Episodios
-
Iben Frithiof Kristoffersen og Mette Frithiof Wybrandt er iværksættere og søstre - Iben har været leder i erhvervslivet i over 20 år bla. som virksomhedsejer og administrerende direktør og Mette har i over 15 år designet og faciliteret forandringsprocesser og udviklingsprojekter i det offentlige og private. Tilsammen har de skabt Facilitate, hvor de har udviklet to spil som sætter det gode møde og arbejdsglæde på dagsordenen. Så hvordan spiller I jer til bedre møder og ikke mindst hvordan bliver det sjovere og mere relevant at afholde MUS? Er du nysgerrig på hvilken forskning der ligger bagom, hvad det kan gøre for jeres bundlinje, medarbejdere og teams? Og er du ny leder, eller godt dreven, så lyt med, og få ideer til nye måder at afholde møder, også internationalt, og få hjælp til at blive godt klædt på til den nye måde at afholde gode medarbejder udviklings samtaler - det er både sjovt og lærerigt.
-
Lars AP er stifter af Fucking Flink bevægelsen. I 2010 lavede han et nationalt allekald ved at skrive bogen Fucking Flink og spørge: Hvorfor er vi – et af verdens lykkeligste folk – ikke også verdens flinkeste?
Vi har en forrygende samtale om, hvad 10 års forskning af flinkhed så viser, hvad gør den ved os af positive følgevirkninger, hvad den kan gøre for virksomhederne og deres bundlinje, og hvilken forskel der er på en giver, en matcher og en tager. Og så runder vi hvordan og hvornår du egentlig bedst er flink? Vi dykker også ned i, hvad Maslow’s behovspyramide har at gøre med at være Århsome og så giver Lars 4 gode råd til hvordan du kan blive det bedste sprudlende jeg.
-
¿Faltan episodios?
-
Cecilie Gredal er tidligere lærer, leder, nu foredragsholder, rådgiver og specialist i personligt lederskab.
Vi har en forrygende samtale om, hvorfor vi knokler afsted og spilder vores potentiale ved at hoppe ned i idealfælderne gang på gang? Og hvad gør det ved os, vores arbejdsindsats, bundlinjerne og ikke mindst hinanden? Hvordan kommer vi ud af idealfælderne, sætter en høj relationshygiejne og bruger vores potentiale bedre, ikke mindst som ledere? Du får gode tips til hvorfor reflektion er et vigtigt ledelsesværktøj, hvorfor ledelsesskjold ikke er og så kigger vi på hvordan afplementering kan være vigtigere end implementering.
-
Bastian Overgaard er rådgiver, foredragsholder og underviser i silent co-creation. Han er kendt som ekspert i stilhed og hjælper virksomheder og ledere med at bruge stilhed strategisk.
Vi har en samtale om hvorfor stilhed er så svært, hvorfor den er akavet, hvorfor stilhed associeres med noget undertrykkende og censurerende og hvordan stilhed kan bruges som et våben.
Så hvordan kan stilhed bruges strategisk og hjælpe ledere og virksomheder til mere effektive møder og bedre samskabelse? Og hvad har stilhed med nuller og ettaller at gøre?
Bastian øser ud af sin erfaring og udforskning af alle de gode ting stilhed gør for os, og han fortæller også om de 4 grundprincipper til silent co-creation.
-
Iris Isabella Engelund er foredragsholder, CEO og står bag talentudviklingskonceptet ’Sæt dit talent i spil’ – et innovativt softwaresystem udtænkt til nemt og effektivt at arbejde med talentudvikling til brug af virksomheder såvel som privatpersoner.
Vi taler om hvordan hun selv oplevede at miste sit drive, hvorfor mange organisationer mister deres talenter og hvordan vi kan gøre noget ved det. Og så dykker vi ned i hvordan lærere kan få en bedre forståelse af hvordan de unge lærer og danner meninger. Og så bliver det interessant, at få mere viden om hvordan vi kan træne handlingen over til holdning, i stedet for omvendt, for bedre at kunne implementere forandringer.
-
I samarbejde med Dansk HR Træfpunkt HR havde jeg den store fornøjelse, sammen med Ulrik Nerløe, at producere denne special podcast.
Sammen med Lene Groth, Group HR Direktør for STARK Group og Søren Steffensen, Direktør for Irma, taler vi om HR, ledelse og fremtidens organisationer. Vi kommer med vores syn og erfaringer på hvad HR kan bidrage med og hvad der skal til for at vi lykkedes i fremtidens organisationer.
-
Alexandra Krautwald er managing partner i rådgivningsfirmaet Composing, og så har hun skrevet indtil flere bøger om strategiimplementering, ledelse og især bogen ”Unge generationer på arbejde – vejen til et anderledes rigt liv” taler vi om.
Hvad er blind spot biases og hvordan kan vi arbejde med at komme omkring dem på jobbet, så vi kan smide skyklapperne og være bedre kollegaer og ledere? Og hvorfor er vi mere bange for at tabe end vi er glade for at vinde? Og så dykker vi ned i de unge generationer, om hvorfor de ikke er så anderledes end os, men at det er tiden vi lever i der er det, og vi taler om fremtidens arbejdsplads og om hvorfor lederne skal skrue ned for selvledelse. Til slut runder vi ”Ledelse i balance” et tiltag fra Stine Bosse, hvor hun sammen med Alexandra, Morten Albæk og Svend Brinkmann vil assistere mellemlederne til at skabe et bærekraftigt og væredygtigt samfund og arbejdsmarked. Lyt med og bliv endnu klogere på de unge generationer, ledelse, deleøkonomi, hvordan fremtidens arbejdsmarked ser ud og hvorfor bordfodbold ikke er løsningen på alt.
-
Laura Vilsbæk er Digital konsulent og stifter af ”Nyibestyrelsen.dk” – vi taler om hvad digital forretningsudvikling er, og kan gøre, især for SMV segmentet, om at forstå sine brugere og allervigtigst assistere virksomheden med at forstå deres kunders behov. Og så taler vi om hvorfor Laura vil være med til at afmystificere bestyrelsesarbejdet, hvordan hun vil hjælpe med at knække koden til at flere kan komme med deres kompetencer til bestyrelsesarbejdet, og hvordan de yngre generationer kan komme til bordet.
Og vi nedlægger myten om at man skal være direktør for at lave bestyrelsesarbejde, og så taler vi om hvad menneskerettigheder har med bestyrelsesarbejde at gøre og om at være en relatérbar rollemodel. Der er så mange gode råd og tips til hvordan du kommer i gang med bestyrelsesarbejdet!
-
Annette Dahl er Managing Director i C3 Consulting og arbejder med at træne ledere, medarbejdere, teams og hele organisationer i at kommunikere og samarbejde globalt.
Hvad vil det sige at lave kulturtræning og udvikle de tværkulturelle kompetencer, hvorfor er det nødvendigt og hvad gør det for bundlinjen? Vi taler om den ”Kulturelle detektiv”, 4R modellen og hvordan vi kan blive bedre chefer eller kollegaer, af at tage skyklapperne af og træne vores forundringsevne. Og hvis du er nysgerrig på hvordan distanceledelse og virtuelle teams kan lykkedes, og hvorfor du skal tage din udenlandske kollega med ud og handle, så skal du endelig lytte med her
-
Birgitte Baadegaard er Cand. Merc, executive coach og forfatter. Hun har skrevet flere bøger, herunder: ”Når mænd og kvinder kommunikerer”, En håndbog om jobsøgning ”Så søg dog det job – og få det!” og ”ManiFEST for kvinder”.
Vi taler om hvorfor Birgitte fokuserer på forskellene i stedet for lighederne på mænd og kvinder, hvordan rammen strammer for nogen og hvad er det kvinder egentlig kvinder trives bedst i, på arbejdspladsen? Vi dykker også ned i rekruttering, jobsøgning, diversitet (og hvorfor det er vigtigt, også for bundlinjen), ønsket om at have et formål, og de nye generationer som er på vej ind på arbejdsmarkedet. Så hvis du er nysgerrig på hvordan vi bedre kan kommunikere med hinanden, uden fordomme, så lyt med her – optaget Juni 2019
-
Ulrik Nerløe er forfatter, lederskabs- og personlig udviklings ekspert, foredragsholder og ”Freedom Creator”. Han har skrevet bogen ”The Life Bridge” fordi han er på en mission på at forandre verden til et mere indsigtsfuldt og glad sted. Hør hvordan Ulrik har hjulpet én af de mest konservative virksomheder med at forøge deres medarbejdertilfredshed, få bedre energi på kontoret, mere konstruktive møder og en bedre bundlinje.
Det bliver en samtale om hvorfor vi ikke må tale om spiritualitet i Danmark, er der energi i penge, hvordan bevæger vi os fra det ubevidste til det bevidste, har du mod nok og kan du svare på det helt store spørgsmål, i alle livets store spørgsmål, hvad gør dig glad? – optaget i juni 2019
-
Dorte Petersen er Forfatter og Seniorkonsulent, og har skrevet bogen ”Leder Tur-retur” – en fire trins rejse til en ny karriere uden formel ledelse. Dorte skrev bogen da hun opdagede at der ingen hjælp var da hun selv skulle gå fra en lederstilling til en specialist stilling, og hun manglede praktisk tilgang til transitionen. Vi har en ærlig samtale om Motivation, Identitet, Relationer, og Kompetencer. Om hvordan en ny hverdag uden ledelse er, hvordan kommer de nye kompetencer i spil og hvordan bliver man en god medarbejder selv? Der er rigtig mange gode tips og tricks fra Dorte, lige til dine ører.
-
Ann-Christina Matzen er Centerleder i Gentofte Kommune, foredagsholder og forfatter til bogen “Ledelse i virkeligheden” - og så har hun været med til at vinde titlen som “Europas bedste offentlige arbejdsplads 2019” i kategorien mellem store arbejdspladser. Vi har en forrygende samtale om distribueret ledelse og den lederløse organisation - hvad vil egentlig sige, hvad kræver det og hvad gør de helt praktisk til daglig? Vi runder også hvordan det er at sætte medarbejderne fri til at selv lønforhandle, lave et nyt organisationsdiagram til ledelsen, hvordan de rekrutterer og ikke mindst hvordan en ny budgetstyringsmodel kom til verdenen. Hvor kommer modet fra til den form for ledelse og hvad har der været af bumps på vejen, indtil nu? Yderligere taler vi om bogen hun skrev sammen med Alfred Josefsen og hvad den kan bruges til i hverdagen. Der er masser af sparring og læring for de nysgerrige.
-
Astrid Haug er digital rådgiver, foredragsholder samt bestyrelsesmedlem, og har udgivet flere bøger og e-bøger om sociale medier og digital transformation. Vi taler om hvordan man får succes med sociale medier til rekruttering, hvad skal en indholdsstrategi indeholde og hvad kan employer branding og employee advocacy gøre for jeres rekruttering online.
Vi runder selvfølgelig også de forskellige sociale medier og hvordan de hver især kan bruges aktivt i rekrutteringen. Astrid kommer med konkrete eksempler, gode forslag og vi taler om hvorfor “Fremtiden tilhører de frygtløse”
-
Alexander er stifter af Arbejdsglæde nu og er kendt som en af verdens førende eksperter i arbejdsglæde. Vi har en forrygende samtale om hvad arbejdsglæde gør for bundlinjen, effektiviteten og ikke mindst hvordan arbejdsglæde kan være et godt strategisk valg for virksomhederne og medarbejderne. Så hvordan skaber vi mere arbejdsglæde og hvem har egentlig ansvaret for arbejdsglæden - er det chefen eller dig selv? Resultater og relationer er omdrejningspunktet. Alexander kommer med gode eksempler, forslag og reelle tiltag som I frit kan nyde godt af, bare ved at lytte med. Episoden er optaget slut 2018
-
Maud er Direktør i Vektor M, hvor hun yder strategisk rådgivning for virksomheder og forretningsudvikling og så er hun formand i Øst, på Sjælland, for netværket www.bestyrelseskvinder.dk Vi samtaler om hvad det kræver og indebærer at være med i en professionel bestyrelse, forskellen på Advisory Boards og bestyrelser og det kæmpe udvalg af bestyrelsesuddannelser der er (med tips til hvad du skal kigge efter). Og så tager vi også kvote snakken - gør den en forskel? Og hvad med øremærket barsel og ændring af familiemønstre, kan det ændre på det faktum at der er en stagnation af andelen af kvinder i bestyrelser siden 2012? Fremtiden tager vi os også kærligt af, og taler om vækst og diversitet i Danmarks SMV og hvordan gør vi kvinder, der kan og vil, mere synlige? Du kan læse meget mere om Bestyrelseskvinder her: www.bestyrelseskvinder.dk
-
Jannik Jensen er administrerende direktør i DISCnordic og arbejder med profilværktøjer og certificeringer af HR professionelle i DISC baserede koncepter. Vi taler om hvad værktøjerne kan bruges til, skaber de en værdi, og hvis ja, for hvem? Hvad er en kognitiv test og hvordan kan man arbejde med værktøjerne til teamudvikling, rekruttering og i salgs øjemed? Hvis du lyttede til #2 med Morten Ballisager, hvor han fortæller om hvorfor han har det stramt med personlighedstests, så hører vi Jannik hvad han tænker om dette. Og så kommer vi ind på fremtiden, hvad de nye generationer vil tænke og bruge profilværktøjer til og hvordan de kan bruges i en god onboardingproces.
DISCnordic finder du her: https://discnordic.dk/
-
Morten er ejer og direktør i Konsulenthuset Ballisager og har siden 2008 arbejdet med outplacement, karriererådgivning og rekruttering, hvor den fornemmeste opgave er at matche kandidater og virksomheder med hinanden. De har siden 2011 lavet omfattende Rekrutteringsanalyser og vi taler om den nyeste fra 2018 - hvad viser tallene om kvinder og ledelse? Hvorfor passer det ikke at vi "hyrer på faglighed og fyrer på personlighed"? Og hvad handler Mortens "konspirationsteori" om?
Vi kommer også omkring Rekrutteringsforsker, Kathrine Solgaard Sørensen, som Ballisager har indgået et samarbejde med, og hvad hendes indledende forskning viser. Og vi taler om deres nye E-bog: Rekruttering på de sociale medier, som de har udgivet sammen med Astrid Haug.
Og så kommer vi ind på hvorfor Morten har det stramt med personlighedstests og hvad fremtidens rekruttering kan bestå af.
Her er link til Konsulenthuset Ballisager: https://ballisager.com/
-
Velkommen til Den Humane Kapital
Mit navn er Jo Gudman Rasmussen og det er mig der står bag denne podcast.
Den Humane Kapital er en podcast om mennesker, om hvordan motivation og engagement påvirker os på arbejdspladsen og hvordan HR og rekruttering kan gøres meget bedre og mere interessant.
Jeg har over 17 års erfaring fra HR og især indenfor national og international rekruttering. Jeg har brugt meget tid på at arbejde med nyskabende rekrutteringsprocesser, som både skaber bedre resultater for virksomhederne og kandidaterne og så har jeg den vilde idé, at rekruttering tilmed skal være sjovt!
Min værktøjskasse er fyldt med erfaring fra den private sektor samt fra internationale humanitære og udviklingsorganisationer. Passionen for mennesker og udvikling har jeg arbejdet med igennem spændende HR- og projektlederstillinger og konsulentopgaver.
I Den Humane Kapital giver jeg plads til den gode samtale og kommer rundt i alle afkroge af det professionelle HR liv, mens mine gæster og jeg deler ud af vores erfaringer, ideer, lessons learned og i al almindelighed om os selv og vores passion.
Vi taler om arbejdsglæde, rekruttering på sociale medier, om kvinder i bestyrelser, profilværktøjer og kognitive tests, forskning om rekruttering, kulturtræning, unge generationer på arbejdspladsen, digitalforretningsudvikling og meget meget mere.
Håbet med Den Humane Kapital er at inspirere dig til at gøre noget, enten anderledes eller bedre - rigtig god fornøjelse.