Episodios
-
At være dyrlæge er et job med høje krav til faglighed og et stort ansvar – uanset hvilken gren af faget, man arbejder i. Specialviden og fagspecifikke udfordringer fylder ofte i samtaler mellem kolleger. Hør dyrlæger fortælle om de udfordringer og svære oplevelser, de møder i deres arbejde, og forebyggelseskonsulent Susanne Holm fra Institut for Belastningspsykologi, gode råd og perspektiver til de medvirkende dyrlæger.
I anden episode kan du hører Christina Gulløv har viet mere end 25 år til smådyrspraksis – og hun har set bagsiden af dyrlægelivet. Hun har oplevet kunder, der går langt over grænsen, fra truende adfærd og grimme kommentarer på nettet til episoder, hvor hun blev jagtet rundt i klinikken. Christina deler ud af sine oplevelser og fortæller, hvordan det påvirker hende både som fagperson og menneske.
-
At være dyrlæge er et job med høje krav til faglighed og et stort ansvar – uanset hvilken gren af faget, man arbejder i. Specialviden og fagspecifikke udfordringer fylder ofte både i samtaler mellem kolleger. I de næste par afsnit af DVTs podcast vender vi derfor blikket mod emner, som sjældent når dagsordenen.
I seriens første episode hører vi fra en dyrlæge i kødkontrollen, som ønsker at være anonym. Gennem sit arbejde for Fødevarestyrelsen på et slagteri i Danmark oplever dyrlægen store udfordringer med tidspres og underbemanding. Så meget, at det kan være svært at leve op til det løfte, vedkommende gav ved sin autorisation.
-
¿Faltan episodios?
-
Hør med når Kirsten Brock og Iben Meyer deler ud af deres viden og erfaring om adfærdsbehandling, dels fra praktikerens perspektiv på den enkelte hund og med forskerens blik for de store populationer.
-
I denne episode forsøger vi at kigge frem i tiden - hvordan ser fremtidens landbrug, dyrevelfærd og dyrlægestudie ud?
Lyt med, og få indblik i dyrlægeverdenens bidrag til en mere bæredygtig fremtid.
-
Hvordan kan veterinærer spille en central rolle i bæredygtig udvikling? I denne episode udforsker vi deltagernes perspektiver og forventninger til bæredygtighed i dyrlægefaget og samler op på pointer fra paneldebatten.
Lyt med, og få indblik i dyrlægeverdenens bidrag til en mere bæredygtig fremtid.
-
Klimaforandringer, biodiversitetskrise, madspild… vi kan ikke ignorere det faktum, at vi står midt i en afgørende tid, og vi skal blive bedre til at arbejde og leve bæredygtigt og forvalte vores ressourcer bedre - både nu og i fremtiden.
● Men hvordan gør man så lige det som dyrlæge?
● Hvad bliver konsekvenserne for mængden af husdyr i fremtiden?
● Og hvilken indvirkning vil det have på dyrevelfærden?
Dét er nogle af de spørgsmål, du vil få besvaret i podcastseriens 3 episoder.
-
Hvordan får vi klima og husdyr til at forenes i en bæredygtig fremtid i Danmark? Det er et af spørgsmålene i denne episode af DVTs podcast, hvor to forskere kommer med hver deres bud på forskellige løsningsmodeller til at begrænse husdyrbrugets udledninger.
-
Der er ikke mange dyrlæger til at varetage det veterinære arbejde i Grønland. I denne episode af DVTs podcast fortæller fire dyrlæger om deres mangeartede arbejdsopgaver i Grønlands veterinær- og fødevaremyndighed og i landets eneste dyreklinik, Donnas Dyreklinik, der ligger i Nuuk.
-
Omkring 250.000 dyr anvendes årligt som forsøgsdyr i Danmark. I denne udgave af DVTs podcast dykker vi ned i rådets arbejde og taler med to veterinærer, der begge har beskæftiget sig med forsøgsdyrenes velfærd gennem hele deres forskningskarriere.
-
Coronapandemien har forhåbentlig gjort os klogere på, hvordan vi som samfund bedst bekæmper, inddæmmer og forebygger smitte, så vi er bedst muligt forberedt, næste gang en krise står for døren. DVTs nye podcast sætter fokus på den næste pandemi.
-
I podcasten ”Det gode katteliv” stiller vi skarpt på kattens sundhed og velfærd. Dyrlæge og direktør for kattens værn Lone Nielsen og veterinærsygeplejerske og katteadfærdsrådgiver Yvonne Thomsen deler i podcasten ud af deres viden og erfaring fra arbejdet med vores feline kæledyr. Hvis du lytter med, kan du blandt andet blive klogere på ”det ansvarlige katteejerskab” og høre om, hvordan du kan være med til at sørge for, at den danske kattebestand opnår en bedre velfærd.
-
Denne gang skal det handle om de grønne dyrlæger, der friske fra universitet skal finde deres ståsted på jobmarkedet. Det kan både være en forløsende tid, hvor man endelig får lov at prøve kræfter med det fag, man har uddannet sig i, men det kan også opleves som et pres for at slå til og gøre det godt nok.
-
Fødevarebårne sygdomme er både sundhedsfarlige, omkostningsfulde og koster på klimakontoen, hver gang mad må kasseres for at bevare fødevaresikkerheden. I denne podcast sætter vi fokus på biokontrol og fødevaresikkerhed. Vi ser nærmere på nogle af de forskellige metoder, der både i forhold til forebyggelse og kontrol i fødevareproduktionen er med til at bekæmpe smitte fra jord til bord.
-
I generationer har Det Veterinære Sundhedsråd været med til at sikre den veterinære faglighed i samfundet. I 'Dyrenes advokater' kan du høre historien om Rådets arbejde, om de mange sager, Rådet forelægges året igennem, og om, hvordan Rådets udtalelser danner grundlag for dyrlægernes vurderinger.