Episodes
-
Det er hverken juleengle eller julemanden, der svæver over USA's østkyst i disse dage, men mystiske droner eller andre uidentificerede flyvende objekter. Den tiltrædende præsident Donald Trump kræver en god forklaring, mens Joe Biden forsøger at mane til julero. Vi går om bord i julemysteriet og de mange teorier og konspirationer, det har medført.
Vi taler også om Trumps korstog mod de amerikanske medier, som han sagsøger - eller truer - på stribe. Hvad kan det betyde for den måde, medierne dækker Trump på?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, kulturkorrespondent Sandra Brovall og USA-korrespondent Philip Khokhar.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Hvad har Donald Trump tænkt sig at gøre på sin første arbejdsdag i Det Hvide Hus? I sit første tv-interview siden valget løfter Trump sløret for sine planer for den første dag som USA's 47. præsident. Trump har også udpeget sin svigerdatter Kimberly Guilfoyle som ny ambassadør i Grækenland. Hvorfor har hun fået den tjans og hvad indebærer jobbet?
I USA bliver en formodet gerningsmand hyldet som helt for drabet på en direktør for et stort sundhedsforsikringsselskab i New York, hvilket har udløst en intens debat om det amerikanske sundhedsvæsen.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall og forhenværende ambassadør i Athen Klavs A. Holm.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Præsident Joe Biden har valgt at benåde sin søn Hunter Biden, selvom han og resten af Biden-administrationen udtrykkeligt har sagt det modsatte. Vi taler om, hvad sådan en benådning betyder, hvorfor han gør det, og hvad det, som Trump kalder magtmisbrug, betyder for Bidens eftermæle som præsident.
Vi skal også til Frankrig! Trump er nemlig taget på sin første udlandsrejse efter valgsejren for at være med til genåbningen af Notre Dame i Paris. Stjerner og striber-holdet bruger det som eksempel til at vurdere, hvad rejsen siger om Trumps kommende udenrigspolitik.
Og så fortsætter vi med det, der efterhånden er blevet en tradition i programmet - nemlig at kigge nærmere på de nyeste navne i Trumps tilsyneladende evige strøm af opsigtsvækkende nomineringer.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, nyhedsvært og tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-journalist Lasse Engelbrecht og USA-korrespondent Jakob Krogh.
Tilrettelæggelse: Joakim Kruse Rasmussen. -
Det er Thanksgiving i USA, og der er meget at sige tak for i Palm Beach, hvor Donald Trump har lagt sidste hånd på sin kommende regering. Det er dog ikke sikkert, at Trumps bud på kommende ministre vil blive godkendt af et flertal i Senatet, for senatorerne har også et genvalg at tænke på. Vi giver et bud på, hvad det er for et kabinet, Trump har udvalgt til at tage med til Washington D.C.
Vi vender også Kamala Harris' første offentlige videooptræden siden præsidentvalget, der har fået meget omtale, og Joe Bidens forsøg på at skabe fred i Libanon og Israel.
Deltagere: Vært og tidligere USA korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-korrespondent Philip Khokhar og USA-journalist Lasse Engelbrecht. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Donald Trump er fortsat i gang med at udpege ministre til sin kommende regering. Robert F. Kennedy, Jr., Trumps bud på en ny sundhedsminister, vil gøre USA sund igen, men må alligevel æde en burger ombord på Trumps privatfly. Hvad kan vi forvente af Kennedy, der har udbredt vilde konspirationer om vacciner, hvis han bliver godkendt som sundhedsminister?
Vi taler også om Elon Musk, der følger Trump i tykt og tyndt, og den magt, Musk har fået og vil få, når Trump bliver indsat som USA's 47. præsident, og den afgående præsident Joe Biden, der i den grad er blevet en lame duck.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-journalist Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall og EU-korrespondent Ole Ryborg. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Donald Trump er i fuld gang med at sammensætte sin regering med loyale MAGA-folk og flere valg har allerede sendt chokbølger gennem Washington D.C., hvor både demokrater og republikanere har svært ved at finde grimasser, der passer, fx til Trumps valg af Matt Gaetz som ny justitsminister. Vi gennemgår de vigtigste - og vildeste - udnævnelser og giver et bud på, hvad det siger om Trumps kommende regering.
Samtidig ser retssagerne mod den kommende præsident ud til at forsvinde som dug for Floridas morgensol, og Trump kan meget vel slippe for straf og nye domme.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-journalist Lasse Engelbrecht, vært og tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, USA-korrespondent Philip Khokhar og retskorrespondent Trine Maria Ilsøe.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Donald Trump gør klar til at indtage Washington D.C. og magten igen efter sejren over Kamala Harris. Denne gang har han endnu større opbakning i partiet og befolkningen og endnu flere politiske muskler at spille med. Hvilke personer bliver en del af Trumps inderkreds og hvad vil han bruge sin magt på, fx når det kommer til et af sine største valgløfter: at sætte en stopper for indvandringen og udvise illegale immigranter fra USA?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent og USA-korrespondent Jakob Krogh.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Donald Trump bliver USA's 47. præsident efter han vandt stort over demokraternes kandidat Kamala Harris. I denne ekstraudgave debriefer Stjerner og striber på en hektisk valgnat og giver svar på, hvorfor amerikanerne tror på, at Trump er fremtidens mand, og hvorfor Harris blev fyret.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, international korrespondent Steffen Gram, USA-kender Lasse Engelbrecht, USA-reporter Anne Alling og økonomikorrespondent Casper Schrøder.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Stjerner og striber varmer op til en hæsblæsende valgdag - eller rettere valgDØGN, da de amerikanske stemmesteder er åbne i sammenlagt 24 timer, fra New Hampshire på østkysten til Hawaii vestpå. Vi vender Trump og Harris' absolutte slutspurt inden valget, hvad de to kandidater skal på valgdagen og ikke mindst, hvornår der kan komme et resultat.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall, USA-korrespondent Philip Khokhar, USA-kender Lasse Engelbrecht og udlandschef Niels Kvale. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Valget nærmer sig, hvor Trump for længst er begyndt at tale om valgsnyd, og hvor ukendte gerningsmænd allerede har sat ild til kasser med brevstemmer. I den forbindelse vender vi også tilbage til Brad Raffensperger - manden, der i 2021 nægtede at tage imod ordren fra Trump om at skaffe 11780 stemmer i Georgia, som han manglede for at kunne vinde staten. Holdet fortsætter også, hvor vi slap i sidste uge, med komikeren Kill Tonys såkaldte joke om, at Puerto Rico er en stor ø af skrald. For Joe Biden har muligvis lavet en kæmpe fejl og vendt Trumps skralde-problematik til republikanernes fordel. Vi skal også omkring Kamala Harris' sidste store tale inden valget - for lykkes hun mon med at bygge bro mellem amerikanerne?
Deltagere: Udlandskorrespondent Stéphanie Surrugue, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall, USA-korrespondent Jakob Krogh og international korrespondent Steffen Kretz.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen og Joakim Kruse Rasmussen. -
Trump afholdt søndag et seks timer langt rally i Madison Square Garden, selvom alle målinger peger på, at han ikke har en chance for at vinde staten New York. Vi taler om, hvorfor den republikanske præsidentkandidat alligevel afholdt det timelange rally i den by, han tidligere havde så kær. Samtidig befandt Kamala Harris sig i Houston, Texas - en stat, der har været republikansk i mere end 40 år. Hun fik selskab af Beyoncé, der, sammen med den demokratiske præsidentkandidat, talte med store bogstaver om kvinders ret til at bestemme over egen krop.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall og USA-kender Lasse Engelbrecht.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen og Joakim Kruse Rasmussen. -
Kamala Harris, Barack Obama og Tim Walz har i den grad skruet op for retorikken i deres kritik af Donald Trump, der selv har fået opmærksomhed efter nogle vilde og hårde bemærkninger. Vi taler om demokraternes nye strategi og de udmeldinger der er kommet fra Trumps tidligere stabschef i Det Hvide Hus, John Kelly, der har erklæret, at den republikanske præsidentkandidat lever op til definitionen på "en fascist". Vi ser også på Elon Musk, der er kommet i søgelyset efter han er begyndt at udlodde en million dollar om dagen til registrerede vælgere i svingstater.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, vært og tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Der er fuld fart på kampagnesporet i valgets slutspurt: Donald Trump langer pomfritter over disken på McDonald's i den afgørende svingstat Pennsylvania, mens Kamala Harris fejrer sin 60-års fødselsdag med Lizzo, Usher og Stevie Wonder.
Der er også et andet vigtigt valg, der udover præsidentvalget finder sted 5. november. Her skal amerikanerne nemlig også vælge de politikere, der skal sidde i kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus, der skal holde den nye præsident i ørerne de næste fire år.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-reporter Anne Alling og international korrespondent Steffen Kretz. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Filmen "The Apprentice", der er instrueret af dansk-iranske Ali Abbasi og handler om Donald Trumps forhold til sin advokat og mentor Roy Cohn, har fået premiere i Danmark. Stjerner og striber har været i biografen og går ombord i de stærke, politiske reaktioner, der er kommet på filmen. Vi taler også om Kamala Harris' tur i løvens hule på Fox News, og hvordan begge kandidater forsøger at appellere til latinamerikanske vælgere, der kan være med til at afgøre valget i de tætte svingstater.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall og USA-korrespondent Philip Khokhar. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Tidligere præsident Barack Obama har ramt kampagnesporet og langer hårdt ud efter Donald Trump, men kommer også med en opsang til sorte, mandlige vælgere, der ikke har tænkt sig at stemme på Kamala Harris. Samtidig forsøger Donald Trump at appellere til kvindelige vælgere på Fox News denne uge.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-reporter Anne Alling og EU-korrespondent Ole Ryborg.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Donald Trump sendte angiveligt covid-test til Ruslands præsident Vladimir Putin mens corona-pandemien var på sit højeste. Det skriver den amerikanske journalist Bob Woodward, der var med til at afsløre Watergate-skandalen, i sin nye bog "War". Hvad er op og ned i den sag? Kamala Harris, der er blevet anklaget for at være pressesky, er draget på en større medieturné og var blandt andet forbi det legendariske nyhedsprogram 60 Minutes CBS News. Og så siger tidligere (og måske kommende) førstedame Melania Trump at hun fortæller ALT i sin nye bog. Special guest Kirstine Biltoft-Knudsen har læst bogen og kommer med sin vurdering.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall, USA-korrespondent Jakob Krogh og udlandsredaktør Kirstine Biltoft-Knudsen.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Donald Trump har været tilbage i byen Butler, Pennsylvania, hvor han i juli blev udsat for et attentat under et vælgermøde. Med sig havde Trump mangemilliardær og X-ejer Elon Musk iført sort MAGA-hat. Hvad har de to mænd til fælles og hvad betyder det, at Musk støtter Trump?
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue og USA-reporter Anne Alling.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Anden del af Stjerner og stribers special optaget i Koncertsalen i DR Byen sammen med DR Vokalensemblet, DR Big Band, DR Symfoniorkestret samt dirigent Miho Hazama.
Solister: China Moses, Adeem the Artist og Stine Hjelm.
Et uddrag af showet kan også ses på DRTV.
The best is yet to come!
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, vært og tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz og USA-korrespondent Jakob Krogh. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
Stjerner og striber har i denne special skiftet det vanlige podcast-studie ud med intet mindre end DR's koncerthus, hvor vi sammen med mere end 80 vanvittigt dygtige musikere og sangere fra DR Vokalensemblet, DR Big Band, DR Symfoniorkestret samt dirigent Miho Hazama tager på et musikalsk roadtrip gennem den amerikanske valgkamp.
Solister: China Moses, Adeem the Artist og Stine Hjelm.
Et uddrag af showet kan også ses på DRTV.
The best is yet to come!
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht, vært og tidligere USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz og USA-korrespondent Jakob Krogh.
Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. -
De to vicepræsidentkandidater, republikanske JD Vance og demokratiske Tim Walz, mødtes i denne uge til en noget mere civiliseret debat i New York. Hvordan gik det for de to kandidater? Vi vender også situationen efter orkanen Helene, der har ramt den amerikanske østkyst, Melania Trumps bog og en uventet gæst på Kamala Harris' kampagnespor.
Deltagere: International korrespondent Stéphanie Surrugue, USA-kender Lasse Engelbrecht og kulturkorrespondent og tidligere USA-korrespondent Sandra Brovall. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. - Show more