Episodes
-
En fjerdedel av oss sovner sent og sliter med å stå opp. Hvorfor er det sånn? Journalist og B-menneske Ingrid Elida Karo Johansen og journalist Frøydis Braathen forklarer. Foto: Shutterstock
-
Mannen som drepte minst 15 mennesker og skadet mange andre i New Orleans, skal ha sverget troskap til IS. Hva vet vi om ham? Og var IS involvert i terrorangrepet? Utenriksjournalist Tor Arne Andreassen forklarer. (Foto: AP/NTB)
-
Missing episodes?
-
Det er skummelt å spå, spesielt om fremtiden. Likevel tar Aftenpostens sjefredaktør, Trine Eilertsen, på seg spåkonehatten og tar deg gjennom sakene hun tror blir viktige i 2025.
-
Nytt år, nye muligheter? Det tenker svindlerne også. Her er svindelmetodene du bør være på vakt for i 2025. I studio snakker vi med sikkerhetsekspert i Telenor, Thorbjørn Busch. Dette er en annonsørepisode fra Telenor produsert av Schibsted Partnerstudio.
-
Husker du ministrene som måtte gå? Da Morten Ramm plutselig var en del av en skjønnhetstrend? Eller Eurovision-bråket? Finn frem penn og papir og kjør Forklarts nyhetsquiz fra året som gikk! Foto: Siri Øverland Eriksen
-
I det siste har kvinner delt hårreisende historier fra arbeidslivet. De forteller om ledere som vil putte p-piller i kaffen til ansatte og spandere abort. Hva skjedde med et av verdens mest likestilte land? Med journalist Andrine Sverdrup Wennemo. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
-
Han lovte å ikke gjøre det, likevel benådet Joe Biden sønnen. Presidentens benådning kan være en livbøye for mange, spesielt når den innkommende presidenten truer med å fengsle sine politiske motstandere. Med Kristoffer Rønneberg. Foto: REUTERS/Nathan Howard
-
Så langt i år er 37 personer drept. Over halvparten er drept av noen de har en nær relasjon til. Hvorfor dreper man de man er glad i? Rettspsykiater Pål Grøndahl har lang erfaring med å prøve å forstå. Foto: Jan Tomas Espedal / Aftenposten
-
Nordmenn er vant til lave strømpriser. Når de stiger øker raseriet vårt i takt med spotprisen. Men hvor krise er det egentlig? Og hvorfor kan vi ikke ha strømmen vår for oss selv? Med Joakim Midtbø Viland og Kjetil B. Altstadheim. Illustrasjon: Marvin Halleraker
-
Vi bombarderes med julekalendere, og alle fra NRK til Drangedal Sparebank skal ha en. Hvorfor har det tatt sånn av - til et punkt der vi nordmenn skiller oss ut fra resten av verden? Kulturforsker Ida Tolgensbakk og medieforsker Gry Rustad gir deg den julete forklaringen. (Foto: Seefood TV/TV 2).
-
Flyktninger vender tilbake og fanger settes fri, men mye er fortsatt usikkert i Syria. Opprørslederen med fortid fra IS og Al-Qaida sier han har endret seg. Men hva vil han nå, etter å ha jaget diktatoren på flukt? Med Aftenpostens Gina Grieg Riisnes og Tor Arne Andreassen. (Foto: Omar Albam, AP/NTB)
-
Det mye omtalte drapet på en helseforsikringsdirektør i New York sist uke har ført til dystre reaksjoner. Mange ser på drapsmannen som en slags folkehelt. Nå er en mann arrestert og mistenkt.
USA-korrespondent Kjetil Hanssen forklarer hvorfor en drapsmann hedres.
Foto: Benjamin B. Braun/Pittsburgh Post-Gazette via AP
-
4B-bevegelsen handler om å boikotte menn. Etter at Donald Trump vant presidentvalget har stadig flere amerikanske kvinner kastet seg inn i denne bevegelsen. Årsaken? De frykter for rettighetene sine. Men vil det da hjelpe å boikotte et annet kjønn fullstendig?
Med utenriksjournalist Gloria Andersen og kommentator Christina Pletten.
Foto: Nam Y. Huh/AP/NTB
-
Snart senkes kravet for egenkapital til boliglån. Det kan gjøre det lettere å få låne penger, men samtidig kan det gjøre at boligprisene øker. Så hva er poenget da?
Med økonomikommentator i E24, Sindre Heyerdahl.
Foto: Gorm Kallestad/NTB.
-
På bare en uke har situasjonen i Syria snudd helt om. Opprørerne har tatt makten og Assad-regimet ble styrtet natt til søndag. Så hva skjer videre nå?
Med journalist Anine Hallgren.
Foto: AA/ABACA
-
For første gang på nesten 50 år har Norge fått en ny abortlov. Den gir norske kvinner mer å si - men på enkelte områder blir det strammet inn. Journalist Sigrid Gausen og kommentator Andreas Slettholm forklarer. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB
-
Hva var det som gjorde at Jonas Gahr Støre plutselig fikk så mye trøbbel akkurat nå? Nå snakkes det om Støres mulige avgang, og en mulig erstatter er allerede utpekt av mange. Politisk journalist Thomas Spence og politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim forklarer. (Foto: Jonas Been Henriksen, NTB)
-
En syrisk opprørsgruppe overrasket en hel verden da de tok makten i Syrias nest største by. Nå er de på vei videre inn i landet. Blusser borgerkrigen opp? Foto: Mahmoud Hassano, Reuters/NTB
-
Den siste tiden har europeisk infrastruktur blitt angrepet flere steder. Mistankene om hvem som står bak rettes mot Russland. Hva ønsker de i så fall å oppnå med angrepene?
Europakorrespondent Rakel Haugen Strand forklarer.
Foto: Alexander Nemenov/AP.
-
Naturfagsboken ga KrF-lederen hakeslepp. Nå vil han endre hva barn lærer om kjønn i skolen. Saken viser at også ministre i regjeringen er uenig. Hvor mange kjønn finnes?
Med politisk journalist Tord Magnus Dyrkorn.
Foto: Stein J. Bjørge
- Show more