Episodes
-
Greger Hillman är gäst och pratar om att skapa och lansera framgångsrika onlinekurser. Greger delar sin resa – från att skapa sin första kurs om att spela saxofon till att driva Hillman Academy, där han hjälper andra att utveckla sina digitala utbildningar.
I detta avsnitt får du veta:
Varför onlinekurser är en smart väg till passiv inkomst. Hur du hittar rätt ämne och testar marknaden. Praktiska steg för att komma igång, inklusive att välja plattform och skapa din första kurs. Misstag att undvika och tips för att hålla det enkelt, skalbart och framgångsrikt.Kolla in Gregers gratiswebinar på hillmanacademy.se/kickstart
-
Möt Greger Hillman, en erfaren entreprenör och expert inom digital marknadsföring och utbildningar. Greger delar med sig av sin resa från frilansmusiker till Hillman Academy – en plattform för onlinekurser och coaching.
Greger berättar om:
Hur han och hans fru Jenny byggt ett flexibelt digitalt företag. Vägen från en misslyckad biltvättssatsning till att skapa en hållbar verksamhet online. Vikten av att våga byta spår, testa nya idéer och hantera utmaningar. Praktiska råd för att validera affärsidéer och bygga en buffert för att trygga starten. -
Missing episodes?
-
Agneta Olsson från Chair Management berättar om värdet i att vara en bra och ansvarsfull ägare. Agneta berättar om sin erfarenhet som extern VD och hur hon då såg vilken betydelse ägaren har för företagets långsiktiga framgång. I avsnittet får du konkreta tips på hur du blir mer ansvarsfull som ägare och också vilka utmaningar du kan stöta på.
Som författare till böcker om ägarstyrning lyfter Agneta vikten av hållbarhet – ekonomisk, social och miljömässig – och hur detta påverkar företagets varumärke och attraktionskraft. Agneta menar att alla företag, oavsett storlek, gynnas av att tänka långsiktigt och definiera sina mål.
-
Mikael Lindahl är VD för fintech-bolaget Fxity som erbjuder en automatiserad tjänst för valuta- och likviditetshantering för stora företag. Det är en komplex produkt som inte säljer sig enkelt. Mikael beskriver hur han och teamet jobbar hårt med klassiskt sälj, utbildning och att bygga förtroende. Mikael berättar om att framgång kräver mod och uthållighet. Dessa och många andra råd för att lyckas inom fintech får du i detta avsnitt.
www.fxity.com
-
Niklas Persson, VD på snabbväxaren Inspekt, berättar om sin syn på framgångsrikt ledarskap i starkt tillväxt. Att företaget dessutom är utspritt på 15 orter ställer ytterligare krav på ledarskapet. Vi pratar om att skapa en stark företagskultur, där värdegrunder som ansvar, förtroende och transparens ligger i fokus. Niklas säger att det är viktigt att vara närvarande i verksamheten och att medarbetarna skall skall känna sig delaktiga trots att de kanske inte alltid är på plats på kontoren.
-
Niklas Persson berättar om hur man driver framgångsrik försäljning inom den tekniska kontrollbranschen. Niklas berättar om hur viktigt det är att synas och höras för att kunderna ska känna till företaget, särskilt inom en reglerad bransch med många offentliga och privata upphandlingar. Han förklarar hur Nordic Inspect har byggt sin säljorganisation, där alla anställda, från tekniker till sektionschefer, bidrar till försäljningen. Genom att bygga förtroende och skapa relationer med kunderna blir säljprocessen enklare och mer framgångsrik.
-
Inspekt är tillväxtföretaget som vuxit med 25 % per månad de senaste 18 månaderna. VD Niklas Persson berättar hur det gått till och den strategi han har för att tillväxten skall bli hållbar. Niklas berättar om hur det behåller kvaliteten på arbetet, bygger trovärdighet och hur de hanterar det ökande antalet anställda och kunder under samtidig starkt tillväxt.
-
Niklas Persson är VD för Inspekt, ett företag inom teknisk kontroll, som vuxit från 2 till 85 anställda på 18 månader. Han berättar hela historien bakom tillkomsten av Inspekt, från att vara dykinstruktör på Filippinerna till att leda ett snabbväxande företag. Vi pratar om inspektionsbranschen och hur det uppstod en möjlighet att starta ett nytt företag med hjälp av en ägare som vill satsa. Vi pratar också om ledarskap, sälj och affärsutveckling och att ha en motiverad personal.
-
Advokat Frida Treschow berättar hur hon jobbar med marknadsföring och sälj på sin advokatbyrå. Det handlar om kundbemötande och rekommendationer för att bibehålla och utveckla kundrelationer, och att alla i teamet bidrar till marknadsföringen efter förmåga och intresse. Frida berättar hur de jobbar med sociala medier för att stärka varumärket och bygga relationer.
-
Advokat Frida Treschow är gäst och ger goda råd om avtalsförhandlingar, bolagsformer, aktieägaravtal och tvister. Vi pratar om vikten av att ha ordentliga avtal med kunder som minskar risken för tvister och oönskade händelser. Vi kommer även in på frågan om förlikning eller domstolsprocess.
-
Frida Treschow delar sina erfarenheter av att driva en advokatbyrå. Hon startade företaget mitt under pandemin och har idag 10 anställda. Vi diskuterar även utmaningarna med att driva en advokatfirma, prissättning, kundrelationer och hur man hanterar konkurrens. Frida ger sina bästa tips för att växa som företag och att attrahera fler kunder.
-
I fyra avsnitt möter du Frida Treschow, grundare av advokatfirman Treschow & Partner. Vi kommer att prata om Fridas resa till att bli advokat och starta en byrå. I de kommande avsnitten berättar Frida om hur hon utvecklar sin advokafirma och får den att växa. Denna serie avsnitt är extra intressant för dig som driver en advokatbyrå, jobbar med marknadsföring av en advokabyrå eller funderar på att starta en egen byrå.
https://www.treschowpartner.se
-
I detta avsnitt möter vi Thomas Arens, som berättar om hur han skriver böcker och utvecklas som författare. Med elva böcker bakom sig berättar Thomas om sin speciella skrivprocess och varför böckerna har blivit en viktig del av hans entreprenörskap. Om du funderar på att skriva en bok, eller bara är nyfiken på hur författarskap kan stärka ett varumärke, är det här ett avsnitt du inte vill missa!
-
Magnus Franzén på Mixum är gäst och berättar om hur han bygger företagskulturen. För det första är det avgörande att ha en tydlig och levande värdegrund som skapar sammanhållning. Ledarskapet bör främja engagemang och ansvar, vilket stärker motivationen hos medarbetarna. För de andra är flexibilitet och anpassningsförmåga viktiga för att hantera förändringar, och god kommunikation säkerställer att alla är informerade. Dessutom bör företag ta ett långsiktigt ansvar för miljö och samhälle. Kreativa metoder som spel kan användas för att engagera och utbilda personalen på ett lekfullt sätt.
-
I det tredje avsnittet med Magnus Franzén pratar han om vad som krävs för att lyckas som matproducent. Det handlar om kvalitet, innovation, och anpassning till marknadstrender. Produktutveckling och kundrelationer är avgörande för att hålla sig konkurrenskraftig. Magnus beskriver hur branschen har förändrats med tiden, där konsumenter blivit mer öppna för nya smaker och influenser från olika kulturer.
-
Magnus Franzén på Mixum AB berättar om sina erfarenheter av att driva familjeföretaget som startades av hans far. Han berättar om hur det var att senare sälja företaget. Magnus ger goda råd om succession inom familjeföretag: den äldre generationen måste vara redo att helt lämna över och låta de yngre driva företaget på sitt sätt. En av de största utmaningarna var att balansera innovation med tradition. Magnus poängterar vikten av att våga experimentera men också att acceptera misslyckanden som en del av lärandet. När de så småningom sålde företaget år 2015, var det blandade känslor, men försäljningen gav en trygghet och ekonomisk stabilitet. Magnus stannade kvar i verksamheten och fortsatte driva den med frihet, trots förändrade ägarförhållanden.
-
Magnus Franzén delar med sig av sin resa från att som sjuttonåring börja arbeta med familjeföretaget till att bli VD på Mixum AB, ett företag som nu omsätter över 340 miljoner kronor och har cirka 130 anställda.
Magnus berättar om sin uppväxt i ett entreprenörshem, hur hans far började med äggproduktion på 1970-talet och hur han och hans bröder senare utvecklade verksamheten till dagens matproducent. Vi pratar om utmaningarna och framgångarna genom åren, inklusive återuppbyggnaden efter en förödande brand 2009. Magnus betonar vikten av nätverkande och relationer för företagets framgång och återhämtning.
-
Lotta Norrman pratar om företagande inom lantbruket. Lotta, som har forskat på lantbrukarnas entreprenörskap, delar sina insikter om utmaningarna och möjligheterna för lantbrukare i Sverige. Lönsamheten är ett av de största problemen på grund av väderförhållanden, kapitalbindning och ökade kostnader. Samtidigt är det viktigt med innovation och samarbete för att överleva. Trots utmaningar finns det en stark lantbrukssektor som ligger långt framme inom teknologisk utveckling och diversifiering menar Lotta.
-
Att få ett företag att växa är en stor utmaning. Lotta Norrman berättar om vad som krävs för att ett företag skall vara skabart och kunna växa. Vi pratar om betydelsen av en fungerande affärsmodell och betalande kunder. Lotta menar att det krävs en vilja för att kunna växa och att organisationen måste utvecklas. Lotta ger exempel på olika sätt att skala upp företaget. Vi pratar även om värdet att samhället stödjer befintliga små företag att växa för att öka Sveriges konkurrenskraft.
- Show more