Related
-
Wie is Swift? Ze is de grootste popster ooit. Haar Eras Tour breekt alle records en landen smeken haar langs te komen vanwege de economische boost die haar komst teweegbrengt. Al 18 jaar lang zet Taylor Swift de muziekindustrie op zijn kop. Hoe doet ze dat? Waar komt de devotie van haar 500 miljoen fans vandaan? En waarom roept ze ook zoveel weerzin op?
In Wie is Swift? onderzoeken hosts Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol samen met experts Swift als cultureel, zakelijk en maatschappelijk fenomeen. Een must listen voor iedereen die wil begrijpen waarom de wereld in de ban is van Taylor Swift.
Wie is Swift is het vierde seizoen van de Wie is-serie met inmiddels meer dan 1 miljoen beluisteringen.
-
-
Tien jaar lang doet jeugdzorgdirecteur Koos Föllings zich voor als een ervaren psychotherapeut. Hij runt een instelling waar honderden jonge mensen zorg krijgen. Maar achter het masker van de hulpverlener schuilt een gevaarlijke man met een duister verleden. Hoe kon Koos de wereld zo lang misleiden?
De wetten van Koos is een podcast van Follow the Money, een platform voor onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Luister alle afleveringen in één keer via onze app: https://www.ftm.nl/ftm-download-onze-app-ios-android. Ben je nog geen lid? Maak dan op www.ftm.nl/koos een gratis account aan. Je krijgt dan ook direct toegang tot alle onderzoeksjournalistiek van Follow the Money. -
-
Van Alles de Waarde is een omkering van het bekende gezegde dat economen van alles de prijs kennen en van niets de waarde. In een wereld die steeds indringender met zijn neus op de beperkingen van het economische nuttigheidsdenken wordt gedrukt, gaan Ewald Engelen en Marianne Thieme op zoek naar wat zich niet laat meten, maar des te meer van waarde is. Zij doen dat met gasten uit de kunst en cultuur, politiek en wetenschap, ecologie en economie, bedrijvigheid en activisme. En ondertussen houden zij ook elkaar scherp.
-
De Urker stuurman Albert Romkes verdwijnt op een koude zaterdag in januari 1961 in het niets. Een ongeval aan boord van een binnenvaartschip wordt hem, naar alle waarschijnlijkheid, fataal. Jelle Bakker en Ruben Romkes van Het Urkerland – de lokale krant van vissersdorp Urk - gaan alsnog naar hem op zoek en leggen een verhaal bloot dat allang uit het collectieve geheugen was verdwenen.
-
Een serie audiodocumentaires over de mores van het ‘inburgeren’, is even origineel als controversieel. Gespeend van elke vorm van politieke correctheid, raast Rob Muntz: De Inburgerking – alleen die naam verdient al een prijs – op zijn scootertje door Nederland, op zoek naar de Nederlandse normen en waarden die allochtone medeburgers zich zouden moeten aanmeten. (Om erachter te komen dat eigenlijk niemand, autochtonen of allochtonen, een flauw idee heeft van de hoogstaande morele of culturele opvattingen die kennelijk zo broodnodig zijn om iemand tot een Echte Nederlander te maken) Het Inburgerteam, Rob Muntz, Arthur van Amerongen, en Willem Davids, is er in geslaagd om uiterst gevarieerde, speelse en recht-door-zee audiodocs te maken over actuele en belangwekkende maatschappelijk thema’s. Gevoeligheden worden bepaald niet vermeden, de Inburgerking raast er liever direct op af om de zaak ter plekke op eigenzinnige wijze op te lossen. Dit alles zorgvuldig verpakt in een eigentijds jasje. Verfrissend, humoristisch en vooral spannend; audiodocumentaire zoals audiodocumentaire kán zijn.
-
-
Bram. De podcast die een stapje terug doet van de politieke waan van de dag en zich richt op de grootste maatschappelijke vragen van dit moment.
De hedendaagse politiek draait vooral om de poppetjes. Wie heeft ruzie met wie? Hoe staat die en die ervoor in de peilingen? Wie is de winnaar van deze week en wie de verliezer? Het lijkt wel alsof het alleen nog gaat over conflict, sterke mannen (en soms een vrouw), snelle jongens en gelikte marketing.
Met ‘Bram’ doen we een stapje terug van deze politieke dagkoers en richten ons op de grootste hete hangijzers van dit moment - van klimaat tot ongelijkheid en van woningmarkt tot racisme.
Daarbij laten we ons inspireren door een Bram die 185 jaar geleden geboren werd – Abraham Kuyper. Architect van het moderne politieke partijlandschap, die niet de personen, maar de ideeën centraal stelde in de politiek.
De podcast wordt mede mogelijk gemaakt door het Dr. Abraham Kuyperfonds. -
-
-
Met woede en liefde is de podcast van Bart van Maanen. Met aandacht voor politiek en activisme, voor mensen en organisaties die bijdragen aan een leefbare en sociale wereld.
Voorlopig kost deze podcast mij alleen maar geld. Wil je deze podcast steunen met een kleine bijdrage? Dat kan nu via Studio Klankplank.
-
Spel zit overal, spel is onmisbaar: in de taal, in de media, en zeker ook in de politiek. Maar wat bedoelen we precies met spel? En is spel altijd onschuldig? Spelen we, of worden we bespeeld? In Spelen of bespeeld worden spreekt Bram Ieven zijn gasten over het spel in de politiek. Iedere aflevering behandelt een recente politieke gebeurtenis. De podcast steunt op onderzoek van het NWO-Project Playing Politics (projectnummer: 406.20.CW.005) en wordt ondersteund door het Leiden University Center for the Arts in Society.
-
In "Reviving Virtue: Pragmatism and Perspective in Modern Times," we explore the intersection of philosophy, ethics, and contemporary society. Hosted by Jeffrey Anthony, this podcast serves as a platform for engaging dialogue, where enduring philosophical principles confront the pressing issues of our era. Each episode embarks on a journey through the realms of pragmatism, ethics, and societal transformation, providing insightful perspectives and critical analysis.
Contact: [email protected] -
It starts with a tip-off.
It’s the late 1980s and US Special Agent Dennis Bass is warned about a shipment of suspicious chemicals headed to a secret destination. So he follows the lead – and ends up stumbling into a global plot helping fuel a war. The main suspect? The Gas Man.
In the decades since, Special Agent Bass has been locked in an international game of cat and mouse with the man who supplied a dangerous regime with the chemicals to make weapons. Every time Bass thinks he’s got his hands on him… The Gas Man somehow manages to slip the net. And he’s still on the run today.
But after more than 30 years, could his past finally be catching up with The Gas Man?
To find out more about Tortoise:
Download the Tortoise app - for a listening experience curated by our journalists
Subscribe to Tortoise+ on Apple Podcasts for early access and ad-free content
Become a member and get access to all of Tortoise's premium audio offerings and more
If you want to get in touch with us directly about a story, or tell us more about the stories you want to hear about contact [email protected]
Reporter: Chloe Hadjimatheou
Producer: Claudia Williams
Editor: Jasper Corbett
Narrative editor: Gary Marshall
Sound design: Hannah Varrall
Original theme music: Tom Kinsella
Original artwork: Jon Hill
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Neil Gaiman is one of the world’s most successful authors. And one of the most loved. His works have been adapted for film, TV and the stage.
Now two women, a former nanny and a fan, allege he sexually assaulted and abused them while they were in consensual relationships with him. He strenuously denies all the allegations.
Tortoise is an investigative audio newsroom. This story has taken months of work and investigation.
To find out more about Tortoise:
Download the Tortoise app - for a listening experience curated by our journalists
Subscribe to Tortoise+ on Apple Podcasts for early access and ad-free content
Become a member and get access to all of Tortoise's premium audio offerings and more
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
-
-
In Europa Draait Door kijken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit wekelijks naar alles wat Europa teistert, beweegt of beter maakt.
Kan de nieuwe Duitse bondskanselier Scholz zijn stempel drukken? Hoe hard raakt de Brexit de Britten? Lukt het Poetin om Europa uit elkaar te spelen? En wordt de relatie tussen Washington en ons continent ooit nog zoals ie was?
Daarom is dit dé podcast voor iedereen die Europa beter wil begrijpen.
We zijn er elke week op vrijdag! -
De wereld verandert in rap tempo: we voelen de gevolgen van klimaatverandering, er woedt een oorlog in Europa en de koopkracht is historisch gedaald. Om die nieuwe wereld beter te begrijpen praten Pieter Klok, Sheila Sitalsing, Gijs Groenteman en de specialisten van de redactie je dagelijks in 20 tot 30 minuten bij. Op vrijdag luister je naar een langere aflevering, waarin we terugblikken op de politieke week.