Episodes

 • En mand gik udenfor i mørket for at trække vejret i et par minutter, efter at han og hans samlever havde set en film. Det var nat, og da han gik indenfor igen, lod han hoveddøren stå åben, så der kunne komme lidt frisk luft ind. Lige bagefter, mens han stod i køkkenet, lød der pludselig et øredøvende brag i det ellers rolige villakvarter. Som om to biler var tørnet sammen. Bagefter handler det om en yngre mand, der boede alene i en lejlighed på Vesterbro. Han holdt sig mest for sig selv, men folk i kvarteret kendte ham alligevel som 'manden med hunden', fordi han ofte gik tur med sit lille gyldenbrune gadekryds i nabolaget. Da hunden blev indleveret på hittegodskontoret på Hovedbanegården en tidlig morgen i januar, efter at den var blevet fundet alene i Istedgade, måtte der være noget galt.

  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:04:43
  Sag 2: 01:01:35

 • Indeholder reklame for Mofibo.

  Nattehimlen blev oplyst af et orange skær, mens ilden fik bedre og bedre fat i det stråtækte tag i Valby. Først brændte en enkelt gård, men siden fik flammerne også greb om taget ved siden af. Brandfolk kæmpede ihærdigt, men alligevel bredte ilden sig til en tredje ejendom - og derefter endnu en. Det var et mysterie, hvordan branden pludselig var opstået, og var det ikke også underligt, at den fremmede, der var kommet byen dagen før, bare stod og kiggede på flammerne?

  Assisterende research: Sandie Larsen
  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:12:28

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • En ung kvinde forsøgte forgæves at komme i kontakt med sin 16-årige veninde, der boede alene på et lille værelse oppe under taget. Hun bankede på døren til kvistværelset hver eneste dag, men uden respons. På femtedagen, da hun atter stod ude på trappen, fik hun øje på et brev, der var sat i klemme i døren. Nu blev hun for alvor ængstelig. Bagefter handler det om en ung au pair, der var rejst til Boston for oplevelsens skyld. Hun blev en del af en større gruppe au pairs fra Skandinavien, som ofte mødtes og festede på de lokale barer i weekenderne. Det var trygt og spændende og sjovt. Lige indtil der skete en hårrejsende forbrydelse efter en af deres byture.

  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:13:08
  Sag 2: 00:51:56

  Obs: Episoden indeholder omtale af selvmord. Hvis du har tanker om selvmord, har de lokale psykiatriske skadestuer døgnåbent, også på telefonen. Livslinjen er åben for telefonrådgivning fra klokken 11 til 05 på telefon 70 201 201. Hvis du har akutte tanker om selvmord, skal du ringe 112.

 • En mand mødte nogle bekendte og deres børn på et værtshus, og de blev enige om, at børnene skulle tage med ham hjem. Han boede i nærheden, og så kunne de spise aftensmad, se børnefjernsyn og høre kassettebånd. Det var ikke første gang, han underholdt dem, men dette besøg blev anderledes, for ikke længere efter kom to af de tre børn tilbage til beværtningen med en foruroligende besked. Bagefter handler det om en ung dansker, der boede i Norge hos sin tidligere forlovede og hendes forældre. En vinteraften tog de to til privatfest hos nogle fælles venner, og senere vendte kun den ene af dem hjem.

  Assisterende research: Simone Pirchert
  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:03:38
  Sag 2: 00:46:55

 • Det var april måned, men føltes som sommer, da en 14-årige pige råbte farvel til sin mor og drønede afsted på sin nye turkisblå cykel for at mødes med en veninde, der boede i samme gade. Det var eftermiddag og midt i byen, alligevel forsvandt hun sporløst. Bagefter handler det om en ung mand, som alarmerede politiet en sen nat med den besked, at han var kommet hjem og havde fundet sin kammerat i en pøl af blod på stuegulvet.

  Assisterende research: Simone Pirchert
  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:12:11
  Sag 2: 01:04:43

 • Hvor hurtigt skal man egentlig løbe, hvis man kommer i kløerne på en psykopat? Hvem er de, hvad vil de opnå, og hvor kommer den dyssociale personlighed overhovedet fra? Hvordan bliver psykopaten skabt, og hvorfor findes de i alle samfundslag? I denne uge har vi gjort plads til et særafsnit om psykopati med Tine Wøbbe, der er retspsykolog og chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans. Sidste år udkom hun med bogen ‘De siger, jeg er psykopat’, og hun ved om nogen, hvad der kendetegner og driver dem, hvordan de påvirker deres omgivelser, og hvad man kan gøre, hvis man føler sig fanget i en psykopats spind. Vi taler blandt andet om arv og miljø, om røde flag, om nuancer og grader af dyssocial personlighedsstruktur og om forskellene på mandlige og kvindelige psykopater. Til sidst runder vi af med nogle af jeres gode spørgsmål.

  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

 • Indeholder reklame for Det Kriminalpræventive Råd.

  Det var en varm sommerdag, da en landmand fandt to mænd i grøften ved hans marker. Synet var brutalt. Begge mænd var blevet skudt i hovedet og lå mærkeligt, som om de var blevet smidt ud af en bil i fart. Der var ikke gjort noget forsøg på at skjule dem. Det eneste, der blev fundet sammen med mændene, lå i lommen på den enes bukser: Et slidt visitkort fra et hotel på den anden side af jorden. Bagefter handler det om to bedste veninder, der snart skulle i gang med deres sidste eksaminer. Men før det gik løs, havde de brug for en rolig aften, så de havde aftalt at leje en film og overnatte sammen. Efter at de gik ud på den mørke parkeringsplads foran videobutikken, blev de standset af en mand med kasket og briller, der indtrængende bad dem om et lift.

  Assisterende research: Sandie Larsen
  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:15:12
  Sag 2: 01:09:57

 • Den 7. februar 2024 blev en 53-årig slagteriarbejder fra Randers anholdt på sin arbejdsplads i Nordjylland. Politiet mistænker ham for det brutale drab på 23-årige Hanne With, der fandt sted i hendes lejlighed i Fensmarkgade på Nørrebro natten til 1. januar 1990. Det er siden kommet frem, at politiet fandt frem til den nu drabssigtede mand ved hjælp af en slægtsskabssøgning i det centrale DNA-register, hvor hans søns DNA viste sig at være gemt.

  I dette afsnit taler vi om den opsigtsvækkende, længe ventede udvikling i Hanne With-sagen, vi taler om den metode, politiet endelig har taget i brug, som nu - helt utroligt - har ledt til et gennembrud i en 34 år gammel drabssag, og så kigger vi nærmere på vores eget arkiv. Hvilke andre uopklarede sager kunne det være relevant at støve af, nu hvor der er givet grønt lys til slægtsskabssøgning?

  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

 • Sneen dalede, og børn i kvarteret fandt ivrigt deres kælke frem og trak dem over i den nærliggende park. Da en 11-årig pige havde været ude i et stykke tid, og vejret var blevet voldsommere, vandrede hendes far ud for at hente hende hjem. Han kunne bare ikke finde hende nogen steder. Bagefter handler det om en familie på fem, der altid gjorde deres ypperste for at lykkes i livet, og udadtil var deres succes nem at få øje på. De havde et dejligt hus i et eftertragtet kvarter, og de tre døtre klarede sig strålende. Men bag murstenene skjulte faderen, hvordan det egentlig stod til.

  Assisterende research: Signe Fage Jensen og Sandie Larsen
  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:05:40
  Sag 2: 01:33:07

  Obs: Episoden indeholder omtale af selvmord. Hvis du har tanker om selvmord, har de lokale psykiatriske skadestuer døgnåbent, også på telefonen. Livslinjen er åben for telefonrådgivning fra klokken 11 til 05 på telefon 70 201 201. Hvis du har akutte tanker om selvmord, skal du ringe 112.

 • Indeholder reklame for Mofibo.

  En yngre mand bankede en sen nattetime på hos naboen til det lille rækkehus, hvor hans kæreste boede. I armene havde han sin etårige datter, og da der blev åbnet, rakte han pigen frem og bad dem om at passe på hende. Hendes flyverdragt var smurt ind i blod. Bagefter skal vi til et morgenværtshus på Amager, hvor flere gæster kom op at toppes en solrig lørdag formiddag. Og lidt efter ankom en matsort kassevogn med tonede ruder til stedet.

  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:04:30
  Sag 2: 00:31:1

  Episoden er blevet redigeret efter udgivelse den 13. februar 2024. 

 • Nu kan vi vist ikke trække den længere - det er tid! Igen i år har I valgt jeres favoritter i seks kategorier, og vi har endelig flået kuverterne med jeres stemmer op (ahhh, tilfredsstillende) Det har været en enorm fornøjelse at finde de nominerede, tale om årets tendenser og mest imponerende produktioner - og få løftet sløret for jeres vindere, som vi ikke kendte i forvejen. TAK for jeres bidrag - vi glæder os allerede til næste års omgang. Mørkeawards 2023 ligger klar til indtagelse nu, hvor I plejer at lytte. De flotte lydeffekter skal ikke koste jer ekstra.

  Musik: Bensound og Pixabay

 • Det var ikke forventningen at finde et rigtigt lig, da politiet var på øvelse i et øde skovområde en sommerlig torsdag eftermiddag i Tranum Klitplantage. Men det var, hvad der skete, da en hundesnude pludselig sniffede sig frem til et ægte menneskekranie. Snart blev store dele af resten af skelettet fundet et stykke fra hovedet i en overfladisk grav, som var dækket med barkflis. Bagefter handler det om medarbejderne på en shawarmabar midt om natten, der var godt i gang med at lange mad over disken. Indtil en mand i blodvædet nattøj og klipklappere trådte indenfor og bad dem om at ringe efter politiet.

  Assisterende research: Simone Pirchert
  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:08:19
  Sag 2: 00:56:18

 • Da et anonymt vidne ringede til politiet med en besked om, at han samme dag havde set et lig på bagsædet af en bil, som var parkeret ved et hus i Hvidovre, skulle det selvfølgelig undersøges. Men ude på stedet var der intet lig, og kvinden på adressen kendte ikke noget til sagen. Sagde hun. Bagefter handler det om en fredag aften i februar. Her gik en mand ned i cykelkælderen på en skole, hvor han havde været ansat og stadig havde ting opbevaret. Mens han vandrede gennem den lange, kunstigt oplyste midtergang, så han pludselig noget mærkeligt ud af øjenkrogen.

  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:08:17
  Sag 2: 00:58:49

 • Indeholder reklame for HBO Max.

  Da en ung mand bad sin mor om nøglen til hendes bil og samtidig fortalte, at han havde tænkt sig at smadre sig selv i den, nægtede hun selvfølgelig. Men han var fast besluttet, og lidt efter havde han banket hende til blods, låst hende inde på toilettet og stjålet nøglerne. Bagefter handler det om en ældre mand, der pludselig ikke gav lyd fra sig. Han rejste ofte ud i verden for at finde spændende effekter til sin antikforretning, men da hans pas viste sig at være i hans hus, stod det klart, at der lå noget andet bag hans forsvinden.

  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:15:00
  Sag 2: 00:48:12

  Obs: Episoden indeholder omtale af selvmord. Hvis du har tanker om selvmord, har de lokale psykiatriske skadestuer døgnåbent, også på telefonen. Livslinjen er åben for telefonrådgivning fra klokken 11 til 05 på telefon 70 201 201. Hvis du har akutte tanker om selvmord, skal du ringe 112.

 • En fredag formiddag i maj afleverede en mand sin kærestes børn til deres moster og forklarede, at deres mor havde været ude hele natten. Han vidste ikke, hvor hun var. Da han var vågnet den morgen, havde han været alene i lejligheden med de to små piger og deres nevø. Senere på dagen kom han tilbage med to påskeæg til pigerne og ny historie om, hvad der var sket. Bagefter skal vi til en lille by i det sydjyske, hvor en mor og datter kom kørende hjem en kold og sen aften. Da de drejede ind i indkørslen til deres hjem, fik de pludselig øje på en ung pige med bare fødder og natkjole, der forskræmt famlede sig frem langs deres husmur.

  Assisterende research: Sandie Larsen
  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:08:55
  Sag 2: 00:52:19

  Obs: Episoden indeholder omtale af selvmord. Hvis du har tanker om selvmord, har de lokale psykiatriske skadestuer døgnåbent, også på telefonen. Livslinjen er åben for telefonrådgivning fra klokken 11 til 05 på telefon 70 201 201. Hvis du har akutte tanker om selvmord, skal du ringe 112.

 • Indeholder reklame for Mofibo.

  En kvinde gik tur med sine to hunde dybt inde i en skov, da de pludselig udviste intens interesse for hullet for enden af et væltet træ. Før hun fik set sig om, var hundene ude af syne, og allerede før hun var tæt nok på til at kunne kigge ned i mørket, fandt hun sig omgivet af en væmmelig stank. Lidt efter så hun sine hunde skrabe ivrigt på noget sort plastik. Bagefter handler det om en ung kvinde, der skulle på en romantisk juletur med sin hemmelige elsker, der også var hendes kollega. Han havde omsider lovet hende, at han ville forlade sin kæreste, så de kunne være åbne om deres forhold, og det skulle fejres med en weekend på et luksushotel.

  Assisterende research: Simone Pirchert
  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:08:12
  Sag 2: 00:56:16

 • En otteårig pige løb ud for at lege med nabolagets andre børn en sen eftermiddag. Det kunne ikke holde hende tilbage, at aftensmaden snart var klar, og hun sprang glad ud ad døren for at finde sine venner. Da hendes mor kort efter råbte, at maden var klar, var hun ikke til at få øje på. Bagefter handler det om en mand, der rev døren op til den lokale politistation en tidlig søndag morgen. Her fortalte han snublende, at han lige havde gjort et uhyggeligt fund hjemme på sit eget stuegulv, kun 500 meter derfra.

  Assisterende research: Simone Pirchert
  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:03:13
  Sag 2: 00:37:30

 • Indeholder reklame for Britbox.

  Da et ældre ægtepar ikke vendte hjem fra en vandretur i en nationalpark, gik deres søn ind i vildnisset for at lede efter dem. Bagefter skal vi retur til Livø og høre om en blodig episode, der udspillede sig i anstaltens køkken en tidlig morgen. Og senere handler det om en kvinde, der efterlod et håndskrevet brev til sin mand. Der stod, at hun ikke ville komme hjem igen, og at han hverken skulle lede efter hendes lig eller hendes morder. Men der gik ikke længe, før hendes computer sladrede om, hvad der var hændt. De tre sager og tre andre er med i dagens miniepisode.

  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Obs: Episoden indeholder omtale af selvmord. Hvis du har tanker om selvmord, har de lokale psykiatriske skadestuer døgnåbent, også på telefonen. Livslinjen er åben for telefonrådgivning fra klokken 11 til 05 på telefon 70 201 201. Hvis du har akutte tanker om selvmord, skal du ringe 112.

 • Først handler det om to teenagedrenge, der var ude for at omdele aviser, hvorefter de fik en bid pizza. Mens de sad og spiste, kørte en sort bil forbi, og drengene bemærkede, at passagerne kiggede intenst på dem. Pludselig standsede bilen, lavede en u-vending og kørte tilbage imod dem. Bagefter handler det om tre børn, der blev puttet og fik læst en godnathistorie højt af deres 17-årige barnepige. Det var fredag aften, og deres forældre var til bryllup. Men midt om natten vågnede børnene og opdagede, at deres barnepige ikke lå i sin seng. Det var mærkeligt, noget føltes forkert, så de stod op og gik rundt i det mørke hus for at finde hende. Og kort efter gjorde de en mareridtsagtig opdagelse.

  Assisterende research: Ninna Andreasen og Sandie Larsen
  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:07:10
  Sag 2: 00:55:52

  Obs: Episoden indeholder omtale af selvmord. Hvis du har tanker om selvmord, har de lokale psykiatriske skadestuer døgnåbent, også på telefonen. Livslinjen er åben for telefonrådgivning fra klokken 11 til 05 på telefon 70 201 201. Hvis du har akutte tanker om selvmord, skal du ringe 112.

 • Indeholder reklame for Mofibo.

  Da en butiksindehaver ikke kunne få fat i den kvindelige ansatte, som havde haft lukketjansen aftenen før, blev han bekymret og kørte ind til sin forretning. Allerede ude på gaden vidste han, at noget var galt, for lyset var tændt i butikken, og der kunne høres høj musik derindefra. Bagefter handler det om et nygift ægtepar, der boede i en lejlighed lige ved siden at et filmstudie. Så en aften, tæt på midnat, da naboer pludselig hørte en byge af brag i ejendommen, konkluderede de, at larmen måtte være fra optagelserne til en ny gangsterfilm.

  Assisterende klip: Anders Eske
  Musik: Bensound

  Sag 1: 00:05:27
  Sag 2: 00:47:35