Episodes

  • Studievalg Danmark har samarbejdet med Kirstine og Frederikke omkring to podcasts, som de gerne ville producere i forbindelse med deres eksamensprojekt. Dette samarbejde er der kommet to rigtigt gode podcasts ud af. De beskriver selv projektet sĂ„ledes:

    Hej! Vi hedder Kirstine og Frederikke, og vi stĂ„r bag podcasten "Lyden af Studievalg", hvor vi snakker om alle de ting DU nok tĂŠnker pĂ„ inden dit valg af studie Vi afmystificerer vores fĂŠlles fordomme og gĂžr dit studievalg lettere med en Ăžl i hĂ„nden og et grin i mundvigen. Til dagligt lĂŠser vi kunsthistorie pĂ„ 4. semester pĂ„ Århus Universitet og arbejder pĂ„ cafĂ© og bosted - og ellers hygger vi bare. Vi hĂ„ber, du vil lytte med!

    I dette andet afsnit af Lyden af Studievalg snakker vi med Josephine Hald, som lĂŠser Multiplatform storytelling and production pĂ„ VIA University i Århus. Vi snakker med hende om de fordomme der er omkring studiet. Dette i et forsĂžg pĂ„ at afmystificere det at starte pĂ„ studie. PĂ„ vores Instagram @lydenafstudievalg kan I se nogle "behind the scenes", fra da vi havde Josephine pĂ„ besĂžg.

    God lytter!

  • Studievalg Danmark har samarbejdet med Kirstine og Frederikke omkring to podcasts, som de gerne ville producere i forbindelse med deres eksamensprojekt. Dette samarbejde er der kommet to rigtigt gode podcasts ud af. De beskriver selv projektet sĂ„ledes:

    Hej! Vi hedder Kirstine og Frederikke, og vi stĂ„r bag podcasten "Lyden af Studievalg", hvor vi snakker om alle de ting DU nok tĂŠnker pĂ„ inden dit valg af studie Vi afmystificerer vores fĂŠlles fordomme og gĂžr dit studievalg lettere med en Ăžl i hĂ„nden og et grin i mundvigen. Til dagligt lĂŠser vi kunsthistorie pĂ„ 4. semester pĂ„ Århus Universitet og arbejder pĂ„ cafĂ© og bosted - og ellers hygger vi bare. Vi hĂ„ber, du vil lytte med!

    I det fÞrste afsnit af Lyden af Studievalg snakker vi med Nina Frigg, som lÊser kunsthistorie pÄ Aarhus universitet. Vi snakker med hende om de fordomme der er omkring kunsthistorie. Dette i et forsÞg pÄ at afmystificere det at starte pÄ studie. PÄ vores Instagram @lydenafstudievalg kan I se nogle "behind the scenes", fra da vi havde Nina pÄ besÞg, samt den famÞse tegning der bliver omtalt i afsnittet.

    God lytter!

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • NĂ„r et overraskende sporskifte bliver meningsgivende.

    EUD efter studieskifte – landbrugsuddannelse.

    I denne podcast kan du mÞde Sigrid, som lige er blevet fÊrdig pÄ fÞrste hovedforlÞb pÄ KalÞ Þkologiske landbrugsskole. Sigrid har foretaget et studieskifte inden hun startede pÄ landbrugsskolen, og fortÊller i podcasten om de refleksioner, hun har gjort sig undervejs.

    ”For mig har det givet rigtigt fint mening, at det fĂžrst er senere i livet, at jeg er nĂ„et til en erhvervsuddannelse.”

    Hvilke tanker gÞr man sig, nÄr uddannelsesvejen byder pÄ et studieskifte? Og hvordan er det at bevÊge sig fra en akademisk uddannelse til en erhvervsuddannelse?

    HÞr afsnittet, hvor Sigrid EghÞj fortÊller om hverdagen pÄ en landbrugsskole, om praktikplads, fÄr og hunde, udeliv og Ärstidernes skifte. Sigrid har fundet en uddannelsesvej, der for hende giver mening.

    ”Det tager nogen gange tid at finde ud af, hvad der giver mening for en.”

    Vi kommer ind pÄ, hvordan tankerne om uddannelse har fyldt meget og budt pÄ selvrefleksion undervejs. Endelig taler vi om, hvad fremtiden byder pÄ.

    Lyt med og lad dig inspirere!

    GÊst i studiet er: Sigrid EghÞj, landbrugsstuderende ved KalÞ Økologiske Landbrugsskole.

    VĂŠrt er: Mette AgerbĂŠk KjĂžller, Studie- og karrierevejleder ved Studievalg Danmark

    Har du brug for en snak med en vejleder?
    Book tid til en snak pÄ www.studievalg.dk

  • Hvad kendetegner en samfundsfaglig uddannelse? Hvordan er det at studere pĂ„ Aalborg Universitet med deres tilgang til gruppearbejde? Og hvordan er studiemiljĂžet pĂ„ AAU?

    I dette afsnit mÞder du to unge studerende: Johanne, der lÊser Politik og Administration og Valentin, som lÊser Sociologi. De lÊser to forskellige samfundsfaglige uddannelser pÄ AAU, men hvor er forskellene og er der nogle ligheder?

    Vi har inviteret dem indenfor i studiet til en samtale om deres uddannelser. De fortĂŠller blandt andet om deres tanker, inden de valgte uddannelse - og hvad de synes er spĂŠndende ved at lĂŠse netop deres uddannelse.

    "Det kan vÊre virkelig hÄrdt arbejde, men man lÊrer bare sÄ meget i forhold til at bygge et projekt op hvilket er efterspurgt ude pÄ arbejdsmarkedet. Du kan se et problem og sÄ lÞse det."

    Lyt med, nÄr Johanne og Valentin tager os med ind i hverdagen for en studerende, fortÊller om generelle trÊk ved en samfundsfaglig uddannelse pÄ Aalborg Universitet, og hvad der gÞr netop deres uddannelse enestÄende og spÊndende. Johanne og Valentin fortÊller blandt andet om hvordan en typisk uge ser ud, og hvad de elsker ved at gÄ pÄ deres studie.

    Vi fÄr snakket om fremtidsmuligheder, virksomhedspraktik og karriereveje og meget mere.

    Kort sagt kan du blive klogere pÄ, hvordan livet set ud for studerende pÄ en samfundsfaglig uddannelse ved Aalborg Universitet.

    Lyt med og lad dig inspirere her:

    GĂŠster i studiet er:
    Johanne Hansen Baadsgaard, lÊser Politik og Administration pÄ Aalborg Universitet og Valentin HammershÞi, lÊser

    VĂŠrter:
    Silas Lauritsen og Morten Colbert - Studie- og karrierevejleder ved Studievalg Danmark


  • ”En typisk uge der har jeg 6 timers forelĂŠsning fordelt pĂ„ 3 dage og det har jeg inden for to fagkurser og sĂ„ har jeg (
) et metodekursus og sĂ„ resterende det er sĂ„ selvstudie”

    GĂ„r du og tĂŠnker, ’hvad er det der RUC egentlig for noget?’ SĂ„ lyt med i dette afsnit, hvor vi giver et indblik i en RUC-studerendes liv.

    HÞr hvordan et studieliv generelt kan se ud, hvordan RUC adskiller sig fra andre universiteter, hvordan det sociale pÄ uddannelsen er, hvordan en typisk uge pÄ en Samfundsvidenskabelig Bachelor ser ud, samt hvordan alt dette kan hÊnge sammen med sit liv uden for studiet. Med i dag til at fortÊlle om dette er Cassie, som er studerende pÄ 5. semester pÄ den samfundsvidenskabelig Bachelor.

    RUC stÄr for Roskildes Universitetscenter og er et universitet, hvor projektarbejde og gruppearbejde fylder meget. Dette kan vÊre en god mÄde og arbejde og lÊre pÄ og en mulighed for, at fÄ sparret en del med sine medstuderende om undervisningen.

    PrĂžv at lytte med og se om du bliver inspireret!

    GĂŠsten i studiet er:

    Cassie SkjĂŠrbĂŠk – 5 semester pĂ„ den Samfundsvidenskabelig Bachelor.

    VĂŠrt:

    Sofia Svan Hansen – Studie- og karrierevejleder ved Studievalg Danmark

  • “Det handler ikke om karakterer, det handler om at lĂŠre noget”

    Hvad kendetegner en ingeniÞruddannelse? Hvad er forskellen mellem diplom- og civilingeniÞr? Og hvordan er studiemiljÞet pÄ SDU? I dette afsnit kan du mÞde to unge, Sarah og Peter, der begge er studerende pÄ en ingeniÞruddannelse samt studievejleder ved Syddansk Universitet Dorte FrÞlund Kromann.

    Vi har inviteret dem indenfor i studiet til en samtale om ingeniĂžruddannelserne. De unge fortĂŠller blandt andet om deres tanker inden de valgte uddannelse og hvad de synes er spĂŠndende ved at lĂŠse til ingeniĂžr.
    Sarah lĂŠser til diplomingeniĂžr i Softwareteknologi og Peter til civilingeniĂžr i Energiteknologi, begge ved Syddansk Universitet i Odense.

    Lyt med, nÄr de inviterer ind i hverdagen for en studerende, fortÊller om generelle trÊk ved ingeniÞruddannelserne og hvad der gÞr netop deres uddannelse unik og spÊndende. Sarah og Peter fortÊller blandt andet om hvordan en typisk uge ser ud og hvad der er det bedste ved deres studie.

    Dorte fortÊller om forskelle mellem diplom- og civilingeniÞruddannelserne og giver svar pÄ typiske spÞrgsmÄl, hun mÞder i studievejledningen.

    ”Det her med at lþse problemer, det er det man bliver rigtigt dygtig til”

    Vi fÄr snakket om fremtidsmuligheder, virksomhedspraktik og karriereveje. Kort sagt kan du fÄ svar pÄ, hvad en ingeniÞr laver efter studiet?

    Lyt med og lad dig inspirere!

    GĂŠster i studiet er:

    Sarah Manon Pradel, der lĂŠser til diplomingeniĂžr i Softwareteknologi, Peter Hejno Gustafsson, der lĂŠser til civilingeniĂžr i Energiteknologi og Dorte FrĂžlund Kromann, studievejleder ved SDU.
    Vérter: Morten Colbert og Mette Agerbék Kjþller – Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • Overvejer du at holde sabbat efter gymnasiet? I dette afsnit kan du mĂžde Stephanie, der pĂ„ andet Ă„r bor i Sydney og nu sĂ„ smĂ„t er pĂ„ vej hjem til Danmark, da lysten til at studere har meldt sig.

    HĂžr vores samtale med Stephanie her.

    ”Alle dem, jeg gĂ„r i skole med, kommer fra hele verden”

    Hvordan ender man med at rejse om pÄ den anden side af jordkloden for at gÄ pÄ hÞjskole med unge fra hele verden?

    ”Fþrst fik jeg et sommerjob. Jeg blev nþdt til at spare op, for jeg blev hurtigt klar over, at jeg ville ud og udforske verden lidt”

    Vi snakker med Stephanie om nogle af de tanker, der fylder, nÄr man gÄr i gang med at planlÊgge det at holde sabbat: RejsedrÞmme, planlÊgning, arbejde, opsparing og meget andet.

    HÞr blandt andet hvordan det gÄr, nÄr man stÄr i slutningen 3.g og oplever, at alle de andre har masser af planer for sabbatÄret, men man ikke rigtigt selv har fÄet planlagt noget.

    ”Jeg har arbejdet i butikker, vĂŠret lĂŠrervikar og endda arbejdet pĂ„ fabrik, sĂ„ jeg har prĂžvet mange forskellige ting. Det gĂžr, at man finder ud af nogle ting om sig selv!”

    Vi fÄr kort sagt sat ord pÄ de tanker, forhÄbninger og bekymringer, man kan mÞde i lÞbet af sit sabbatÄr.

    Lyt med og lad dig inspirere!

    GĂŠster i studiet er:
    Stephanie Niemi – STX-student og i gang med sit fjerde sabbatĂ„r. Bor lige nu i Sydney, hvor hun gĂ„r pĂ„ en international hĂžjskole.

    Vért: Morten Colbert – Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • Har du overvejet at tage en EUD efter din studentereksamen?

    I denne podcast kan du mÞde Rasmus, som er godt i gang med en uddannelse som salgselev pÄ Actona Company.

    ”Arbejdspladsen er en helt anden verden end gymnasiet”

    Hvordan er det at skifte tilvĂŠrelsen som gymnasieelev ud med en hverdag som elev i en stor international handelsvirksomhed? Hvad siger vennerne til, at man tager en uddannelse lige efter gymnasiet?

    HÞr afsnittet, hvor Rasmus Rose Haas fortÊller om hverdagen som salgselev i en travl handelsvirksomhed. Rasmus blev ansat som elev umiddelbart efter, han tog sin STX pÄ Viborg Katedralskole.

    ”Det fedeste ved den her uddannelsestype er helt klart, at du lérer ved at gþre tingene!”

    Vi kommer ind pĂ„, hvordan det er at starte pĂ„ en erhvervsrettet uddannelse, og hvordan man begĂ„r man sig som ung pĂ„ arbejdsmarkedet. Derudover snakker vi om emner som: balance mellem arbejde og fritid og om Rasmus’ tanker om fremtiden.

    Lyt med og lad dig inspirere!

    GĂŠst i studiet er: Rasmus Rose Haas, Salgselev, Actona Company, Holstebro

    VĂŠrt er: Morten Colbert, Studie- og karrierevejleder ved Studievalg Danmark

    Har du brug for en snak med en vejleder?
    Book tid til en snak pÄ www.studievalg.dk

  • LĂ„ der et afslag i din e-boks den 28. juli?

    Og ved du ikke, hvad dine muligheder er nu?

    SÄ lyt med nÄr studie- og karrierevejlederne Morten og Sofie hjÊlper dig med at skabe overblik i vores nyeste podcast-afsnit.

    I podcasten giver vi fem gode rÄd, som kan hjÊlpe dig videre:

    Find ud af, hvorfor du ikke blev optagetKvalificér digTjek ledige pladserDrÞm flere uddannelserSÞg vejledning hos Studievalg Danmark!

    Vi snakker rÄdene igennem, sÄ du er klÊdt pÄ til dit nÊste skridt!

    Husk at du kan booke tid til din vejledning pÄ studievalg.dk/book

    VĂŠrter:

    Morten Colbert og Sofie Frederiksen, begge to studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark



  • Lyt med nĂ„r studie- og karrierevejlederne Morten og Mathias guider dig gennem alt, du skal have styr pĂ„ i kvote 1.

    I denne korte podcast fÄr du et hurtigt overblik over, hvad du skal have styr pÄ og overveje inden du sender din ansÞgning til videregÄende uddannelse i kvote 1.

    Vi kommer omkring emnerne adgangskvotienter, adgangskrav, prioriteringsliste, optagelse pÄ standby adgangsgrundlag og meget mere.

    SÄ lyt til denne tjekliste og fÄ sendt din ansÞgning ordentlig afsted!

    God lytter!

    VĂŠrter:

    Morten Colbert og Mathias NĂžrby, begge to studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

    Book tid til vejledning pÄ: http://www.studievalg.dk

  • “Vi har vĂŠret ude og spĂžrge, om der var noget, de havde udfordringer med i en produktion og sĂ„ er de kommet tilbage og har sagt, at de har faktisk et problem ... SĂ„ kommer vi ud og analyserer lidt, og sĂ„ ser vi, om der er noget, vi kan lave om pĂ„â€
    - Trine, Studerende

    I dette afsnit mÞder du Mikkel og Trine, som fortÊller om deres hverdag som studerende pÄ en teknisk erhvervsakademiuddannelse pÄ UCN i Aalborg.

    Du kommer med tilbage til dengang, de traf valget, du hÞrer historien om, hvordan man faktisk kan blive klogere af at vÊlge forkert, og hvordan Mikkel og Trine fÄr brugt deres teoretiske viden pÄ Êgte problemer fra Êgte virksomheder.

    Vi har ogsÄ besÞg af studievejleder Gitte Carstens, som hjÊlper os med at blive klogere pÄ, hvad det helt sÊrlige ved at tage en erhvervsakademiuddannelse er.

    Du fÄr svar pÄ, hvor meget praktikken fylder, hvordan et typisk uddannelsesforlÞb er bygget op - og sÄ fÄr du gode rÄd til, hvordan du kan komme ud og prÞve uddannelsen af, inden du bestemmer, om det er noget for dig.

    Lyt med og lad dig inspirere!

    GĂŠster i studiet er:
    Trine Christensen – har lĂŠst “Produktionsteknolog” og er nu i gang med overbygningen “Produktudvikling og teknisk integration” pĂ„ UCN i Aalborg
    Mikkel BrĂžgger - Er i gang med 4. semester pĂ„ “Datamatiker”
    Gitte Carstens - Generel studievejleder pÄ de tekniske uddannelser pÄ UCN

    VĂŠrter: Torben Tiedemann og Sofie Frederiksen, Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark



  • Skal du til at vĂŠlge videregĂ„ende uddannelse?

    Vi giver dig det overblik over uddannelsestyperne, som du har brug for – lyt til podcasten og hĂžre mere om erhvervsakademi-, professionsbachelor- og universitetsuddannelser – og om forskellen pĂ„ de tre.

    ”Vi giver dig pejlemĂŠrker, sĂ„ du kan gĂ„ pĂ„ opdagelse i uddannelsesverdenen”

    I dette afsnit fortĂŠller Line, Morten og Torben, som er vejledere i Studievalg Danmark, om tre uddannelsestyper.
    De taler blandt andet om, hvordan hverdagen ser ud pÄ de forskellige uddannelsestyper, og hvor meget praktik fylder i lÞbet af studiet. De taler ogsÄ om karriereperspektiver og muligheder for job efter endt uddannelse.

    HÞr afsnittet og bliv klogere pÄ, hvad akademiske kompetencer egentlig er, hvilken rolle Þvelseslokaler spiller pÄ en professionsbachelor og den fleksibilitet der er, nÄr man tager en erhvervsakademiuddannelse og meget mere.

    Lyt med og lad dig inspirere!

    Har du brug for en snak med en vejleder?
    Book tid til en snak pÄ www.studievalg.dk

    GĂŠster i studiet er:
    Morten Colbert, Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark
    Line Lilholt, Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

    VĂŠrt: Torben Tiedemann, Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • ”Jeg ville nĂ„ at opleve hele verden, inden jeg skulle tilbage pĂ„ skolebĂŠnken”

    Hvad er det for uddannelsestanker, man gÞr sig, imens man holder sabbatÄr? I dette afsnit kan du mÞde 2 unge, der er pÄ sabbat lige nu.

    Vi snakker med Mads og Simone om nogle af de tanker, der fylder, nÄr man gÄr i gang med at planlÊgge det at holde sabbatÄr. RejsedrÞmme, arbejde, flytte hjemmefra og meget andet.

    Lyt med, nÄr Mads og Simone tager os med ind deres sabbatÄr - og deres oplevelser indtil videre. HÞr blandt hvordan det gÄr, nÄr ens planer for sabbatÄret pludselig gÄr i vasken og bliver erstattet af andre oplevelser.

    Vi kommer ogsĂ„ omkring, hvad man gĂžr, nĂ„r man kan se, at “de andre” kommer videre, men man ikke selv fĂžler sig klar til at vĂŠlge uddannelse endnu. Og sĂ„ er er der ogsĂ„ forĂŠldrene. Hvad siger de egentlig til det hele?

    “Springet mellem gymnasiet og en videregĂ„ende uddannelse skulle vĂŠre ret heftigt, sĂ„ det er mĂ„ske meget rart lige at vĂŠre forberedt pĂ„ det”

    Vi fÄr snakket om erfaringer med arbejdsmarkedet og vendt, hvordan de mÄske kan hjÊlpe med at man finder ud af, hvad man gerne vil uddannelsesmÊssigt

    Vi fÄr kort sagt sat ord pÄ de tanker, forhÄbninger og bekymringer, man kan mÞde i lÞbet af sit sabbatÄr.

    Lyt med og lad dig inspirere!

    GĂŠster i studiet er:
    Simone Nielsen – STX-student fra 2019 og i gang med sit andet sabbatĂ„r. GĂ„r lige nu pĂ„ Bosei HĂžjskole, og har tidligere i sin sabbat arbejdet pĂ„ bĂ„de Joe and the Juice og et demens-plejehjem.
    Mads Juul - HHX student 2020 og er godt i gang med sit fÞrste sabbatÄr. Bor i Randers med 2 gymnasievenner. Har gang i 2 jobs og en masse tanker om fremtiden.

    Vérter: Torben Tiedemann og Morten Colbert – Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • ”Man bliver bekrĂŠftet undervejs i det man laver”

    HÞr mere om hvordan Mathilde og Camilla oplever hverdagen som studerende pÄ KÞbenhavns Erhvervsakademi og deres designfaglige professionsbacheloruddannelser.

    Sammen med Studie – og Karrierevejleder Nikoline Scanholm fortĂŠller de om deres studieovervejelser, om at vĂŠre studerende pĂ„ professionsbacheloruddannelse, om at lĂŠre at blive kreativ, overvejelserne om karriereperspektiver - og meget andet!
    Et super godt indblik til dig, som gerne vil lÊre professionsbacheloruddannelser bedre at kende og som mÄske overvejer en designfaglig uddannelse.

    GĂŠster i studiet er:

    Mathilde Gericke – uddannet designteknolog og studerende pĂ„ professionsbacheloren i ’Design & Business’ med speciale i ’Fashion Management’

    Camilla Thomsen – studerende pĂ„ professionsbacheloren ’Smykker, Teknologi og Business’

    Nikoline Scanholm – Studie – og Karrierevejleder ved Studievejledningen pĂ„ KĂžbenhavns Erhvervsakademi

    Vérter: Torben Tiedemann og Mathias Nþrby – Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • ”Jeg vil gerne kunne smage lidt af alle forskellige slags is!”

    FÄ svar pÄ hvad Katrine, som er dramaturgistuderende, mener med denne udtalelse i relation til at lÊse pÄ en humanistisk uddannelse pÄ Arts ved Aarhus Universitet.

    HÞr hvordan det kan opleves at vÊre studerende pÄ en humanistisk uddannelse. De to studerende, Katrine og Martine samt karrierekonsulenten Karen fra Arts, Aarhus Universitet, fortÊller om studieovervejelser, om at vÊre studerende pÄ universitetet, det sociale liv, fremtid og jobmuligheder og meget andet.
    Et super godt indblik du mÄske kan bruge i dine overvejelser om fremtidens uddannelsesvalg, job og karriere.

    GĂŠster i studiet er:

    Martine Roslev – 2. semester pĂ„ kandidaten i oplevelsesĂžkonomi pĂ„ Arts, Aarhus Universitet og har en bachelor i filosofi. Sidder endvidere som nĂŠstforkvinde i studenterforeninegn Humanister i erhvervslivet.

    Katrine Flarup – 2. semester pĂ„ bachelor i dramaturgi. Er ogsĂ„ en del af den daglige ledelse i foreningen Scenekunsthus Aarhus.

    Karen Lintner – Karrierekonsulent & workshopfacilitator pĂ„ Arts Karriere, Aarhus Universitet.

    Vérter: Torben Tiedemann og Morten Colbert – Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

  • FĂ„ styr pĂ„ gymnasial supplering inden du sĂžger videregĂ„ende uddannelse pĂ„ 7 minutter!
    I denne Studievalg Danmark Q&A giver de to studie- og karrierevejledere Torben Tiedemann og Morten Colbert dig et overblik over, hvordan du kan supplere din gymnasiale uddannelse, nÄr du skal sÞge optagelse pÄ en videregÄende uddannelse.

    HvornÄr har man brug for at supplere sin eksamen?Hvilke muligheder har jeg for at lÊse fag op?Hvis man mangler et fag for at opfylde adgangskravene. Kan man sÄ nÄ at supplere faget i sommerferien?Kan jeg hÊve mit gennemsnit, efter jeg har afsluttet min gymnasiale eksamen?

    Lyt med pÄ denne Studievalg Danmark Q&A og fÄ et hurtigt overblik!
    Husk du kan altid booke tid til personlig vejledning via vores hjemmeside http://www.studievalg.dk

  • Velkommen til Studievalg Danmarks podcast. -Et podcast univers, hvor vi diskuterer, debatterer og informerer om alt med relation til valg af videregĂ„ende uddannelse og karriere.

    Denne Podcast er Studievalg Danmarks allerfÞrste podcast, hvor vi denne gang vil tale og informere om, hvordan du bliver helt klar til optagelse pÄ en videregÄende uddannelse.

    AnsÞgning og optagelse giver hvert Är anledning til mange spÞrgsmÄl hos Studievalg Danmark. Og rent faktisk er det sÄdan, at cirka 10% af alle ansÞgninger hvert Är afvises, fordi der pÄ den ene eller den anden mÄde er fejl i ansÞgningen

    SĂ„ for at du kan undgĂ„ fejl i din ansĂžgning, vil vi i denne podcast “Klar til optagelse?” forsĂžge, at give dig information om alt, hvad der er vĂŠrd at vide om lige netop dette emne.

    Faktisk er vi i dag hele fire studie- og karrierevejledere fra forskellige regionale Studievalg Danmark centre med i studiet. -SÄ vi er rigtigt godt dÊkket ind - ogsÄ med dialekter.
    Medvirkende:
    Sofie Fredriksen, Studievalg Danmark, Center Nordjylland
    Mathias NĂžrby, Studievalg Danmark, Center Hovedstaden & Bornholm
    Morten Colbert, Studievalg Danmark, Center Midt- og Vestjylland

    VÊrt: Torben Tiedemann, Studievalg Danmark, Center Østjylland

    Husk, du kan altid booke tid til personlig vejledning via vores hjemmeside http://www.studievalg.dk

  • FĂ„ styr pĂ„ standby-ordningen inden du sĂžger optagelse pĂ„ 6 minutter!
    I denne Studievalg Danmark Q&A giver de to studie- og karrierevejledere Torben Tiedemann og Morten Colbert dig perspektiver pÄ, hvad du skal overveje, fÞr du sÞger en standby-plads i din ansÞgning til optagelse pÄ en videregÄende uddannelse.

    Hvad er en standby-plads egentlig?Hvad skal du overveje, fĂžr du sĂžger en standby-plads pĂ„ en videregĂ„ende uddannelse?Hvor mange uddannelser mĂ„ man sĂžge om optagelse pĂ„?Kan man rykke rundt pĂ„ og tilfĂžje prioriteter, efter man har sendt sine ansĂžgninger afsted?Hvis man fĂ„r en standby-plads, hvornĂ„r skal man sĂ„ starte pĂ„ studiet?Hvis man har takket “ja tak” til en standby-plads, men fortryder, -kan man sĂ„ vĂŠlge Ă©n af sine lavere prioriteter i stedet?

    Lyt med pÄ denne Studievalg Danmark Q&A og fÄ et hurtigt overblik!
    Husk du kan altid booke tid til personlig vejledning via vores hjemmeside http://www.studievalg.dk

  • FĂ„ styr pĂ„ adgangskrav til videregĂ„ende uddannelse pĂ„ 6 minutter!
    I denne Studievalg Danmark Q&A giver de to studie- og karrierevejledere Torben Tiedemann og Morten Colbert dig et indblik i, hvad adgangskrav egentlig er for noget, nÄr du skal sÞge optagelse pÄ en videregÄende uddannelse.

    Hvordan er det nu lige det er med henholdsvis adgangskrav, specifikke adgangskrav og lokale adgangskrav?Hvordan ved man, om man opfylder adgangskravene til sin drÞmmeuddannelse?HvornÄr har man egentlig bestÄet et fag, sÄ man imÞdekommer et specifikt adgangskrav?Du har dumpet et fag pÄ gymnasiet, som er et specifikt adgangskrav. -Hvad kan du gÞre?

    Lyt med pÄ denne Studievalg Danmark Q&A og fÄ et hurtigt overblik!
    Husk du kan altid booke tid til personlig vejledning via vores hjemmeside http://www.studievalg.dk

  • FĂ„ indspark til en Plan B og C omkring dit uddannelsesvalg pĂ„ 6 minutter!
    I denne Studievalg Danmark Q&A giver de to studie- og karrierevejledere Torben Tiedemann og Morten Colbert dig et indblik i, hvorfor en Plan B og C kan vÊre en rigtig god ide, nÄr du skal sÞge optagelse pÄ en videregÄende uddannelse.

    Hvorfor er det vigtigt at have flere prioriteter end bare én uddannelse, nÄr du sÞger?Kan man sÞge ind pÄ den samme uddannelse forskellige steder i landet?Bliver man tilbudt mere end en studieplads at vÊlge imellem, nÄr man fÄr svar den 28. juli?Hvordan finder man en god plan B eller C?

    Lyt med pÄ denne Studievalg Danmark Q&A og fÄ et hurtigt overblik!
    Husk du kan altid booke tid til personlig vejledning via vores hjemmeside http://www.studievalg.dk