Episodios
-
De door Donald Trump aangekondigde importheffingen zijn het begin van een handelsoorlog. Met heffingen tot wel 25 procent voor Europese landen, geeft onze voormalige bondgenoot een duidelijk signaal af. Wat heeft dit voor gevolgen voor de wereldeconomie? En hoe zit het met onze portemonnee? We bespreken het met Tom van ‘t Einde, Jort Kelder en Marike Stellinga.
Nu de wereld razendsnel verandert, groeit ook de behoefte aan betrouwbare analyses om grip te krijgen op wat er gebeurt. Sophie Derkzen en Tim de Wit slurpen alles op wat níét Nederlands is, en delen dat vanaf zondag in het nieuwe tv-programma 'Bureau Buitenland'. Vanavond schuiven ze aan.
Aanstaande zaterdag is Eurovision in Concert te zien in AFAS Live. De onofficiële aftrap van het songfestivalseizoen! We bespreken de meest opvallende acts met Maurice Wijnen en Peter van de Veire. Erika Vikman, de Finse inzending van dit jaar treedt vanavond live op! -
Opnieuw vond er een verhit debat plaats in de Tweede Kamer. Dit keer moest minister Faber samen met premier Schoof op het matje komen. Is deze brand nog te blussen? We bespreken het met Eva Brandemann, Wouter de Winther, Sjuul Paradijs en Khadija Arib.
Al meer kinderen en volwassenen hebben in de eerste drie maanden van dit jaar mazelen opgelopen dan in heel vorig jaar. De teller staat op dit moment op 209 en het aantal besmettingen blijft maar toenemen. De besmettelijke uitbraken zijn er vooral op basisscholen in onder andere Amsterdam, Den Haag en Helmond, maar verspreiden zich razendsnel. Viroloog Marc Van Ranst, Ombudsman Marianne van den Anker en basisschooldirecteur Manuel Veira schuiven aan.
Pommelien Thijs is een superster in België en nu ligt ook Nederland aan haar voeten. Haar nieuwste single 'Atlas' is een hit en vanavond zingt ze hem live in de studio. -
¿Faltan episodios?
-
Er wordt openlijk getwijfeld aan de houdbaarheid van Faber als minister. Nadat ze gisteren bekendmaakte COA-vrijwilligers geen lintje te willen geven, vielen vandaag tijdens het vragenuur alle partijleiders over elkaar heen. ‘Schokkend’, ‘schaamteloos’ en ‘een middelvinger naar de samenleving’, werd de actie genoemd. Hoe nu verder? Dat bespreken we vanavond met Ron Fresen, Mirjam Bikker en Rob Jetten.
Peter Pannekoek heeft weer een hele maand in het theater doorgebracht om de beste voorstellingen te selecteren. Vanavond neemt hij er weer drie mee in 'Waarom Gaan We Niet Vaker'.
Robbert Dijkgraaf was twee jaar lang Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Nu keert hij terug naar de universiteit als universiteitshoogleraar. Met één doel: Wetenschap en maatschappij weer dichter bij elkaar brengen. Vanavond vertelt hij hoe hij dat gaat aanpakken. -
Marjolein Faber weigert haar handtekening te zetten onder het voorstel om vijf COA-vrijwilligers, die zich hebben ingezet voor asielzoekers en vluchtelingen, te onderscheiden met een lintje. Deze beslissing heeft geleid tot afkeurende reacties vanuit de Tweede Kamer. Vanavond bespreken we de actie van de minister met Coks Donders, Jort Kelder en Sharon Dijksma.
Drie dagen na de verwoestende ramp in Myanmar lijkt de hulp in het land nog steeds traag op gang te komen. De aardbeving heeft inmiddels al meer dan 1.700 levens geëist en de verwachting is dat dit aantal nog flink zal oplopen. Fotograaf en programmamaker Ruben Terlou en geoloog Douwe van Hinsbergen schuiven aan om de situatie te bespreken.
Jochem Myjer heeft zojuist aangekondigd een benefietvoorstelling te gaan spelen om geld in te zamelen voor de ziekte narcolepsie. Vanavond vertelt hij het persoonlijke verhaal van zijn dochter Limoni, die sinds een aantal jaar aan de ziekte lijdt. -
Bij de Dam in Amsterdam zijn vanmiddag vijf gewonden gevallen bij een steekpartij. De verdachte is inmiddels opgepakt. Verslaggever Tim Wagemakers heeft het laatste nieuws en praat ons bij.
Zijn de Europese spierballen groot genoeg om ons te beschermen tegen de Russen? Tijdens de EU-top in Parijs werd vandaag de balans opgemaakt. We bespreken de uitkomst met Maarten van Rossum, Suse van Kleef, Helga Salemon en Tom van ‘t Einde.
Vanmiddag kwam het verdrietige nieuws dat Loretta Schrijver op 68-jarige leeftijd is overleden. De geliefde presentatrice overleed aan de gevolgen van darmkanker. Vanavond staan we samen met Roelof Hemmen en Antoinnette Scheulderman stil bij haar leven en carrière.
Alle groten der aarde hebben hier gestaan: de Kuip. Dit jaar vinden de laatste concerten plaats, en de mannen van Di-Rect hebben de eer om de deuren te sluiten. Vanavond vertellen ze wat de Kuip zo bijzonder maakt én spelen ze live bij ons in de studio het prachtige ‘All in Vain’. -
Hoe goed is Nederland voorbereid op grote cyberaanvallen? En wat kunnen we daar zelf tegen doen? Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk en minister van Justitie en Veiligheid David van Weel schuiven vanavond aan bij Eva.
Drie weken geleden overleed Dieuwertje Blok. Tessel was naast haar zus, haar beste vriendin. De twee zussen deelden hun liefde voor de media, poëzie en nog veel meer. Vanavond vertelt Tessel Blok over de bijzondere band die ze hadden.
Zangeres S10 verovert al jaren vele harten met haar eerlijke Nederlandse muziek vol gevoel. Vorige week kwam haar nieuwe album Mijn Haren Ruiken Naar Vuur uit en vanavond is ze bij ons om haar muziek te laten horen. -
Een spannende stemming in de Tweede Kamer vandaag. Al langer staat het gevangenisplan van staatssecretaris Coenradie onder druk, maar vandaag keerden ook drie van de vier coalitiepartijen het plan de rug toe. Wat betekent dit voor de positie van de PVV-bewindsvrouw? En komt het plan om gevangenen eerder vrij te laten er nu wel of niet? Politiek duiders Marleen de Rooy en Wouter de Winther praten ons bij.
Vanavond is er een absolute wereldster in de studio: Robbie Williams! Deze zomer staat hij twee keer in de Johan Cruyff Arena, maar vanavond praten we over zijn leven, optreden in Nederland en zijn opvallende fascinatie voor sommige Nederlandse voetballers.
De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie ontwikkelen zich in een razend tempo. Gelukkig gidst Alexander Klöpping ons erdoorheen. Vanavond vertelt hij hoe je van AI je beste vriend kan maken. -
De Franse steracteur Gérard Depardieu staat vandaag terecht voor seksueel geweld. Hij was een gevierd acteur met rollen in wereldwijde hits als Asterix en Obelix en Green Card. De zaak zorgt voor een omslag in de Franse #MeToo beweging. We bespreken het met Chazia Mourali, Veerle Hammerstein & Stefan de Vries.
Trillen, stijfheid en spraakproblemen zijn slechts enkele symptomen van Parkinson, de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Wetenschappers leggen steeds vaker een verband tussen het gebruik van bestrijdingsmiddelen en het ontstaan van de ziekte. We hebben het er vanavond over met Parkinson onderzoeker Bas Bloem.
Er zijn nieuwe kleurenbeelden uit de jongere jaren van Johan Cruijff opgedoken. Van de KNVB-junioren tot de ontwikkeling van de Cruyff-turn. Samen met Dione de Graaff en Michel van Egmond bekijken we de beelden en bespreken we het fenomeen Cruijff, negen jaar na zijn overlijden. -
Hoeveel hebben onze Europese bestuurders te zeggen in een wereld die gedomineerd wordt door een handjevol grote leiders? We bespreken de Europese Top van vandaag en de arrestatie van de burgemeester in Istanboel o.a. met Joost Vullings.
Arjen Lubach staat aan de vooravond van het begin van zijn commerciële avontuur. Aanstaande maandag start zijn nieuwe programma LUBACH bij RTL. Waarom maakte hij deze keuze en hoe gaat het programma eruit zien? Vanavond vertelt hij alles.
Ons Sterrenpanel buigt zich iedere maand over hele positieve, maar ook vernietigende cultuurrecensies. Vanavond bespreken we de nieuwe realityserie The Baldwins, de live-action remake van Sneeuwwitje en de tentoonstelling van Anselm Kiefer in het Amsterdamse Stedelijk Museum. -
Vandaag presenteert EU-voorzitter Ursula von der Leyen een nieuw plan voor de toekomst van de Europese defensie, waarin staat dat Europese landen samen wapens moeten gaan kopen. Komt dit plan op tijd? We bespreken het met Stefan de Vries, Mart de Kruif en Henk Vermeer.
David van Reybrouck is de nieuwe 'Denker der Nederlanden'. Zojuist is bekendgemaakt dat de schrijver & cultuurhistoricus deze prestigieuze eretitel de komende twee jaar mag gaan dragen. Vanavond neemt hij ons bij de hand en schijnt hij zijn filosofische licht over de grote wereldproblemen die nu spelen.
Het legendarische Bananasplit bestaat 45 jaar. We blikken terug met de vrouw wiens televisiecarrière hier werd gelanceerd: Patty Brard, presentator Frans Bauer en slachtoffer Hans Klok. -
Dubbel groot nieuws vandaag, Israël pleegt een enorm bombardement in de Gazastrook én Trump en Poetin hebben gebeld over de toekomst van Oekraïne. Vanavond te gast hierover: Helga Salemon, Jan Paternotte, Maarten van Rossum en Jort Kelder.
Hij noemt haar 'het grootste gevaar voor het kapitalisme', zij hem 'de leukste rechtse persoon die er is'. Twee complete uitersten: Jort Kelder en Hannah Prins denken over vrijwel alles anders - van dienstplicht tot de fashionindustrie. Maar ze delen één passie: vurig discussiëren en als dat buiten hun eigen bubbel is, dan zoeken ze maar al te graag naar gedeelde grond.
Splinter Chabot heeft een sterke fascinatie voor kunst en deelt die vanavond weer met ons. Dit keer neemt hij ons mee in het bijzondere verhaal achter het Rietveld Schröderhuis.
Als koningen van de kroeg hebben Mart Hoogkamer en Flemming hét feestnummer van 2025 gemaakt. Vanavond treden ze bij ons op met hun nieuwe hit ‘100%’ en vertellen ze over hun samenwerking. -
Morgenmiddag is het moment van de waarheid voor Oekraïne: Trump en Poetin hangen dan met elkaar aan de lijn om het verloop van de oorlog te bespreken. Volgens Trump kan hij de oorlog beëindigen, maar wat zou dat betekenen voor Oekraïne? We bespreken het met Tom van ‘t Einde, Dave Maasland en Frans Timmermans.
Joep Wennemars was de verrassing van het weekend op het WK afstanden in Hamar. De 22-jarige schaatser kende een moeizame aanloop naar het schaatsseizoen, maar werd desondanks wereldkampioen op de 1.000 meter. Vanavond schuift hij aan om terug te blikken op dit bijzondere weekend.
Vanmiddag werd bekend dat Rob de Nijs op 82-jarige leeftijd is overleden. De zanger, bekend van hits als ‘Malle Babbe’ en ‘Banger Hart’, leed al geruime tijd aan de ziekte van Parkinson. Vanavond blikken we terug op zijn carrière met Henkjan Smits, Leo Blokhuis en Leon Verdonschot. Ook brengt Trijntje Oosterhuis een muzikale ode. -
Claude vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival met het Frans-Engelstalige nummer 'C’est La Vie'. Hij treedt er voor het eerst mee op.
Speciaal voor hem is er een internationale gast mét optreden, spelen zijn vrienden van De Beste Zangers een Songfestival medley en blikken we vooruit op zijn deelname. -
Al meer dan 740 dagen woedt er oorlog in Europa. Komt er nu dan écht een staakt-het-vuren in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland? Trump wil dat, Zelensky is ook akkoord met het Amerikaanse plan, maar het gesprek met Poetin moet nog plaatsvinden. We praten erover met Tom van 't Einde, Maarten van Rossum en Henri Bontenbal.
Vijf jaar geleden startten Jaap Reesema, Sander Schimmelpenninck en Titus van Dijk hun eigen podcastbedrijf. Het begint klein, maar groeit uit tot een onderneming met bijna veertig medewerkers en 23 podcasts. Vorig jaar verkochten ze hun mediabedrijf. Wat drijft deze mannen om van jongs af aan al te ondernemen? Vanavond schuiven ze aan.
90 jaar Boekenweek: Paulien Cornelisse schreef dit jaar het essay om dat te vieren. Ze verdiepte zich in woorden die we gebruiken zonder dat we het door hebben. 'Strooiwoordjes' die we in onze zinnen proppen om de boodschap wat gezelliger te maken. Vanavond vertelt ze ons er alles over. -
Wat is er aan de hand met de Amerikaanse economie? Tegen al Trumps beloftes in kleuren de beurzen vuurrood en schieten de prijzen in de supermarkt door het dak. Wat is er aan de hand? We bespreken het met Marike Stellinga, Tom van ‘t Einde & Wouter de Winther.
Sta je weleens in de boekenwinkel en raak je overweldigd door het aanbod? Ons Boekenpanel vertelt je welke boeken de moeite waard zijn.
Frenna won gisteren de Edison in de categorie Best Song met zijn liedje 'Pretty Girls'. Daarmee versloeg hij megahits 'Europapa' en 'Sugardaddy'. Vanavond schuift hij aan om te vertellen over zijn prijs. -
Nu Trump de Amerikaanse inlichtingen heeft stopgezet, neemt de druk op de Oekraïense troepen toe. Gaat de VS de inlichtingen opnieuw delen? En ook in ons eigen land is er onenigheid binnen de coalitie over de miljardensteun aan Oekraïne. We bespreken het laatste nieuws met Joost Vullings en Huib Modderkolk.
Reinout Oerlemans woont nu ruim 10 jaar in Amerika en is één van de grootste tv-producenten. Vanavond schuift hij aan over zijn indrukwekkende carrière en leven in de Verenigde Staten.
Nederlandstalige nummers zijn populairder dan ooit. Van meezingschaamte is allang geen sprake meer! Roxeanne Hazes en Dave von Raven vertellen waarom dat is én brengen een ode aan het Nederlandse lied. -
Een grote brand teisterde de binnenstad van Arnhem vandaag. Wat is de stand van zaken en hoe groot is de schade? Aan tafel Directeur Brandweer Gelderland-Midden Anton Slofstra.
De EU-top in Brussel komt op een cruciaal moment. Op tafel: extra steun voor Oekraïne en investeringen in defensie. Nu Trump zich heeft teruggetrokken, zou Europa direct in actie moeten komen. Maar hoe verenigd is Europa in deze cruciale beslissingen? We bespreken het met Coks Donders, Jort Kelder en Maarten van Rossum.
Het is de meest begeerde plek op de Nederlandse televisie, de rol van de Mol in het tv-programma Wie is de Mol. Komende zaterdag is de ontknoping van het alweer 25e seizoen. Maar wat maakt een Mol nou een goede Mol? Daarover praten we met vier oud-Mollen: Jurre Geluk, Jeroen Kijk in de Vegte, Merel Westrik en Kees Tol.
Al wekenlang zien we tributeband Mr. Jones & Just in Case strijden tegen andere bands in The Tribute: Battle of the Bands. Zaterdag staan ze in de finale en vanavond vertellen ze bij ons over hun succes en treden ze op met een Tom Jones klassieker. -
Opnieuw domineert Trump het wereldnieuws. De inlichtingenhulp van Amerika aan Oekraïne is gestopt. Zorgt dit voor desastreuse gevolgen of is het sluwe tactiek? We bespreken het met Coks Donders, Patrick Bolder en Joost Vullings.
Elk jaar krijgen negenhonderd vrouwen de diagnose baarmoederhalskanker. Het is daarom van groot belang om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Uit nieuw onderzoek blijkt dat veel van de vrouwen die de diagnose krijgen, niet gevaccineerd zijn tegen het HPV-virus. Gynaecoloog Nienke van Trommel vindt dat het tijd is voor verandering. Vanavond is zij te gast, samen met Kim Pot en Monique van Loon, die beiden de diagnose baarmoederhalskanker kregen.
De belangstelling voor het Nationaal Archief is dit jaar tot een recordhoogte gestegen. De vraag is zelfs zo groot dat de meeste mensen geen idee hebben of zij weken, maanden of misschien wel tot een jaar moeten wachten om achter hun familiegeschiedenis te komen. Iemand die als geen ander weet hoe het is als je ontdekt dat je vader of moeder misschien wel fout was in de oorlog, is acteur Huub Stapel. Hij vertelt er vanavond over. -
Donald Trump heeft aangegeven alle militaire hulp aan Oekraïne te stoppen. Wat betekent dat voor de oorlog daar en wat betekent dat voor onze veiligheid? Aan tafel Tom van 't Einde, Suse van Kleef, Peter Wijninga en Dilan Yesilgöz.
De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie ontwikkelen zich in een razend tempo. Gelukkig gidst Alexander Klöpping ons erdoorheen. Vanavond vertelt hij over de invloed van AI op oorlogsvoering.
Na zijn woede-uitbarsting van afgelopen weekend, waarbij hij zijn voet openhaalde, kijkt schaatser Kjeld Nuis nu naar het WK afstanden over twee weken. Gaat hij die wel halen, nu hij niet kan lopen? Vanavond blikken we terug op het weekend en kijken we naar de komende periode.
Het is één van de meest veelbelovende bands van dit moment: Kingfishr. Vanavond spelen ze live hun nieuwe single! -
Na de ruzie tussen Trump en Zelensky, lijkt vrede in Oekraïne verder weg dan ooit. Lukt het Europa om de banden met de VS te herstellen? Of moet Europa een eigen plan smeden? We bespreken het vanavond met Caspar Veldkamp, Tom van ’t Einde en Stefan de Vries.
Elke 8 dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord. De slachtoffers vallen meestal in de huiselijke kring. Waarom gaat het zo vaak mis achter de voordeur? We bespreken het vanavond met verantwoordelijk staatssecretaris Ingrid Coenradie.
Vanmiddag kwam het verdrietige bericht dat Dieuwertje Blok op 67-jarige leeftijd is overleden. Met het Sinterklaasjournaal won ze de harten van heel Nederland. Vanavond staan we met collega’s Dolores Leeuwin en Jeroen Kramer en tv-columnist Angela de Jong stil bij haar rijke carrière. - Mostrar más