Episodes
-
Snart skal det avgjøres om Norge får et sete i FNs sikkerhetsråd fra 2021 til 2022. Hva vil vi der? Er det i det norske folks interesse? Hvordan skal vi forholde oss til de store globale konfliktene? Tør vi stemme mot Kinas kjerneinteresser? Og hva kan vi gjøre for verden som Canada og Irland ikke kan gjøre like godt eller bedre? På Du verden!-gravøl 21. oktober samlet vi et fantastisk panel til debatt om nettopp dette:
JENS FRØLICH HOLTE - statssekretær i Utenriksdepartementet
OLE JACOB SENDING - forskningsdirektør NUPI
KAI EIDE - profilert eks-diplomat og ambassadør
TOVE BJØRGAAS - utenriksjournalist i NRK, og programleder i podkasten "Krig og fred"
Samtalen ledes av Christian Borch og Stig Arild Pettersen.
Du verden! arrangerte gravøl for å markere at vi legger mikrofonen på hylla for godt. Masse godt innhold blir imidlertid liggende i feeden, så det er bare å gå tilbake i tid og kose seg!
Du verden! støttes av Fritt Ord. -
Du verden! legger mikrofonen på hylla for godt, og feiret med utenrikspolitisk gravøl på Kulturhuset i Oslo 21. oktober. I den første debatten denne kvelden plukket vi opp Du verdens "raison d'etre", nemlig debatten om norsk utenrikspolitikk. Har vi lykkes med å skape mer debatt? Har det spredt seg? Eller er debatten like konform, servil og konsensuspreget som den alltid har vært?
Gjester:
IVER NEUMANN - guru på norsk utenrikspolitikk (og instituttdirektør NOVA)
ANNE HEGE SIMONSEN - medieforsker OsloMet
TOVE BJØRGAAS - utenriksjournalist i NRK, og programleder i podkasten "Krig og fred".
GUNNAR ZACHRISEN - ansvarlig redaktør i Bistandsaktuelt
Debatten ledes av Christian Borch og Stig Arild Pettersen. -
Missing episodes?
-
(Betalt innhold): Når stater er i store betalingsvansker kan IMF komme til unnsetning med lån, men hvordan påvirker IMF-lånene hverdagen til folk flest? Og hva gjør egentlig hyppigheten av slike bailouts med ansvarligheten til långivere? I denne episoden av Gjeldsbrevet, som er organisasjonens SLUG - Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk sin podcast, hører du intervjuer med eksperter fra IMF, FN og Jubilee Debt Campaign UK.
-
(Betalt innhold): Blir post-brexit Storbritannia et sosialdemokratisk paradis, eller bare et skatteparadis? I denne episoden av Tax Justice Norge sin podcast møter du to Brexiteers, altså de som ønsker at Storbritannia skal forlate EU, men de to har helt forskjellige visjoner for hvordan landet skal se ut etterpå. Shanker Singham er blitt kalt “The brain behind Brexit”, og sies å ha stor innflytelse på Brexit-tilhengerne i Det konservative partiet. Han kjemper nå for at et Brexit skal bety at Storbritannia skal bli et slags fyrtårn for frihandel og mindre regulering og skatter. For Grace Blakeley er et slikt Storbritannia mer et mareritt. Hun kjemper for "Lexit", et Left Exit fra EU, et Brexit som tar avstand fra det hun mener er en exit-kampanje drevet av fremmedfrykt, men der Brexit kan bli en restart for mer sosialisme og mer grønn politikk. I tillegg forklarer forsker Øyvind Bratberg den særegne britiske mentaliteten, som kanskje kan hjelpe oss å forstå hvorfor britene gjorde som de gjorde.