Episodes
-
Heeft de klimaatverandering zijn weg al gevonden naar de literatuur? Hoe uit zich dat? Zal het klimaat binnenkort een almaar grotere rol spelen in boeken en dichtbundels? En kunnen klimaatauteurs het verschil maken? In deze extra aflevering duikt Nicky Aerts de wereld van de klimaatroman in, samen met literatuurwetenschapper Geert Buelens en auteurs Roderik Six, Annelies Verbeke en Dominique De Groen (what’s in a name).
-
Bomen zuiveren de lucht, voorzien ons van natuurlijke verkoeling en vloeien het overtollige water af. Daarom kunnen we ze maar beter omarmen, maar hoe doen we dat nu weer? Twee fotografen Kaat Celis en Roel Jacobs en één architect Koen Van Synghel verklaren hun onvoorwaardelijke liefde onder een honderdjarige eik.
-
Missing episodes?
-
Als we met zijn allen in de stad van de toekomst moeten gaan wonen, waar vinden we dan nog rust? Zijn er plekken in de stad die zich daar uitstekend toe lenen of moeten we anders over rust gaan denken? Nicky Aerts trekt samen met twee pleitbezorgers naar een luwteplek in de stad: architect Geert Peymen en geluidskunstenaar Els Viaene.
-
De natuur verdween door de jaren heen steeds meer uit de stad. Hoe brengen we die nu terug de stad in? Nicky Aerts wandelt met landschapsarchitect Bas Smets door Tour & Taxis. Ze praten over zijn visie en hoe hij denkt dat we de stad leefbaar kunnen maken.
-
In de stad wordt het in de zomer tot 5 graden warmer dan elders, het water kan niet meer afgevoerd worden door een overdosis beton en asfalt en de lucht is niet zuiver. Hoe maken we de stad leefbaar? Nicky Aerts gaat samen met denkers en doeners op zoek naar oplossingen.