Episodios
-
מייקל לואיס חוזר לרגע הקשה ההוא כמעט לפני שנתיים שבו התדרדר ונפל מהמפל בסיישל מגובה של 24 מטרים, ומסביר למה גם שם ברגעי הנפילה לא הרגיש לרגע פחד, מה אמר לו הרופא כשהגיע לבית החולים המקומי ואיך עבר המפגש עם אמא שלו כשהוא רק נחת בארץ.
מסביר למה מגיל צעיר תמיד היה חשוב לו לחיות על הקצה ומה קרה לו בגיל 30 כשחזר לארץ והתגורר בבית של אמא שלו, איך זה קשור לפציעה שהייתה לו בברך ולמה הוא בחיים לא ישכח את מה שהסוכנת שלו זוהר יעקובסון אמרה לו אז שמלווה אותו עד היום ואיך כל זה קשור לרגע אחד מתחת לעץ בוונדל פארק באמסטרדם.
-
הרב שי פירון מדבר על תחושת ה"מורה השכול" אותה הוא נושא על ליבו בשנה הזו, וכמה מעסיקה אותו השאלה האם הוא נותן מספיק כבוד לכל אחד מהנופלים שהכיר. על מלאכת הפירוש שלו בימים אלו לחמשת חומשי התורה והמשך הפירוש שלו את שאר התנ"ך. חוזר לשורשים של אביו ואימו ולשונות שכבר אז נכחה בבית ילדותו ועיצבה את מי שהפך להיות, נזכר בספר "מרכבות האלים" ולמה אמא שלו בחרה לתת לו אותו לקריאה כבר בכיתה ז', על הבן השישי שאשתו והוא החליטו לאמץ כמשפחת אומנה כמתנת יום הולדת עבורם, מה קרה כשהחליט לתרום כליה כמתנת יום הולדת לגיל 60 ולמה לדעתו אסור לזלזל באינטילגנציה של הקהל ואפשר ורצוי להעמיק בשאלות המשמעות הקיומיות.
-
¿Faltan episodios?
-
סיון טלמור נזכרת בשנה שחלפה עליה, למה היא לא חשבה פעמיים כשעודד האיש שלה החליט שהוא מתגייס על אף שהוא לא בשירות מילואים פעיל, מה קרה לה ביומיים שאחרי שהיא הרגישה שהיא משתגעת בבית ואיך מהרגע הזה נולד ההרכב המוזיקלי שהיא הובילה "בריגדת האהבה" ששימח בלי סוף בבסיסי חיילים ומלונות מפונים.
איך קפיצה על טרמפולינה הסתיימה בבית החולים עם שני קרעים בצוואר, ולמה הרופא החרדי שם במיון מרגש אותה עד לרגע זה.
ולמה אחרי כל זה היא עדיין חושבת שזו השנה הכי משמעותית וטובה בחייה ואיך דווקא עכשיו היא גילתה בעצמה את הכוחות הגדולים ואת הציונות שבה.
-
עברי לידר על השנה האחרונה בה חגג יומולדת 50, על האבהות לאלבי בן החמש והרצון לשמר את הרגעים המרגשים כמה שרק אפשר.
על הציפיה לילד השני בהליך פונדקאות והפעם כאן בארץ עם אשתו של החבר הקרוב. חוזר לסיפור השואה הלא ייאמן של סבא שלו שהבריח את אמא שלו בשק של אוכל לסוסים וכמה הרגע הזה לא מובן מאליו עבורו בטח מנקודת מבטו היום כאבא. הגעגועים הבלתי פוסקים לאביב מנהל הבמה והחבר הקרוב שנרצח בשבת השחורה כשלחם בכיתת הכוננות בכפר עזה והעבודה על האלבום החדש שהצילה אותו מרגעי חרדה ועצב גדולים בצל השנה האחרונה שעברה ולמה הוא תמיד תמיד יעדיף להשתמש במצלמת פילם, גם כמשל לחיים.
-
תמר קרוון מספרת על הקשר המיוחד עם אביה האמן דני קרוון, הפרידה הלא פשוטה ממנו והחלום שבו בא לבקר אותה מיד אחרי השבעה באוקטובר.
על הדיאלוג שלה עם האומנות שהייתה נוכחת בבית ולמה היא תמיד סירבה שיקראו לה אמנית לאורך השנים, למה האימהות זה הטייטל היחידי שהיא רצתה לקבל על עצמה ולמה ברי סחרוף היה היחידי שהצליח להוציא אותה לרגע מחופשת הלידה הארוכה שבחרה לעצמה ולמה בשנה הזו מפלס האכזבה שלה מאנשים הרקיע לשחקים.
-
לרגל יום הולדתו ה-35 לי בירן חוזר לשברים ורגעים בחייו שעיצבו את מי שהפך להיות, לרגע שבו ההורים שלו הודיעו לו שהם מתגרשים, מה היה לו חשוב להגיד להם באותו הרגע. חוזר לסיפור ההיכרות שלו עם אליאנה ולמה לקח להם כמה שנים עד שהפכו להיות זוג, איך הוא הגיע לבית הכנסת התימני ואיזה רגע שקרה לו שם עד היום מרגש אותו עד דמעות. מסביר למה בכללי בעבורו שבר הוא מקום של הולדה ולמה מבחינתו משפחות החטופים הם לא פחות מקדושים.
-
השחקן דוד שאול חוזר לטרגדיה המשפחתית הקשה ולמותה של אחותו הגדולה לירון כשהיא רק בת 34 עם הריון שהסתבך. לתקופה הקשה שבה שהה שלושה חודשים בבית החולים בין הפגייה מלאת החיים שם הייתה התינוקת לבין מחלקת טיפול נמרץ וכל זה כשהוא וזוגתו באותם ימים בהריון ראשון, ומה הוא אמר לתמיר מוסקט המפיק המוזיקלי שלו רגע אחרי שקם מהשבעה, על חידת משמעות החיים שהעסיקה אותו כשסיים את בית הספר למשחק וגרמה לו לטוס להודו לבד עם גיטרה קטנה ותיק ריק, ועל תפקיד האבהות שחשש להתקרב אליו ומה כן גרם לו להגיע לנקודה הזו.
-
לאה שבת חוזרת לבית ילדותה הקטן ביהוד, למערכות היחסים שלה עם אבא ואמא. לילדה שהייתה כל הזמן עם שמחת חיים למרות שהרגישה לרוב שלא ראו אותה. מסבירה למה המוזיקה היא זו שהצילה אותה, למה צפתה עשרות פעמים בסרט "צלילי המוזיקה" ומדוע ג'ולי אנדרוז לעד תהיה בלב שלה. על האימהות שלה ועל כך שאם הייתה יכולה ללכת אחורה בזמן הייתה רוצה עוד כל כך הרבה ילדים, על החיבור שלה עם הקב"ה, על הקריירה ועל קיסריה ולמה חשוב לה כל כך להחזיק בשמחה בטח בתקופה הזו.
-
הילה נחשון חוזרת אל השבר הגדול שהגיע אחרי הגירושים השלישיים שלה, ולמה הפעם ההיא הייתה יותר קשה מכולן ועד היום גם אחרי עשור היא מתאוששת מהטראומה הזו. נזכרת בתקופת ההתבגרות בצל השבר הכלכלי של אבא שלה, איך זה השפיע על הבית ועליה כבת בכורה ולמה אמא שלה לא רצתה שהיא תזמין חברים לבית באותה התקופה, על מה היא חושבת כשהיא רואה את המנחות של הפריים טיים העכשוויות, איך זה קשור לחזרה בתשובה ומי תהיה חסומה אצלה לנצח.
-
צדי צרפתי חוזר לסיפור ילדותו המורכב, להורים שנפרדו כשרק נולד. לאמא הביולוגית שבאה לבקר אותו בגן, למערכת היחסים עם אביו ועם אשתו טובה שהפכה לדמות מרכזית בחייו ואיתה היה הולך לסרטי קולנוע, לתקופת הלימודים שהייתה עבורו לא פשוטה, לגזיר העיתון ששמר בכיס והביא אותו לאודישן הראשון בחייו לסרט קולנוע, נזכר כיצד נלחם על התפקיד השני שלו בתיאטרון ב"נפש הטובה מסצ'ואן" כשהוא רק בן 14 ומגלה למה התיאטרון הרפרטוארי כמעט מעולם לא עשה לו חיים קלים כבמאי.
למה עד היום הוא חייב ל"כוכב נולד"" את התודה על שעזרה לו לאהוב ולקבל את עצמו ואיך זה שגם היום כשהוא בן 83 הוא עדיין לא מבין את כל האהבה כשהוא מקבל ברחוב ולמה היום הוא טיפה יותר בטוב עם הילד הפנימי שבו.
-
השחקנית והסטנדאפיסטית טליה ברטפלד משתפת בגילוי לב על הפרעת האכילה בולימיה איתה היא מתמודדת. על ההחלטה לעצור את סיבוב הופעות הסטנד אפ בשיא ההצלחה שלה ולטפל בעצמה, ועל החודשים האחרונים שהעבירה באשפוז יום.
על הבת זוג שלה שדחפה אותה לגשת ולטפל בעצמה, על סיפור ההיכרות שלהן, על החרדה החברתית שליוותה אותה עד שהכירה אותה, על ההחלטה להתחתן ולמה זה מרגיש לה הכי שלם שיש, כמה כבר בא לה כל כך ילדים משלהן ולמה לקח לה הרבה זמן עד שהסכימה להזמין את ההורים שלה לצפות במופע סטנד אפ שלה.
-
"עוף החול" עם אבי אבורומי #49
אבי אבורומי פותח את הלב ומספר על השנה הקשה שעבר לאחר הפרידה מבת זוגו האחרונה. על החשש הכללי שלו להיכנס למערכת יחסים, חוזר לפרידה הקודמת שהייתה לפני מספר שנים, מה אמר לעצמו אז כשהסתכל על עצמו במראה ואיך כל זה הוביל אותו בזמנו לפריצה המטורפת בקריירה שלו. מסביר למה בסוף כל יום הוא עדיין כועס על הילד שהיה טוטאלי ורצה להשתייך והשאיר בו עד היום כל כך הרבה צלקות ולמה עכשיו הוא מרגיש בדיוק כמו עוף החול בשלב המדהים שבו שוב הכנפיים צומחות.
-
שרה פון שוורצה חוזרת לשורשים שלה, למשבר הזהות שחוותה כילדה שנולדה למשפחה נוצרית, דרך ההתגיירות של הוריה ולמה בגיל שבע כבר החליטה למרוד באלוהים. על החלום להיות שייכת ואיך במשחק ובתפקידים המפוארים שגילמה בטלוויזיה ובתיאטרון הצליחה להשתייך. מה גילתה על עצמה בימי הקורונה, ומה קרה לה שם כשביימה הצגה בסטודיו למשחק וברגע אחד חוותה חווית סף מוות שנוצרה כהתחלה של מפרצת מוחית.
-
תם אהרון מספר על השנה האחרונה שעברה עליו, העבודה בתוכנית הבוקר בfm99 גם כשהמציאות מסביב נעשית קשה מיום ליום, הטיל שנפל יום לפני ראש השנה על הגן של הילדה הבכורה שלו ועל השאלות שלה בזמן האזעקות. נזכר בילד שעשה הכל בכדי לקבל תשומת לב מהסביבה, ומשתף בתהליך הרחבת הפרספקטיבה שעבר, ועל המשימה ששם לעצמו לראות את האחר ומשתף מה היה שם בגיל הנעורים שגרם לו לפחד מהעצב ולמה רק כשהשתחרר מהצבא חזר לנשום.
-
הזמרת שרי חוזרת לרגע ההוא שעלתה לבימת פסטיבל הזמר והפזמון כשהיא רק בת 22 ולקריירה מלאת הלהיטים שהגיעה לאחר מכן. היא חוזרת לטירת הכרמל, לבית המוזיקלי בו גדלה ולמוזיקה הרב-גונית שהתנגנה בפטיפון, מתגעגעת לאביה שהיה זמר ונגן עוד מוכשר, מספרת איך הפריפריה תמיד נשארה שם גם כשהיא הצליחה, למה גם במסיבת ההשקה של האלבום שלה הרגישה אאוטסיידרית, מה גרם לה סופית לרצות ״לרדת מהרכבת" של הקריירה ואיזו שיחה ניהלה עם ביתה האמצעית, אדר כשזו החליטה לגשת להיבחן ל"כוכב נולד".
-
יפתח קליין חוזר לרגע שבו הרגיש שהנפש שלו לא הייתה בטוב ועזב את הכל מאחוריו, אישה, בית, צילומים לסדרות וקריירה מצליחה בקאמרי ויצא למסע לגילוי העצמי בפלורידה, משתף בקושי שלו בשנה האחרונה אל מול המחנאות בחברה הישראלית ולמה מבחינתו אין מקום לזה כבר, נזכר בילד האאוטסיידר שהיה ומה קרה לו בפעם הראשונה שעלה על הבמה ולמה עד היו זה מרגש אותו ונודד בין המקומות שבהם פגש את עצמו מקריית שמונה ועד דימונה.
-
לירון וטלי האחיות כרקוקלי חוזרות לימים שהגיעו אחרי העונה הראשונה של "האקס פקטור" בה השתתפו, לאלבום הראשון שלא הצליח ולחמש השנים הקשות שהגיעו אחרי, כולל ההלוואות מהבנק, והעבודות הרבות והשונות שנאלצו לקחת על מנת להמשיך לממן את החלום המוזיקלי, מגלות למה הן אף פעם לא התייאשו, ומה גרם לאבא העירקי שלהן לקום באמצע האוטובוס ולספר לכולן בהתרגשות שאלו הבנות שלו.
-
שלומי שבת מסכם את השנה הקשה שעברה עליו בצל המלחמה, ההופעות עבור משפחות החטופים והפצועים בבתי החולים.
חוזר לתקופת הקורונה שבה כמעט ואיבד את היכולת לשיר ומה קרה שם באשפוז שלו בליל הושענא רבה שכל כך ריגש אותו. נזכר בכישלון של האלבום הראשון שלו ומסביר למה הוא חייב תודה גדולה עד היום לשני המבקרים שכיסחו לו את הצורה בביקורות שכתבו עליו, למה פרש מהמוזיקה לטובת חיי המשפחה ומצא את עצמו בארה"ב עובד בחנות ומה היה שם באותו הרגע שגרם לו לומר לאשתו "אני אמות על הבמה".
-
מירב טל, מי שנחטפה בבוקר השבת השחורה ביחד עם בן זוגה יאיר (יאיא) יעקב ושני ילדיו אור ויגיל מביתו שבקיבוץ ניר עוז והוחזקה בשבי חמאס ושוחררה לאחר 53 ימים, והחזיקה תקווה עם משפחתו לשחרורו של יאיא עד שהגיעה הבשורה ב16 בפברואר על הירצחו בשבי. נזכרת בדיאלוג הפנימי שניהלה עם אבא שלה ז"ל שהעניק לה כוח בשבי, על החיבור האמיץ עם עדה שגיא שהוחזקה איתה שם בדירת מסתור, חוזרת לרגע הקשה ביותר שחוותה שם בשבי כשפגשה את יגיל בנו של יאיא, מספרת למה היה חשוב לה לצאת בראש מורם מהרכב של הצלב האדום. מאיפה שאבה את הכוחות מיד בסיום השבעה להגיע לראשונה לניר עוז, ולמה היא עדיין אופטימית ומאמינה בנו כעם אחד ומאוחד.
-
מנחם קלמנזון, מי שעם פרוץ התקפת החמאס בשבת השחורה הצטרף לאחיו הגדול ממנו אלחנן וביחד כ"כוח אלחנן" יצאו לכיון קיבוץ בארי, שם הצילו בעוז וגבורה גדולה עשרות אנשים מידי התופת של המחבלים נזכר באותה השבת, ברגע ההוא שאחיו סימס לו שהוא יורד לדרום, בהחלטה לצאת איתו. מתקשה בצניעותו הגדולה לקבל את התואר גיבור, נזכר ברגע שבו התבשר שהוא מקבל את פרס ישראל ולמה היה חשוב לו להעלות על הקו את הוריו ואת אלמנתו של אלחנן ולמה אחרי כל מה שקרה הוא עדיין מרגיש שבשנה הזו יש קרני שמש מבעד לעננה השחורה.
- Mostrar más