Episodes

  • Andreea Marin oferă, în premieră, în cadrul conferinței Fain & Simplu, CEL MAI VULNERABIL INTERVIU de până acum. Una dintre cele mai apreciate prezentatoare și jurnaliste din istoria televiziunii s-a deschis, pe scena Teatrului ,,Regina Maria” din Oradea, cu o noblețe rar întâlnită. În acest episod unic, vei găsi o mărturisire despre succes și aparenta lui putere, divorț, fricile unei mame singure, presiunea societății și cum poți transforma toate acestea în resurse de putere interioară.
    Femeia pentru care nu există ,,NU SE POATE” răspunde unor întrebări esențiale: Cum a învățat să fie blândă cu ea însăși după 40 de ani? Cât de vulnerabilă ești când te confrunți cu presiunea de a fi mereu perfectă? Care a fost momentul care i-a transformat viața?
    Un episod-călătorie: de la vulnerabilitate la putere interioară, care te va face să abordezi lumea și provocările ei cu mai multă îndrăzneală și încredere în sine!

  • FAN Curier este unul dintre cele mai de succes branduri românești. Cum arată omul din spatele său și care este secretul succesului său?
    Puțini români nu au folosit, măcar o dată în viață, serviciul de curierat care le-a schimbat viața. Iar asta vine din filozofia celui care a gândit acest serviciu – Felix Pătrășcanu, un om care a dezvoltat mai mult decât un brand, un om care a dorit să conecteze mult mai ușor oamenii. Un adevărat motor al capitalismului în România, nepot al primului premier comunist – Lucrețiu Pătrașcanu, căruia îi poartă și numele – Felix ne spune unde este limita între ideile sociale și socialism, care este interesul României în conflictul momentului dintre vest și est, dar și care este adevărata relație cu marile firme internaționale care vin în România să facă afaceri.
    Află astăzi cât cheltuie un milionar din Topul Forbes care și-a început cariera pe un șantier, si dacă este dispus, în sfârșit, să vânda afacerea estimată la 600 de milioane de euro!
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • Un adevărat monstru sacru al teatrului universal - regizorul Andrei Șerban – ne deschide o fereastră către legătura uitată cu divinul din noi.
    La doar 25 de ani a ajuns să se lupte pentru recunoaștere în New York. Reîntors în țară imediat după revoluție, s-a simțit nedorit de societatea românească. ‚Nu am călcat 32 de ani în Teatrul Național’, se destăinuie cel care, gonit atunci de scena românească, a devenit profesor de artă teatrală la Columbia University School of Arts, timp de aproape trei decenii! O poziție la care a renunțat pentru a nu renunța la propriile crezuri. ‚Cancel culture și politica corectitudinii îmi amintesc de bolșevism’, atrage atentia omul care a renunțat să mai lucreze în SUA, neregăsindu-se în nebunia care a cuprins societatea americană în ultimii ani.
    Nu a renunțat însă la teatru și își trăiește a doua tinerețe pe scenele românești, unde încearcă să combată întunericul care ne împresoară prin artă, prin regăsirea legăturii noastre cu divinul, cu sacrul din noi. Adică să învie rolul primordial al teatrului, să trezească în noi conștiința.
    Descoperă gândirea altfel a unui om care caută constant legătura noastră ancestrală, organică, cu spiritualul.
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Există o rețetă a fericirii dovedită științific? Rectorul UBB, profesor universitar doctor Daniel David, ne spune că da. Mai mult, o dezvăluie lui Mihai Morar pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu.
    Viața noastră poate să devină bună, fericită, împlinită, dacă îi dăm un sens. Iar profesorul doctor David ne spune astăzi cum putem să facem asta. O lecție extrem de utilă într-o țară scindată din toate punctele de vedere, inclusiv din cel al sondajelor de specialitate, care arată românii fie extrem de atașați de valorile propri, fie, dimpotrivă, căutând ‚o țară ca afară’ și respingând tot ce este autohton. Dar care sunt valorile care ne definesc ca neam? Suntem conștienți de ele? Mulțumiți? Și, mai ales, sunt ele compatibile cu lumea în care trăim și cu valorile Uniunii Europene? Sunt doar câteva din temele de discuții la care ai ocazia să participi, la întâlnirea care face previziuni asupra dezvoltării societății românești și a lumii pe care o lăsăm copiilor noștri.
    Aruncă o privire avizată în viitorul României!
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.


  • O personalitate de top a presei din România, Alessandra Stoicescu, își deschide sufletul în fața lui Mihai Morar așa cum, după cum singură recunoaște, nu a mai făcut-o niciodată.
    Îndrăgostită de presă și televiziune, Alessandra și-a început aventura profesionala acum 30 de ani, aproape concomitent cu postul cu care se va identifica: Antena 1. Însă trustul Intact putea să își piardă unul dintre cele mai cunoscute simboluri de azi încă din 1995, când Alessandra a fost la un pas să aleagă... Pro TV! Mereu cu un pas înaintea altora, Alessandra și Observator au scris istorie pentru presa din România, cu premiere jurnalistice și audiențe care i-au asigurat recunoașterea: Sandra Stoicescu este astăzi jurnalista creditată cu cea mai mare încredere de către români!
    Descoperă-i povestea efervescentă într-un dialog sincer despre culisele politicii și ale televiziunii, momentele personale de răscruce și cele majore ale societății românești.
    Povestite în cel mai elocvent stil jurnalistic de Alessandra Stoiescu, la Fain & Simplu.
    Cu Mihai Morar.

  • Care e adevărata stare a industriei românești după 30 de ani de nepăsare și ce lux își permite un manager care a realizat un profit de 15 milioane de euro? Afli azi de la Mihaela Neagu, cel mai ‘dulce’ manager din Europa!
    Mihaela Neagu este, pentru mulți, definiția voinței și succesului. Abandonată de părinți la doar 6 luni, a găsit puterea să se educe, să creadă în destinul ei și să crească prin muncă începând de jos. De la angajata unei benzinării în provincie, la singura femeie manager a unei fabrici de zahăr din Europa! O cale cât un drum inițiatic, care poate fi cea mai bună de lecție de business și de viață posibilă. Află și tu ce așteaptă de la tine un manager de top, la angajare, ce impact real au școlile de business și care e adevărata viață în vârful piramidei afacerilor de succes!
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

    👉 Mihaela Neagu pe FaceBook - https://www.facebook.com/profile.php?id=61555638373680

  • Mai știm cum arată decența? Bunătatea? Și care sunt calitățile care ne fac viața armonioasă?
    Întoarce-te la matcă, în decorul superb al Catedralei Sfânta Treime din Baia Mare, alături de Părintele Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.
    În lumea tot mai alertă și în schimbare de astăzi, există mai departe păstrătorii tradițiilor care ne-au format ca neam și care ne definesc ca oameni. Mai este însă azi rolul Bisericii unul decisiv în societate? Mai este ea utilă? Descoperă virtuțile pe care poate le-ai uitat, ca și acțiunile mai puțin popularizate ale Bisericii Ortodoxe, într-un dialog deschis și tranșant între cel supranumit ‚Episcopul Copiilor’ și Mihai Morar.
    În inima spirituală a Maramureșului... la Fain & Simplu.

  • Acest podcast este un manual de utilizare a superputerii tale: CREIERUL. Costin Dămășaru, fondatorul și directorul general al centrului „Veruvis”, omul care a descifrat limbajul creierului uman scanând peste 7.500 de creiere, revine la Fain & Simplu și ne răspunde unor întrebări fundamentale: Ne putem modifica datele genetice? Cum ne putem reprograma creierul pentru fericire și prosperitate? Care sunt alimentele care ne deteriorează sănătatea mintală? Care sunt, de fapt, secretele și misterele creierului și cum ne pot ajuta să luptăm cu cele mai copleșitoare emoții pe care le simțim?
    Este, poate, cel mai complex și complet podcast despre creierul uman din istoria Fain & Simplu. Vei avea ocazia să afli detalii, în premieră, despre inovațiile revoluționare în România dezvoltate de Costin Dămășaru, omul care și-a descoperit misiunea după ce a trecut printr-un veritabil ,,iad personal”. Însă, mai presus de toate, vei descoperi cât de simplu este să devii creatorul vieții tale.
    Ascultă un episod-eveniment care îți va oferi, mai presus de toate, o semnificație aparte pentru cele mai întâlnite disfuncții ale secolului în care trăim, dar și o cale concretă spre rezolvarea dezechilibrelor omului modern. De ce apar autismul, depresia, ADHD-ul, anxietatea, insomniile și ce ascund furia, agresivitatea, rușinea, ne va spune Costin Dămășaru. Fii pregătit pentru exemple fascinante, cazuri reale, povești și teorii care te vor surprinde și îți vor reda încrederea în puterea propriului tău creier!

  • Am renunțat azi total la rolul de părinți? Urania Cremene ne dezvăluie cele mai comune greșeli pe care le facem azi în creșterea copiilor.
    Ce înseamnă specialist în parenting? Și de ce avem nevoie să apelăm astăzi la unul ca să ne îndeplinim rolul de părinte? Creatoarea programului All About Parenting – Urania Cremene – ne face să înțelegem că lumea părinților nostri nu mai există. Că lumea pe care ne-am creat-o noi, astăzi, vine cu noi provocări. Și că, în același timp, putem să evităm greșelile pe care părinții noștri le-au facut ieri, în educarea noastră.
    Prezentă la o nouă seară de colecție Fain & Simplu la Ateneul Român, Urania mărturisește care este părerea ei, poate surprinzătoare, despre parentingul permisiv. Dar și care este cel mai frumos compliment pe care o mamă îl poate primi de la un copil adolescent.
    Un podcast care aduce lumină în cea mai grea provocare de azi. Cea de părinte.
    La Ateneul Român, pe cea mai prestigioasă scenă din țară, un podcast despre viața reală.
    Cu Mihai Morar.

  • Dincolo de reperele impuse de o societate nu întotdeaună sănătoasă sau corectă, elementele definitorii ale feminității au rămas aceleași de dintotdeauna. Mai știm care sunt ele?
    Energia creatoare, energia pozitivă, cea feminină, este marele plus adus de femei pentru noi toți. Dar astăzi, într-o societate dominată de violența masculină, în varii forme, femeia tinde să se retragă în spatele bărbatului, în intimitatea căminului și să își cenzureze tocmai pornirile care o fac să strălucească. Și care pot face lumea mai bună. Penumbra care caracterizează energia feminină astăzi nu afectează doar femeile. Pentru că, așa cum ne dezvăluie Suada Agachi, toți avem în noi atât energie feminină, cât și masculină. Toți putem fi creatori, dar și distrugători. Suntem un cumul care ne definește, ca oameni. Și tocmai renunțarea la unul din cele două elemente aduce dezechilibrul în societate.
    Pe scena teatrului Regina Maria din Oradea punem în lumina reflectoarelor femeia, cu toate trăsăturile care o caracterizează. Redescoper-o și tu așa cum este ea, cu adevărat, nu în rolul pe care i l-a stabilit societatea.
    Cherchez la femme, la Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Un proverb arab spune cum muntele a venit la Mahomed. În viața reală, după ce Fain & Simplu a fost la Sfântul Munte Athos, acesta și-a trimis o fărâmă de sfințenie pe scena Ateneului Român.
    Într-o premieră absolută, părintele Vlad Pimen a acceptat invitația lui Mihai Morar și a onorat scena Ateneului Român cu prezența sa. Prima prezență publică pe o scenă, oriunde, oricând, în întreaga existență a unuia dintre cei mai îndrăgiți monahi ai Muntelui Athos. Iar prezența sa pe cea mai prestigioasă scenă culturală a României vine să încununeze faptul că podcastul făcut în 2022 alături de Mihai Morar pe sfântul munte a fost urmărit deja de ... un sfert din populația țării!
    Fără alte prezentări, descoperă ce îl face pe părintele Pimen să fie omul care sfințește locul.
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Care este cadrul perfect pentru a asculta învățăturile acumulate în viață de o somitate ca academicianul Leon Dănăilă? Scena Ateneului Român, desigur!
    O noua editie Fain & Simplu găzduită de cea mai prestigioasă instituție de cultură din țară îl aduce alaturi de Mihai Morar pe unul dintre oamenii care au revoluționat neurochirurgia în România: profesorul universitar medic primar Leon Dănăilă. În vârstă de 90 de ani, cu mâini sigure, încă prezent în sala de operație, profesorul se prezintă drept un real miracol și un exemplu de urmat în privinta tinereții cerebrale de care dă dovada. Putem oare să îi călcăm pe urme?
    Află astăzi, în podcastul care caută răspunsul la una dintre principalele noastre căutări: există tinerețe fără bătrânețe?
    Urmărește podcastul care caută secretele ce ne mențin creierul tânăr!
    Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Să alegi dacă te enervezi sau nu? Opțiunile tale sunt de fapt ale celor care te-au crescut? Victima poartă germenii agresorului? Iată câteva dintre realitățile pe care ni le dezvăluie azi Simona Ciff.
    Câți dintre noi suntem astăzi conștienți de acțiunile noastre? Facem noi alegerile pentru viața noastră sau suntem programați într-un anumit fel de generațiile care ne-au crescut? Simona Ciff ne propune o nouă optică asupra felului în care reacționăm ‚natural’. Un tur de forță în psihicul și educația noastră, care demonstrează cât de inconștient reacționăm la stimulii zilnici și cum putem să schimbăm asta. Rezultatul? O viață mult mai bună, cu alegeri conștient făcute. O viață în care putem să alegem ce e mai bun pentru noi, să educăm generațiile viitoare ca să scăpăm de eternul bullying și să regândim școala ca să aibă impactul scontat. Sau, pe scurt, calea pe care Simona Ciff o construiește cu fiecare copil pe care îl ghidează în cadrul programului ei 👉 www.pasaportpentrusucces.ro
    Descoperă-i și tu metodele și beneficiile astăzi, la Fain & Simplu.
    Cu Mihai Morar.

  • Teatrul Regina Maria din Oradea găzduiește o adevărata sărbătoare a feminității și a energiei sale creatoare. Prima invitată a serii: Adela Popescu. Vedeta, mama, soția, femeia a cărei poveste spusă lui Mihai Morar la prima lor întâlnire de la Fain si Simplu a strâns peste 1 milion de vizualizări!
    Mai putem vorbi despre independență atunci cand crești 3 copii? Mai are loc cariera în viața ta? Și mai ales, mai este timp și pentru partenerul de cuplu?
    La Fain & Simplu, explorăm împreună una dintre cele mai subtile și mai complexe călătorii: destinul femeii.

  • ,,Fericirea noastră nu mai există.” Acestea sunt cuvintele lui Valentin Olariu, tatăl studentului ucis în accidentul provocat în august 2023, de Vlad Pascu, tânărul de 19 ani, la 2 Mai, în județul Constanța. Poți afla întreaga lui poveste și amănunte importante despre cazul care a zguduit România, joi, pe 11 aprilie, într-un podcast LIVE. Alătură-te și tu, la Fain & Simplu, misiunii noastre de a face România un loc mai sigur. Doar ÎMPREUNĂ putem schimba în bine un sistem judiciar care ucide și nedreptățește atât de mulți oameni nevinovați.

    Cazul celor doi tineri uciși în acest accident nu este unul izolat. Sunt numeroase cazuri în care șoferii aflați sub influența alcoolului și a drogurilor au omorât tineri nevinovați. Există un întreg lanț de corupție și nereguli nesancționate în cazul acestora: de la viteză, consum de droguri, fuga de la locul accidentului la amânări în timpul procesului și solicitări respinse. Altfel spus, victime nedreptățite care se confruntă zilnic cu ignoranța unui sistem menit să facă dreptate.

    Povestea lui Valentin Olariu merită auzită cu adevărat. E timpul s-o ducem mai departe, dacă ne dorim ca aceste tragedii să nu se mai repete. Pentru că ele ne învață o lecție importantă: doar uniți putem opri acest șir de suferințe inimaginabile pentru părinții care își pierd copiii pe șoselele din România. Altfel, riscăm să perpetuăm același ciclu nesfărșit de drame și infracțiuni grave.

  • Rareori avem ocazia să spunem că viața bate filmul. Azi însă avem ocazia să auzim povestea fantastică a unui om care a cucerit lumea prin talentul și carisma lui și care a transformat sportul mondial. One of kind... Ilie Năstase!
    Nasty, cum era alintat de o planetă întreagă în anii ’70, este cel care a adus spectacolul și banii în sport. Și nu doar în tenis. Pentru că precedentul creat de el într-un sport care încă nu depășea un interes nișat la finalul anilor ’60 a fost preluat și exportat în întreaga lume sportivă. Lumea a început să caute spectacolul, iar sponsorii... adevărații performeri și showmen. Și o dată cu ei, în sport au venit contractele purtătoare de sume colosale.
    După cei 24 de ani petrecuți în dreptunghiul magic de zgură sau iarbă, Nastase a schimbat iremediabil ideea de competiție sportivă. Iar tenisul a ajuns pe culmi pe care nu le visa înainte de apariția românului care are în palmares 7 Grand Slam-uri la dublu și 2 la simplu!
    Despre impactul major asupra sportului, asupra giganților Nike și Adidas, despre relația cu Ceaușescu și Țiriac, dar și despre unul din cele mai așteptate filme ale anului - Nasty – afli astăzi, într-o discuție cum nu e alta!
    Fain & Simplu te poartă prin vremurile romantice și tumultoase ale sportului, care au apus definitiv. Cel mai neconvențional număr 1 al tenisului mondial, Ilie Năstase, vine la Mihai Morar.

  • Petra Pintelei este tânăra care vorbește 6 limbi, face mișcare constant, muncește, iar o lege votată de Parlamentul European – căruia i s-a adresat - îi poartă numele. Și face toate fiind nevăzătoare.
    Românii au aflat de ea după ce a participat la X Factor. Și multora le-a fost greu să creadă că Petra are acuitate vizuală de doar... 5%! Pe drept cuvânt, având în vedere cât de activă, prezentă și implicată este în societate. Mult peste nivelul celor care nu au nicio dizabilitate pe care să dea vina pentru inactivitatea lor. Departe de a se considera un super erou, Petra ne dezvăluie că principalul motor pentru energia care o caracterizează este nevoia de a fi văzută, acceptată, integrată. Chiar mai mult decât nevoia de a vedea. Iar asta este principala problemă cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. Aceea că doresc să fie active, să muncească, să li se permită să se implice. Nu au nevoie de milă, nu caută segregarea. În podcastul de astăzi vorbim despre adevărurile incomode, poate, vizavi de felul în care privim semenii noștri cu dizabilități. Despre adevăratele lor vise, realitatea la care sunt expuși și, cel mai important, cum putem să facem o lume mai bună pentru noi toți.
    Urmează podcastul care face lumină într-o lume în care degeaba vedem, dacă nu știm să privim.
    Urmează Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Marcăm luna femeii cu ambasadoarea eleganței și naturaleții – Anna Lesko - vedeta care își asumă mândră atât frumusețea, cât și puterea interioară care caracterizează femeile.
    Cei care nu o cunosc, vor descoperi, cu surpriză poate, că în spatele imaginii senzuale, perfecte pentru showbiz, se află o femeie extrem de puternică, plină de inițiativă și atitudine. O personalitate care i-a și speriat pe unii bărbați, cum ne mărturisește chiar Anna. Iar marele atu al femeii este exact puterea de a îmbina armonios atributele feminității. În așa fel încât să fii și parteneră egală, dar și gheișă, în cuplu. În același timp, domnilor, fiți bărbați!... ne cere zâmbind una dintre cele mai sexy vedete care au marcat scena din România.
    O discuție foarte naturală, în care Anna mărturisește care au fost cauzele eșecurilor ei în dragoste, cu cine este în relația perfectă azi, dar și... cum o poți cuceri.
    Nu rata confesiunea Annei Lesko!
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Super cuplul care a fermecat România își dezvăluie cele mai intime momente în fața lui Mihai Morar. Theo Rose și Anghel Damian vorbesc deschis despre provocările prin care trec două vedete devenite părinți.
    La doar 26 de ani, Theo Rose e cunoscută de o țară întreagă. Azi ne spune care au fost cele mai delicate momente din cariera ei care a început încă de la 13 ani! Ce opțiuni regretă și cum i-au influențat ele parcursul pe scena muzicală românească. Jumătatea ei, Anghel Damian, mărturisește la ce a fost nevoit să renunțe după nașterea copilului lor, dar și secrete din culisele unuia dintre cele mai apreciate seriale românesti – Clanul.
    Descoperă oamenii din spatele profesioniștilor aflați în lumina reflectoarelor, astăzi, la Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Se vorbește prea mult despre traumă, astăzi? Diana Vasile face lumină și ne explică când putem să vorbim despre traumă și care sunt pașii de urmat pentru a depăși momentul.
    Ce este și cum apare trauma? Care sunt simptomele și pașii de urmat? De ce este important să stăm și să ne ascultăm vocea interioară? Și cum explicăm sindromul post traumatic? Sunt doar câteva dintre foarte multele subiecte pe care Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut, profesor şi fondator al Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei le expune, pe larg, la întâlnirea cu Mihai Morar. Subiecte pe care le explică, pentru toți, în noua ei carte, Anatomia traumei.
    ‚Nu am întâlnit oameni care să nu iasă traumatizați din copilărie’, ne dezvăluie Diana, care însă aduce multă speranță oricui are nevoie: ‚nimeni nu este singur’. Iar asta ar trebui să ne facă să înțelegem că agresivitatea nu este, niciodată, o soluție. Și că un orizont plin de speranță, chiar dacă nu perfect, este la îndemână. Trebuie doar să avem răbdare și să descoperim adevăratul motiv din spatele acțiunilor noastre de astăzi.
    Un podcast care se adresează atât celor aflați la început de drum în călătoria interioară, cât și celor care vor aprecia la justa valoare experiența acumulată de Diana Vasile în interacțiunea ei cu Gabor Mate și alături de mii de pacienți.
    Fain & Simplu deschide calea vindecării tale.
    Cu Mihai Morar.