Episodes
-
Först och främst: Tack för alla glada tillrop om poddens mini-återkomst! Det värmer våra hjärtan.
Vi knyter ihop säcken (för den här gången) med ytterligare sex lyssnarfrågor, se hålltiderna nedan.
Hålltider:
00:00 - Försnack 04:15 - Lyssnarfråga 1: Skulle vilja höra mer om hur jag ska tänka kring barn/ungdomar och styrketräning, när ska de börja med belastande träning, hur intensivt och så vidare 20:55 - Lyssnarfråga 2: Jag behöver få till bättre teknik i knäböj eftersom jag fäller ryggen vid tunga lyft. Kör därför frontböj och benspark för att stärka framsida lår. Men frontböjen gör så rackarns ont i främre axel! Är det bara att bita ihop och hoppas att axlarna vänjer sig vid trycket eller kan jag göra något annat för en bekvämare frontböj? 27:45 - Lyssnarfråga 3: Vad är egentligen grundträning inom styrkelyft? Hur grundtränar man och vad syftar den träningen till? 32:00 - Lyssnarfråga 4: Jag skulle vilja veta mer kring träningsupplägg i samband med deff. Finns det några befintliga program som lämpar sig bättre för det? 37:40 - Lyssnarfråga 5: Jag räknas enligt nivåerna jag hittade på er hemsida som "Novice”, på gränsen till "Intermediate”, i samtliga baslyftsövningar (man på 110 kg, 188 cm lång). Om jag förstått det rätt borde jag då kunna vänta mig ökningar från pass till pass eller åtminstone från vecka till vecka. Det här är inte den progression jag har, snarare ökar jag cirka varannan eller var tredje vecka. Jag tränar 3 ggr i veckan, till största delen helkroppspass. Vad ska jag förändra för att nå en progression mer i linje med min nivå? 42:20 - Lyssnarfråga 6: Hur ska jag styrketräna för att bli en mer explosiv kampsportare?***
Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På styrkelabbet.se och strengthlog.com hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost.
***
Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog.
Är du en personlig tränare eller onlinecoach? Nu kan du skicka pass och träningsprogram direkt till dina klienter genom StrengthLog Coach.
-
Näst sista avsnittet, för den här gången.
Hörs vi igen nästa år? Låt oss hoppas på det.
Vi fortsätter svara på era frågor, se hålltiderna nedan.
Hålltider:
00:00 - Försnack 08:00 - Lyssnarfråga 1: Daniel delade på Instagram om en ny studie på träning till fail. Prata om den! 20:00 - Lyssnarfråga 2: Hur gör jag för att hitta motivationen till att fortsätta träna, när framstegen lyser med sin frånvaro? 28:15 - Lyssnarfråga 3: Vad kan en hobbyfotbollsspelare göra på gymmet för att styrkelyfta och fungera bra på fotbollsplanen samtidigt? Är det ens möjligt? 32:30 - Lyssnarfråga 4: Mitchell Hooper pratade om att vill man bli stark i en specifik övning så rekommenderar han, väldigt generellt, att man ägnar 2/3 av året åt träning inriktad på styrka, upp till 5 reps, och 1/3 av året till volymträning, 8-15 reps. Vad har ni för åsikter om detta? 36:30 - Lyssnarfråga 5: Träning för 60+ som gillar att ta i tills kroppen säger nej. Hur vet jag när jag ska lugna ner mig för att inte gå sönder? Jag får alltid veta det för sent. 39:10 - Lyssnarfråga 6: Jag lyssnade på gamla avsnitt och förstod att Philip var/är anti kvarg, men uppfattade inte varför. Så varför?***
Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På styrkelabbet.se och strengthlog.com hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost.
***
Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog.
Är du en personlig tränare eller onlinecoach? Nu kan du skicka pass och träningsprogram direkt till dina klienter genom StrengthLog Coach.
-
Missing episodes?
-
Två avsnitt samma vecka? Så rullar vi nu, under denna minicomeback.
Dagens avsnitt är en ny skörd lyssnarfrågor, se hålltiderna nedan.
Vill du använda ditt friskvårdsbidrag för att köpa premium i StrengthLog? Läs mer om hur du gör här!
Hålltider:
00:00 - Försnack 05:20 - Lyssnarfråga 1: Hur går er egen träning? 15:40 - Lyssnarfråga 2: Jag har funderat på om hetsen kring att få i sig vitaminer och mineraler har gått för långt ibland? Behöver man optinojja så mycket över att man får i sig allt man behöver om man äter varierat och försöker ha någon grönsak/frukt med till varje måltid? 24:05 - Lyssnarfråga 3: Vill höra mer om korta träningspass och vad som behövs för att de ska ha liknande effektivitet som längre pass. Till exempel kettlebells kontra klassisk gymträning? 30:15 - Lyssnarfråga 4: HUR kombinerar man egentligen skiftarbete med kost och kroppsbyggning på bästa sätt? 33:50 - Lyssnarfråga 5: När jag räknar ut mitt kaloriintag enligt kalkylatorn så ska jag fylla i hur mycket jag tränar. Då tänker jag att om jag springer en timme 5 gånger i veckan så är det stor skillnad mot om jag styrketränar en timme 5 gånger i veckan, eller? 39:30 - Lyssnarfråga 6: Kan jag bli mycket starkare utan att samtidigt bli tjockare?***
Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På styrkelabbet.se och strengthlog.com hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost.
***
Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog.
Är du en personlig tränare eller onlinecoach? Nu kan du skicka pass och träningsprogram direkt till dina klienter genom StrengthLog Coach.
-
Vi sa ju att det inte var adjö för alltid. Så hej igen! Vi är tillbaka för en handfull avsnitt.
Förutom att försöka komma ihåg hur våra mickar fungerar, snackar vi om vad som hänt sedan senast. Men viktigast av allt: vi svarar på en hög av era bästa frågor! Se hålltiderna nedan.
Om du är en personlig tränare eller onlinecoach, läs mer om StrengthLog Coach här.
För att se Daniels videos på Instagram, följ @strengthdan.
Hålltider:
00:00 - Försnack 04:30 - Lyssnarfråga 1: Hur ser ni på Styrkelabbets framtid? Vad är the end game? 17:30 - Lyssnarfråga 2: Hur många övningar kan jag klämma in i ett superset innan det blir för jobbigt och kontraproduktivt? 28:15 - Lyssnarfråga 3: Hur ska jag styrketräna för att klara mitt tunga arbete? 35:40 - Lyssnarfråga 4: Hur brett ska jag stå med fötterna för att det ska räknas som sumomarklyft? 38:00 - Lyssnarfråga 5: Efter en knäoperation får jag inte belasta knät. Hur ska jag göra för att träna framsida lår?***
Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På styrkelabbet.se och strengthlog.com hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost.
***
Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog.
-
Hej kompis, vi är tillbaka en snabbis! För att berätta om årets julkalender i appen StrengthLog. Vi hinner självklart berätta lite om vad vi gjort sedan senast – och hur det gick för Sandrine på VM i utrustat styrkelyft. På återhörande! *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Så kom den till sist, dagen då vi tar farväl av Styrkelabbet podcast. Efter nästan sju år och över trehundrafemtio avsnitt om styrketräning, kost och hälsa, har vårt lilla företag förändrats så pass mycket att tiden inte riktigt räcker till. Lyssna på avsnittet för en utförligare förklaring. Och sluta inte prenumerera på podden, kompis, det dyker förmodligen upp nya avsnitt i framtiden! Mer än något annat: Tack för att du har lyssnat. Tack för alla glada tillrop. Tack för alla fina möten. Utan dig som lyssnare hade vi inte kommit dit vi är nu. Vill du följa oss i våra andra kanaler? Gå med i vår kompisklubb på Facebook, om du inte redan gjort det, och prata styrketräning med femton tusen andra trevliga personer. Läs våra artiklar på strengthlog.com – det kommer oftast flera stycken varje vecka! Håll utkik på styrkelabbet.se – sidan uppdateras inte lika flitigt numera, men ibland händer det. Följ Daniel på Twitter, där han skriver mycket om just styrketräning. Följ honom även på Instagram, så kanske han blir lite mera aktiv. Följ Philip på Instagram, för att lära dig deffa. Följ Sandrine på Instagram, för hennes styrkelyftande. Och för all del, följ vårt engelska Instagram och vårt svenska Instagram. Mot oändligheten och vidare! Hålltider: 00:00 - På återseende, kompis *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Hur vet du när det är dags att ge upp och sluta gå till gymmet? Den frågan fick vi, och vi använder den som språngbräda till dagens avsnitt. Men vi breddar perspektivet och tittar på hur en typisk träningskarriär ser ut, och vad vi tror är nycklarna till att göra den lyckad! Hålltider: 00:00 - Försnack 05:35 - Dagens ämne: Hur får du en lyckad lyftarkarriär? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Tid under anspänning är en helig graal för många byggare. Men hur stor roll spelar det egentligen? I dag ska vi alltså snacka om tempo i lyftningen, och till vår hjälp har vi en ny studie där deltagarna fick lyfta antingen snabbt eller långsamt. Vi avslutar med en skojig lyssnarfråga, om att försöka bli starkare genom att bara träna med så tunga vikter att de inte ens går att rubba. Hålltider: 00:00 - Försnack 06:50 - Dagens ämne: Hur viktigt är egentligen time under tension? 24:50 - Lyssnarfråga: Finns det några studier på att träna med vikter tyngre än vad man kan lyfta? Säg att man vill ta 300 kg i marklyft, så man klovar det på stången och drar allt vad man kan tills den en dag kommer upp? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Monsterbryggorna i bänkpress är döda! Länge leve monsterbryggorna! Nåväl. IPF har presenterat regeländringar som börjar gälla efter nyår, för att komma till bukt med de allra kortaste lyftvägarna i bänkpress. Vi har ögnat igenom regelboken och bjuder i det här avsnittet på vår bländande analys av saken. Tack vare att detta är ett frågeavsnitt och att en av frågorna var om just det här. Se hålltiderna nedan för allt annat vi tjötar om. Hålltider: 00:00 - Försnack 02:30 - Lyssnarfråga 1: För- och nackdelar med långa cykler av bulk och deff, jämfört med att avbryta bulkfasen oftare för att minideffa? 12:00 - Lyssnarfråga 2: IPF ändrar reglerna i bänkpress för att motverka de kortaste lyftvägarna, vad tycker ni om de nya reglerna? 24:20 - Lyssnarfråga 3: I podden har ni pratat om att man aldrig bör göra fler än 10 reps per set i marklyft. Varför? 29:15 - Lyssnarfråga 4: När jag kör knäböj så blir de tyngre seten så påfrestande på psyket att jag tar så långa setvilor att böjpassen alltid drar i väg i tid. Har märkt att jag har mycket lättare att i stället för att göra en sexa på vikt A, så gör jag en trea, rackar vikten, tar 30 sekunders vila och gör sedan en trea till på samma vikt. Det kapar min träningstid med säkert 30-40 % och jag gör ändå lika många reps. Vad kan det vara för för- och nackdelar med denna variant? Är det bra eller kvarg? 34:55 - Lyssnarfråga 5: Minimalistiska träningsprogram brukar ofta bestå av en variant av en knädominant övning, en höftdominant övning, en pressövning och en dragövning. Lägger man till en magövning tycker jag man brukar få till ett riktigt gött helkroppspass. Min fråga lyder: om jag kör sumo i stället för vanliga mark, borde jag inte kunna skippa böjen helt då ur ett minimalistiskt perspektiv? Likadant om jag kör lowbarböj så borde den väl täcka både knän och höft enligt någon slags 80/20-regel? 38:20 - Lyssnarfråga 6: Jag åkte på covid i slutet av sommaren. Låg sjuk i en vecka och sedan tog det två veckor till innan jag var tillbaka till träningen. Nu har jag kommit i gång ordentligt igen men det är stor skillnad på hur olika övningar känns. I knäböj upplever jag att jag är helt återställd, gör samma vikter som innan utan problem. Men i kettlebellpress, där jag tidigare gjorde 7 reps med 20 kg, kämpar jag nu för att få till 4 reps. Har ni några spekulationer kring på vad det här kan bero på? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Rätt träningsprogram kan göra enorm skillnad när du jagar dina träningsmål, kompis. Inte bara på kort sikt, utan varje träningsprogram du följer och får resultat av, kommer ta dig ett steg närmare till att lista ut dina individuella träningsbehov, vilket på sikt gör det ännu enklare för dig att styra din egen träning i rätt riktning. Så vi fortsätter tjata om träningsprogram, och i dagens avsnitt försöker vi reda ut vilka faktorer som faktiskt är viktiga att fundera på när du står inför valet av program. Vi hinner med en lyssnarfråga om träningsvärk också! Hålltider: 00:00 - Försnack 06:30 - Dagens ämne: Vad ska du tänka på när du väljer träningsprogram? 43:50 - Lyssnarfråga: Kan jag göra något för att slippa eller lindra träningsvärk? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Gott och blandat i dagens avsnitt, men absolut mest om styrkelyft! Daniel har tävlat och Sandrine ska snart tävla, vilket leder till långt och gött babbel om tjusningen med sporten. Därefter hoppar vi ned i en studie om fotplaceringen i knäböj, för att reda ut hur det påverkar fördelningen av musklernas arbete. Sist och definitivt minst: en liten lyssnarfråga om plankan. Hålltider: 00:00 - Vi snackar om Daniels styrkelyftstävling i lördags och Sandrines kommande tävling på VM i utrustat styrkelyft 33:30 - Studiesnack: Hur påverkar bredden på din fotplacering i knäböj hur musklerna arbetar? 41:45 - Lyssnarfråga: Mina kollegor vill att vi ska köra plankan varje dag på jobbet, är det slöseri med tid? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Det har gått tre år sedan vi pratade p-piller här i podden, så nu är det dags igen! Med hjälp av en ny systematisk översikt på orala preventivmedels påverkan på senor, muskler, ligament och styrka, försöker vi reda ut om du som knaprar p-piller ens behöver fundera på det i relation till din träning. Vi hinner med en lyssnarfråga också, om att ha ett oväntat svagt träningspass och hur du ska hantera det! Hålltider: 00:00 - Försnack 12:45 - Dagens ämne: Hur påverkar p-piller muskeltillväxten och styrkan? 23:10 - Lyssnarfråga: Hur ska jag tänka när jag har en riktigt dålig dag på gymmet och allt känns tyngre än normalt? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Vi är en åldrande befolkning – och 2050 beräknas var femte människa vara över 60 år. I takt med att vi blir äldre blir det mesta sämre, fysiologiskt sett. Vi tappar muskelmassa och aptit, sover sämre och går runt med högre nivåer av kronisk inflammation och sämre hormonnivåer. Så vad kan du göra för att motverka åldrandets negativa effekter och öka chansen till ett gott liv även på ålderns höst? Om detta handlar dagens avsnitt. Vi hinner även snacka om vårt nya träningsprogram Surviving Zombies, som är framtaget av zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer. Och efterlysa betatestare till vårt kommande tränarläge i appen. Missa inte det! Hålltider: 00:00 - Försnack 13:50 - Dagens ämne: Det här händer när du åldras, och så här minskar du de negativa effekterna 48:30 - Efterlysning: Coachar du klienter online? Vi söker testpersoner till appens kommande tränarläge! *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Från dyra lyftarskor till ännu dyrare lyftarbälten. I dagens avsnitt håller vi för näskan och dyker ned i gymväskan, för att reda ut vilka prylar de flesta på gymmet borde investera i. Är vi överens om allt? Garanterat inte. Vi pratar bland annat om fördelar och eventuella nackdelar med: Magnesium Dragremmar Skor med och utan tyngdlyftningsklack Knävärmare Olika typer av bälten Handledslindor Lyftarhandskar Hålltider: 00:00 - Försnack 12:40 - Dagens ämne: Vilken utrustning behöver du i gymväskan? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Mycket kul att avhandla i dagens avsnitt! Först ut snackar vi om den senaste uppdateringen av appen StrengthLog, som bland annat introducerar en viktskivekalkylator och möjligheten att ladda upp egna filmer direkt i appen. Läs mer om nyheterna här. Vi lanserar även damtights på butik.styrkelabbet.se, och har fyllt på med efterlängtade Kompisklubben-hoodies. Dagens ämne är en riktig läckerbit, i form av en ny studie på hur mycket vi äter spontant av hård jämfört med mjuk mat, i form av både låg- och ultraprocessad mat. Vi avslutar med en lyssnarfråga: Går det att bli en scenredo kroppsbyggare genom att uteslutande träna i ett hemmagym? Hålltider: 00:00 - Försnack 12:00 - Dagens ämne: Kan hård mat hjälpa dig äta färre kalorier? 44:30 - Lyssnarfråga: Går det att bli en bra kroppsbyggare genom enbart hemmaträning? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Knäböj eller benpress, vilket lyft är bäst för just dina träningsmål? I dag dyker vi på djupet, hårdanalyserar och ställer dessa två övningar mot varandra. Vilket ska du välja om målet bara är muskeltillväxt? Idrottsprestation? Styrka? Vi pratar även om Sandrines nackskada, Tom Platz och definitionen av ett livstids-PB! Hålltider: 00:00 - Försnack 12:15 - Dagens ämne: Knäböj eller benpress, vilket lyft är bäst för just dina mål? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Bänkbryggor, dålig teknik och muskler som vägrar bli trötta! Vi smygstartar efter semestern med en handfull lyssnarfrågor, men kvaliteten på frågorna är god, ölen är kall och vi är pratglada. Häng med! Hålltider: 00:00 - Försnack 16:05 - Lyssnarfråga 1: Varför lyckas jag inte trötta ut mina lats av chins lika mycket som jag kan trötta ut till exempel bröstmusklerna av bänkpress? 22:55 - Lyssnarfråga 2: Vad är skillnaden på gratisprogrammen PHUL och Styrkelabbets över-/underkropp i appen? 27:50 - Lyssnarfråga 3: Hur ska jag göra för att få en bättre brygga i bänkpress? 31:25 - Lyssnarfråga 4: Hur viktigt är det egentligen att alla reps ser ungefär likadana ut i ett tungt set? Det vill säga, hur dumt är det att tumma på tekniken (ibland rejält) för att kunna göra fler reps? 40:50 - Lyssnarfråga 5: Hur viktigt är det att köra övningar som specifikt tränar ländryggen? 45:00 - Lyssnarfråga 6: Jag lyssnade på ett gammalt avsnitt där Daniel gav en massa boktips, nu vill jag ha fler! *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Vissa av oss behöver träna regelbundet för att må bra och inte tappa vanan, medan andra av oss kan ta en månads uppehåll och sedan fortsätta nöta på som om inget hade hänt. Vi är alla olika, helt enkelt. Men sommaren är kort och det mesta regnar bort. Så hur stor roll spelar det för dina långsiktiga träningsresultat om du chillar lite med träningen och unnar dig fler dagar på stranden? Eller helt enkelt inte kan träna alls på grund av andra semesteråtaganden? I dagens avsnitt pratar vi om vad som händer med dina gains när du missar träning, men också om hur vi själva förhåller oss till rubbade träningsrutiner, hur långt du kommer med bara kroppsviktsövningar och hur andra aktiviteter påverkar kroppens förmåga att bevara muskelmassan. Med ovan i åtanke unnar vi oss vår första poddsemester någonsin nu. Vi hörs igen i augusti! Hålltider: 00:00 - Försnack 08:35 - Dagens ämne: Om att missa träning på grund av till exempel semester 25:50 - Lyssnarfråga 1: Hur tänker ni kring vila från träningen i två veckor? Tränar ni extra inför för att antalet missade pass ska vara så få som möjligt eller bara skippar träningen? 31:30 - Lyssnarfråga 2: Under sommarhalvåret är min ambition att kombinera styrketräning och mountainbike, totalt 5-6 pass/vecka. För att spara benen till mtb testar jag ett upplägg där jag tagit bort benpassen, men lägger in lite ben när andan faller på. Veckans tre styrkepass utgår från en 3-split från höften och uppåt, inriktning hypertrofi. Min tanke är att cyklingen ska ge tillräcklig benträning för att jag inte ska tappa särskilt mycket under sommarmånaderna, dessutom ska benen hinna återhämta sig till nästa vända i skogen. Jag vill gärna höra era åsikter om det här upplägget. 44:30 - Lyssnarfråga 3: Om jag ligger tajt till på en viktklass, skulle det vara bäst att deffa ned några kg lite längre innan tävlingen styrkelyft, för att kunna äta på lite mer sista veckorna, eller göra viktnedgången precis innan? 50:15 - Lyssnarfråga 4: Alla dessa ”sanningar” på Instagram, om till exempel teknik i olika lyft, hur sanna är de egentligen? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Vill du kasta hårdare och mer träffsäkert? Dribbla en boll med mer kontroll? Hoppa högre? Slå hårdare? I dagens avsnitt babblar vi loss om en ny litteraturöversikt som tittat på hur bålträning kan förbättra idrottare i en rad idrottsspecifika rörelser – med signifikant bättre resultat för de idrottare som lade till bålträning vid sidan av den idrottsspecifika träningen. Vad tror vi det beror på? Och hur tror vi att du ska träna bålen, om du vill bli bättre på din idrott? Hålltider: 00:00 - Försnack 02:50 - Dagens ämne: Blir du bättre på din idrott av bålträning? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
-
Om du går ned snabbt i vikt, kommer du tappa mer fettfri massa (bland annat muskelmassa) jämfört med om du gör en långsammare viktnedgång. Men gör det stor skillnad i slutändan? Är det verkligen idiotiskt att deffa så snabbt som möjligt, för oss som bryr oss om vår muskelmassa? Är en långsam viktnedgång alltid bättre? Kanske, kanske inte. En ny översiktsartikel granskar ett flertal studier, och kommer fram till att skillnaderna är rätt små när folk väl hunnit stabilisera sig på den nya, lägre kroppsvikten. Detta babblar vi om i dagens avsnitt! Vi hinner med en lyssnarfråga också, se hålltiderna nedan. Hålltider: 00:00 - Försnack 06:30 - Dagens ämne: Snabb eller långsam viktnedgång, vad är bäst? 38:00 - Lyssnarfråga: Vad äter ni tre? Hur ser kosten ut en vanlig dag? *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.
- Show more