Episodios
-
Jasper Ritz og Morten Pedersen er begge taget i hver sit sommerhus med deres familier, mens landet er lukket ned. De oplever udfordringer ved, at hverdagen slet ikke ser ud, som den plejer. Med hver deres mikrofon fra hvert sit sted, udveksler de gode tips, erfaringer og frustrationer fra dagene, der går, mens superkræfterne i den grad kommer på prøve. Hvordan er det at hjemmeskole sin datter, når man ikke selv kan sidde stille? Bliver Liverpool virkelig ikke mestre? Og skal Jasper endelig skrive den børnebog? Ps: lyden er ikke helt så sprød, som den plejer, men da vi alle er på den anden ende, tænker vi, det går!
-
Morten Pedersen og Jasper Ritz ser tilbage på denne sæson af ‘Diagnosen', der har haft temaet ‘alternativer'. Hvordan kan man tackle sine superkræfter på anden vis end blot medicin? De har både haft besøg af en fremtidsforsker, talentcoach og fysisk træner.
Jasper har også været til yoga, de har begge fået gode råd om kost og talt med gæster, der også har diagnoser. Denne episode bliver et tilbageblik på, hvad de to værter har lært, taget med sig – og hvad de gerne vil blive bedre til i fremtiden. ‘Diagnosen' siger tak til alle lyttere, der har bidraget gennem sæsonen med historier. -
¿Faltan episodios?
-
‘Diagnosen' har besøg af Rasmus Weng Karlsen, der er professionel fotograf. Derudover har han Tourettes syndrom, som særligt kommer til udtryk gennem fysiske tics. De kan komme på alle tidspunkter, og de kan se meget forskellige ud. Normalt forbinder man med Tourettes med folk, der siger en masse skældsord, men diagnosen kan også minde om både ADHD og OCD.
Rasmus Weng Karlsen taler med Jasper Ritz og Morten Pedersen om, hvilke udfordringer der følger med diagnosen. Han har både prøvet at være på institutioner, forskellige skoler og har fået medicin. Han har gennem sit liv skullet finde sin vej og sine vaner. Han har ikke nogen formel uddannelse, men er stadig en af landets bedste fotografer, og så han oplever en særlig ro, når han gør det, han er bedst til – at fotografere. -
‘Diagnosen'-herrerne vil begge gerne prøve at finde mere ro, men det kan svært, når man har et sind og en krop, der af og til flimrer. Jasper Ritz er alene på pinden i studiet, hvor han har besøg af Anne Goncalves. Hun underviser i yoga og mindfulness og har masser af erfaring, viden og gode råd. Hun klæder ham mentalt på til at kaste sig ud i at mærke efter i kroppen og styrke sine superkræfter. Det gør Jasper Ritz i anden del af denne episode, og det går ikke stille for sig, når de prøver yoga og mindfulness sammen.
-
‘Diagnosen' har besøg i studiet af Iris Engelund, der arbejder med talentudvikling og coaching. Hun har blandt andet udviklet konceptet ‘Sæt dit talent i spil', hvor man gennem en app svarer på spørgsmål, der kan vise, hvor man har stærke kompetencer. Jasper Ritz og Morten Pedersen har begge svaret på spørgsmålene, og sammen med Engelund taler de om resultaterne. Både individuelt – og de to sammen som et team.
For hvor godt passer deres talenter egentlig sammen? For Iris Engelund er det vigtigt at pointere, at alle mennesker har forskellige talenter – det handler bare om at få sat de rigtige rammer op for at udnytte det bedst. Lyt med og bliv klogere – og måske du selv får lyst til at quizze dine egne talenter? -
Kan man træne og bruge fysisk aktivitet som behandling for sin diagnose? Jasper Ritz og Morten Pedersen har besøg af Jim Toft, der har en ph.d. i psykologi og er ekspert i fysisk aktivitet som behandlingsmetode. Han understreger, at det er op til den enkelte, hvilken slags træning der virker bedst, men at stort set al forskning viser, at fysisk aktivitet gør en forskel, uanset hvem man er, og hvilken form for aktivitet eller træning man benytter sig af.
‘Diagnosen' får en masse gode råd og værktøjer til at få træningstøjet på og komme af sted – for der er masser af fordele ved at bevæge sig. Så lyt med i denne episode af ‘Diagnosen' med Jim Toft. -
Sangerinde Barbara Moleko gæster ‘Diagnosen' med højt humør og en masse historier. Hun fik allerede diagnosen ADHD som barn, men først for nyligt har hun talt åbent om det i medierne. Hun synes nemlig, det er vigtigt, at vi alle bliver bedre til at være lige præcis de mennesker, vi er. Hun har, ifølge sig selv, intet filter – og det bringer mange oplevelser med sig. Hun, Morten Pedersen og Jasper Ritz taler om mange af de spændende situationer, som diagnose-superkræfterne bringer med sig, og de kommer vidt omkring fra Sydafrika og strikse skolesystemer til både kropsåbninger og kæledyr.
-
Jasper Ritz og Morten Pedersen har besøg i studiet af 30-årige Camilla Sørensen. Hun har diagnosen PTSD, som påvirker hende hver eneste dag og har gjort det i over 10 år. Efter at have færdiggjort gymnasiet tog hun på backpackertur i Australien og på Fijiøerne. På et hostel blev hun udsat for et voldsomt voldtægts- og drabsforsøg af en fremmed mand. Siden da har oplevelsen fyldt i hendes liv, og det har taget hende lang tid at forstå, hvorfor hun reagerer som hun gør, og har det som hun har.
Det var derfor først, da hun gav sig selv lov til at reagere på sine symptomer, at hun kunne acceptere og sige højt, at hun havde PTSD. Camilla Sørensen fortæller om den lange proces med at kunne se sit traume i øjnene, hvordan det har påvirket og påvirker hende selv og hendes omgivelser, og hvad hun har gjort for at bearbejde det. Lyt med, når hun modigt deler sin historie med Jasper Ritz og Morten Pedersen. -
‘Diagnosen' er taget en tur til Hellerup for at besøge kostekspert, forsker og forfatter, Umahro Cadogan. Umahro Cadogan har blandt andet gennem sin kost holdt diagnoser og sygdom i skak. Jasper Ritz og Morten Pedersen er nysgerrige på, hvad de skal og kan spise for at behandle deres diagnoser bedst muligt. Hvad skal der egentlig på tallerkenen, og hvordan er det nu med alkohol og sundhed? Det svarer Umahro Cadogan blandt andet på.
Samtalen når vidt omkring både biohacking, greenies og T-tallerkener. Diagnose-gutterne bliver klogere – og det bliver du helt sikkert også. -
Anne Skare Nielsen er fremtidsforsker og gæst i studiet hos ‘Diagnosen'. Hun taler med Jasper Ritz og Morten Pedersen om, hvordan fremtiden ser ud for de mennesker, der har en diagnose. Hun er begejstret på deres vegne og fuld af fortrøstning og håb. Anne Skare Nielsen beskæftiger sig blandt andet med hyperkompleksitet, og hvordan den vil påvirke vores hjerner fremover. Jasper Ritz & Morten Pedersen får derfor masser af tips, som de og andre med diagnoser, kan bruge. For Anne Skare Nielsen er ikke i tvivl: Der er brug for skæve hjerner i fremtiden.
-
Morten Pedersen og Jasper Ritz er klar til endnu en sæson af ‘Diagnosen' på Heartbeats. I løbet af afsnittene vil de udforske deres diagnose gennem alternative behandlinger og muligheder. Inden de satte sig i studiet til dette første afsnit, var de på besøg hos håndlæseren Krumme, der har læst Jasper Ritzs og Morten Pedersens personligheder via deres hænder. Lyt til deres oplevelse af besøget hos Krumme og glæd dig til en sæson med gode gæster, eksperter og masser af fart på.
-
Vi runder sæsonen af og kigger tilbage. 2018 var et godt år for både Jasper og Morten – men de har bestemt ikke peaket endnu. Du kan også blive klogere på, hvordan det er at holde jul med ADHD – om det er det samme stress og jag, som mennesker uden ADHD oplever, eller om det er jul fra en anden verden.
-
Efter sidste uges fortælling om museforsøg og ADHD var Jasper og Morten simpelthen nødt til at se hvordan det foregår med mus og jordbærmælken. Så vi tog ud af huset og tog på besøg.
-
Jesper Tobias Andreasen har ADHD, men så er han også forsker på Københavns universitet. Han forsker selvfølgelig i ADHD og kan for første gang give Jasper og Morten en lægelig forklaring på, hvad der foregår oppe i hovederne på personer med ADHD. Men hvordan tester, og forsker man i ADHD, og hvad er bedre end jordbærmilkshakes og isvafler?
-
Jasper og Morten har besøg af youtuberen Daniel Hoff, der har ADD, altså nærmest det samme som Jasper og Morten, bare uden at være hyper. Det giver stof til eftertanke for alle parter, og hovederne kører. Heldigvis får de lidt hjælp fra deres nye kædeveste.
-
Jasper og Morten har åbnet brevkassen og svarer på lytternes spørgsmål. De prøver i hvert fald at holde fokus på at besvare spørgsmålene. Så lyt med og få svarene på alle de spørgsmål du har til Jasper og Morten.
-
Rikke Struve har en søn med store udfordringer, når det gælder at holde styr på alt det, der sker i løbet af dagen. Ved et tilfælde kom hun for nogle år siden i kontakt med det nystartede firma Tiimo. Det blev begyndelsen på en helt ny måde at strukturere sin søns hverdag, og derefter blev hun faktisk ansat ved Tiimo, hvor hun idag sidder og hjælper alle nye brugere i gang.
Udover hendes egen historie og diagnose-bilkort får Rikke gennem sit job også en masse andre spændende historier og livsbekræftende oplevelser. -
Gry Bay var i gang med en international karriere som skuespiller og var kendt og anerkendt for sit skuespil. Men pludselig var der en anden, der krævede fokus. Nemlig hendes datter der var kommet til verden med nogle udfordringer, der krævede fuld opmærksom. Derfor ændrede Gry Bay fuldstændig levestil og dedikerede al sin tid til sin datter. Det fortæller hun om her i ‘Diagnosen'.
-
I dag har ‘Diagnosen' besøg af Anne Marie Geisler, der udover at være politiker med diagnosen ADHD også er ultraløber og bruger det som medicin for at holde uroen i skak. Jasper er helt forstående, da han selv er startet til judo. Hør hendes spændende fortælling om, hvordan hendes fars depression var med til at forårsage hendes diagnose.
-
I episode 2 har vi besøg af Anders Stjernholm. Journalisten der blev komiker, som derefter blev folketingsmedlem (stedfortræder, red.). Selvfølgelig med hjælp fra sin ADHD. Der bliver reflekteret over livet med ADHD, men der er dog ikke altid enighed, når Stjernholm deler sine synspunkterne om livet med ADHD med værterne, Morten og Jasper. Men hvordan kan man klare at sidde stille en hel dag og lytte til politikerne på borgen ævle? Det og meget kan du høre i podcasten.
- Mostrar más