Conexo
-
Carrie & Eddie bespreken tweewekelijks op een toegankelijke manier spraakmakende opgeloste Nederlandse moordzaken. Wie denk jij dat het gedaan heeft?
-
Voor de ANWB reist podcastmaker Pascal van Hulst naar alle uithoeken van Nederland, op zoek naar mysteries: raadselachtige natuurverschijnselen, lokale legendes en oude mythes. Verhalen die vaak al eeuwen van mond-tot-mond gaan. Zijn het fantasierijke sprookjes? Of ligt er op deze plekken werkelijk een geheim verscholen? Pascal zoekt het voor je uit. Wil je meer weten of zelf eropuit? Kijk op anwb.nl/podcast
Verborgen Verhalen wordt geproduceerd door audio agency Airborne in samenwerking met Pascal van Hulst. -
Stel, iemand vertelt je in vertrouwen dat hij iets heeft uitgevonden wat de wereld zal veranderen. Het kan niet, wat hij beweert - maar het apparaat werkt. Hij laat je zelfs een filmpje zien van zijn apparaat. Wat zou je doen? Het overkwam schrijver, muzikant en journalist Frans Pollux.
Nu is hij een man op het spoor gekomen die in zijn garage een apparaat heeft staan waar de mensheid eeuwenlang tevergeefs naar zocht. Maar de uitvinder is bang dat zijn idee gestolen wordt. Hij houdt het angstvallig geheim en weigert nog met Frans te praten.
Het apparaat tart wat we denken te weten over tijd en eeuwigheid, over leven en dood.
De Laatste Dans
In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood? -
Diep in de bossen van Belgisch Limburg ligt een verlaten begraafplaats waar zo’n 1800 psychiatrische patiënten liggen. In Monsters in het bos proberen bram ieven en Aafke Romeijn verhalen van deze patiënten te redden van de vergetelheid. Ze raken al snel verstrikt in een web van tragische en avontuurlijke levensverhalen dat hen confronteert met hun eigen verleden.
-
Het is woensdagavond 19 februari, 20:16 uur, als de verwarde Robert Dönnges uit Wageningen op zijn Facebook-pagina schrijft: 'Help, bel 112'. Een uur later is hij dood. Wat is daar gebeurd? Wie was deze jongen? Hoe kan het dat hij overlijdt in een zorginstelling, een plek waar hij veilig zou moeten zijn? Journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra van Omroep Gelderland gaan een jaar lang op zoektocht en maken daarover de 5-delige podcastserie 'De dood van Robert'. Op vrijdag 19 februari 2021, precies een jaar na zijn dood, verschijnt de eerste aflevering. Abonneer je en luister de hele serie. Meer informatie lees je op omroepgelderland.nl/dedoodvanrobert. Contact met de makers: [email protected] Muziek: Blue Dot Sessions. Benieuwd naar onze andere series? Zoek op 'Omroep Gelderland' in je podcastapp.
-
Wie is Swift? Ze is de grootste popster ooit. Haar Eras Tour breekt alle records en landen smeken haar langs te komen vanwege de economische boost die haar komst teweegbrengt. Al 18 jaar lang zet Taylor Swift de muziekindustrie op zijn kop. Hoe doet ze dat? Waar komt de devotie van haar 500 miljoen fans vandaan? En waarom roept ze ook zoveel weerzin op?
In Wie is Swift? onderzoeken hosts Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol samen met experts Swift als cultureel, zakelijk en maatschappelijk fenomeen. Een must listen voor iedereen die wil begrijpen waarom de wereld in de ban is van Taylor Swift.
Wie is Swift is het vierde seizoen van de Wie is-serie met inmiddels meer dan 1 miljoen beluisteringen.
-
In vijf podcasts wandelt Twan Huys door het prachtige Nederlandse landschap met bekende en minder bekende Nederlanders.
Hij maakt een tocht op het landgoed van Jan Terlouw in Twello, op ‘haar’ eiland Texel loopt hij met Karina Wolkers naar de Slufter en met Nobelprijs winnaar Ben Feringa wandelt hij langs de rivier de Aa in Drenthe. Singer songwriter Tim Knol, een verwoed wandelaar, neemt Twan mee naar het beeldschone eiland 'De Woude' voor een muzikale tocht. En Marlous Pigeaud, een lezer van Twans’ boek Wandellust, is ernstig ziek en wil liefst nog alle wandelingen maken uit Wandellust, als de tijd het haar toestaat.
De serie Wandellust is geproduceerd door VISIONAIR ORDINAIR. -
Op 6 mei 2002 trekt een dan nog onbekende man op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum zijn pistool en vuurt zes schoten af op Pim Fortuyn. De moord veroorzaakt een schokgolf in Nederland. Iedereen weet nog waar hij was en wat hij deed toen het nieuws bekend werd. Dat geldt des te meer voor de mensen die op 6 mei aanwezig waren in en om het gebouw van 3FM, waar Fortuyn vlak voor zijn dood te gast was bij de radioshow van Ruud de Wild. Paul van der Lugt was destijds de zendercoördinator van 3FM en maakte het drama van dichtbij mee. Hij spreekt met andere directe betrokkenen, waaronder Claudia de Breij, Herman van der Zandt, Filemon Wesselink en Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, over hoe zij die dag hebben beleefd. Een reconstructie van de laatste dag van Pim Fortuyn, door de ogen van de mensen die erbij waren.
-
Willem was 13 toen hij zwaar mishandeld werd door een groep leeftijdsgenoten. Dertig jaar later gaat hij op onderzoek uit en zoekt hij contact met de betrokkenen van toen: de agent, de rechter, getuigen. Wat weten zij nog? Hij spreekt een socioloog over waarom groepen jongeren dit doen, een lotgenoot en haar vader over hun ervaring met ernstig geweld, rechters over wat zij zien in de rechtszaal en een journalist over hoe berichtgeving in de media door de jaren heen is veranderd. Weet hij uiteindelijk de daders te vinden? Willen ze met hem in gesprek? Waarom hebben ze dit eigenlijk gedaan en hebben ze spijt?
-
Geert Jan Jansen is de bekendste kunstvervalser van Nederland. Hij maakt verbluffende schilderijen in de stijl van Picasso, Matisse en Appel. En Geert Jan claimt bij De Wereld Draait Door dat er vervalsingen van zijn hand in gerenommeerde musea hangen.
Waar zou dit kunnen zijn? Podcastmakers Ieke Schout en Lieke Malcorps nemen je mee in hun zoektocht naar deze museumclaim. Maar bij iedere ontdekking vragen ze zich meer en meer af... wie is deze man? Is hij een geniale kunstenaar of simpelweg een sluwe oplichter?
De vijfdelige serie voert je naar een kasteel vol meesterwerken en brengt je langs sluipweggetjes in de kunstwereld, om via een opmerkelijke reportage van Ivo Niehe te eindigen bij een aanvoerroute uit China.
Beluister de hele serie op Podimo via podimo.nl/meestervervalser
-
Hosts Lauren and Ken talk true crime, unsolved mysteries, missing people and cold cases.
-
Platte Grond is een onafhankelijke Nederlandse non-fictie podcast-serie over pioniers, architecten en andere cowboys. Over plannen voor de toekomst, torenhoge ambities en over het spoor soms volledig bijster zijn. Met persoonlijke vertellingen, vergezichten en stadse avonturen voor iedereen die van goede verhalen houdt. De podcast wordt gemaakt door een collectief van journalisten en radiomakers, waaronder: Nienke de la Rive Box, René van Es, Mariette Heres, Michiel van Poelgeest. Platte Grond is een productie van Studio Onzichtbaar.
-
Mis onze afleveringen niet en volg ons (+) op Apple Podcast en Spotify. Met onze show willen wij jou inspireren met mensen die buiten de gebaande paden durven te lopen. Mensen die niet bang zijn voor een uitdaging. Wij willen weten wat hun drijft en hoe zij succesvol zijn geworden. Wij hebben twee generaties achter de microfoon die verschillende vragen gaan stellen aan onze gasten en die verschillende onderwerpen belichten. Marc Veldkamp als Podfather en Tariq Hashem als Poddler. Een unieke combinatie van twee individuen die klaar staan om samen op pad te gaan. Wij zijn continue bezig om de (geluids)kwaliteit van onze opnames te verbeteren.
-
Bevel! Miljoenen Europese mannen moesten zich tijdens de Tweede Wereldoorlog melden om dwangarbeid te doen voor Duitsland. Na thuiskomst werd er vaak nauwelijks nog over gesproken. In de vijfdelige serie Gedwongen vertellen de laatste getuigen over de Arbeitseinsatz. In de negentig zijn ze inmiddels. Ze vertrokken als tiener en werden maanden- soms zelfs jarenlang tewerkgesteld. Zo werden ze volwassen in de snelkookpan van de oorlog. Voor welke dilemma’s kwamen ze te staan? En wat doet dwang met een mens?
'Gedwongen – tewerkgesteld in Duitsland' is een podcast van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies i.s.m. Aldus’ producties.
Regie, montage, interviews: Tjitske MusscheResearch: Renske KrimpEindredactie: Emmie KollauMuziek: Darius TimmerSounddesign en eindmix: Ruben DekkerMontage-assistentie: Jesse GunsingAdvies: Cristan van Emden en Frank van Vree Productie: Aldus’ producties, Emmie Kollau, Tijl Akkermans, Pao Lien DjieOntwerp: Tijl Akkermans, Kars van den HeuvelCommunicatie: Leonie Durlinger
De podcast is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en BUMA Music in Motion.Veel dank aan Pieter Bouma, Cor van Dijk, Co Knuppelder, Wim Missel en Ben Tesink voor het delen van hun verhaal. -
David ‘Dickie’ Groenteman is one of Australia’s oldest living survivors of Auschwitz. Born in 1923 in Amsterdam, this is the first time Dickie has shared every intimate, unfathomable and inspiring chapter of his life story. It's the tale of a boy from Holland who survived death row and the death camps to become a hockey legend. On the ice Dickie was known as 'The Flying Dutchman' and this is his story told. To see the key characters of this story and learn more about Dickie, follow @storiestoldau on Instagram or Facebook.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
In de podcastserie Goed Verhaal neemt Alexander Klöpping je wekelijks mee in een verhaal dat absoluut verteld moet worden. Omdat het zo spannend, grappig, boeiend, ontroerend of mooi is. Elke aflevering is in handen van een andere talentvolle podcastmaker, die vorm net zo belangrijk vindt als inhoud. Laat je meevoeren en houd je oren gespitst.
-
In de tv-serie ‘Niet klein te krijgen’ worden kinderen met kanker en hun gezin een jaar lang door Paul de Leeuw gevolgd in deze moeilijke, en vaak radeloze periode. Deze podcast vertelt het verhaal achter de schermen van het Prinses Máxima Centrum. Want wie zijn de mensen die samen het zorgteam vormen en voor welke keuzes komen zij te staan? Deze serie wordt gemaakt door programmamaker Stefan van der Hulst. Hij en zijn gezin kregen acht jaar geleden de schrik van hun leven toen bij hun destijds tienjarige zoon een hersentumor werd geconstateerd.
-
Wat als je volkswijk wordt ontdekt door yuppen, door hoogopgeleide stedelingen? Wat als de huizenprijzen omhoogschieten en je zelf niet meer aan een huis komt?
Journalist en bakfietsvader Robin de Wever gaat op zoek naar antwoorden - tot ver buiten de stadsgrenzen. Van de wereld van de bakfiets… naar de wereld van ouderwetse gezelligheid in de voortuin. Hoe lang is het daar nog gezellig?
Welkom in de volksbuurt is een podcast van Omroep MAX voor NPO Radio 1. -
Docudays UA та Radio SKOVORODA представляють другий сезон Rights Now! Podcast, присвячений подоланню наслідків російської агресії в Україні та їхнього впливу на наше майбутнє. Записи 5 подій правозахисної програми Rights Now та «Живої бібліотеки», зроблені на початку червня 2024 року в Києві під час 21 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Слухайте по середах на Spotify, SoundCloud, YouTube Music та Apple podcasts!
-
Op een dag vindt Sander in het bos achter zijn huis in Venlo een pakketje. Erin zitten een dagboek, een Poolse bijbel en pasfoto's. Een vrouw met donker haar en donkerbruine ogen kijkt hem vanaf de foto's strak aan. Wie is de vrouw en wat is er met haar gebeurd? Samen met documentairemaakster Naomi Steijger gaat Sander op zoek naar haar. Ze vinden meer achtergelaten spullen en slaapplaatsen. Ze zijn van arbeidsmigranten, die hun werk en onderdak zijn kwijtgeraakt en aan de grens bij Venlo zijn gestrand.
Zwermelingen is een podcast van VPRO en NPO Radio 1 en kwam tot stand dankzij steun van ViaZuid, Fonds Bijzondere Journalistieke projecten, het Lira Auteursfonds Reprorecht en Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.
Idee, opnames & montage: Naomi Steijger
Advies & research: Olaf Oudheusden
Coach: Randy Vermeulen
Muziek & sounddesign: Charlotte Dommershausen & Timo Tembuyser
Vertalingen: Josephina Beuten
Eindmix: Alfred Koster
Productie: Ymke Kreiken & Katja Sokolova
Eindredactie: Remy van den Brand