TV-pucken Podcasts
-
SUPERMÅNDAG är tillbaka med avsnitt 6. Jesper och Sebbe ger er avsnitt 6 där vi går igenom veckan som gått i Hockeyallsvenskan.Tankar om AIK-Djurgården & uppmärksammande av superkamera.Har vi snart en tränare som får kicken i hockeyallsvenskan?SSK får mycket beröm och stort frågetecken till något annat lag i ligan.Lite snack om ett besök på TV-pucken & mycket mer avhandlar vi.Önskar er en god lyssning.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Resan mot ishockeyns finrum tar sin början i Borohallen i Landsbro. Nu har Linus Karlsson ritat på kontraktet som tar honom till många spelares största dröm, NHL och Vancouver Canucks. Men vägen dit har inte varit helt spikrak. Linus historia handlar om sportens båda sidor av myntet. Du som lyssnare får också reda på varför Linus tycker att ishockeyturneringen TV-pucken för ungdomar är skit.
-
Vad gör en idrottskonsulent?
I detta avsnitt får du lära dig vad en idrottskonsulent egentligen gör, och Lisbets annorlunda resa från att kasta spjut till att jobba med bilsport och hennes entreprenöriella resa och sedan hur hon bildar idrottsföreningar. Det blir ett intressant samtal kring hur Lisbet ser på att bilda människor och hennes roll för idrotten i glesbygden. Vi pratar även om följande:
2.00 - Idrottsminne som innehåller TV-pucken och födelse av en kalv
3.45 - Hennes talang för kast via skolan till idrottsföreningen
8.15 - Hennes intresse och engagemang för bilsport och intresse som funktionär
11.00 - Passionen att leda andra och bilda folk
25.00 - Varför Lisbet skrev böcker
31.30 - Hur hon kom i kontakt med RF-SISU Västerbotten och fick jobbet som idrottskonsulent
36.00 - Vad det innebär att vara idrottskonsulent som föreningens bästa vän?
40.00 - Hur idrotten på landsbygden har hanterat pandemin
56.45 - Vilket idrottsobjekt Lisbet tog med
Lisbet har en fråga till dig:
Tips på hur idrotten har ställt om. Vad har din idrottsklubb gjort för att ställa om. Västerbotten behöver få tips hur idrotten där kan engagera flera inom idrotten. Skriv ditt idrottstips till Lisbet via mejl eller skriv till oss på Instagram.
Kontaktinfo Lisbet Olofsson
Mejla Lisbet här
Samarbetspartner: Sportidealisten, jobbplattformen bara för idrottsvärlden
Vill du följa med bakom kulisserna?
Vill du även se mer bakom kulisserna och mer om våra gäster så kan du hitta allt detta på Instagram, vi finns på @sportviewspodcast.
Har du feedback eller vill tipsa oss om gäster så kan du höra av dig via Instagram eller maila oss på [email protected]
Vi kommer släppa ett avsnitt varje måndag från det att du hör detta, så prenumerera så att du inte missar något. Och är du på gott humör får du gärna lämna ett betyg, det hjälper oss att nå ut till fler.
Podden finns där poddar finns, sök på Sport Views Podcast.
Connecta med oss!
Jakob - LinkedIn | Twitter | Instagram
Filip - LinkedIn | Instagram | WWW
Logga: Markus Wikenstål (www.markuswikenstal.se)
Vi säger så! Ses i nästa avsnitt!
-
”Skulle ni låta era barn spela hockey?”
Med den frågan råkar poddserien ”Det som aldrig blivit sagt” inledas.
Tanken är enkel: tre stora hockeyprofiler i ett rum där ordet är fritt.
Här är Nils Andersson, Jonathan Hedström och Oscars Alsenfelts ofiltrerade berättelse om svensk ishockey.
I första avsnittet berättar trion bland annat om hetsen kring tv-pucken, om ”patetiska föräldrar” som pressar barn samt ber om tekniktips till tioåringar och hur de själva ser hur hockeyn utarmas. Vad gömmer sig bakom drömmen som får ambitiösa föräldrar att muta sina barn till träningar och kontakta elitspelare för att få tekniktips till tioåringar?
Och vad händer bakom de stänga omklädningsrumsdörrarna där vittnesmål som sipprat ut ibland talat om psykisk och fysisk misshandel?
Medverkande: Nils Andersson, Jonathan Hedström och Oscar Alsenfelt.
Producerad av Julia Karlsson och Patrik Brenning.
-
Hockeypodden från Svenska ishockeyförbundet är tillbaka. Avsnittet har temat TV-pucken och hockeygymnasium och gästas av Anders Lundberg och Mikael Rundgren från Svenska Ishockeyförbundet, samt av Christian ”Fimpen” Eklund, före detta spelare. TV-pucken är en av hockey-Sveriges mest anrika turneringar. Sedan starten 1959 har SVT sänt turneringen, som sedan 2019 även lyft in distriktslagen på flicksidan som tidigare spelat Stålbucklan. Det pågår en levande debatt kring turneringen för 15-åringar, om dess syfte och utformning. I det här avsnittet av Hockeypodden svarar Anders Lundberg, spelarutvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet, på många av de vanligt förekommande frågorna om TV-pucken. – TV-pucken är första steget in i Svenska Ishockeyförbundets elitförberedande verksamhet. En liten aktivitet i den stora bilden för en spelares utveckling. Om vi jämför en spelares karriär med Vasaloppet ser jag TV-pucken som ett av spurtpriserna. Det är på seniornivå som vi kan börja prata om hur långt en spelare har tagit sig, säger Anders Lundberg. Lundberg svarar på några av de heta debattfrågorna, så som: • Är 15 år en bra ålder att börja med uttagningar? • Varför spelas inte turneringen på våren, efter uttagningarna till NIU? Många myter om NIU Huvudfokus i det timslånga poddavsnittet läggs på Sveriges 33 elithockeygymnasieskolor, NIU. – Sverige är det enda landet i världen där du kan läsa ishockey som ett ämne du får betyg i, säger Mikael Rundgren, ansvarig på Svenska Ishockeyförbundet för NIU. Många killar och tjejer upplever en press inför antagningarna till NIU, något som Rundgren adresserar i poddavsnittet, samtidigt som han slår ihjäl en del myter: • Vilka datum gäller för antagningarna? • Är det kört att komma in på NIU om man inte spelar TV-pucken? • Hur många flyttar utanför sin region för att gå på NIU? • Vad händer med de spelare som inte kommer in på NIU, hur kan de fortsätta sin hockeysatsning under gymnasiet? ”Jag ville visa att de hade fel” Christian Eklund var en av killarna som inte fick plats i Stockholms TV-puckslag när han var 15 år. Ett hårt besked som gjorde honom nedslagen i ett par dagar. Sedan knöt han näven i fickan. – Vi vuxna, föräldrar och ledare, behöver tona ned hajpen kring TV-pucken. Vi måste förstå vad TV-pucken är, att det bara är en turnering. När jag blev petad gick jag in i mindsetet att jag skulle visa dem att de hade fel, säger ”Fimpen”, som också delar med sig av nyttiga erfarenheter han har med sig som pappa till hockeyspelande barn. Mer om TV-pucken, NIU och hockeyföräldrar hör du i det nya avsnittet av Hockeypodden från Svenska Ishockeyförbundet. Programledare är Linus Hugosson.
-
Hockeysäsongen är igång på allvar och Femtefemman öppnar i numerärt underläge i sviterna efter helgens bröllop. Det hindrar oss dock inte från att prata om bland annat:
"Björne" Nords vådaskottWikegårds Brynäs-nobbFimpen som referensÄndra TV-pucken!Komarek ShowHigh Chaparall i OskarshamnOch mycket merFemtefemman klipps av Martin Gustafsson och produceras av Med Vän.
Femtefemman i sociala medier:
Twitter: FemtefemmanInstagram: FemtefemmanHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Avsnitt 17 av podden ”Hockeysnack - på ett annorlunda sätt”.
I morgon börjar årets TV-puck med kvalspel för pojkarna och nästa vecka drar flickorna igång.
Det finns många åsikter om TV-pucken och dess vara eller icke vara. Varför finns turneringen? Vad finns det för positivt och negativt? Om detta och mycket mer pratar vi med Svenska Ishockeyförbundets spelarutvecklingschef Anders Lundberg och Roger Dahlström som är sportchef i Trångsunds IF.
Vi får dessutom höra några spelarröster om vad de fått med sig från uttagningar och turneringen, samt ett par föräldrars tankar.
Trevlig lyssning & stort lycka till till alla killar och tjejer som ska representera sitt distrikt under hösten!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Därför blev Djurgården svenska mästare i fotboll! Markus Rosenbergs saknade stålmannenkäp! Varberg klart för Allsvenskan - konstgräsligan ett gräslag rikare. Flickornas succé i TV-pucken. Nu krävs ett nytt ungdomslandslag! I Olyckspåsen hittar vi Marion Jones och leendet som försvann.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.