Episodes
-
Ilon ja valon airut, maailman paras turkulainen politiikka-podcast aloittaa vuoden viimeisen jakson paheksunnalla ja haluaa sanoa kaikille, jotka vihasylkevät tummaihoiselle Lucia-neidolle törkyviestejä, että hävetkää. Ja kun paheksunnan makuun on päästy, paheksutaan samalla myös tämän viikkoista sairaalaverkkoratkaisua, joskin tuttuun tapaan Polikulaarissa löydetään myös ymmärrystä päätökselle. Lisäksi käydään pikakelauksella läpi politiikan vuosi, ja perustetaan työryhmiä mm. pohtimaan Polikulaarin jatkoa. Myönteisen uutisen kautta toivotetaan kaikille kuulijoille hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista uuttavuotta!
-
Vuoden viimeinen TS Kirja -klubi sai vieraikseen Finlandia-voittajat. Lukkarila voitti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon romaanillaan Skutsi ja Tawast tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon Riikka Leinosen kanssa kirjoittamallaan teoksella Suuri valhe vammaisuudesta. Haastattelijana toimi Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö Tuomo Karhu.
-
Missing episodes?
-
Turun kaupunki juhlii 800-vuotista historiaansa vuonna 2029. Paikallispatriootteina tunnetut polikularistit Jenni Lepänrinne ja Jussi Orell ovat hengessä mukana, mutta muistuttavat myös, että juhlavuosi tarvitsee rahoituksensa. Polikulaarin toisena aiheena ovat terveyspalvelut ja niistä päättävien palkkiot.
-
Tavoitteet on asetettu tämän viikon Polikulaarissa poikkeuksellisen korkealle, kun studiossa pelastetaan sekä Saaristomeri että ilmasto. Toimittaja Jukka Vehmanen ja päätoimittaja Jussi Orell pohtivat, pitäisikö Turun ydinkeskustaan perustaa niin sanottuja ympäristövyöhykkeitä Helsingin malliin. Vyöhykkeillä voitaisiin rajoittaa yksityisautoilua esimerkiksi niin, että ajaminen olisi sallittua vain sähköautolla.
Jakso päättyy huonoon vitsiin. -
Taantuma on taltutettu Turun seudulla. Vai onko? Turun seudulla on pöhinää, sillä Naantaliin suunniteltu vetylaitos on saamassa rahoittajan ranskalaisesta sijoitusyhtiöstä. Joko puhdasta ammoniakkia tuottavan tehtaan toteutumista voidaan pitää varmana? TS:n taloustiimin toimittaja Pekka Hakanen ja vastaava päätoimittaja Jussi Orell arvioivat, onko vetyyn ladatuille odotuksille katetta.
-
Marraskuun TS Kirja -klubin vieraaksi saapuvat Nina Honkanen ja Reidar Palmgren. Turun kaupunginteatterissa keskiviikkona 20. marraskuuta järjestettävällä klubilla puhutaan muun muassa Vladimir Putinista ja Urho Kekkosesta, jotka ovat kirjailijavieraiden uusien romaanien henkilöitä. Honkanen nostaa tarinansa henkilöksi Putinin, Palmgren Kekkosen. Haastattelijana toimii Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö Tuomo Karhu.
-
Suomen paras turkulainen politiikan podcast käsittelee tällä viikolla kulttuuripolitiikkaa. Julkinen talous on kuralla eikä sopeutuspaineilta säästy mikään toimiala. Kuinka paljon hengenravinnosta on varaa tinkiä? Kulttuurin tehtävänä on tarjota elämyksiä, mutta kuinka paljon se saa hätkähdyttää? Tätä pohtivat TS:n kulttuurisisältöjen päällikkö Tuomo Karhu ja päätoimittaja Jussi Orell.
-
Lokakuun TS Kirja -klubin vieraaksi saapui Pajtim Statovci, joka on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoita. Helsingissä asuvan Statovcin arvostuksesta kertoo, että hänen nimensä oli tänä vuonna mukana jopa Nobel-veikkauksissa. TS Kirja -klubi järjestetttiin Turun kaupunginteatterissa torstaina 24. lokakuuta. Haastattelijoina toimivat Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö Tuomo Karhu sekä kirjailija-opettaja Niina Repo.
-
Tällä viikolla Jussi Orell ja Jenni Lepänrinne panevat henkiset suojakypärät päähänsä, huomioliivit päälleen ja turvakengät jalkaan ja suuntaavat Turun telakalle. Elinkeinoministeri Wille Rydman kehuu vuolaasti TS:ssa telakkaa, mutta millainen ministeri on itse? Entä pääministeri Petteri Orpo tai entinen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. Näitä pohditaan telakka-asioiden lomassa. Lisäksi päästään somalian- ja arabiankielisten uutisten kautta filosofiseen pohdiskeluun siitä, pitäisikö aikuisten ihmisten ottaa enemmän vastuuta itse itsestään.
-
Entinen pääministeri on jälleen otsikoissa, vaikka Sanna Marin jätti jo yli vuosi sitten eduskunnan. Tuore Ylen fiktiivinen mutta väitteiden mukaan tositapahtumiin perustuva audiodraama Marinista on nostattanut laineita julkisessa keskustelussa taas viikon ajan. Laineista puheenollen Polikulaarin ohjaimissa olevat Jussi Orell ja Jenni Lepänrinne panevat tällä viikolla myös Suomen vesiasiat kuntoon.
-
Se on viikon paras perjantai, ja maailman paras turkulainen politiikka-podcast on tulilla. Viikonlopuksi voi koko Suomi iloita isosta uutisesta: turkulaisia tulee lisää.
Näin ainakin, jos Turun kaupungin tuoreimpiin kasvuennusteisiin on luottamista. Turun suurkaupungistumista ruotivat TS:n vastaava päätoimittaja Jussi Orell ja lomalta palannut politiikan tuottaja Jenni Lepänrinne. Historian ensimmäinen Polikulaari-oikaisukin pääsee ääniaalloille, eikä jaksoa ilman TPS:ää, vaikka joku jo ehkä toivoisikin. -
TS Kirja -klubin vieraina ovat kenties syksyn kotimaisen kirjallisuuden valovoimaisimmat tähdet, kirjailijat Riikka Pulkkinen ja Terhi Törmälehto. Kummankin uudesta kirjasta ennakoidaan syksyn hittiä ja yhteiskunnallisen keskustelun avausta. Kirjailijoita haastattelee Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö Tuomo Karhu.
-
Kuuntele TS:n sunnuntain pääkirjoitus Turun murteella. Kääntänyt Turkuseuran Esa Laukkanen. lukija pääkirjoitustoimittaja Veijo Hyvönen.
-
Turku on kasvava kaupunki, jonka kehitys on kuitenkin älyttömän hidasta eikä vähiten loputtomien valituskierrosten vuoksi. Pitäisikö nimbyjen muuttaa keskustasta pellon reunalle, jos kerran kaupunkikehitys rassaa omassa naapurustossa näin paljon? Tätä pohtivat viikon Polikulaarissa TS:n vastaava päätoimittaja Jussi Orell ja politiikan toimituksen tuottaja Jenni Lepänrinne. Tällä viikolla on myös paljon aihetta juhlaan, paitsi Turun henkilöstöllä, jolle esitetään yt-neuvotteluiden aloittamista kaupungin sakkaavan talouden vuoksi. Muista syistä on kuitenkin pantava kannat kattoon! Polikulaari kertoo, että miksi.
- Show more