Episodios
-
Bli med til kysten av Maine i USA, til den tiden da pandemien spredde seg som ild i tørt gress. Vi snakker om munnbind, nedstengning og isolasjon – alt det vi er så glade for å være kvitt. Og det skal handle en del om avstand og nærhet – og hvor vanskelig det kan være å finne balansen der. Episoden er dessuten spilt inn etter at vi hadde sett Strout på litteraturfestivalen på Lillehammer.
-
Har vi moderne mennesker blitt så ensomme og fremmede for hverandre at det må en katastrofe til for at vi skal våkne og finne tilbake til fellesskapet? Og kan vi finne paradiset når helvetet bryter løs?
-
¿Faltan episodios?
-
- Hva gjør du når du kommer kjørende hjem og finner at bilen din allerede står parkert i oppkjørselen? Eller når du ser vennen din rive en side ut av bok i bokhylla di?
Vi skal ta dere med til Island, til en samling av små underlige historier. "Mellom trærne" av Gyrðir Elíasson ble tildelt Nordisk råds litteraturpris i 2011.
-
Vi har lest de to første bøkene i Septologien av Jon Fosse. En bok som ikke renner over av handling, men som de fleste mener vil stå seg som en klassiker på lik linje med mange av de andre verkene av Fosse. Nobelprisen i litteratur var vel fortjent mener de aller fleste, så hvordan synes så vi fem denne boka var?
-
Frankenstein av Mary Shelley er en bok som er mye mer enn bare en bok. Den er et fenomen, som de fleste kjenner, selv om det er over to hundre år siden den ble skrevet.
-
Drammen lydbokklubbs første livesending! Tatt opp direkte fra vår opptreden på Drammensbiblioteket under Drammen Podcastfestival i november 2023. I Thomas Korsgaards debutroman møter vi tolv år gamle Tue som vokser opp på den danske landsbygda. Og det er denne fortellingen vi diskuterte på scenen.
-
De har blitt kalt Berlin-generasjonen, og de er ikke som foreldrene sine, de såkalte 68-erne. De er ubesluttsomme, usikre, ensomme, forvirrede. Det er som de lever i en slags døs. I alle fall hvis vi skal tro det bildet som forfatteren Judith Hermann tegner. I denne episoden har bokklubben falt pladask for Hermann.
-
En gutt faller ned fra et tre og blir lam og skaper en verden av dataspill. En forsker oppdager at trær kommuniserer gjennom kjemikalier. En gruppe naturvernere setter fyr på hogstmaskiner for å redde gammelskoger. Velkommen til The Overstory!
-
I en trist bygård i Kyiv bor forfatteren Viktor sammen med en pingvin. Han lever av å skrive nekrologer for en stor avis. Historien utspiller seg like etter Sovjetunionens fall, og Kyiv er preget av vold og fattigdom. Vi har lest Døden og pingvinen av Andrej Kurkov, en av Ukrainas mest populære forfattere.
-
Bli med inn i en krigsherjet og skakkjørt verden der hverken visdom, mot eller gudstro kan redde menneskene. Vi har lest en av Bertholt Brechts udødelige klassikere og forsøker oss på å gestalte roller og å fortelle noe om både teaterhistorie og hans samtid!
-
Jenny Erpenbecks formsterke roman fra et DDR i oppløsning er full av motsetninger, og vi diskuterer både kjærlighetsforhold med drøy aldersforskjell, Hegel og om vi leser sexscener forskjellig om de er skrevet av en kvinne eller en mann.
-
Vi diskuterer Faldbakkens særegne og balstyrige fortellerstil som gir en nokså nydelig innpakning til den både ville og kanskje dype historien om både fellesskap og utenforskap i romanen Stakkar fra 2022.
-
Byens mest lydhøre gutter har fått øynene, og ørene, opp for Nobelprisvinneren fra 2022. Vi har lest Ernaux' mest kjente roman "Årene" og har definitivt latt oss begeistre.
-
Vi har lest Borges' Labyrinter og snakker om hva vi synes om de tre tekstene Lotteriet i Babylon, Hagen med ganger som forgreiner seg og ikke minst Tløn, Uqbar, Orbis Tertius!