Episodes
-
عدالت انتقالی مانند یک نقشه است که جامعه را به یک جامعه صلحآمیزتر، عادلانهتر و دیگرپذیر هدایت میکند. جامعهای که با گذشته خشونتآمیز خود کنار آمده است و برای قربانیان، عدالت به ارمغان میآورد.
سخنرانی آقای دکتر پیام اخوان در سی و سومین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم و آخر. -
عدالت انتقالی روی بازسازی ارتباط و عدل و منزلت انسانی قربانیان تمرکز دارد و همینطور میکوشد حقوق مدنی قربانیان را احیاء و درد و رنجهایی که متحمل شدهاند را جبران کند. این راهی طولانی است که احتیاج به مشارکت جدی آنها دارد. اجرای عدالت انتقالی نشانه آن است که راه رسیدن به آیندهای بهتر وجود رهبرانی است که مدافع و حافظ حقوق بشر باشند.
سخنرانی آقای دکتر پیام اخوان در سی و سومین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش اول. -
Missing episodes?
-
جناب لوئیس نشان میدهند که شاهنامه فردوسی یک اثر ادبی جهانی است و بعد دلایل خودشان را ذکر میکنند، این صحبت و این ادعا و این احساس در جایی اهمیت پیدا میکند که نه همه بلکه اکثری از پژوهشگران فرنگی و غیرایرانی تمایل ندارند که شاهنامه را به عنوان یک اثر جهانی بدانند ولی جناب لوئیس تلاش کردند که با دلایل مستدل ثابت کنند که شاهنامه یک اثر جهانی است.
سخنرانی آقای آرین یزدانی در سی و سومین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم و پایانی. -
بعضی از درسهایی که ایشان در دانشگاه شیکاگو ارائه میدادند را من فقط اینجا به شما معرفی میکنم. بدیهی است که این درسها بیشتر از اینهاست که من بعضی از آنها را مثال میآورم برای نمونه: شاهنامه فردوسی را درس میدادند به عنوان اسطوره ایرانی و هویت ملی، مثنوی و غزلیات مولانا و اشعار سنائی، اشعار و مکتوبات عطار، تاریخ غزل فارسی در سه درس مجزا. همینطور نظامی و اشعار عاشقانه فارسی را تدریس میکردند، متون صوفیانه فارسی را درس میدادند و ...
-
در دنیایی که آنقدر به هم پیوسته و وابسته است که شبیه یک هیکل شده لازم است که رهبران همه ملل در موقع مذاکره و تصمیمگیری در کشور خود منافع کل این هیکل را در نظر داشته باشند زیرا در چنین دنیائی منفعت یک ملت فقط به تصمیم منفعت همه ملل تضمین میشود.
-
در این عصر اینترنت که به دست آوردن اطلاعات اینقدر آسان است با کلیک کردن چند دکمه به راحتی میتوان معلوم کرد یک رهبر احتمالی با همسر و خانوادهاش چطور رفتار کرده، اگر مشخص شود همسری را که با او عهد وفاداری بسته فریب داده است چرا باید فکر کنیم که به وعدههایش به ما وفا میکند.
-
حالا بیایید ببینیم چطور میتوانیم به کمک روش کیمیاگری صلح رهبرانی را انتخاب کنیم که برای پرداختن به احتیاجات و چالشهای بشریت در این عصر جدید شایسته هستند و به این ترتیب زیربنای یک جهان بهتر را فراهم کنیم. اولین وظیفه ما ...
سخنرانی خانم سویدا معانی در سی و سومین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم. -
دنیای ما مورد هجوم زنجیرهای از بحرانها است که برخی از آنها مانند تغییرات اقلیمی، کوید و خطر جنگ هستهای موجودیت خود انسان را تهدید میکند. به علاوه میبینیم که این بحرانها هم از نظر نوع و تعداد وهم از نظر تناوب و شدت، بیشتر میشوند و به دردهای زایمان شباهت دارند که با تولد یک موجود جدید همراهند. .
سخنرانی خانم سویدا معانی در سی و سومین کنفرانس سالانه انجمن دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش اول. -
توصیه حضرت عبدالبهاء به ایران و ایرانیان جدیتی عظیم در راه ایجاد یک تقلیب عمیق فرهنگی بود تا خردگرایی، حاکمیت قانون، تعلیم و تربیت عمومی، ترقی و اتساع صناعت و زراعت، پیشرفتهای علمی و اقتصادی و تجاری، تحسین اخلاق و آداب و بذل همت و مقاصد ارجمند، محبت به همنوع و وحدت و برابری انسانها، آزادی فردی، تساوی کامل زن و مرد و استحکام زندگی خانوادگی تحقق یابد و اجتماعی پیشرو شکل گیرد. گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر فریدون جواهری در سی وسومین کنفرانس دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش چهارم.
-
توصیه حضرت عبدالبهاء به ایران و ایرانیان جدیتی عظیم در راه ایجاد یک تقلیب عمیق فرهنگی بود تا خردگرایی، حاکمیت قانون، تعلیم و تربیت عمومی، ترقی و اتساع صناعت و زراعت، پیشرفتهای علمی و اقتصادی و تجاری، تحسین اخلاق و آداب و بذل همت و مقاصد ارجمند، محبت به همنوع و وحدت و برابری انسانها، آزادی فردی، تساوی کامل زن و مرد و استحکام زندگی خانوادگی تحقق یابد و اجتماعی پیشرو شکل گیرد.
گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر فریدون جواهری در سی و سومین کنفرانس دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش سوم. -
توصیه حضرت عبدالبهاء به ایران و ایرانیان جدیتی عظیم در راه ایجاد یک تقلیب عمیق فرهنگی بود تا خردگرایی، حاکمیت قانون، تعلیم و تربیت عمومی، ترقی و اتساع صناعت و زراعت، پیشرفتهای علمی و اقتصادی و تجاری، تحسین اخلاق و آداب و بذل همت و مقاصد ارجمند، محبت به همنوع و وحدت و برابری انسانها، آزادی فردی، تساوی کامل زن و مرد و استحکام زندگی خانوادگی تحقق یابد و اجتماعی پیشرو شکل گیرد.
گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر فریدون جواهری در سی و سومین کنفرانس دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش دوم. -
«شرایط امروز دنیا به مانند شرایط جمعیتی از پیشینههای مختلف میماند که وارد سرزمینی جدید شده ولی نقشهای از جزئیات آن سرزمین ندارد تا با استفاده از آن طرحی منسجم برای سکونت و رفاه و آسایش همگانی بریزد. وضعی که البته موجب بروز نگرانیها، سردرگمیها، اختلافات و مشکلات فراوان دیگری خواهد شد. معادل این نقشه در رابطه با وفق دادن شرایط امروز زندگی با تحولات اخیر در عالم یک چهارچوب عمل جهانشمول است.»
گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر فریدون جواهری در سی و سومین کنفرانس دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش اول. -
انتصاب یک هدف مشخص به خداوند عملی نیست. دین یک دارویی برای بیماریهای امروزه، هدف الهی برای این دورانه. هدفی که معمولا در طول پانصد تا هزار سال متحقق شده، این دارو برای شفا یافتن بوده و ای بسا که پزشک برای فردا یک داروی ویژه را تجویز کند به فرموده حضرت بهاءالله: «رگ جهان در دست پزشک دانا است. درد را میبیند و به دانایی درمان میکند، هر روز را رازی است و هر سر را آوازی. درد امروز را درمانی و فردا را درمانی دیگر...»
گزیدهای از سخنرانی آقای پویا موحد در سی و سومین کنفرانس دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش چهارم و آخر. -
ما در ایران حتی در معنایی دست کم در خاورمیانه به یک جنبشی نیاز داریم که بتوانیم به این تفرقههای ویرانگر و دشمنیها غلبه کنیم و بتوانیم وحدت و صلح و رفاه را بر یک اساس محکمی تاسیس کنیم و یک تقسیماتی مثل ایرانی، افغاتستانی، عراقی، ترک، بلوچ، کرد، ثروتمند، فقیر، شهری، روستائی و امثال اینها این جنبش را تکه پاره نکند.
گزیدهای از سخنرانی آقای پویا موحد در سی و سومین کنفرانس دوستداران فرهنگ ایرانی - بخش سوم. -
«ظهوری که حضرت بهاءالله منبع و محور آنند هیچ یک از ادیان پیش از خود را ابطال نمیکند و سعی ندارد حتی اندکی خصایص آنها را مغشوش کند یا آنها را بیارزش جلوه دهد. این نه آئینی است که در اظهار حقایق خود التقاتی باشد و نه در ترکیب و ادعاهای خود ره نخوت میپیماید. حقایق آن، حول این محور بنیادی شکل گرفتهاند که حقیقت دینی مطلق نیست بلکه نسبی است.»
گزیدهای از سخنرانی آقای پویا موحد در سی و سومین کنفرانس دوستداران فرهنگ ایرانی. بخش دوم. -
در این گفتار میخواهم به بعضی از پرسشهای تازه که در ارتباط با موضوع دین در بحبوحه این ایام برای ایرانیها مطرح شده بپردازم و مواجهه با این پرسشها را برای بهائیها به ویژه فرصت مهمی میدانم چون به این واسطه توانستهاند وقت بیشتری از درک خودشان از حال و آینده جهان را با هموطنانشان در میان بگذارند، مطالبی که تا الان شاید شنوندههای زیادی نداشته.
گزیدهای از سخنرانی آقای پویا موحد در سی و سومین کنفرانس دوستداران فرهنگ ایرانی. بخش اول. -
انسانها صرفا به دلیل این که موجوداتی با توانایی انتخاب عقلانی هستند واجد حقوق بشر نیستند بلکه به دلیل این که موجوداتی روحانی هستند که توانایی انعکاس صفات الهی مانند عشق، خلاقیت و نیکوکاری را دارند. مبنای حقوق بشر اعطای صفات، فضائل و توانمندیهایی هست که خداوند بدون تبعیض جنسیتی، نژادی و عقیدتی و قومی به بشر عطا کرده است.
گزیدهای از سخنرانی خانم سیمین فهندژ در سی و سومین کنفرانس دوستداران فرهنگ ایرانی. بخش دوم. -
در صحبت امروز، من تاریخ حقوق بشر و گسترش آن را ارائه نخواهم کرد، چون این چیزی هست که میشود به طور مستقل تحقیق کرد. اما به جای آن برخی افکار شخصی خودم را درباره اصولی بر اساس آثار بهائی که ممکن است به درک عمیقتری از موضوع حقوق بشربه ما کمک کند با شما در میان میگذارم. گزیدهای از سخنرانی خانم سیمین فهندژ در سی و سومین کنفرانس دوستداران فرهنگ ایرانی. بخش اول.
-
جامعه بشری که در مسیر تحول اجتماعی از مراحل طفولیت گذشته و در آستانه ورود به مرحله بلوغ است در این دوره در حال خروج تدریجی از تاریکی تمدن و نظم کهن و ورود به روشنایی نظم و تمدنی جدید است، ما در آستانه عصر و دورهای هستیم که در آن اضطرابات و تشنّجات اجتماعی اقتصادی و محیط زیستی نتیجه عملکرد مدنیّت کهنه و فرسوده است که از قبول مقتضیات و شرایط جدید زندگی انسانی سرباز زده است و میخواهد دنیای جدید را با همان اصول و روشهای کهنه ملیتگرایی افراطی و مرزهای بسته و فرصتطلبی و رقابت ناسالم و استثمار منابع طبیعی و محیط زیست اداره کند.
بخش دوم و پایانی گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر سهراب کورش در سی و دومین کنفرانس سالانه دوستداران فرهنگ ایرانی به صورت مجازی. -
اکولوژی عبارت است از روابط. یعنی تأثیر و تأثر متقابل موجودات زنده با یکدیگر و با محیط طبیعی و فیزیکی. محیط زیست تا قبل از نیمه قرن بیستم به صورت عمومی به شرایط زندگی محیطی و اجتماعی اطلاق میشد ولی از این زمان، محیط زیست در زمینه اکولوژی به تأثیرات متقابل آب و هوا و منابع طبیعی، موجودات زنده و روابط انسان با جهان طبیعت اطلاق میشود.
بخش اول گزیدهای از سخنرانی آقای دکتر سهراب کورش در سی و دومین کنفرانس سالانه دوستداران فرهنگ ایرانی به صورت مجازی. - Show more