Episodes
-
Ukrainasta on kaapattu Venäjälle jopa 20 000 lasta. Venäjällä ukrainalaisille lapsille kerrotaan, että heidän vanhempansa ovat hylänneet heidät ja että Ukrainassa lapset olisivat rikollisia. Aivopesu on sodankäyntiä.
Teksti: Ilona Iida Simes
Kuva: Rasal Hague, CC BY-SA 4.0 -
Tuhansia keikkoja urallaan soittanut maantiekiitäjä aikoo kesällä julkaista uutta musiikkia.
Teksti: Emilia Miettinen
Kuva: Nauska -
Missing episodes?
-
Uushenkisyys on muotia, ja myös luterilainen kirkko haluaa siitä osansa.
Teksti: Mitja Jakonen
Kuva: Aleksandra Aksenova -
Dragin kuningatar RuPaul on luonut 30 vuodessa ympärilleen mediaimperiumin, jonka merkitys ylittää viihteen rajat.
Teksti: Janne Siironen
-
Suomessa vieraillut israelilainen aktivisti kamppailee sekä kansanmurhaa että kolonisaatiota vastaan yhdessä palestiinalaisten kanssa.
Teksti: Leona Kotilainen
-
Olisiko maaseudun taloudellinen ylösnousemus mahdollinen hampun tuotannon ja verotuksen avulla?
Teksti: Mitja Jakonen
-
Suomen valtti sateenkaarimatkailussa on turvallisuus. Silti queer-vähemmistöille suunnattu matkailu on Suomessa vielä lapsenkengissään.
Teksti: Elisa Helenius
-
Amu Urhonen pitää matkustamisesta, vaikka joutuu selvittämään erikseen liikkumisensa mahdollisuuksia.
Teksti: Venla Välikangas
Kuva: Antti Kurko -
Ydinsodan uhka on aikamme arkea. Erityisen ahkera uhkailija on Venäjä. Ydinasetta käyttämällä saattaa aiheuttaa suurta tuhoa, mutta voittajan kunniaa ei ole tarjolla, sen historia on osoittanut, muistuttaa Iida Simes esseessään.
Teksti: Iida Simes
Kuva: Karstein Volle -
Länsimainen elämäntapa ja vihreä siirtymä vaativat vuosi vuodelta entistä enemmän mineraaleja, mutta niiden louhiminen on tällä hetkellä lähes kokonaan muiden kuin länsimaisten valtioiden harteilla.
Joitain kipeästi tarvittuja mineraaleja voisi hankkia Euroopasta, myös Suomesta, mutta kaivosten perustamista Suomeen vastustetaan ankarasti. Haastattelimme poliitikko ja kansalaisvaikuttaja Satu Jaatista, tutkija Toni Eerolaa sekä Kaivosteollisuus ry:n Linda Smidsiä siitä, miksi näin on.
Audiodokumentin ovat käsikirjoittaneet ja tuottaneet Kohti kestävää journalismia -kurssin opiskelijat Eli Harju ja Nikke Sillanpää.
Dokumentti julkaistaan yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa. -
Jos olet viimeiset 500 vuotta unohtanut tutustua Suomen romaneihin, tee se nyt. Jututimme Romani podcastin tekijöitä, Natasha Rothia, Carmen Valeriusta, Dimitri Lindgreniä ja Janita Rothia.
Teksti: Kukka-Maria Ahokas
Lukija: Emilia Miettinen
Kuva: Nauska - Show more