief simpele) stukjes code hebben op onze samenleving. Kunnen we spreken van een bepaalde 'algoritmeaversie' onder Nederlanders? Wanneer zijn algoritmes wél acceptabel? En hoeveel gaan we in de toekomst uitbesteden?

    Uiteraard staan we ook stil bij de opkomst van generatieve AI. Want de doorbraak van ChatGPT is óók de doorbraak van een nieuw soort algoritme. Wat hebben we als samenleving nu aan deze toepassing? En is deze technologie nu al geschikt om massaal gebruikt te worden, bijvoorbeeld door rechters? Je hoort het in deze aflevering van De Technoloog.

    Gast

    Gabi Schaap

    Links

    Algoritmes nemen beslissingen over ons leven: hoe besluiten we of we automatische beslissingen van algoritmes willen accepteren?

    Video

    YouTube

    Hosts

    Mark Beekhuis & Daniël Mol

    Redactie

    Mark Beekhuis & Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Je hebt robotvoetbal met kleine robotjes. Dat ziet er best overtuigend uit. En je hebt robotvoetbal met mensachtige robots. Die robots zijn vaak meer bezig met vallen en opstaan dan met voetballen. Toch denkt René van de Molengraft dat menselijke robots rond het jaar 2050 wereldkampioen kunnen worden. In een wedstrijd van robots tegen mensen.

    Voorlopig zitten de humanoïde robots nog op het niveau van het kluitjesvoetbal. Maar een kleinere soort, op wieltjes, maakte het een team van twaalfjarigen al heel erg moeilijk.

    Wat moeten de robots nog bijleren? Hoe leer je ze kluitjesvoetbal af. En waarom moeten robots eigenlijk de vorm van een mens hebben? Want simpelweg lopen op twee benen blijft moeilijk voor robots.

    Van de Molengraft is hoogleraar robotica aan de TU Eindhoven. En hij is al vele jaren betrokken bij de Robocup.

    Gast

    René van de Molengraft

    Links

    Robocup

    Video

    YouTube

    Hosts

    Ben van der Burg & Mark Beekhuis

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Chinese techbedrijven die in Europa opereren en furore maken is inmiddels niet meer ongewoon. TikTok is inmiddels de belangrijkste concurrent van de westerse techbedrijven en een aantal jaar geleden leek heel Nederland plotseling op Alibaba hun spulletjes (die ze niet nodig hadden) te bestellen.

    Sinds twee jaar is daar nu ook Temu, een nog goedkopere E-commerce partij uit China. In eigen land groeide het moederbedrijf Pinduoduo (onder de vlag van PDD Holdings) uit tot een supermacht. In het Westen is gekozen voor het iets makkelijker uit te spreken Temu. Het concept is vrijwel hetzelfde. Temu en Pinduoduo onderhouden directe contacten met de fabrieken die in China sinds jaar en dag ook voor het westen allerlei spulletjes maken. Door direct te leveren vanuit de fabriek kunnen kosten verder gedrukt worden en is met wat marketingbudget van Temu zelfs mogelijk om een wenkbrauwknipper voor 89 cent (met het VLIEGTUIG!) naar jouw huis in Nederland te verschepen. Temu slaat hiermee dus een nieuwe weg in op het gebied van E-commerce en forceert concurrentie als Amazon om mee te gaan in hun race naar de bodem.

    Om ons alles over Temu uit te leggen is Ed Sander te gast. China-expert, onderzoeker voor Tech Buzz China en organisator van studiereizen via ChinaTechTrip. Met Ed praten we over het verdienmodel van Temu, hoelang het bedrijf dit kan volhouden, of ze een kans maken tegen Westerse partijen en de toekomst van E-commerce in China.

    Gast

    Ed Sander

    Links

    ChinaTalk

    Tech Buzz China

    Mee op reis naar China? Dat kan via ChinaTechTrip

    Video

    YouTube

    Hosts

    Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • We leven in een onzekere tijd. Dat merkt ook De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid op. Met hun nieuwe rapport Nederland in een fragmenterende wereldorde wijzen zij onze nieuwe regering op de bedreigingen en kansen voor Nederland.

    Met Haroon Sheikh, bijzonder hoogleraar Strategic Governance of Global Technologies en onderzoeker bij de WRR, praten we over de tech-kant van dit rapport. Want geopolitiek heeft anno 2024 ook alles met tech te maken. Neem de Europese afhankelijkheid op veel gebieden. Voor onze cloud, een groot deel van onze chips en onze social media zijn we sterk afhankelijk van het buitenland.

    Zijn hier concrete oplossingen voor te formuleren? En welke kansen liggen er dan voor Nederland? Welke prioriteiten moeten wij kiezen? En in hoeverre kan je echt onafhankelijk worden van een land als China of de VS?

    Gast

    Haroon Sheikh

    Links

    Nederland in een fragmenterende wereldorde

    Regeringsadviseur Haroon Sheikh: ‘Trump kan zomaar ons internet uitzetten. Dan komt alles tot stilstand’

    Video

    YouTube

    Hosts

    Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Welke rol spelen dienstverleners zoals je internetprovider bij het verspreiden en/of tegenhouden van desinformatie? Met die vraag beginnen Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg aan deze Technoloog.

    Met Anco Scholte ter Horst, CEO van Freedom Internet, praten we over precies zo'n zaak. Freedom zit inmiddels al zo'n twee jaar in een rechtszaak over het blokkeren van Russische bronnen van desinformatie. Freedom ageert tegen het blokkeren van deze websites, maar waarom eigenlijk? Het leidt tot een gesprek waarin we de rol van een Internet Service Provider (ISP) bespreken. Hoe zit deze zaak in elkaar? Welke argumenten hebben beide kanten? En hoe verhoudt de blokkade zich met het principe van netneutraliteit?

    Gast

    Anco Scholte ter Horst

    Links

    Freedom doet verslag van de rechtszaak

    Video

    YouTube

    Hosts

    Herbert Blankesteijn & Ben van der Burg

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Het kan zomaar dat al onze veerboten en pontjes in de nabije toekomst al autonoom kunnen varen. Dat ontdekken Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in deze nieuwe aflevering van De Technoloog.

    Te gast is Rens Doornbusch, mede-oprichter en CTO van het Amsterdamse Roboat. Met hem spreken we over de techniek achter het autonoom varen van Roboat, welke uitdagingen erbij komen kijken en hoe gaat het bedrijf geld verdienen?

    Gast

    Rens Doornbusch

    Links

    Roboat

    Video

    YouTube

    Hosts

    Ben van der Burg & Herbert Blankesteijn

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • De belofte van virtual reality bestaat al een hele tijd. Al sinds de jaren '80 proberen (vooral) gamebedrijven de technologie beschikbaar te maken voor het grote publiek. Tot nu is dat (nog) niet gelukt. Waarom gaat het de komende jaren wel lukken?

    Om die vraag te beantwoorden gaat De Technoloog in gesprek met Rufus Baas, IX-expert (Immersive Experiences is de nieuwste term) en betrokken bij meerdere initiatieven op dit gebied, waaronder OASIS en het XR-lab. De Technoloog vraagt zich af waar IX heengaat en wat we er in de toekomst precies mee kunnen.

    Gast

    Rufus Baas

    Links

    Nationaal consortium van mbo-vakscholen en bedrijfsleven geeft impuls aan de toepassing van immersive technology

    Video

    YouTube

    Hosts

    Mark Beekhuis & Ben van der Burg

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • We staan er wellicht onvoldoende bij stil: een belangrijk deel van de technologie die wij dagelijks zo graag gebruiken, is afhankelijk van een aantal cruciale grondstoffen die steeds zeldzamer worden. Toepassingen als accu's, chips, magneten voor windturbines en nog veel andere oplossingen 'strijden' om toegang tot het juiste materiaal.

    Met Benjamin Sprecher, industrieel ecoloog aan de TU Delft, praten we over alles rondom deze zeldzame aardmetalen. Zo kijken we naar de invloed van de politiek, want die probeert met de 'Critical Raw Materials Act' ook zijn invloed uit te oefenen. En wie moeten de offers brengen om die toch cruciale mijnbouw te faciliteren?

    Een minder voor de hand liggende factor is het terugwinnen van gebruikte materialen. De TU Delft doet daar onderzoek naar en juist die technologie kan een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst. Vrijwel al onze apparaten zitten namelijk al vol met zeldzame metalen. En de kans is groot dat we ze niet meer gebruiken.

    Gast

    Benjamin Sprecher

    Links

    Video

    YouTube

    Hosts

    Mark Beekhuis & Herbert Blankesteijn

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Ontwerpkeuzes in zowel software als hardware hebben grote gevolgen voor de uiteindelijke gebruikservaring en, in het verlengde, ook de impact op de samenleving. Dat leren Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in deze nieuwe aflevering van De Technoloog.

    Te gast is Roel Vertegaal, Hoogleraar Mens-computer Interactie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en ook nog eens ondernemer. Roel is grondlegger van het Human Media Lab, dat onder meer o.a. de flexibele telefoon, oog-gestuurde Personas (Apple Vision Pro) en de aandachts-gestuurde gebruikersinterface (je iPhone ontgrendelen met een blik in de camera) uitvond. Met Roel gaan we dieper in op de impact die ontwerp van software en hardware heeft op ons dagelijks leven. Zo blinken de bekende socialmediaplatformen uit in verslavend design. In de afgelopen vijftien jaar is het verdienmodel zich bijna volledig gaan richten op de aandacht en tijd van gebruikers. Dat moet veranderen, denkt Roel.

    Het past misschien wel in een groter plaatje, want onze technologie is kortweg té gebruiksvriendelijk geworden. Dat heeft verslavende kenmerken. Het introduceren van meer frictie kan deze problemen verhelpen. En die beweging is al gaande. Bijvoorbeeld door de 'dumbphone' die aan populariteit wint, maar ook de opleving van de markt in eerste- en tweedehands vinyl. Het aanslingeren van Spotify is extreem veel makkelijker, maar de fysieke beleving van een plaat heeft nog steeds meerwaarde.

    Gast

    Roel Vertegaal

    Links

    Het Human Media Lab van Roel

    Video

    YouTube

    Hosts

    Ben van der Burg & Herbert Blankesteijn

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • In deze Technoloog gaan Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg het circuit op. Dat doen ze met Daan Vloet, teammanager van het University Racing Team Eindhoven.

    Gast

    Daan Vloet

    Links

    Het racing team van de Universiteit Eindhoven

    Video

    YouTube

    Hosts

    Ben van der Burg & Herbert Blankesteijn

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Veel bedrijven en overheidsinstellingen gebruiken nog archaïsche programmeertalen als Fortran of Cobol uit de vorige eeuw. Deze talen doen wat ze moeten doen, terwijl ze niet altijd voldoen aan de eisen die we tegenwoordig aan software stellen. Je zou kunnen denken, weg ermee. Je kunt ook kijken hoe bijvoorbeeld techgiganten als Facebook, Apple en Google omgaan met legacy software. Zij kiezen voor een evolutie aanpak, waarbij ze hun bestaande systemen verbeteren en uitbreiden.

    Hoogleraar Chris Verhoef noemt dat: groeien en snoeien. Hij betoogt in deze Technloog dat je van je spagetti code stap voor stap lasagna zou moeten maken. Zijn verhaal brengt ons bij Apple via Facebook bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank). Opdat we het oude koesteren en het nieuwe omarmen.

    Gast: Chris Verhoef

    Links

    Bert Hubert over het mislukken van IT-projecten

    Cobol programmeurs gevraagd

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Het verste object door mensenhanden gemaakt heeft het zonnestelsel allang verlaten - en was laatst defect. Het gaat om Voyager 1, gelanceerd in 1977 en nu zo ver weg dat radiosignalen bijna een etmaal nodig hebben voor een enkele reis. Met een combinatie van archeologie, denkwerk en programmeerkunsten wist een team van veteranen, aangevuld met enthousiaste jongeren, de sonde weer op de rails te krijgen. Niet om nieuwe records te vestigen maar omdat er nog steeds nuttige wetenschap uitkomt.

    Philippe Schoonejans, projectleider bij ESA en lid van het team van onze podcast Space Cowboys vertelt het hele verhaal aan Ben en Herbert.

    https://voyager.jpl.nasa.gov/

    https://en.wikipedia.org/wiki/Voyager_1

    https://www.bbc.com/news/science-environment-68881369

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Het is bijna tijd voor de Europese Verkiezingen. Op 6 juni gaat Nederland naar de stembus. Op 9 juni volgt de rest van Europa. En die verkiezingen staan bol van de technologie, vooral in Nederland. En voor het grootste deel is de Kiesraad daar verantwoordelijk. Grofweg tien jaar geleden was dat misschien nog een wat stoffig orgaan met weinig visie op tech, nu is het roer behoorlijk om, merken Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in deze nieuwe aflevering van De Technoloog.

    Te gast is Fleur van Leusden, Chief Information Security Officer (CISO) bij de Kiesraad. Fleur neemt ons mee in de beveiliging van het verkiezingsproces, waarom we ook alweer niét met stemcomputers stemmen en hoe de Kiesraad omging met een grote kwetsbaarheid in de telsoftware voor de verkiezingen.

    Gast

    Fleur van Leusden

    Links

    Sijmen Ruwhof in de Technoloog

    Hacker ontdekt kwetsbaarheid in telsoftware verkiezingen: 'Minder dan uur werk'

    Video

    YouTube

    Hosts

    Ben van der Burg & Herbert Blankesteijn

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Het slim ontwerpen van gebruiksvriendelijke technologie en producten is een grote uitdaging en één van de belangrijkste factoren voor succes. Dat bespreken Ben van der Burg en Herbert Blankesteijn in deze Technoloog. Te gast is ontwerpwetenschapper Jasper van Kuijk, die binnenkort zijn boek 'Hoe makkelijk kun je het maken?' uitbrengt. Bij De Technoloog geeft hij alvast een voorproefje, want slim en gebruiksvriendelijk ontwerpen is zo makkelijk nog niet.

    Sommige producten en systemen moeten juist prikkelend zijn in het ontwerp. Denk aan games, die op een bepaalde manier uitdaging moeten bieden, of een bouwpakket van een modelvliegtuigje. Voor andere dingen geldt precies het tegenovergestelde: de Belastingdienst of keukengerei moeten juíst simpel in gebruik zijn. Het laat de uitdagende en interessante wereld van het ontwerpen zien.

    Toch zijn er ook genoeg voorbeelden van slechte ontwerpen. Die zijn op z'n minst irritant of vervelend en op zijn ergst onbruikbaar of in staat om mensen buiten te sluiten. Gebruiksgericht ontwerpen is een vak dat in ieder stuk technologie zou moeten terugkomen.

    Gast

    Jasper van Kuijk

    Links

    Hoe makkelijk kun je het maken, van Jasper van Kuijk

    Video

    YouTube

    Hosts

    Ben van der Burg & Herbert Blankesteijn

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Geluid kan je 'filmen' en dat is ook nog eens heel handig, ontdekken Ben van der Burg en Daniël Mol in deze nieuwe aflevering van De Technoloog. Te gast is Rick Scholte, CEO en oprichter van Sorama, een bedrijf uit de Eindhoven (hoe kan het ook anders) dat al jaren werkt aan akoestische camera's.

    Met honderden of soms duizenden microfoons kunnen de apparaten van Sorama de bronnen van geluid weergeven, alsof je op de afkijk van een thermografische camera kijkt. Dat heeft verschillende toepassingen: als controlemechanisme in de zware industrie, als flitspaal voor geluid in de grote stad en als tool voor 'fan engagement' bij grote sportwedstrijden.

    Al die verschillende markten roepen wel de vraag op waar Sorama zich nu eigenlijk op wil richten. Het bedrijf heeft duidelijk interessante technologie in handen, maar waar zit de meest nuttige (en dus ook winstgevende) toepassing?

    Gast

    Rick Scholte

    Links

    Sorama

    Video

    YouTube

    Hosts

    Ben van der Burg & Daniël Mol

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • Steeds meer Nederlandse huishoudens gebruiken zonne-energie om een deel van hun stroomverbruik op te vangen. Dat zijn er inmiddels zoveel, dat er (natuurlijk ook in combinatie met grote zonne-parken) een overschot aan energie is op bepaalde piekmomenten gedurende de dag. Vanuit deze ontwikkeling is een nieuw soort nerd opgestaan: de Groene Nerd.

    Te gast is Danny Oosterveer, oprichter van de podcast De Groene Nerds en marketeer. Danny gebruikt allerlei slimme snufjes om zijn energie zo efficiënt mogelijk in te zetten en zo een véél lager bedrag per maand kwijt te zijn aan stroom. Dat begint bij een energiecontract met dynamische prijzen, maar hij maakt ook gebruik van een elektrische auto, thuisbatterijen, Bitcoinminers én allerlei software om gebruik slim in te richten. Hoe wordt je een groene nerd? En is dat het onder de streep nu allemaal waard?

    Gast

    Danny Oosterveer

    Links

    De Groene Nerds Podcast

    Video

    YouTube

    Hosts

    Herbert Blankesteijn & Daniël Mol

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • We zitten met een klimaatprobleem: dat is voor de Technoloog-luisteraar geen verrassing. Maar hoe kunnen we technologie en techniek inzetten om dat complexe probleem te lijf te gaan? Eén van die oplossingen is klimaatadaptatie, de natuurlijke systemen van de aarde een handje helpen om zo klimaatverandering tegen te gaan.

    Eén van die ideeën behandelen we vandaag in De Technoloog. De Delftse startup Arctic Reflections wil grote hoeveelheden zeewater op de Noordpool spuiten, om zo het smelten van de ijskappen te vertragen. Ambitieus? Ja. Onmogelijk? Nee. In ieder geval niet volgens onze gast Fonger Ypma, oprichter en CEO van Arctic Reflections.

    Gast

    Fonger Ypma

    Links

    Arctic Reflections

    Video

    YouTube

    Hosts

    Herbert Blankesteijn & Mark Beekhuis

    Redactie

    Daniël Mol

    See omnystudio.com/listener for privacy information.