Episodios
-
Episodul 7, Sezonul 2: Despre copilul nevăzut și despre cum l-a salvat mereu un Firicel de speranță.
Pentru a crește oameni fericiți, sunt copiii cei care trebuie cu adevărat educați, sau adulții? Ce poate face diferența între un copil care are puterea să reușească în viață și unul care renunță? Familia? O persoană semnificativă sau poate doar caracterul? Cât de greșit este să le dăm voie copiilor să încerce, să experimenteze, până găsesc drumul pe care vor cu adevărat să meargă? Este în regulă să le permitem copiilor să simtă eșecul?
O discuție Cu inima la vedere alături de Cuzin Toma despre devenirea lui ca om, ca tată, ca actor. Despre multe decizii puternice pe care le-a luat de la o vârstă fragedă și despre puterea lui de a schimba drumul radical, când nu s-a mai regăsit acolo. Despre copilul Cuzin, nevăzut și vulnerabil, alături de adultul Cuzin, omul care azi a reușit.
Dialogurile Cu Inima la Vedere sunt realizate de Hope and Homes for Children în parteneriat cu UiPath Foundation.
-
Fiecare părinte vrea ce e mai bine pentru copilul lui, dar oare știe el întotdeauna ce e mai bine pentru copil? Părinții își pot dezamăgi copiii? Și dacă da, care este calea spre împăcare cu proprii părinți, ca adult? Cum faci să echilibrezi goana după resursele necesare pentru familie cu nevoia de a te conecta cu copiii, de a petrece timp cu ei, de a fi acolo când au nevoie? Putem salva lumea sau singurii pe care-i putem salva suntem noi înșine?
Amalia Enache și Mihai Morar vorbesc deschis despre ce înseamnă să fii părinte de trei copii, dar să continui să fii copilul părinților tăi; despre bagajele emoționale cu care părăsim copilăria, despre proiecțiile asupra copiilor noștri și cât de mult putem greși (sau nu) din dorința de a le fi bine. Despre viață, familie, carieră și despre cum le echilibrezi, așa încât să fii cel mai bun tată, copil, prieten, om.
Dialogurile Cu Inima la Vedere sunt realizate de Hope and Homes for Children în parteneriat cu UiPath Foundation.
-
¿Faltan episodios?
-
Cum ar fi, ca într-o zi, să îți dai voie să spui: nu mai pot, nu sunt mama perfectă, nu vreau să mă joc acum, am nevoie de timp pentru mine - și de unde vine presiunea aceasta atât de mare pe care o punem pe noi? Cât de important este să știi că tot greul pe care îl simți deseori ca mamă îl resimt atât de multe alte femei și că nu este nimic greșit în tine? Și că meriți să fii blând cu tine, pentru că doar așa poți fi blând și cu copilul tău?
Amalia Enache și Atena Boca, Fondator La Primul Bebe, pornesc într-o discuție pe cât de sinceră, pe atât de amuzantă, despre limitele noastre ca părinți, despre goana după echilibrul zilnic, între atâtea roluri, și despre cum e atât de reconfortant să știm că avem voie, din când în când, și să nu mai vrem sau să putem - iar partenerii și copiii noștri trebuie să știe asta.
Dialogurile Cu Inima la Vedere sunt realizate de Hope and Homes for Children în parteneriat cu UiPath Foundation.
-
Doctor Google sau medicul pediatru pentru copilul meu? Este normal să punem la îndoială deciziile medicului și dacă da, cum îi comunicăm asta? Despre febră - și când ar trebui ea să ne sperie cu adevărat. Și despre rata din ce în ce mai mare a atacurilor de panică la copiii școlari mici, în contextul pandemiei și al războiului - și cum putem să îi ajutăm noi, adulții de lângă ei.
Amalia Enache și doctorul pediatru Mihai Craiu pornesc într-o discuție deschisă despre frici, doctori, copii, boli, relații și dezechilibre și despre cum putem gestiona, ca părinți, sănătatea fizică și emoțională a copiilor noștri. O discuție Cu inima la vedere pentru aceia dintre noi care știu că nu există părintele perfect, nici copilul perfect, doar relații frumoase care se construiesc zi de zi, cu răbdare și iubire.
Dialogurile Cu Inima la Vedere sunt realizate de Hope and Homes for Children în parteneriat cu UiPath Foundation.
-
Cum îți împarți rolurile, ca părinte?
Cum te împarți ca părinte, când să fii mamă sau tată este important, dar nu singurul lucru important din viața ta? Învățăm vreodată să trăim cu regretul că nu am putut fi cel mai bun părinte pentru copilul nostru? Sau nici măcar nu ar trebui să ne propunem asta? E greșit să spui Nu mai pot? Cât de vulnerabili putem accepta că putem fi în fața copiilor noștri?
Un dialog Cu Inima la Vedere cu actrița Maia Morgenstern și Amalia Enache, realizat de Hope and Homes for Children în parteneriat cu UiPath Foundation.
-
Este natural ca un copil să dea examene de la 7 ani? Cum ajută (sau nu) competitivitatea impusă de școală și de părinți, în primii ani de educație? Există rețeta perfectă pentru a crește un copil? Dacă nu, ce face totuși diferența? Ar trebui un părinte să accepte că și copilul lui poate trăi emoții negative sau miza este să încercăm să îi ferim de orice ar putea fi greu și neplăcut? Cum alegem școala pentru copiii noștri și cum îi ajutăm să învețe să învețe?
Amalia Enache și Oana Moraru, expert educațional, pornesc într-o discuție Cu inima la vedere despre școală, educație, copii, părinți și profesori. Despre cum ținem pasul cu noua generație și cum știm să echilibrăm vocea interioară, cea a copilului din noi, crescut cu alte resurse și în alte vremuri, atât de diferite de ce trăiesc copiii noștri azi.
-
Revenim „Cu inima la vedere”, cu primul episod din sezonul 2 al podcastului despre cea mai serioasă joacă: de-a părinții.
Amalia Enache și Adela Popescu pornesc într-o discuție deschisă despre vulnerabilitatea noastră ca adulți și ca părinți în perioada aceasta de emoții profunde, în care noi înșine învățăm să acceptăm o realitate atât de dură: războiul. Cum ne echilibrăm fricile pentru a putea să gestionăm corect relația cu copiii noștri, zilele acestea? Le vorbim sau nu deschis despre moarte, despre suferință și despre nedreptatea pe care o aduce războiul sa îi protejăm și evităm să vorbim despre asta? Cum gestionezi frica și panica în relația de zi cu zi, cu copilul tău?
-
Ți s-a întâmplat vreodată să râzi și să plângi deopotrivă, când vorbești despre tine, ca părinte? Sau ai vrea măcar să încerci? :) Fă-ți cadou 70 de minute cu Mihai Bobonete și Amalia Enache și ascultă Cu Inima la Vedere o discuție despre părinți și copii, despre educație, traumă, performanță, șoc, echilibru în familie și prieteni. Despre viața cu copii, așa cum este ea. Și despre umor, ca metodă de parenting care nu poate da greș, vreodată.
-
Episod lansat în preajma Zilei Mondiale a Copilului Orfan (8 noiembrie), despre poate cea mai puternică traumă pe care o putem experimenta ca ființe umane, copii sau adulți, deopotrivă, Abandonul. Alături de Horia Brenciu, tată biologic, nebiologic și tată adoptiv, despre resursele pe care le regăsim (sau nu) în noi pentru a da dragoste, necondiționat - chiar și atunci când propriile frici și traume ne condiționează trăirile. Și alături de Diana Stănculeanu, Psihoterapeut, care vorbește simplu și direct despre emoții și acceptarea lor, despre bucuria și ușurarea pe care o dă conștientizarea faptului că nu trebuie să fim părinți perfecți. Un dialog Cu Inima la Vedere, alături de Amalia Enache.
-
Cu Inima la Vedere, episodul 5: Irina Rimes și David Popovici
Accesează toate episoadele pe hopeandhomes.ro/podcast.
Implică-te în misiunea Hope and Homes for Children accesând pretulbinelui.ro.
Episodul 5: Despre copilul perfect, copilul fericit și când se întâlnesc ei.
V-ați gândit vreodată să îi spuneți Iartă-mă copilului vostru? De câtă libertate și de câte limite are nevoie un adolescent? Presiunea pe copil crește performanța? Cum știm să încurajăm pasiunile și excelența copiilor noștri și unde să ne oprim, ca ele să nu îi apese? O discuție deschisă despre copii, părinți, performanță, iubire și bucuria de a fi copilul părinților tăi. Cu Irina Rimes, Artistă, și David Popovici, Campion mondial la înot, alături de gazda Cu inima la Vedere, Amalia Enache.
Despre podcast-ul Cu Inima la Vedere
Amalia Enache, jurnalist, mamă și Ambasador Hope and Homes for Children, este gazda podcast-ului de 7 episoade în care vorbim despre cea mai serioasă joacă: de-a părinții. Un podcast pentru voi, părinți și copii. Dar și pentru părinții și copiii pentru care sărăcia schimbă complet acest joc. Află mai multe pe hopeandhomes.ro.
Dialogurile Cu Inima la Vedere sunt realizate de Hope and Homes for Children, cu susținerea Centrului Comercial ParkLake.
-
Cu Inima la Vedere, episodul 4: Marius Manole și Dr. Gabriel Cicu
Accesează toate episoadele pe hopeandhomes.ro/podcast. Implică-te în misiunea Hope and Homes for Children accesând pretulbinelui.ro.
Episodul 4: Despre nevoie de dependențe. Despre tabletă, dulciuri, muncă și droguri.
De unde vine nevoia de adicții? Cum putem, ca părinți, să gestionăm relația cu copiii noștri, astfel încât să le dezvoltăm reziliența și rezistența la dependențe? Care este singurul lucru pe care îl caută fiecare dintre noi în dependențele de tot felul, de la muncă la droguri, social media, dulciuri sau alcool? Cum nu putem fi părinți conștienți, dacă nu suntem mai întâi adulți conștienți - de traumele noastre? Există părinți perfecți? Și dacă nu, cum ne putem accepta imperfecțiunea? Au acceptat provocarea de a vorbi despre emoții dintre cele mai grele, actorul Marius Manole și Dr. Gabriel Cicu, într-o discuție plină de umor și Cu Inima la Vedere, găzduită de Amalia Enache.
Află mai multe pe hopeandhomes.ro.
-
Cu Inima la Vedere, episodul 3: Mihaela Rădulescu Schwartzenberg
Accesează toate episoadele pe hopeandhomes.ro/podcast.
Implică-te în misiunea Hope and Homes for Children accesând pretulbinelui.ro.
Despre episodul 3: Cum să fii și mamă și tată pentru copilul tău?
Cum știi să iei cele mai bune decizii pentru copiii tăi, când ești părinte singur? Și cum știi să treci peste trăirile tale, pentru a-i proteja pe ei? Este divorțul un moment în care copilul ar trebui să conteze cel mai mult? Aduc în discuție toate aceste frământări de părinte singur, Amalia Enache și Mihaela Rădulescu Schwartzenberg, într-o discuție Cu Inima la Vedere. Despre podcast-ul Cu Inima la Vedere Amalia Enache, jurnalist, mamă și Ambasador Hope and Homes for Children, este gazda podcast-ului de 6 episoade în care vorbim despre cea mai serioasă joacă: de-a părinții. Un podcast pentru voi, părinți și copii. Dar și pentru părinții și copiii pentru care sărăcia schimbă complet acest joc. Află mai multe pe hopeandhomes.ro. Dialogurile Cu inima la vedere sunt realizate de Hope and Homes for Children, cu susținerea Centrului Comercial ParkLake.
-
Cu Inima la Vedere, episodul 2: Andreea Esca și Alexia Eram. Accesează toate episoadele pe hopeandhomes.ro/podcast. Implică-te în misiunea Hope and Homes for Children accesând pretulbinelui.ro.
Cum faci copilul să rămână, chiar și când pleacă? Cum rămâi părintele, autoritatea - dar știi să devii și prietenul copilului tău, acum tânăr adult?
O discuție ca o provocare, unde Amalia Enache le are alături pe Andreea Esca și pe fiica sa, Alexia Eram. Un dialog de suflet, în a doua ediție Cu inima la vedere, un podcast despre cea mai serioasă joacă: de-a părinții.
Podcast realizat de Hope and Homes for Children, cu susținerea Centrului Comercial ParkLake.
-
Cu Inima la Vedere, episodul 1: Dana Rogoz și Gáspár György.
Accesează toate episoadele pe hopeandhomes.ro/podcast. Implică-te în misiunea Hope and Homes for Children accesând pretulbinelui.ro.
Despre tantrumurile părinților și cum ne putem trata de ele vorbesc Amalia Enache și invitații ei, actrița Dana Rogoz și psihoterapeutul Gáspár György, în prima ediție Cu inima la vedere, un podcast despre cea mai serioasă joacă: de-a părinții.
Cum știm să dăm spațiul de care are nevoie copilul aflat în disconfort emoțional, când noi înșine avem același tumult de emoții greu de stăvilit? Avem voie, ca părinți, să fim furioși și să ne arătăm furia în fața copilului? Și dacă nu, cum învață copilul că emoțiile de toate felurile trebuie simțite și acceptate?
Un podcast realizat de Hope and Homes for Children, cu susținerea Centrului Comercial ParkLake.