Related
-
-
Het is woensdagavond 19 februari, 20:16 uur, als de verwarde Robert Dönnges uit Wageningen op zijn Facebook-pagina schrijft: 'Help, bel 112'. Een uur later is hij dood. Wat is daar gebeurd? Wie was deze jongen? Hoe kan het dat hij overlijdt in een zorginstelling, een plek waar hij veilig zou moeten zijn? Journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra van Omroep Gelderland gaan een jaar lang op zoektocht en maken daarover de 5-delige podcastserie 'De dood van Robert'. Op vrijdag 19 februari 2021, precies een jaar na zijn dood, verschijnt de eerste aflevering. Abonneer je en luister de hele serie. Meer informatie lees je op omroepgelderland.nl/dedoodvanrobert. Contact met de makers: [email protected] Muziek: Blue Dot Sessions. Benieuwd naar onze andere series? Zoek op 'Omroep Gelderland' in je podcastapp.
-
Op 6 mei 2002 trekt een dan nog onbekende man op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum zijn pistool en vuurt zes schoten af op Pim Fortuyn. De moord veroorzaakt een schokgolf in Nederland. Iedereen weet nog waar hij was en wat hij deed toen het nieuws bekend werd. Dat geldt des te meer voor de mensen die op 6 mei aanwezig waren in en om het gebouw van 3FM, waar Fortuyn vlak voor zijn dood te gast was bij de radioshow van Ruud de Wild. Paul van der Lugt was destijds de zendercoördinator van 3FM en maakte het drama van dichtbij mee. Hij spreekt met andere directe betrokkenen, waaronder Claudia de Breij, Herman van der Zandt, Filemon Wesselink en Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, over hoe zij die dag hebben beleefd. Een reconstructie van de laatste dag van Pim Fortuyn, door de ogen van de mensen die erbij waren.
-
Geert Jan Jansen is de bekendste kunstvervalser van Nederland. Hij maakt verbluffende schilderijen in de stijl van Picasso, Matisse en Appel. En Geert Jan claimt bij De Wereld Draait Door dat er vervalsingen van zijn hand in gerenommeerde musea hangen.
Waar zou dit kunnen zijn? Podcastmakers Ieke Schout en Lieke Malcorps nemen je mee in hun zoektocht naar deze museumclaim. Maar bij iedere ontdekking vragen ze zich meer en meer af... wie is deze man? Is hij een geniale kunstenaar of simpelweg een sluwe oplichter?
De vijfdelige serie voert je naar een kasteel vol meesterwerken en brengt je langs sluipweggetjes in de kunstwereld, om via een opmerkelijke reportage van Ivo Niehe te eindigen bij een aanvoerroute uit China.
Beluister de hele serie op Podimo via podimo.nl/meestervervalser
-
-
El 13 de enero de 2006, un grupo de hombres armados entra a la sucursal del Banco Río de Acassuso, en Buenos Aires, Argentina. Rápidamente llega la policía, los rodea y los ladrones quedan atrincherados dentro del banco junto a 23 rehenes. A simple vista parecía ser un robo exprés que salió mal. Pero en realidad se trataba de uno de los robos más espectaculares de la historia. A lo largo de esta serie vamos a reconstruir todo lo que sucedió ese día. Mucho mitos se van a caer, y otros nuevos van a surgir, mas increíbles aún. Vamos a conocer cada detalle de la planificación del robo, su ejecución y la investigación que sucedió después. Y todo esto a través de las voces de sus protagonistas: policías, investigadores, periodistas, víctimas y ladrones. Muchos de ellos incluso es la primera vez que cuentan su experiencia. “Robo del siglo” es un título que se usó muchísimo a lo largo de la historia. En esta serie te voy a demostrar por qué este es El Verdadero Robo del Siglo. Una producción original de Adonde Media con el apoyo de Duolingo.
-
Wouter Holsappel (OOG) gaat samen met Thijs Faber tien jaar na Project X terug naar Haren. Op 21 september 2012 loopt een feestje van een 16-jarig meisje daar totaal uit de hand wanneer via social media duizenden jongeren zichzelf uitnodigen. We spreken ooggetuigen, experts en slachtoffers. Hoe kijken zij tien jaar later terug op die periode?
-
-
In episodes 1 and 2, Merel Pontier, a Dutch lawyer who has been a criminal lawyer in Texas for several years, talks about the bizarre story of Clinton Young, wrongly sentenced to death in Texas, who spent almost twenty years on death row. He was released on bail in 2022. In episodes 3 and 4 (part 3 and part 4) Clinton Young himself tells his story.
His conviction and his fight against the system are the reason for this podcast.
https://clintonyoungfoundation.com/
You can also buy Merel Pontier's book Dodencel via https://www.celsusboeken.nl/product/dodencel/
All proceeds from the sale of this book will be donated to the Clinton Young Foundation.
In aflevering 1 en 2 komt Merel Pontier, een Nederlandse juriste die sinds enkele jaren strafrechtadvocaat is in Texas, aan het woord over het bizarre verhaal van de in Texas onterecht ter dood veroordeelde Clinton Young, die bijna twintig jaar in een dodencel zat en in 2022 op borgtocht vrijkwam. In aflevering 3 en 4 (part 3 and part 4) komt Clinton Young zelf aan het woord.
Zijn veroordeling en zijn gevecht tegen het systeem, vormen de aanleiding voor deze podcast.
https://clintonyoungfoundation.com/
U kunt ook het boek Dodencel van Merel Pontier kopen via https://www.celsusboeken.nl/product/dodencel/
De volledige opbrengsten uit de verkoop van dit boek worden gedoneerd aan de Clinton Young Foundation.
This podcast uses the following third-party services for analysis:
Chartable - https://chartable.com/privacy -
Journalist Ilan Hoekstra stuit op een bizar Skypegesprek dat Joran van der Sloot voert vanuit zijn Peruaanse cel. Hij is in gesprek met iemand die hem ‘schatje’ en ‘lieverd’ noemt. En die aangeeft hem geld te willen betalen. Wat is hier gaande?
Elke Nederlander die voor 1995 geboren is kent Joran van der Sloot. De zaak-Natalee Holloway werd wereldnieuws. De undercover-actie van Peter R. de Vries trok meer dan 7 miljoen kijkers. En toen onlangs bekend werd dat Joran uitgeleverd wordt aan de VS voor het afpersen van de moeder van Natalee Holloway, was hij binnen no-time trending topic.
Maar Joran van der Sloot opereert niet alleen. Deze podcastserie laat horen hoe de manipulatieve Joran nog steeds iedereen om zijn vinger weet te winden.
De vrienden van Joran is vanaf 25 juli exclusief te beluisteren op Podimo. Ga naar www.podimo.nl/devriendenvanjoran en luister 1 maand gratis.
-
-
Veertig jaar na de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken, is acht miljoen van het betaalde losgeld nog altijd spoorloos verdwenen. Waar bleef dat geld? Werd het verbrand, begraven of stiekem geïnvesteerd?
Follow The Money-journalisten Sophie Blok en Harry Lensink volgen het losgeld en komen erachter dat de acht miljoen een grote impact heeft gehad op levens in de boven- en onderwereld.
Dit is een verhaal over de Amsterdamse onderwereld, Nederlands bekendste crimineel Willem Holleeder en de vete tussen hem en zijn zussen. Maar het is ook een verhaal over het beleid van de Wallen, de tunnelvisie van justitie en de rol van de media bij criminele ruzies.
In De jacht op het Heineken-losgeld hoor je tientallen betrokkenen, onder wie Heineken-ontvoerder Jan Boellaard en de broer van Willem Holleeder: Gerard. Hij vertelt voor het eerst hoe hij de nasleep van de ontvoering heeft beleefd.
Deze podcast-serie is exclusief te beluisteren in de Podimo podcastapp. Of bij Follow the Money.
-
De moord op de 16-jarige Maja Bradarić uit Nijmegen schokte de samenleving in 2003. Omdat Maja door haar beste vrienden werd vermoord en zij daar nooit een motief voor hebben kunnen geven. Verslaggeefster Annemieke Schakelaar van Omroep Gelderland volgde deze zaak vanaf het begin en hield al die tijd contact met de ouders van Maja. Twintig jaar later praat zij in deze korte podcastserie met rechercheurs van toen, met docenten van de middelbare school waar zowel Maja als de veroordeelde Nina op zat. En ze gaat terug naar de kamer van Maja die is bevroren in de tijd, naar het graf en de plek in Bemmel waar Maja’s lichaam werd gevonden. Als zij vertelt wat de vriendinnen van Maja haar nu vertellen, blijkt wel dat de impact van deze moord enorm is geweest. Benieuwd naar onze andere series? Zoek op 'Omroep Gelderland' in je podcastapp.
-
In de 7-delige podcast-serie Echte politieverhalen vertellen agenten over de melding van hun leven. Waar anderen een stap terug doen, zetten zij een stap naar voren. Ze zijn daardoor vaak als eerste bij heftige incidenten. Maar ze maken ook mooie en bijzondere dingen mee. De serie geeft een persoonlijke kijk achter de schermen van politiewerk. Want wie is de agent achter het uniform? En hoe beïnvloedt zo’n heftige melding hen misschien wel de rest van hun leven? Niet alleen luisteren, maar ook kijken? Deze interviews zijn als video te bekijken via het Youtube-kanaal van de politie: youtube.com/politie
Iedere donderdag een nieuwe aflevering om 16:00 uur
Volg ons op Instagram -
In De Politie Podcast - MH17 nemen acht politiemensen je mee achter de schermen van het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 op 17 juli 2014. In indringende persoonlijke verhalen vertellen ze onder meer over de repatriëring van de lichamen uit oorlogsgebied, over de identificatie van slachtoffers, de omgang met nabestaanden en ook hoe het bewijs werd verzameld dat deze vakantievlucht uit de lucht werd geschoten door een Russische raket. De serie bestaat uit 5 afleveringen.
-
In Cocaïnekoorts onderzoekt misdaadverslaggever Jan Meeus hoe Nederland is uitgegroeid tot de draaischijf van de cocaïnehandel in West-Europa. Onder welke omstandigheden groeien criminelen uit tot cocaïnebaronnen?
In het eerste seizoen onderzoeken Jan Meeus, Elze van Driel en Gabriella Adèr hoe een Marokkaanse jongen uit het Utrechtse Vianen kon uitgroeien tot cocaïnebaron. Welke rol heeft onze samenleving daarin? En waarom wordt Ridouan Taghi gelinkt aan de moord op Derk Wiersum?
In het tweede seizoen onderzoeken Jan Meeus en Elze van Driel waarom de politie Piet Costa verdenkt van het oprichten van de martelcontainer die werd gevonden in Wouwse Plantage. Hoe groeide hij uit tot echte Nederlandse narco? Wat zegt dat over hem? En vooral, wat zegt dat over Nederland? .
-
Crimejournalist en programmamaker Kees van der Spek gaat in gesprek met vakgenoten over de wereld waar zij verslag van doen. Met hen praat hij over de hoogte- en dieptepunten in hun carrière. Welke zaken zijn tot op heden het meest bijgebleven? Waar zijn zij het meest trots op en zijn er momenten geweest waarbij zij zelf serieus in de problemen kwamen? Daarbij wordt een unieke inkijk gegeven in hoe het er achter de schermen aan toegaat en worden verhalen gedeeld die tot op heden onbekend waren voor het grote publiek. Dit seizoen gaat Kees in gesprek met Alberto Stegeman, Mick van Wely, Saskia Belleman, Thijs Zeeman en Nicole Buch. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken? Stuur dan een mail naar: [email protected]
Voor deze podcast heeft Kees ook met Peter R. de Vries gesproken, kort voor de aanslag op zijn leven. Een bijzondere special met dat gesprek is te bekijken via Videoland, getiteld ‘Het Laatste Interview met Peter R.’. Alle gesprekken in deze reeks zijn opgenomen in de A’DAM Toren in Amsterdam, kort vóór de aanslag op Peter.
-
-
Voor de ANWB reist podcastmaker Pascal van Hulst naar alle uithoeken van Nederland, op zoek naar mysteries: raadselachtige natuurverschijnselen, lokale legendes en oude mythes. Verhalen die vaak al eeuwen van mond-tot-mond gaan. Zijn het fantasierijke sprookjes? Of ligt er op deze plekken werkelijk een geheim verscholen? Pascal zoekt het voor je uit. Wil je meer weten of zelf eropuit? Kijk op anwb.nl/podcast
Verborgen Verhalen wordt geproduceerd door audio agency Airborne in samenwerking met Pascal van Hulst. -
Wat als diegene die jij het meest vertrouwt al jouw gedrag wil controleren? In Een soort god onderzoeken Volkskrant-journalisten Simone Eleveld en Anneke Stoffelen in zeven afleveringen hoe het kan dat slimme mensen in een sekte belanden. Kan dit jou ook overkomen?
Een soort god is een podcast van de Volkskrant. Kijk voor meer informatie op volkskrant.nl/eensoortgod