Episodes
-
Vaikka Kalle Sahlstedt tiesi mihin on lähdössä, kaksi ensimmäistä vuotta Rauman Lukon urheilujohtajana olivat täynnä kysymyksiä. Nyt, yhtenä Liigan pitkäaikaisimmista urheilujohtajista, hän auraa mallia työnkuvalle. On hänen vuoronsa vastata. Työpäivät ovat pitkiä, läheisiä ja ystäviä näkee liian harvoin. Se on työn hinta.
Lukko satsaa sateenvarjoseuroihinsa, se on pienen kaupungin seuralle elinehto. Liigan tulevaisuutta määrittävät tv-sopimusten päättyminen ja vedonlyönnin mahdollinen avautuminen. 16 seuran sarja on liian suuri. -
Jalkapallo on puolen miljoonan harrastajan kansanliike, jonka suosio ei saa olla vain Huuhkajien menestyksen varassa, sanoo Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti. Ja linjaa: Jos Islanti saa joukkueen jalkapallon MM-kisoihin, pitää sen onnistua Suomeltakin.
KuPSin omistajuus on Lahdelle kotiseuturakkautta, ei tuottavaa sijoitustoimintaa. Kuopion stadionhanke turhauttaa: esitetyt vaihtoehdot eivät ole kaupungille kelvanneet. ”Stadionia ei rakenneta seuralle, vaan paikkakunnan asukkaille.”
-
Missing episodes?
-
HPK:n puheenjohtaja Jyrki Louhella on urheilujohtajana paljon sellaista, mitä muilla urheilun vallan käyttäjillä ei ole. Hän on mestaripelaaja, maisterismies, urheilujuridiikan ja rahoituksen asiantuntija sekä Suomen jääkiekkoliiton hallituksen entinen jäsen. Louhi puhuu kuten pelasikin – ennakkoluulottomasti kolhuja kaihtamatta suoraan maalille. Osansa saavat sekä jääkiekkoyhteisö että lajin ympärillä toimiva bisnes ja media.
-
"Myli oli hyvä johtaja." Näin Oulun Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski haluaa hänestä puhuttavan. Tie urheilujohtajaksi on kulkenut oman pelaaja- ja agenttiuran kautta. Oulu on yhdenlainen paluu kotiin.
Kärpät on yhä edelleen puolen Suomen joukkue. Panostus juniorityöhön, omavaraisuus, on menestyksen kivijalaja ja tekemistä ohjaava arvo. Kilpailu ja vertailu pelaajien kesken on kovaa, johtajan tehtävä on auttaa pelaajaa keskittymään omassa kehittymisessään oleelliseen. Kärpät tavoittelee myös valmentajapolkua: kuten pelaajia, kasvatetaan myös omia valmentajia.
-
Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori katsoo onnistuneensa tehtävässään – lukuun ottamatta yhtä asiaa. Samalla hän kyseenalaistaa vaatimuksen siitä, että urheilujohtajan tulisi olla urheilun syväosaaja. Johtaminen on näkemystä ja toimeenpanokykyä, ei valmentamista.
Leadership -podcastissa myrskyn silmässä ollut Vapaavuori kertoo, mikä on ollut hänen uransa kovin paikka. Lisäksi puhutaan huippu-urheilun ja kansan liikuttamisen merkityksestä ja siitä, kuka ne nyt ja tulevaisuudessa rahoittaa. -
HIFK, Suomen suurin ja kaunein. Tobias Salmelainen tuli nuorena ja kokemattomana legendaarisen seuran urheilujohtajaksi. Nyt hän katsoo aikaa seitsemän vuotta taaksepäin ja kertaa onnistumiset, epäonnistumiset, kitkerimmät tappiot ja kovimmat paikat. Katkeruudelle ei voi antaa sijaa, hän sanoo, oma identiteetti pitää osata irrottaa työstä ja urheilusta.
Entä mitä Salmelainen ajattelee pelaaja-agenteista, mediasta, suljetusta SM-liigasta ja urheilujohtajien roolista tulevaisuudessa?