Episodios
-
Bir Dolap Kitap'ta bugüne dek konuştuklarımızı kısaca söz konusu ediyor, programımız bağlamında olup bitenleri konuşuyoruz.
-
Kafacanlar'ın Mahallesi'nde geziniyoruz ve oradan Matematik Parkı'na geçiyoruz.
-
¿Faltan episodios?
-
Benji Davies'den bir büyüme sancısı öyküsü "İricik" ve Einat Tsarfati imzalı hayal gücü dozu ve ayrıntı zenginliğiyle okuru kendine hayran bırakan "Kumdan Kale" üzerine konuşuyoruz.
-
Biri trende, biri rüyalarda geçen iki macera kitabı hakkında konuşuyoruz.
-
"Yula ve Yaban Keçileri", bizi Norvec'te bir fiyorddaki hayatta kalma mücadelesine götürüyor. "Yavru Hayvanlar Hakkında Olağanüstü Gerçekler" ise bize enfes desenler eşliğinde hayvanlar âleminden ilginç bilgiler aktarıyor.
-
Rieke Patwardhan'ın yazıp Regine Kehn'in resimlediği "Bezelye Çorbası Dedektiflik Takımı: Büyükannemin Sırrını Nasıl Çözdük?" kitabı üzerine konuşuyoruz.
-
Bir Dolap Kitap'ın 'çekmeceleri'yle birlikte bilgisayar oyunları ve çizgi filmler hakkında konuşuyoruz.
-
"Mühim taş işi" ile meşgul bir porsuk olsaydınız ve günün birinde beklenmedik bir misafir -bir kokarca- kapınız çalsaydı hayatınız nasıl değişirdi? Yanıtı "Kokarca ile Porsuk" adlı romanda. Peki bir sokak köpeği bir apartman halkının hayatını değiştirir mi? Neden olmasın? "Teşekkürler Kırçıl" tam olarak bunu anlatıyor.
-
Programın ilk yarısında konu mültecilerin yaptığı zorlu yolculuklar üzerine. "Fırtınalı Denizler", beş genç mültecinin gerçek hikayesini anlatan, belgesel nitelikli bir kitap. Bu kitaptan söz edince aklımıza üç ciltlik "Hakim'in Yolculuğu" geldi. Programın ikinci yarısında ise başrolde Avusturyalı ressam Gustav Klimt'in "Hayat Ağacı" adlı resmi (daha doğrusu devasa duvar frizi) var. Resim "Güneş Ağacı" adlı kitapla yeniden yorumlanıyor ve masallaşıyor.
-
Programın ilk bölümünde sevgili Burcu Ünsal ile Ezgi Keles'in ortak çalışması olan "Biri Şu Sayıları Toplasın!" isimli yepyeni kitaptan söz ediyoruz. İkinci bölümde ise Güneşin Aydemir'in yazıp Zeynep Özatalay'ın resimlediği "Vitito'nun Ustaları" hakkında konuşuyoruz. Kitap, Buğday Derneği'nin kurucularından Victor Ananias'in anısını yaşatırken ustalarının hayat derslerini de bizlere ulaştırıyor.
-
Bu hafta madenlerden ve ekosistemlerden söz ediyoruz.
"Babamı Beklerken" bir madenci kasabasında yaşayan bir çocuğun gözünden gündelik yaşamı anlatıyor. Madenciler yerin altında, gözden uzaklar belki ama madenin kasabanın tamamına nasıl etki ettiği etkileyici bir anlatımla çıkıyor karşımıza bu kitapta.
"Kurtların Dönüşü - Bir Ekosistemi Onaran Yırtıcının Gerçek Hikâyesi" ise Yellowstone Milli Parkı'ndaki kurtların ekosistemde bir kilit taşı gibi nasıl önemli bir rol oynadığını anlatıyor. -
Sheddad Kaid-Salah Ferron'un çizdiği Eduard Altarriba'nın yazdığı "İlk Görelilik Kitabım" üzerine konuşuyoruz.
-
Gündemde savaş gibi tatsız bir konu olunca, "İnsanlar Neden Savaşır?" başlıklı, bu son derece güzel hazırlanmış kitaptan söz etmenin zamanıdır dedik. Kitap 2017 tarihli ama hâlâ bulunabiliyor. Bu konuda gençler için hazırlanmış iyi bir kaynak. Programımızın ikinci bölümündeyse "Tetem, Sözcükler ve Ben" adlı resimli kitaptan söz ediyoruz.
-
Programın ilk kısmında Aslı Tohumcu'nun son kitabı 'Öyle Değil, Böyle!'den söz ediyor ve masal kahramanların gerçek isteklerinin ne olduğunu öğreniyoruz. İkinci kısımdaysa "365 Penguen" hakkında konuşuyor ve bir eve yılın her günü bir penguen gelirse neler olacağını görüyoruz.
-
Bu hafta konuştuğumuz kitaplardan ilki Gökçe İrten'in yazıp resimlediği "Beni Görebiliyor musun?", büyük-küçük algımızı tersine çeviriyor ve dünyaya farklı biçimlerde bakmamızı sağlıyor. İkinci kitabımız ise Avustralyalı Gabriel Evans'ın yazıp resimlediği "Panço Kendine İnsan Arıyor". Kitap hayvanlarla ilişkimize hoş bir pencereden bakıyor.
-
Olcay Maden Ünal'ın yazdığı, Ceylan Aran'ın resimlediği "Bozulan Fenerin Biraz Hüzünlü Hikayesi ya da Aşk Tutulması" ve Anna Harmala'nın yazdığı "Babaanne Göçmen Kuş'tan Kartlar" kitapları üzerine konuşuyoruz.
-
Red House Kids'ten çıkan, yazarlığını Judith Malika Liberman'ın, çizerliğini Zeynep Özatalay'ın yaptığı "Yol açık" masal kitabını ve Nick Caruso, Dani Rabaiotti'nin hazırladığı, Alex Griffith'in çizimlerini yaptığı "Hangisi Pırtlar" kitabını konuşuyoruz.
-
İlk bölümde J.K. Rowling'in yeni romanı 'Noel Domuçu ile Jack'in Müthiş Maceraları'nı konuşuyoruz. İkinci bölümdeyse son beyaz gergedan Sudan'dan esinlenerek yazılmış 'Dünyadaki Son Beyaz Gergedan' adlı resimli kitaba yer veriyoruz.
-
Peter Stamm'ın yazdığı ve Jutta Bauer'in resimlediği bir 'taşınma' öyküsünü anlatan "Bugün Burada, Yarın Orada" ile Aleksandra Mizielińska ve Daniel Mizieliński'nin 'Atlas'ını konuşuyoruz.
- Mostrar más