Episodios
-
اولين قسمت از فصل سوم پادكست مبنا به حادثه معدن زمستان يورت آزادشهر پرداخته است.
-
در آخرين قسمت از اين فصل، پيرو مباحث مطرح شده در قسمت دوم، نكات تكميلي در خصوص حادثه متروپل ارائه شده است. در صورت تمايل ما را در تلگرام با آدرس https://t.me/mabnapodcast دنبال كنيد.
-
¿Faltan episodios?
-
در اين قسمت مباحث قانوني و حقوقي و تخلفات صورت گرفته در زمان طراحي و نظارت مورد بررسي قرار گرفته است.
-
در اين قسمت مفاهيم پدافند غير عامل به صورت ساده تشريح گرديده است
-
در خرداد سال ۱۴۰۱, قریب به ۴۰ درصد یکی از ساختمان های معروف به متروپل در آبادان فرو ریخت و متاسفانه تعداد زیادی از هموطنان کشته و مجروح شدند، در این قسمت به بررسی علل ریزش و فرآیند مدیریت بحران در این حادثه پرداخته می شود.
-
در این اپیزود موارد مرتبط در خصوص حوزه های تکالیف قانونی، بیمه و مسائل اجتماعی،فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته اند.
-
در ادامه بررسی درس آموخته های حادثه پلاسکو در این اپیزود دو مقوله مهندسی سازه و مدیریت بحران در ساختمان پلاسکو را بررسی خواهیم کرد.
-
درس آموخته های حادثه پلاسکو به بررسی یکی از غم انگیزترین حوادث شهری می پردازیم که در سال ۱۳۹۵ با مرگ دلخراش ۱۶ آتش نشان و ۶ شهروند به همراه خسارات سنگین مالی رویدادی تلخ در ذهن ما ایرانیان ثبت کرد.
مطالب این اپیزود بر اساس گزارشات نهایی هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه پلاسکو ارائه می گردد. با توجه به حجم بالای گزارشات، بررسی حادثه به همراه درس آموخته ها در سه اپیزود تدوین گردیده اند. -
مصادف با پنجم دی ماه 1400 روز ملی ایمنی در مقابل با زلزله تصمیم گرفتیم آخرین اپیزود از فصل اول پادکست مبنا رو به موضوع "درس آموخته های زلزله سرپل ذهاب" اختصاص بدیم. در این پادکست به بررسی ابعاد مختلف فرآیند مدیریت بحران و درس آموخته های قابل بهره گیری در سایر بحران ها خواهیم پرداخت و امیدواریم بتونیم در زمان محدود بخشی از تجربیات ارزشمند زلزله سرپل ذهاب رو برای شما بازگو کنیم.
✅با ما همراه شوید و با ارائه بازخوردهای خود در بهتر شدن این محتوا به ما کمک کنید🙏 -
در این قسمت خواهیم گفت که مدیریت نیروگاه بر عهده شرکت نیروی برق توکیو بوده و این گزارش در کنار بررسی تمامی ذی نفعان و بازیگران موثر در صحنه بصورت خاص عملکرد یک شرکت بزرگ در زمان قبل و پس از وقوع بحران رو بررسی کرده. پیشنهاد میکنیم شما هم اگر در یک شرکت بزرگ مانند شرکت های نفتی در کشورمون یا شرکت های صنعتی مانند صنایع مس و فولاد و یا شرکت های زیرمجموعه وزارت نیرو هستید بخش کوتاهی از وقت روزانه خودتون رو به این پادکست اختصاص بدین و ببینید چطور برخی رفتارها که برای ما بسیار در ایران آشنا هستند میتونن منجر به بحران هایی بزرگ بشن.
-
این آخرین قسمتی هست که راجع به سیل 98 صحبت می کنیم.
مهمترین درس آموخته اینه که ما تا وقتی قانون بالادستی سفت و محکم تو حوزه سیلاب نداشه باشیم راه به جائی نمیبریم، قانونی که توش مسئولیت پاسخگویی ها مشخص بشه چه حقوقی و چه حقیقی، مسئول تامین بودجه تعیین شده باشه، به صورت مرتب و مستمر ازریابی بشه. همونطور که تو قسمت های قبل گفتیم تو دستورالعمل ها مشکل داریم ناقص اند، تو بودجه خیلی محدودیت داریم، تو اجرا راه درو زیاده و.... که به نظر تا وقتی خلا قانونی داریم نمیشه جلوش رو گرفت -
در ادامه بررسی ارزیابی آسیب پذیری ها در مدیریت بحران سیلاب ۹۸ که بیشتر به ارزیابی آسیب پذیری متغیرهای ساختاری می پردازد در این اپیزود نیز مواردی از قبیل اهمیت آموزش، بیمه، ساختار سازمانی در سازمان مدیریت بحران، ساختار فرماندهی سانحه(ICS) و اهمیت هشدارهای سیلاب مورد بررسی خواهند گرفت.
-
پس از بررسی تشریح رخداد در اپیزود گذشته به بررسی انواع آسیب پذیری های ساختاری و سازمانی در بدنه مدیریت بحران کشور تا آسیب پذیری های ناشی از مسائل فنی پرداخته ایم. به دلیل گستردگی مطالب در بخش آسیب پذیری ها این موضوع در اپیزود پنجم نیز با همین عنوان ادامه خواهد یافت تا نگاهی جامع به مساله ارزیابی آسیب پذیری ها در سیل ۹۸ داشته باشیم. -
📢در اپیزود سوم با عنوان
📃سیلاب ۹۸؛ تشریح رخدادها
در بخش اول به تشریح نحوه وقوع سیلاب ۹۸ و سطح اثرگذاری آن در گلستان، لرستان،شیراز و خوزستان می پردازیم. در بخش دوم با حضور مهمان این اپیزود آقای دکتر نکوئی مفاهیم اولیه و البته کلیدی در خصوص نحوه عملکرد سدها تشریح و در ادامه به معرفی برنامه های پیشرو در زمینه تاب آوری در مقابل سیلاب و همچنین انجمن ها و سازمانهای فعال بین المللی در زمینه مدیریت سیلاب پرداخته شده است -
📢در اپیزود دوم با عنوان
⚠️حادثه چرنوبیل🇷🇺
نگاهی بر فرآیند مدیریت بحران در دهه هشتاد میلادی در شوروی سابق خواهیم داشت. سلسله اشتباهاتی که منجر به وقوع رویدادی با پیامدهای گسترده منطقه ای و جهانی می گردند مورد بررسی قرار خواهند گرفت. در این قسمت به بیش از ۳۰ سال قبل برمیگردیم تا ببینیم چگونه وقوع برخی حوادث و پس از آن تصمیمات تمامی ارکان تصمیم گیری از بالاترین سطح تا سطوح عملیاتی میتواند بر یک جامعه اثرگذار باشد. -
فصل اول پادکست مبنا به مقوله درس آموخته ها از وقوع بحران های طبیعی و انسان ساخت اختصاص دارد. در اپیزود اول در سالروز انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ به بررسی این فاجعه بزرگ می پردازیم و ابعاد خسارات وارد شده، اقدامات انجام شده و مهمترین درس آموخته ها را مرور خواهیم نمود. در ارائه ی محتوا سعی گردیده است تمامی مطالب بر اساس اسناد قابل اطمینان که توسط مراجع مختلف بین المللی منتشر گردیده اند استفاده گردد. امیدواریم با ارائه ی بازخورد به توسعه و بهبود این محتوا کمک کنید.