Episodes
-
Ayşe aslında bir restoratör. Bina restorasyonları üzerine çalışırken hobi olarak başladığı Arjantin tango dansı çook uzun zamandır onun hayatının ta kendisi. 2008’den beri Arjantin’in ve tangonun başkenti Buenos Aires’te yaşıyor. Şov dansçılığı, tango eğitmenliği yanı sıra dünyanın dört bir yanında turnelerle farklı coğrafyalardan insanlara dokunuyor.
Videolar
Podcast'i Dinle -
İngiltere doğumlu olan Priscilla Mary Işın aslında York Üniversitesi felsefe mezunu. Asıl mesleğinin çevirmenlik olduğunu söylüyor. Son 50 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Kendisi çok önemli bir yemek tarihçisi. 1983 yılından bu yana Türkiye mutfak tarihi üzerine önemli araştırmaları var. Kendisiyle ilgili Nadir Kitap sayfasında bir saptamada, ortalama bir Türk vatandaşından daha "yerli" bir bakış açısına ve amaca sahip olduğunu yazıyor. Öyle doğru ki!
-
Missing episodes?
-
Bediz aslında kamu yönetimi alanında bir akademisyen. Araştırma alanları arasında (zorunlu) göç, mekansal ayrışma, sosyal dışlanma, toplumsal cinsiyet ve sosyal politikalar yer almakta. İstanbul’un kadim bostanlarında aktif bir şekilde kent tarımı ile uğraşıp, kentte tarım üzerine eğitimler veriyor. Çeviriler yapıyor bir taraftan. Diğer yandan da "100 sene 100 nesne cumhuriyet tarihi" çevirim içi ansiklopedisi projesinin mimarlarından.
Yaşamı İyileştiriyoruz Kompost Projesi - Pazar Atıklarının Toplanması (video)
https://kabinasigamayanlar.com/wp-content/uploads/2023/12/yasami-iyilestiriyoruz-kompost-projesi-pazar-atiklarinin-toplanmasi.mp4
Bisikletle İlk Kompost Taşımam (video)
https://kabinasigamayanlar.com/wp-content/uploads/2023/12/bisikletle-ilk-kompost-tasimam.mp4 -
Kaan Sekban, 10 senelik bankacılık geçmişinin ardından tüm konfor alanlarını terk ederek, ne istediğine odağını hiçbir zaman kaybetmeden komedyenlik alanında var olmayı tercih ediyor. Sadece Türkiye'de değil sadece türkçe değil ingilizce de sahne alıyor bir dünya insanı olduğunun hakkını vermek istercesine... Beraberinde iki de su gibi akan kitabı var: Tebrikler Kovuldunuz ve Küçük Ünlü Uyumu. Kendisi tam bir Kabına Sığamayan.
-
Zarife aslında Türkçe öğretmeni ama öğretmenlik ve idarecilik yıllarından sonra içindeki fark yaratmak isteyen sesi dinliyor ve keşke her okulda olsa diye hayal ettiğim kitap öğretmeni olarak çalışmaya başlıyor yerleşkesi kütüphane olan. Yaramaz Zımba adında okul bünyesinde kurulan yayınevinin editörlük sorumluluğunu çocuklarla paylaşıyor.
Ayrıca çocuk kitapları ile ilgili detaylı okumalar yaparak ebeveynleri doğru kitaba yönlendirebilmek için uzundur Mor Kitap Fili adı altında instagramda bizler için çok faydalı postlar paylaşıyor. -
Kuğu Alper’in 27 yıllık finansal denetim, danışmanlık ve eğitim kariyerinin ardından, Nurgün Bayazıt’ın İTÜ Mimarlık Fakültesinde eğitimci olarak geçirdiği 29 yılın ardından örgü tutkusu ile Örgütopya doğmuş. Kendi tabirleriyle üretirken her aşamada doğaya, hayvanlara ve insanlara duyarlı davrandıkları, özenle üreterek, ulusal değerlerimize sahip çıkaran örgü, örme becerilerini ve özgün tasarımlarını dünyaya duyurdukları bir platform Örgütopya.
-
Okan Okumuş, 2009’dan bu yana İngiltere’de yaşıyor. Bir taraftan kendi mesleği olan elektrik mühendisliğine devam ederken bir taraftan da gezgin kelimesinin hakkını fazlasıyla veriyor. Şu ana kadar yayınlanmış 6 gezi kitabı var. Yaşasın Sırt Çantası, Kuzey ve Orta Afrika, Güney Afrika, Doğu Asya, Latin Amerika, Okyanusya ve Malay Takımadaları adıyla yayınlanmış bu kitaplar. Kendi tabiriyle “her daim gezmelere teşne”. Kitaplarıyla, köklerini bir saksı yerine uçsuz bucaksız topraklara salmayı dileyenlere yol göstermeyi ve ilham vermek için kaleme alırken, yeni yerler keşfetmenin sanıldığı kadar zor olmadığı gerçeğini de bizzat edindiği tecrübelerle aktarıyor.
-
Kabına Sığamayanlar’ın bu programını özellikle 23 Nisan’da yayınlayıp Uzay'la yaptığımız söyleşi ile tüm çocukların bayramını kutlamak istedik. Uzay Tunçel, son derece meraklı, meraklarının peşini asla bırakmayan, hayalleri ile meraklarını hayata geçirmeye bayılan bir çocuk. Onu dinledikçe içinizdeki çocuğu kocaman kucaklayıp meraklarınıza, hayallerinize daha çok sahip çıkacaksınız.
-
Şener Varlık'ın esas mesleği marangozluk olmakla birlikte kendisinin 800’den fazla farklı çeşitten oluşan bir tohum bankası var. Tohumu, doğal tarımı yediden yetmişe anlatmak, paylaşmak için tutkuyla çalışıyor.
-
Mutlu Altunlu aslında bir ingilizce öğretmeni. YÖM okullarında ingilizce ögretmenliği yapıyor. Beraberinde kendisi bir bitki koleksiyoneri. Evinde 400’ün üstünde bitkiye ev sahipliği yapıyor. Hepsinin latince, türkçe isimlerini bilmekle kalmıyor,hangi ortamlarda en uygun şekilde yaşarlar, onları gözlemliyor, en uygun yaşam alanlarını sağlıyor ve herşeyden önemlisi bilgisini her fırsatta içtenlikle paylaşıyor. Kendisi tam bir Kabına Sığamayan!
-
Serçin Mezhepoğlu, Sinema-TV, halkla ilişkiler, iletişim danışmanlığı derken ne yaparsa yapsın sanatın peşini asla bırakmadığı, sonunda sanata teslim olan, çocukluğundan bu yana dünyanın dört bir yanında 80’in üzerinde resim alanında ödül kazanan, sanat adına nice başarılara, burslara hak kazanmış bir sanatçı. 2014’ten bu yana cam mozaik sanatçısı olarak cama can katıyor.
Serçin Mezhepoğlu iletişim bilgileri
E-mail: [email protected]
Website: www.spicaartworks.com
Instagram: spicaartworks
Facebook: spicaartworks
Pinterest&Twitter: spicaartworks
Linkedin: Serçin Mezhepoğlu
Mozaik Yapımı (izlemek için videonun üzerine tıklayın)
https://kabinasigamayanlar.com/wp-content/uploads/2022/08/mozaik-yapim-videosu-sercin-mezhepoglu.mp4 -
Ahmet Mumcu, aslında bir makine mühendisi. Farklı ülkelerde 30 yıla yakın yaşayıp 80 ülkeyi bisikletle gezmiş. Son yıllarda yol arkadaşı olarak sazını da yanına katarak yollara düşen, sevgili Aydan Çelik ‘in tabiriyle “Karacaoğlan’ın bisikletli versiyonu”. Pek çok bisikletliye ilham kaynağı olmuş bir gezgin kendisi.
-
Esin ve Gülnaz aslında sınıf öğretmenleri. Çocukların dünyaya dair varolan onca sorularını bireyselden alıp topluluğa dönüştürme isteği, heyecanı ile çocuk felsefesini merkezlerine alarak Düşün Taşın Atölye’yi kurmuşlar. Çocukların “neden” diye sorduklarında yalnız olmadıklarını, diğer çocukların da benzer soruları olduğunu, bunlar üzerine konuştukları, düşündükleri çemberler oluşturuyorlar. Sadece çocuklarla değil, eğitimcilerle, ebeveynlerle atölye çalışmaları yapıyorlar. Sivil Toplum Örgütleri ile dirsek dirseğe Türkiye’nin dört bir tarafından insanlara dokunarak hepimizin ihtiyacı olan özenli düşünme ,eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme ve iş birliği becerilerimizi geliştirmemiz için hepimize nefes oluyorlar.
-
Ayşegül Cengiz, aslında bir aile hekimi uzmanı ama o, işinin yanına koluna oyunculuk, yönetmenlik, yazarlık gibi çeşit çeşit altın bilezikleri de sıralamış. 7-8 yaşlarında DSİ lojmanlarında yaşarken, lojmanın kulübünde “bizbize” tiyatro oyunları düzenleyen ablalar tarafından kanına oyunculuk zerk edilmiş.
Başarılı bir öğrenci olmasına rağmen tiyatro hep içinde kaldığı için, lise sonda bir taraftan üniversite sınavına hazırlanırken bir taraftan Midas’ın Kulakları oyununa destek olmuş. Üniversitede beklentisinin çok ötesinde iyi bir tiyatro kulübüyle karşılaşması, büyük bir şans olmuş onun için. Uzmanlık eğitimini kapsayan 3 yıl boyunca tiyatrodan ayrı kalınca, bu yokluk onu tiyatroya daha da bağlamış ve “hayatımda tiyatroyu mutlaka istiyorum” kararını vermış. Bugün Devekuşu Kabare’nin Deliler’inin günümüz versiyonu “Deli Bayramı”nda onu izlerken Nevra Serezli’nin yokluğunu aratmadığını görünce, bu kararında ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha anladık. Arada ne mi oldu? Hepsi programda, haydi dinleyin…
DELİ BAYRAMI FRAGMANI
https://youtu.be/omLUpKKgdeY
TEKİNSİZ FRAGMANI
https://youtu.be/QFIiYCDzg7o
AYŞEGÜL CENGİZ'İN FOTOĞRAFLARI -
Meltem Aybar, uzun seneler reklamcılık sularında yüzdükten sonra tüm detaylarını kendi elleriyle hazırladığı defterler tasarlamaya başlamış, 11 yıl önce... Melimelo adında bir marka altında kimi zaman çok önemli sergilerde, kimi zaman festivallerde defterleriyle karşılaştığım, çok değerli işler yapıyor, kendi tabiriyle insanların günlerini mutlulukla kaplıyor. Sadece defter tasarlamakla da kalmıyor; nasıl tasarlanacağına dair kimi zaman atölyeler açıyor, kimi zaman işin mutfağını merak edenler için farklı deneyimleri barındıran kollektif sergilerde yer alıyor. Diğer taraftan da lokal, üretici kadınların el emeği işlerinin satılacağı bir platform hazırlayarak birlikten güç doğacağını bizlere göstermeyi ihmal etmiyor.
FÜREYA SERGİSİ FOTOĞRAFLARI
MELİMELO FOTOĞRAFLARI
MİNOA FOTOĞRAFLARI
OYUNCAK MÜZESİ FOTOĞRAFLARI -
Gizem Saka, aslında bir ekonomist. Kendi alanında ABD'de Wharton School of Business'ta akademisyen. Sanat ekonomisi kavramına çokça kafa yorarak geliştirip zenginleştirerek üniversitelerde dersler veriyor. Aynı zamanda da şu ana kadar pek çok farklı ülkede 18 kişisel sergisi olan bir ressam. Aynı zamanda müzelere, portfolyolarına sanatı dahil eden kuruluşlara danışmanlık hizmeti veriyor. Aynı zamanda en büyüğü 6 yaşında 3 çocuk annesi. Tam bir Kabına Sığamayan!
GİZEM SAKA VE RESİMLERİNİN ANA KARAKTERİ KADINLARIYLA
GİZEM SAKA'NIN RESİMLERİ -
Aydan Çelik, bir bisiklet romantiğidir. Her şeyden önce bir yazar ve çizerdir. İstanbul’u en iyi bilenlerdendir. Tam bir tarih severdir. Onca şapkasını, sonsuz duyarlılıkla taşıyan eskilerin “ilim-irfan sahibi” dediği en mütevazı entelektüellerdendir.
Aydan Çelik'in Çizimleri
Aydan Çelik'in Kitapları
Cavit Murtezaoğlu & Feryal Öney - Sığmazam Ene-l Hakk
https://www.youtube.com/watch?v=OUfReDunqXs -
Tülin Kozikoğlu, çocuk kitapları dünyasının en kıymetli yazarlarından. Kendi tabiriyle “çimento, demir-çelik gibi ağır sanayilerde çalıştıktan sonra çocuk edebiyatının hafif sularına” yelken açmış. Yazdığı 27 çocuk kitabında yarattığı karakterleriyle içimizdeki mutluluklarımıza, sıkışıklıklarımıza, hüzünlerimize dokunan bir yazar kendisi. Kitap yazmanın yanı sıra, çocuklar ve yetişkinler için yaratıcı yazı dersleri de veriyor.
Tülin Hanım'ın Fotoğrafları -
İngilizce öğretmenliği süre gelirken önce yoga sonra çocuk yogası ile tanıştı. Çocuk yogasını bir taraftan kendi öğretmenlik deneyimi içerisinde, hayatın her anında çocuklarla buluştururken bir taraftan da yetişkinlere çocuk yogası eğitimleri vererek en büyük hayali olan Türkiye’nin dört bir yanında çocukları yoga ile buluşturmak adına farkındalık yaratıyor. Diğer bir taraftan da çalıştığı bütün okullarda bostanlar kurarak çocuklara bahçelerinde kendi sebze & meyvelerini yetiştirmenin püf noktalarını öğretiyor.
Nazlı'nın Fotoğrafları -
Reklamcılık mesleği süregelirken, Türkiye'nin caz üzerine en önemli internet platformu, caz portalı olan Cazkolik ve 7/24 yayın yapan Cazfm'in kurdu. 11 senedir, gitgide katmanlaşan, zenginleşen bir içeriğe sahip bu platform, caz müziği ve müzisyeni ile dinleyicisi arasında dolaysız bir köprü kuruyor.
Cazkolik web sitesine buraya tıklayarak erişebilirsiniz.
Feridun Ertaşkan'ın tasarladığı albüm kapakları - Show more