Episodes

  • Jul i Skovriddergården (1957)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Pastor Lunds datter Eva (Ghita Nørby), Skovridder Vørners søn Claus (Klaus Pagh) og Finn (Henrik Wiehe) søn af Fyrmester Larsen, har trofast holdt sammen siden barndommen. Nu drager de to unge mænd imidlertid til hovedstaden for at studere jura. Selv om deres venskab er ubrydelig, er stemningen ikke helt, som den plejer at være, da de kommer hjem i efterårsferien. Begge er de forelsket i Eva, men ingen af dem tør sige det til hende. Gensidigt våger de over hinanden. Under opholdet hjemme aflægger de alle tre besøg hos deres gamle lærer Hr. Busse (Helge Kjærulff-Schmidt) en ældre original, der betragtes med munterhed af byens borgere, fordi han har sine ganske bestemte meninger med alt på tværs af den gængse opfattelse. Busse ved at Claus er stærkt musikinteresseret, og han siger til ham, at man bør vælge den rette plads i livet. Disse ord slår ned i Claus, og han beslutter at gå fra juraen efter at have taget første del for helt at hellige sig musikken. Da han og Finn vender tilbage til København skaffer han sig forskellige små jobs for at kunne klare musikstudierne. Han holder op med at ryge, og giver som pant Finn sin cigarettænder. De to venner bor sammen på kollegium, men de ser ikke meget til hinanden. Finn gransker ihærdigt de juridiske lærerbøger, mens Claus styrter fra forelæsninger og musiktimer ud som babysitter og lektiehjælp.

    En af de få ting de har tilfælles er brevene fra Eva. Hun skriver flittig til de to og de til hende. Finn bliver derfor helt ude af sig selv, da en pige på kollegiet en dag kommer med et brev fra Eva adresseret kun til Claus. Skønt Finn får den forklaring, at det er et takkebrev for en lille melodi, Claus har sendt hende, så er hans jalousi dog vakt, og ved en kollegiefest slår han sig voldsomt løs. Ved festen møder de en ung pige Lisbeth (Ilselil Tove Larsen) som er ked af at være i København. Claus’s mor har netop bedt dem om at finde en hushjælp til hende, og de sender Lisbeth til Skovriddergården. Her stifter hun bekendtskab med Eva og fortæller hende om de to unge mænd og hvad de foretager sig i Hovedstaden. Ved festen havde hun lagt mærke til, at et pigebarn, Ulla (Mimi Heinrich) lagde kraftigt an på Claus. Desværre har Lisbeth misforstået situationen, og Eva bliver meget ulykkelig. Atter træder lærer Busse hjælpende til som den erfarne rådgiver han er. Eva tager til København, hvor hun opsøger Claus. Omsider bliver de to klar over deres følelser til hinanden, men de bliver enige om ikke at røbe noget før deres eksamen er overstået, da det måske vil gribe forstyrrende ind i Finns studier. Uheldigvis ser Finn de to i byen, og alt bryder sammen for ham, han forsømmer sine forelæsninger og kaster sig ud i det vilde liv sammen med Ulla. Eksamen står for døren, og Finn indser, at han rimeligvis vil dumpe. Han har altid følt sig Eva og Claus socialt underlegen, fordi hans far kun er fyrmester, og en mislykket eksamen vil gøre ham helt umulig hjemme. I sin fortvivlelse lader han sig lokke af Ulla, der ved hvordan han kan få fat i eksamensopgaverne.

    En nat sniger han sig ind på kontoret, men overraskes af nattevagten, og flygter. Han glemmer do en ting, cigarettænderen, som bliver genkendt som værende Claus’s, og næste dag bliver Claus stillet overfor dette bevis på dekanens kontor. Den unge mand fatter hurtigt sagens sammenhæng. Han syntes han skylder Finn noget til gengæld for Eva, og uden betænkning aflægger han ’Tilståelse’. Da skovridder Vørner får at vide, at hans søn er bortvist fra universitetet, bliver han så vred, at han nægter at lade Claus komme hjem i ferien. Lisbeth søger hjælp hos lærer Busse, og hans klogskab i forbindelse med hendes stærke tro på Finns gode karakter klarer til sidst alle vanskeligheder. Der bliver atter glæde i Skovriddergården, og Claus og Eva kan fejre deres forlovelse.

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Nitten røde roser (1974)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    https://soundcloud.com/user-581378185/nitten-rode-roser-1974-en-jan-og-henrik-podcast

    På en øde landevej bliver en ung pige, Bitten Hjort, (Pia Grønning) trafikdræbt af en spritbilist og hans tre passagerer. Hendes kæreste William Brehmer (Henning Jensen) er dybt ulykkelig og han sværger, at de skyldige i ulykken skal komme til at lide, som han gør. Brehmer er en succesrig ung repræsentant, der, på grund af tragedien, forsømmer sin karriere og negligerer alle menneskelige hensyn til fordel for en systematisk, grusom hævnaktion. Brehmer har aftalt at mødes med den 16 årig Gudrun Durant (Lisbet Lipschitz)på et hoteltag langt over byens gader. Under hans kærtegn tager han fat om hendes ankler, og kaster hende ud over rækværket. Det lykkes ham at slippe uset væk. Politiet har mistanke om, at der foreligger en forbrydelse. Der er fundet aftryk af tommelfingre på den unge piges støvler, og de tilhører ingen i hendes omgangskreds. Hendes far Henri Durant (Troels Munk) har for ca. 1 år siden fået en spritdom, efter en dødsulykke.

    Ancher forstår, at de efterladte - og ikke de døde - er morderens egentlige mål. Sporene fører tilbage til en gammel færdselssag, hvor en ung pige Bitten Hjort blev dræbt af en bil, der bl.a. rummede Durant og Maggie. Ancher opsøger de sidste af ulykkebilens passagerer, fabrikant Janus Bech (Bendt Rothe), for at gøre ham opmærksom på, at det ikke er ham, morderen er ude efter, men et menneske Bech holder meget af. Efter nogen tøven udpeger Bech sin kone som det menneske han holder mest af, og hun sættes under bevogtning. Brehmer er i hele tiden et skridt foran politiet. Han holder sig løbende orienteret om eftersøgningen af morderen, og hvad værre er: Han ved at Bechs øjesten ikke er konen, men hans barnebarn Lars Nørlund (Rasmus Windfeld). Brask og Rieger har opdaget at Bitten Hjort havde været forlovet med en mand ved navn William Brehmer. Da mandens data endelig er fundet frem, er han gået under jorden. Han har søgt tilflugt på en ødegård i nærheden af Lars’ hjem og planlægger herfra sit næste træk, med Bittens hest som en vigtig brik. Inden politiet forstår, at de bevogter det forkerte offer, slår Brehmer til. Han bortfører Lars til sit skjulested, hvor han, med sovepiller, bedøver drengen. En storstilet politijagt forbliver uden resultat, så Ancher må tage en chance. Han har på fornemmelsen hvor Brehmer vil dukke op med drengen for at fuldende sin hævn, og der træffes omhyggelige forholdsregler. På den øde landevej midt om natten møder Brehmer sin skæbne, hårdt såret ser han at Ancher lægger 19 røde roser, der hvor man aner de visne stængler af en gammel buket.

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • Jan og Henrik snakker om Olsen Banden i Jylland (1971)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/


    Benny (Morten Grunwald) og Kjeld (Poul Bundgaard) glæder sig til, at Egon (Ove Sprogøe) kommer hjem fra sit rekreationsophold.

    Egon har i Vridsløse købt en tegning over en bunker ved Jyllands Vestkyst. Her har en tysk general gemt en kostbar skat. Han blev overrasket af freden, og nåede ikke at få skatten med, inden han flygtede til Sydamerika. Så den er bare lige til at hente. Yvonne gør ophævelser over, at de skal til det hun tror er udlandet, men hun formildes, da hun hører, at hun skal med. Hun vil have så meget med, at banden bli’r nødt til at stjæle en stor vogn. På Halmtorvet stjæler de en slagters vogn, men først må de tømme den for en ko. Vel ankommet til Jyllands Vestkyst, starter deres søgen. Men ak ingen bunkere. Egon bliver rasende, da Benny antyder, at nogen har taget røven på ham. Bilen brænder sammen, og det starter et skænderi. ”Det er fordi jeg er omgivet af amatører, ignoranter, hundehoveder og hængerøve"!!. Midt i tragedien, kommer Betterøv (Preben Kaas) med sin kranvogn og redder dem. Mads Femøre (Karl Stegger), Betterøvs far, har en skrotplads. Her søger banden efter reservedele til reparation af bilen. Egon finder en dør med tysk skrift og nummer, Mads fortæller, at de stammer fra nogle bunkere på stranden. Her finder de et hav af bunkere, og Egon finder den, der er identisk med numrene på tegningen. Nu har de fundet bunkeren. Så gælder det om at finde frem til skatten.

    Samtidig ankommer der 2 nye personer til stedet. Karina (Helle Virkner), som er barnefødt på stedet. Hendes far var værnemager og byggede disse bunkere for tyskerne, og Rico (Willy Rathnov), der er småsvindler og sammensvoren med Karina. De to er også ude efter skatten. Egon finder vejen til generalens kontor, men der er endnu en forhindring. Bunkeren er oversvømmet. De henter det forskellige grej hos Mads, og Egon dykker ned gennem den oversvømmede gang. Han finder kontoret, men der er en mur, som skal sprænges væk. Han finder også en anden vej ud og ind, men den ligger midt i det militære område. Han opdager nogle tipvognspor, som fører ud i det fri. Derpå stjæler de et lokomotiv og kører ned i bunkeren. Benny får lov til at sprænge muren, men ak, det kan han heller ikke klare. De begynder med en lufthammer. Det sætter pludselig gang i nogle gamle raketter, som hænger oppe under loftet. En af dem rammer til sidst væggen, og så er der hul igennem. På kontoret finder de et pengeskab - Fabrikat ”Franz Jäger” - Egons speciale. Rico er lige i hælene på dem, men de undslipper, og Karin indynder sig hos Mads. Skatten bliver delt. Mads beholder guldbarrerne og banden får pengesedlerne. De er nemmere at transportere, mener Mads.

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Dyden går amok (1966)
    Kronologisk gennemgang af filmen.

    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    På Jyllands nakke, lige ud mod havet, ligger Hu. Gemt bag fygende klitter og overdøvet af Vesterhavets torden. Her bor de gale - en forblæst fiskerbefolkning, der er optaget af at fravriste det brølende hav dets karrige udbytte. Monni (Carl Ottosen) er stedets ubestridte hersker. Han elsker sit fædreland, men er stærkt engelsk orienteret - kort sagt en "gentleman". Bette Ivar (Arthur Jensen) viser sin kone Mille (Lily Broberg), at han er mand i sit eget hus ved at tisse i komfuret. Herefter kaldes han kun for "Komfuret". Niels (Morten Grunwald) erklærer Bertha (Birgit Sadolin) sin kærlighed. De er begge ombord på den kutter, hvor de begge arbejder. Hun siger nej til hans frieri, hvilket får Niels til at gå amok. Han smider fisk og garn udenbords. Han vil have nogen at fange sin fisk til. En sådan galskab kan hun ikke stå for. Denne galskab får konsekvenser for det lille fiskerleje. Stationsforstanderens kone (Marchen Passer) forlanger af sin mand (Ole Monty), at han jager hende i klitterne om natten uden en trævl på kroppen. Her til dette gale samfund ankommer en dag 3 fortravlede københavnere: Magister Edward (John Hahn-Petersen), højesteretssagfører Niels Aage - (kaldet N.Å.) (Axel Strøbye) og grosserer Joachim (Louis Miehe-Renard). Joachim har købt en jagt i Hu. De har alle tre et eller andet som tynger sindet. Ikke det helt store, men nok til at pine en mand. Vel indlogeret på kroen slår de 3 sig ned ved "bestyrelsesbordet" i krostuen. Da stamgæsterne dukker op, starter problemerne. Servitricen Anna (Hanne Løye) undskylder overfor Monni, at hun ikke har kunnet forhindre dette. Efter en del misforståelser bliver mødet mellem fiskerne og københavnerne ret så fugtigt og saftigt. Det går dog værst ud over stakkels Edward, som, efter at blive leet ud, forlader selskabet. Han får dog revanche, idet han opnår en tete a tete med Anna. Ved et uheld går Joachims gevær af på hans værelse og politiet tilkaldes til kroen. Overbetjent Dørup (Gunnar Lemvigh) arresterer Joachim. Pastor Deje (Gabriel Axel) besøger ham i hans celle, hvor Joachim betror sig til ham. I København læser fruerne Ina (Birgitte Federspiel), Edwards kone, Joachims kone Andrea (Bodil Steen) og Karen, (Caja Heimann) Niels Åges kone, om mændenes eskapader i det jyske, og de beslutter at tage derop, for de har også problemer på hjemmefronten. Hvordan mon det spænder af?

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Løgn og løvebrøl (1961)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Max Maximillian - Maxaxium - er dyreimitator. Han bliver midtpunktet i en utrolig sjov løgnehistorie, der går rundt i alverdens aviser. Og det virkelig morsomme er, at filmen er baseret på en virkelig hændelse…

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Det tossede paradis (1962)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    På Trangø, en lille dansk ø i det nordlige Kattegat, hersker der tilsyneladende idyllisk fred og ro, men tag endelig ikke fejl. Under den rolige, lidt kedelige, overflade, bobler det af noget fantastisk og besnærende, som ikke mindst skyldes virkningen af æggene fra de berømte Trangø høns. Disse æg, der er større og smukkere end andre æg, har en forunderlig virkning på visse dele af den menneskelige anatomi. Gamle Thor Bukke (Hans W. Petersen) er en af øens ivrigste æg spisere, og det er nok derfor, at han, selv i en ret fremskreden alder, har bevaret sin vitalitet, der prises højt af Tangøs kvinder. Når Thor føler længsel efter kærlighed, udsender han sin intensive elskovskalden, en kalden der tænder brand under kvindernes skørter i milevis afstand. Angelus Bukke (Dirch Passer) er søn af gamle Thor. Han har ikke arvet dette af sin fars særlige talent, men vier al sin tid til arbejdet for sit politiske parti ’Lyksalighedens venner’, der kæmper for kærlighed, sandhed og ret på Trangø. Angelus’ mål er at blive sognerådsformand på øen, men lederen af Folkepartiet Per Mortensen (Karl Stegger) er en hård modstander. Folkepartiet har hidtil haft magten, og som Trangø’s eneste æg opkøber og eksportør har Per Mortensen stor indflydelse på øen. Mens Angelus Bukke støtter sig til sin tro discipel Simon (Ove Sprogøe), har Per Mortensen søgt hjælp hos sin ven redaktør og folketingsmand Trommesen (Gunnar Lemvigh) som kommer fra fastlandet. Hver for sig ruster de to partier sig til kampen om vælgerne, der skal finde sted på afholdshotellet. Efter et stormfuldt møde sejrer idealisten Angelus Bukke. Gamle Thors særlige talent har på en overraskende måde været medvirkende til dette udfald af kampen. Overmodige og sejers beruste beslutter ’Lyksalighedens venner’ sig at gå et skridt videre og løsrive Trangø fra Danmark. Endnu inden regeringen i København har haft tid til at sunde sig, er Angelus Bukke i fuld gang med at omdanne Trangø til en selvstændig stat med eget flag, væbnede styrker og egen valuta osv. . Kun et Københavnsk dagblad har fra starten anet den sensationelle udvikling på Trangø. Via den udsendte medarbejder Ove Biermann (Kjeld Petersen) spredes de opsigtsvækkende nyheder fra Trangø nu ud over hele Verden. Den Danske regering ser med nogen bekymring på udviklingen, og beslutter at sende indenrigsministeren Bertha Virginius (Bodil Steen) til Trangø med et krigsskib for at bringe orden i sagerne. Trangø har sat sig i forsvarsberedskab. Men synet af det store krigsskib tager i nogen grad pippet fra de gode Trangøboere, indtil Simon lettet opdager, at den danske indenrigsminister er en kvinde, og kommer derfor på den ide endnu engang at appellere til Thor Bukke og hans fantastiske evner. Efter princippet, at man skal møde hårdt med hårdt, har Per Mortensen og hans folk startet en undergrundsbevægelse rettet mod ’Lyksalighedens venner’, og mens Simon og Thor Bukke hver på sin måde forhandler med indenrigsministeren, raser kampen mellem de væbnede grupper fra øens to partier. For idealisten Angelus Bukke, der troede på kærlighedens og sandhedens magt, er hele denne eksplosive udvikling kommet som et chock. Men da han er på fortvivlelsens rand og ved at opgive alt, kommer også Angelus til at opleve Trandø æggenes underfulde, magiske virkning. En yndig og meget forelsket pige giver Angelus nyt mod på livet og styrke til at tage hånd i hanke med de voldsomme begivenheder, og rede trådene ud efter sit princip: vold avler vold - men kærlighed avler kærlighed.

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Jydekompagniet 3 (1989)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Den anden film om detektivbureauet Jydekompagniet (Der er ikke nogen "Jydekompagniet 2", da toere altid er dårligere end ettere). Jacob (Jacob Haugaard) og Finn (Finn Nørbygaard) involveres i en sag om svindel med organtransplantationer. Et internationalt selskab forsøger at få retten til Finns organer, da han anses for hjernedød.

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Jydekompagniet (1988)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Finn kommer i praktik hos Jacob, og de får til opgave at få en pige ud af en religiøs sekt. Det er ikke lige nemt, Finn's følsomme sind taget i betragtning.

    Tekst fra danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Tag til Marked I Fjordby (1958)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Den skumle skurk teltholder Lasse Larsen (Buster Larsen) har en fantastisk magt over den ene af sine halvsøstre linedanseren Lillian (Sonja Jensen). Han har et farligt hypnotisk greb om hende og tvinger hende - under hypnose - til at begå indbrud for sig. Han holder til sammen med andre gøglere rundt om i landet, hvor der er markedspladser med alt sit gøgl, taskenspillerkunst og små fiduser. For eksempel Dødsbokseren Emil Andersen (Dirch Passer) kaldet lange Emil, han har gentagne gange sammenstød med Lasse, som han skylder penge. Emil's makker Knud Tofte (Ove Sprogøe), som også er hans ven, har en aftale om, at når Emil står på podiet, og udfordre egnens bønderkarle til en boksekamp over 3 omgange - om 500 kr. - skal Knud melde sig først, så på den måde lider ingen skade. De 2 ligger i stadig konkurrence med Lasse. Lasse er rasende og forlanger sine 1200 kr. ellers ryger deres telt og motorcykel, som han har pant i. De bliver advaret af Lasse's anden halvsøster Gunhild (Lily Broberg) om at han har sat en sagfører på dem. Samtidig i et stormagasin i København - der ejes af direktør Hallberg (Asbjørn Andersen) - bliver der stjålet mange varer, butiksdetektiv F.I. Duus (Poul Hagen) bliver af direktøren gjort opmærksom på, at hans stilling er i fare, hvis ikke han tager sig sammen. Lasse overtaler en ung mand på markedspladsen, Roe Karl (Bent Vejlby) til at bokse med Emil - han vinder kampen og de 500 kr. der er udlovet som præmie, dette medvirker til, at Emil og Knud mister deres telt og motorcykel. Emil og Knud begynder at synge rundt om i gårdene, og en tilfældighed bringer dem ind i stormagasinets baggård, direktøren kalder dem til sit kontor og tilbyder dem et job. Magasinet har arrangeret en storstilet udstilling af kostbare smykker, som ejes af en indisk fyrste. Knud opdager at Lasse's bil holder i en sidegade - han finder ud af at Lasse bor sammen med sine halvsøstre på hotel Cosmos. Hvilke skumle planer har han for i København - når han skulle være på markedspladsen i Ringsted.?

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Mor skal giftes (1958)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Bursøholm er traditionen tro rammen om en familie sammenkomst, hvor enkefrue Inger Holm (Beatrice Bonnesen), ejer af A/S Holm's bryggerier, venter besøg af sine to døtre, og respektive mænd, samt en stedsøn med sin forlovede, de tre børn får her hver en check på et større beløb. Inger's svigermor konsulinde Holm (Maria Garland), har gentagne gange advaret Inger mod denne forkælelse af børnene, men hun taler for døve øren. Konsulinden benytter enhver chance, at lege Kirsten giftekniv, og prøver at får Inger til, at gifte sig med Jarlfeldt (Gunnar Lauring), den daglige leder af bryggerierne, en brav, dygtig og retskaffen mand. Jarlfeldt modtager Inger på kontoret, ikke alene med de tre check, men også med åbne arme, og Inger inviterer ham på weekend på Bursøholm. På godset ankommer børnene, først Kate (Lise Ringheim) sammen med Carl (Bent Mejding) Eva's mand, dernæst Eva (Helle Virkner) sammen med Ove (Henning Moritzen) Kate's mand, senere kommer Susanne (Vera Tørresø) Ulrik's forlovede, uden Ulrik, men sammen med berideren Garrich (Per Wiking) nogle besynderlige ægteskaber, og forlovelse. Ulrik dukker dog op senere. De unge tager sammen til stranden for at bade, skønt middagen bogstaveligt talt stod på bordet. Dette, i forbindelse med hele deres umoralske opførsel finder både konsulinden, Inger og Jarlfeldt et nummer for strengt. De beslutter at give de unge en lærestreg, så da de kommer hjem er huset tomt, der er ingen mad, tjenestefolkene har fået fri, og Inger og Jarlfeldt spiser middag på Maarup kro. Der er stor opstandelse, de unge føler sig dårligt behandlet, midt under denne forvirring kommer Inger og Jarlfeldt hjem, og det kommer til et opgør mellem børnene og Inger, der resulterer i at Inger tager sin bil, og kører sin vej. I sin oprevne tilstand kommer hun ud for et uheld med sin bil. Da en kranvogn næste dag bringer moderens havarerede bil hjem til Bursøholm, og børnene får at vide hvad der er sket, får de travlt.

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Kampen om den røde ko (1987)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Jarl Friis-Mikkelsen (Svend Åge) og Ole Stephensen (Niels Peder), laver her en crazy-farce, der parodierer Morten Korch-filmene og lignende folkekomedier. Ingredienserne er en kæk, stærk og mælkedrikkende ung landmand, hans ven, to søde piger, en lusket sagfører, en falleret godsejer, gode bønder, onde bønder osv. Filmholdet, der optager filmen, blander sig også i historien.

    Tekst fra danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Walter og Carlo - I Amerika (1989)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/


    Den pæne Walter (Ole Stephensen) og hans brovtende ven Carlo (Jarl Friis-Mikkelsen) for 3. gang på eventyr, denne gang hinsides Atlanten, hvor de skal aflevere Den lille Havfrue. De indblandes tilfældigt i en kompliceret sag mellem amerikanske og russiske agenter.

    Tekst fra danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Walter og Carlo 2 - Yes det er far (1986)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Den pæne Walter (Ole Stephensen) og hans brovtende ven Carlo (Jarl Friis-Mikkelsen), som man har mødt i "Walter og Carlo - op på fars hat" (1985), er her på nye eventyr. Denne gang rodes de ind i en affære om fattige folkepensionister, der smugler kaffe fra Sverige til Danmark.

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Op på fars hat (1985)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Hælebarindehaver Carlo (Jarl-Friis-Mikkelsen) og hans ven Walther (Ole Stephensen) kommer uden de ved det, ind midt i et diamant smuleri, som bringer dem til Costa del Sol.

  • Jan og Henrik snakker om Brand-Børge rykker ud (1976)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    En helikopter forfølges af politiet. Den ryster politiet af sig og afleverer en pakke i en skov. Pakken hentes af tre skumle mænd i en Volvo. Politiet har i mellemtiden sat vejspærringer op i området. De tre mænd afleverer derfor pakken til en kromand, som kun må udlevere pakken mod et kodeord. I mellemtiden kører to mænd i en tankbil rundt med olie til forskellige borgere i byen. Den enes tante har fødselsdag, hvorfor han køber en kage til tanten. Kagen bliver pakken ind, således at den ligner pakken (der indeholder samme slags kage), der før blev afleveret til kromanden. De to tankmænd kommer forbi kroen med olie og kommer til at sige kodeordet til kromanden, hvorfor han gemmer pakken i tankbilen. Efterhånden som filmen skrider frem, kommer der flere og flere kager ind i billedet og hvilken kage er den rigtige - og hvad indeholder denne kage?

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Den store gavtyv (1956)
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Mathisen (Dirch Passer) har netop forladt pensionat "Gitterly" efter tre måneders rekreation og skal tilbage til sin muntre tilværelse på den forkerte side af loven.Han opdager hurtigt, at fremtiden slet ikke tegner sig så lys og lovende, som han havde håbet. Hans gamle chef er nemlig i mellemtiden afgået ved døden, så hvem skal nu få ideerne til nye "bræk" ? Heldet tilsmiler Mathisen. Hos sin sagfører Erik Jessen (Preben Mahrt) træffer han kriminalforfatteren Rodian (Ole Monty), hvis forlægger Stenbeck (Asbjørn Andersen) har beklaget, at hans nye bog er for fantasifuld, Rodians ideer vil ikke kunne praktiseres i virkeligheden. Mathisen foreslår Rodian, at flytte ind på et hyggeligt Nyhavnshotel, som i øvrigt ejes af ham og to kolleger Alfred (Tribini) og Viggo (Johannes Marott). Hver aften når Rodian falder til hvile efter dagens arbejde "låner" de tre venner dagens kapitel, og udfører om natten, hvad Rodian har udtænkt om dagen. Aviserne skriver om de mystiske natlige forbrydelser. Først stjæles to Rembrandt'er fra Statens museum for kunst og senere lænses en juvelbutik for kostbarheder og en bank for 50.000 kr. Forlæggeren bliver nervøs. Han genkender forbrydelserne fra Rodians udkast og frygter, at den excentriske forfatter på denne måde ville overbevise ham, om at det kan lade sig gøre. Men hvor er Rodian?. Han har nemlig hemmeligholdt sit nye opholdssted. Erik Jessen har dog en mistanke om sagens sammenhæng og opsøger Mathisen

    Tekst fra danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Guld og grønne skove, fra 1958.
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    I de danske farvande findes et utal af øer - store som små. Denne historie handler om 2 naboøer. Den store Hvenø og den lidt mindre Birkø. Her regerer sognefogeden Christian (Axel Bang), der helt suverænt træffer alle afgørelser, både for sin kone Martha (Henny Lindorff) og sønnen Theo (Verner Tholsgaard) samt øens befolkning. En dag sker det utænkelige - midt i Birkø's middagspause: Jensigne (Anne Henriques Nielsen), som passer øens telefoncentral, bliver vækket i sin middagssøvn. Pastor Breining (Einer Reim) ønsker at tale med sognefogeden. Jensigne er øens levende avis. Ingen samtale går hendes øren forbi. Denne samtale er en sensation, som hun straks iler videre med. Theo, postmester Lars Peter's (Ole Larsen) søn Ole (Mogens Viggo Petersen) og Købmanden Anton's (Valsø Holm) søn Hans (Cay Christiansen), har bedt Præsten om at lyse til ægteskab for dem og Sognefogeden på Hvenø, Søren's (Karl Stegger) 3 døtre, Rigmor (Hanne WintherJørgensen), Marie (Hanne Ribens) og Anna (Judy Gringer). Christian bliver rystet, da han møder op hos præsten og bliver konfronteret med de unge mænds beslutning: Hvis de ikke får forældrenes samtykke, rejser de fra øen. Christian beslutter at tage til Hvenø. Det er 28 år siden, at nogen fra Birkø har sat deres ben på Hvenø. Der har i al den tid været kold luft mellem de 2 øer. Selvom Christian kommer i al fredsommelighed, er Søren ikke særlig forhandlingsvenlig. Årsagen til fjendtlighederne bunder i, at de 2 rivaler har en forskellig opfattelse politisk, såvel som udviklingsmæssigt. Søren kan ikke lade være med at prale over fremskridtet på Hvenø, og samtidig nedgøre Birkø's mangel på samme. Det ender med, at Søren og Christian skilles i vrede. Søren godter sig over sin sejr over arvefjenden. Christian er derimod meget deprimeret. Skolelæren (Keld Markuslund) er amatør geolog. Ved en gammel brønd finder han forekomster af olie, og så ta'r udviklingen fart. American Super Oil Company gør landgang på Birkø med en masse teknisk udstyr og mange mennesker, under ledelse af dansk-amerikaneren Billy (Jørn Jeppesen). Den før så fredelige ø er blevet til et summende inferno. Billy slår sit hovedkvarter op i Christians gård, og ansætter postmesterens kone, Thyra (Else Marie Hansen), som sin sekretær. Amerikanerne sparer ikke på deres dollars og pludseligt skal kronen ganges med 7. Alle på Birkø får del i den velstand, der strømmer ind over øen. Jensigne, som er født på Hvenø, holder Søren orienteret om udviklingen. Det får Søren, godt hjulpet af sine døtre, til en dag at tage til Birkø. Med forundring og misundelse betragter han den forandring, der er sket på øen. Han opsøger Christian for at gøre afbigt, men Christian føler sig ovenpå, og det fornøjer han at sige ”tak for sidst”. Med hjælp af organist Mattis (Vilhelm Henriques), får de unge mænd fat i postbåden. De vil bortføre pigerne, men Søren overrasker dem og mod alle forventninger, lader han dem overnatte hos sine piger. Nu er det Søren, der har trumferne på hånden og endelig fastsættes datoen for bryllupperne. Det viser sig, at der ikke findes olie i Birkø's undergrund. Da Søren erfarer dette, aflyser han bryllupperne. Men så ta'r Billy og hans folk affære. Søren bliver hentet i en helikopter, som bliver svævende 10 m over hans roemark, indtil han er mør og giver sin velsignelse. I mellemtiden er pigerne afhentet standsmæssigt og med fuld musik afleveret i kirken. Piloten forbarmer sig over Søren og bringer ham til kirken. Her forenes Christian og Søren og begraver stridsøksen. Endelig efter mange forhindringer og bryderier kan de unge få hinanden.

    Tekst fra Danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Midt om natten, fra 1984.
    Kronologisk gennemgang af filmen.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    På Nørrebro i København har 24 unge hjemløse besat en saneringsmoden ejendom, politikeren Kaj Buhmann (Poul Bundgaard) fra det moderate folkeparti kræver lov og orden overholdt, og forlanger huset rømmet ved politiets hjælp, han forlanger BZerne sat ud. Politiets første besøg ender med, at den veltalende Arnold (Erik Clausen) taler dem ud af gaden, men de kommer talstærkt tilbage om natten. BZerne barrikaderer sig, og politiet må bruge vold for, at skaffe sig adgang til lejlighederne. Spacy (Allan Olsen) springer ud af vinduet, og kommer slemt til skade, hvad der får den aggresive Benny (Kim Larsen) til, at gå til angreb på politiet, da Benny vågner op på hospitalet får han, at vide af politiass. Kurtzen, at han kan takke guderne for, at den bajonet han brugte var rustet fast i skeden. Benny og Arnold møder nede i Sydhavnen en gammel original "Tusindfryd" (Holger Boland) og sammen opretter de den hyggelige minifristaden "Haveje", snart begynder andre hjemløse også at flytte derud. De fleste af vennerne fra Nørrebro er imellem indflytterne. Benny og Arnold ernærer sig med forefaldende "Måneskinsarbejde" for snart gud og hvermand, dertil har Arnold lejet en varevogn af Charles (Buster Larsen). Det nye samfund får dog hurtigt problemer, en flok rockere "Rotterne" dukker op og smadrer deres Cafe, og gennembanker beboerne. Episoden skaber uenighed mellem Arnold og Benny, der ikke er enige om metoden, hvordan de skal takle rockerne, hvis de dukker op igen. Venskabet må stå sin prøve. En TV reporter opsøger fristaden, og aftaler med Arnold om, at møde Buhmann i krydsild, Buhmann angriber "Haveje" og dens beboere for at være asociale og amoralske, og en hån mod ejendomsretten, Arnold giver ham ret, og med sin veltalenhed bringer han Buhmann på glatis. Købmandens datter Susan Himmelblå føler sig tiltrukket af Benny, og begynder at komme i "Haveje" trods faderens (Ove Sprogøe's) uvilje. Hun advarer dem, folk er begyndt at se skævt til dem, og en dag får de sidste advarsel, "Haveje" skal rømmes. Spacy dukker op, i rullestol, Arnold afviser ham, han vil kun bringe dem ballade for han er blevet narkoman, Tusindfryd tilbyder, at han kan bo hos ham, dagen efter er han død af overdosis. Benny, Knold og et par stykker mere bortfører Buhmann og holder ham fangen i en gammel bunker, og da Arnold prøver at tale dem til fornuft, går Benny amok, og kommer i åbent håndgemæng med ham.

    Tekst fra danskefilm.dk

  • Jan og Henrik snakker om Madsen og Co. (Tv-serie), fra 2000.
    Sæson 03 - Episode 29 - 32.
    Kronologisk gennemgang af serien.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Hjemme hos postbud Mogens Madsen.

    Afsnit 29 - Stor filmkunst.
    Afsnit 30 - Arveforskud.
    Afsnit 31 - Lines translokation.
    Afsnit 32 - Hjem, kære hjem.

  • Jan og Henrik snakker om Madsen og Co. (Tv-serie), fra 2000.
    Sæson 03 - Episode 26 - 28.
    Kronologisk gennemgang af serien.
    www.janoghenrik.dk/
    www.henrikogjan.dk/

    Hjemme hos postbud Mogens Madsen.

    Afsnit 26 - Endelig alene.
    Afsnit 27 - Singapore i sigte.
    Afsnit 28 - Den usynlige mand.