Episodios

  • בפרק 77 של "לא רק יחצ", ירדן ותיקאי, יועץ אסטרטגי, בשיחה על אסטרטגיה תקשורתית בחירום.ירדן, בין היתר, הקים וניהל את מטה ההסברה הלאומי במשרד ראש הממשלה, עבד עם 4 ראשי ממשלה וכיום הוא משמש כיועץ אסטרטגי-תקשורתי עצמאי.במסגרת הפרק הוא נתן הצצה אל מאחורי הקלעים של ההסברה הישראלית במצבי חירום.שוחחנו על החוסר שבדובר אזרחי שידבר עם הציבור, ובהתאמה לקהלי היעד השונים - לאזרחי ישראל, למפונים שנדרשת אליהם התייחסות אחרת ולקהל שמחוץ לישראל.ירדן שיתף מנסיונו איך ניגשים לבניית אסטרטגיה תקשורתית בחירום ובכלל ולמדינה, על המיקודים התקשורתיים שצריכים להיות למדינה בתקופה זו וגם על מחלוק טקס ה-7 באוקטובר 

  • דפוס בארי הוא בית דפוס שנמצא בקיבוץ בארי ורוב בתי העסק שזקוקים למוצרי דפוס מכירים אותו. מחברות כרטיסי אשראי, דרך חברות נותנות שירות ששולחות חשבונות בדואר, חברות שזקוקות להדפסות של חומרי שיווק ועוד.מה-7 לאוקטובר כולם מכירים את דפוס בארי. לא רק בתי עסק. יותר ממאה מבניו ובנותיו של קיבוץ בארי נרצחו. למרות הכל, וכבר באותו שבוע, חזר מפעל הדפוס של בארי לייצור.בפרק 76 של "לא רק יחצ", נאור פקציארז, סמנכ"ל השיווק של דפוס בארי בשיחה על מינוף מומנטום תקשורתי לקידום המפעל שהוא הרבה יותר מבית דפוס, הוא עוגן משמעותי לקהילת בארי ולכל קהילת העוטף.שיחה על שבר לא אנושי, תקומה, חוסן ותמונת ניצחון. 

  • ¿Faltan episodios?

    Pulsa aquí para actualizar resultados

  • בפרק 75 של "לא רק יחצ", שי טיברג, מייסד משותף בחברת MAIA Digital, בשיחה על לינקדאין ככלי אסטרטגי לניהול מוניטין של ארגון.

    שי מתעסק אך ורק בלינקדאין! בגיל 31 הוא מייסד משותף של סוכנות השיווק היחידה בישראל שמציעה שירותי ניהול פרופילים עסקיים ואישיים של לינקדאין, עם עשרות לקוחות וארגונים גדולים, ומומחה לינקדאין, שאף קיבל על כך הכרה רשמית מלינקדאין העולמית כשנבחר ב-2023 לאחד מ-30 מומחי לינקדאין עולמיים!
    שוחחנו על תועלות הפלטפורמה לתפיסת המותג של ארגונים וחברות, כמו גם של אנשים פרטיים, על ההבדל בינה לבין פלטפורמות סושיאל אחרות, על איזה תוכן עובד הכי טוב ועל למה כל ארגון צריך להיות שם, ולא רק לצרכי מיתוג מעסיק וגיוס, על החשיבות של הכלי ליחסי ציבור, ניהול מוניטין ותדמית ועל הפופולאריות הצומחת של הרשת בארץ ובעולם.

  • בפרק 74 של "לא רק יחצ", רן פלד, מנכ״ל השלוחה התל-אביבית של חברת יחסי הציבור האמריקאית 5WPR, בשיחה על איך מגבירים את הווליום לפעילות עסקית של חברות ישראליות בתקשורת הזרה בתקופה שהתקשורת הבינלאומית קוברת סיפורי הצלחה ישראליים.

    בשיחה רן, סמנכ"ל שיווק בעברו, שיתף על ההחלטה להתמקצע בתחום יחסי הציבור ולהקים את השלוחה של משרד יחסי הציבור האמריקאי בתל אביב בזמן מלחמה, ועל הערך המוסף של מטה הסוכנות שיושב בניו יורק. עוד שיתף על המעבר מפרסום ליחסי ציבור ועל הכוח וההשפעה שיש ליחסי ציבור חכמים יזומים, לעומת פרסום. וגם שוחחנו על ההשתקה המכוונת של התקשורת הבינלאומית של סיפורי הצלחה ישראלים בזמן מלחמה ועל ההסברה הישראלית שמאפשרת את זה.

  • בשנים האחרונות עולמות התרבות, הקולינריה והתיירות עוברים שנים מורכבות ולא פשוטות בישראל. תחילתן בשנות הקורונה, לאחר מכן הפגנות שחוסמות את תל אביב ואת הגישה לעסקים שפועלים בה, יוקר מחייה שמכביד על הכיס ומצמצם כל הוצאה שהיא לא הכרחית ובחודשים האחרונים מלחמה. כזו שמשפיעה על כל תחומי החיים ובמיוחד על מצב הרוח הלאומי והאישי.
    האם לאור זאת, עדיין אפשר לעשות יחסי ציבור יזומים וחיוביים לתחומים של הנאה, פנאי ולייף סטייל, או שמדובר בעיקר בניהול משבר מתמשך?

    בפרק 73 של "לא רק יחצ", מאיה קרבט, מנכ"לית ובעלים של סוכנות תקשורת, יח"צ ותוכן: "מאיה קרבט תקשורת ותוכן", בשיחה על יחסי ציבור לתחום התרבות והקולינריה במצב משברי מתמשך.

    בשיחה מאיה שיתפה בדרך המקצועית שעשתה עד שפתחה את הסוכנות שלה לפני כעשור, מהד ארצי דרך קשת, על השינוי שחל בכל מדיום ואיזה כלים מקצועיים לקחה מכל תפקיד. שוחחנו על יחסי ציבור למסעדות, לפתרונות ולהתאמות בתקופות של משבר, לקמפיין come as you are במסעדת a, על התגייסות המסעדות בתקופת המלחמה ועוד.
    סיימנו באמירה של מאיה, שאני מאוד מסכימה איתה, שמדובר במקצוע שדורש העמקה, המון לימוד, תחקיר ותשומת לב, ואם נכנסים אליו צריך לדעת שזה ייקח הרבה זמן ללמוד, זה לא אינסטנט ואם לא מרגישים את זה בתוך הלב כמו כל מקצוע אחר, אז תחשבו פעמיים.

  • בפרק 72 של "לא רק יחצ", פנינית רביטש, מנהלת התקשורת הפנים ארגונית של קבוצת שטראוס בישראל, בשיחה על תקשורת וחיבוריות ארגונית בשעת משבר.

    כשביקשתי פנינית לשלוח אליי ביו קצר אודותיה היא פתחה בכך שהיא צמחה לתוך התחום מתוך חיבור לא.נשים, הכרות עמוקה עם השטח והרבה תשוקה ליצירה ולכתיבה עוד מילדות. ונראה שבגדול זה מה שהניע את הקריירה שלה.

    שוחחנו על מה זו בכלל תקשורת פנים ארגונית, על ממשקים משותפים עם תקשורת חוץ ארגונית – דוברות ויחסי ציבור ועל מיתוג מעסיק.

    פנינית שיתפה מניסיונה על תפקיד התקשורת הפנים ארגונית בחירום ועל משברים כהזדמנות לארגונים, וגם התייחסה כמובן להתנהלות התקשורת הפנימית של הארגון בעקבות ה-7 לאוקטובר.

    מתוקף הפוזיציה תהינו תחת מי הכי נכון שמנהלת התקשורת הפנים ארגונית תשב – משאבי אנוש, תקשורת או יחידת המנכ"ל...?

    דברנו על הכישורים וההבדלים שבין יחסי ציבור לתקשורת פנים וגם על קהלי יעד, פלטפורמות לתקשור ואיך דואגים שהמסרים יגיעו גם לעובדת הייצור נטולת המחשב וגם למנהלת המותג שמנסה לג'נגל בין הררי המיילים לבריף למשרד הפרסום.

  • כמו כולנו, גם אשלי וקסמן בקשי התעוררה ב-7 באוקטובר לזוועות הטרור של החמאס. מאוד מהר היא התעשתה ועשתה 'הסברה ישראלית' ברשתות החברתיות שלה. ומאז היא לא מפסיקה לייצר תוכן הסברה ישראלי, מתראיינת לתקשורת העולמית ומצטרפת למשלחות מטעם משרד החוץ ומטה החטופים.

    בפרק 71 של "לא רק יחצ", אשלי וקסמן בקשי, משפיענית יוצרת תוכן ישראלית ובעלת מותג ביוטי משלה, בשיחה על שימוש בפלטפורמות סושיאל שיווקיות לצורך הסברה ישראלית.

    אשלי שיתפה מה גרם לה באותו בוקר שבת לגייס את המשאבים של המותג שלה עבור משימת הסברה לאומית (ולא בפעם הראשונה), על המעבר משיח על ביוטי לשיח פוליטי, פרו ישראלי, ציוני-הסברתי ולויכוחים עם פרו פלשתינאים. שוחחנו על הזהות והאג'נדה הישראלית שלה והאם היא פוגעת לה במותג בעולמות הביוטי ('לא!').
    דיברנו על מסרים שעובדים הכי טוב ('עובדות!') ולמה ('כי הם מסייעים גם לאחרים להתמודד עם הפייק ניוז') ואיזה מסרים ותוכן פחות עובדים ('סיפורים אנושיים וחיילים') ועל ההתנהלות מול פלטפורמות התוכן טיקטוק ואינסטגרם במלחמה.
    היא גם שיתפה בטיפים כמו איך להעלות תוכן שיהפוך לויראלי ומה לעשות כדי שלא ימחקו לכם תכני הסברה פרו-ישראלים. חשוב!

  • בשנים האחרונות, יותר מתמיד, הגבולות בין פרסום ליחסי ציבור מטשטשים יותר ויותר, בין אם דרך תוכן שיווקי, שיתופי פעולה ובכלל דרך יצירת תוכן. אם בעבר ההבחנה בין פרסום ליח"צ הייתה חדה וברורה – פרי מדיה/פייד מדיה – היום זה כבר לא כך, בגלל כל מיני סיבות - שינויים בשוק התקשורת, ריבוי הפלטפורמות, ובכלל כל ההיפר-חשיפה. אז איפה עובר הגבול? ואולי בכלל ההבחנה הזו כבר בכלל לא רלוונטית ויש רק רעיון טוב וקריאייטיב מוצלח, ופרסום, יחסי ציבור, דיגיטל, תקשורת שיווקית ותוכן הם כולם רק כלים טאקטיים לביצוע...?

    בפרק 70 של "לא רק יחצ", מירן פחמן, הבעלים של Creative First, בשיחה על קריאייטיב במהלכי יחסי ציבור דרך עיניים של סמנכ"ל קריאייטיב שמגיע מעולם הפרסום.

    מירן סיפר על תחרות הקריאייטיב "גרנות" ופירט על המסלול שמיועד למהלכי יחסי ציבור קריאיטיביים, תהינו על הגבולות שבין פרסום ויח"צ, מהו קריאייטיב מוצלח ועל התפקיד של איש התקשורת סביב שולחן הקמפיין בין אם בניהול הסיכונים ובין אם בהגדלת מעגלי החשיפה והדהוד המסרים, מתוך תפיסה, שעל אף המחלוקות שהיו בינינו - מהלך יחסי ציבור חכם עם קריאייטיב מוצלח יכול לייצר אימפקט משמעותי לא פחות מפרסומת בטלוויזיה!
    וגם – דברנו על שולה זקן, רובי ריבלין ו-AFK.

    למידע נוסף על התחרות מוזמנים להיכנס לאתר - https://granot-awards.co.il

  • בפרק 69 של "לא רק יחצ", הלל פרטוק, יועץ אסטרטגיה ותקשורת, בשיחה על מיתוג ערים ועל תפיסה רחבה של טקטיקות ייעוץ תקשורתי.פרטוק, מי שנחשב לדובר עיריית תל אביב-יפו המיתולוגי, שיתף במסלול הקריירה המקצועי שלו, תוך התייחסות לשינויים ולכלים שהכניס לעולם יחסי הציבור, כלים שמשמשים דוברים, יועצי תקשורת וגופים רבים.שוחחנו על שימוש בשיווק חווייתי להעברת מסר – מלילה לבן ועד מרוץ הלילה - על מיתוג ערים ועל ניהול תדמית, ואיך יוצאים אל מחוץ לתחומי הקומוניקט.וגם, שיתף מניסיונו כדובר המשטרה, מה לדעתו צריך לעשות על מנת לשנות את התדמית השלילית של הגוף האמון על שמירת בטחון האזרחים. 

  • בפרק 68 של "לא רק יחצ", מארק שון, דובר ומנהל קשרי הממשל של קבוצת בז"ן, בשיחה על ניהול משבר מתמשך – מזיהום וקריאה לפינוי המפרץ ועד מלחמה שהשפיעה על ניהול התקשורת של כולם.שוחחנו על מהו משבר שמנוהל לא טוב (כזה ששמעתם עליו), ועל תהליכי עבודה וקבלת החלטות בזמן ניהול משבר תקשורתי.על איך ועד כמה הכישורים שרכש בתפקידים הקודמים שלו כעיתונאי וכדובר רשות התחרות מסייעים לו בתפקידו הנוכחי ובהבנת השדות ובעלי העניין הרבים מולם הוא פועל, וגם על ניהול סיכונים עכשווי - בזמן מלחמה אבל לא רק – 1) פייק ניוז. 2) מתקפת סייבר. ו-3) פגיעה פיזית בתשתיות. הסדר אינו מקרי!וגם על אותו דו"ח מקינזי בנושא בז"ן שהוציא משרד ראש הממשלה לא מזמן, ועל תרומות וניהול תדמית והיה גם השאלון המהיר.

     
  • בפרק 67 של "לא רק יחצ", ליאת שמחה, הבעלים של משרד יחסי הציבור NutriPR, בשיחה על קמפיינים של יחסי ציבור במדיה בינלאומית ובמיוחד לסטארטאפים ישראלים בזמן מלחמה.

    ליאת מתמחה ביחסי ציבור לתחומי הפודטק, אגריטק וכל מה שקשור למזון העתיד תוך מתן דגש על קיימות. שוחחנו על הקשר עם עיתונאים מתקשורת בינלאומית בתקופה הזו, על הקשר עם לקוחות בינלאומיים ועל האהדה שמקבלים מהן וגם על Trust – מול הלקוח ומול העיתונאי, מול המשקיע ומול הלקוח הפוטנציאלי.

    ליאת שיתפה בחשיבות תחזוק הנכסים התדמיתיים של הלקוחות הבינלאומיים – האתר והלינקדאין, ועל הלינקדאין ככלי שיווקי חשוב במיוחד עבור סטארטאפים וגם אם היא מרגישה בעבודה שלה את ההשפעה של מלחמת חרבות ברזל, על הטולרנטיות של התקשורת הבינלאומית כלפי חברות ישראליות.

  • לכבוד יום האישה הבינלאומי, פרק מיוחד עם אושרת קמחזי, מייסדת ומנכ"לית קמחזי תקשורת, בשיחה על ניהול תקשורת לאנשי ונשות עסקים.

    בפרק 66 של "לא רק יח"צ", אושרת, יועצת תקשורת שעבדה עם אנשי עסקים בכירים, כמו אדוארדו אלשטיין ומוטי בן משה, תשתף על העבודה עם  אשת העסקים הבכירה צפרא כץ, במה שונה ניהול מוניטין של אנשים אל מול ניהול מוניטין של חברות ומותגים, ועל הקשר התדמיתי המשמעותי שיש בין מי שעומד בראש הארגון למותג.

    שוחחנו על חזון ועל ניהול ואיך הוא בא לידי ביטוי בדימוי התקשורתי של הפרסונה המתוקשרת. למה היא אומרת שכלי התקשורת הם לא חברים שלך ועל איך ומתי עושים תקשורת ויחסי ציבור לתרומות של חברות ועסקים מבלי ליפול לקלישאות ציניות. על החיבור של אנשי עסקים ישראלים בארץ ובעולם למדינת ישראל דווקא בתקופה הזו – האם מביעים תמיכה בפומבי ועד כמה זה משפיע על העסק.

    וגם על הקמפיין שרץ ממש בימים אילו – "עוצרים את השיח המפלג", על רתימת משפיענים מכל התחומים, ואיך מצליחים להימנע מזיהוי פוליטי בקמפיין מסוג זה.

    ואיך לא, כמובן שגם על יום האישה, על חשיפה תקשורתית של נשים ולמה לדעתה אין דבר כזה תקרת זכוכית

  • פעמיים נדחו הבחירות לרשויות המקומיות, אך לבסוף הוחלט לקיים אותן ב-27.2, כ-4 חודשים אחרי המועד המקורי, זאת על אף המלחמה, המועמדים המגויסים והקשב הציבורי הנמוך.

    בפרק 65 של "לא רק יחצ", סיון ברשי בהט, ראש מנהל דוברות והסברה של מרכז השלטון המקומי, בשחה על תקשורת בחירות בתקופת מלחמה.
    שוחחנו על תפקיד מרכז השלטון המקומי ביחס לרשויות המקומיות ועל תפקידה כדוברת. על בניית הרשויות המקומיות כאוטוריטה משמעותית מול האזרחים ועל איך הקורונה העצימה את הצורך בשלטון מקומי חזק.
    סיון שיתפה בהתמודדות ההסברתית עם המשבר בתחושת הביטחון האישית כתוצאה מאסון ה-7 באוקטובר ואיך "מסבירים" ביטחון. על מינוף הקשר הבלתי אמצעי, ההכרות עם קהל היעד והשימוש במשאבים קיימים בהעצמת היכולות של הרשויות המקומיות.
    וגם כמובן על ההחלטה לקיים את הבחירות לרשויות המקומיות בתקופת מלחמה וגם למה ביום הבחירות היא בכלל בחופש.

  • מהרגע שחיים הבין, ביחד עם כולנו, את ממדי האסון באותה שבת שחורה של ה-7 באוקטובר, הוא עזב את הכל והתייצב להוביל (בהתנדבות!) את המאבק התקשורתי של משפחות החטופות והחטופים.

    בפרק 64 של "לא רק יחצ", חיים רובינשטיין, ממייסדי מטה משפחות החטופים וראש ציר התקשורת, בשיחה על ניהול תקשורת של מאבק אנושי שמטרתו לרתום את העם על מנת להשפיע על מקבלי ההחלטות בארץ ובעולם.
    שוחחנו על המתח המובנה שבין מטרות המלחמה – החזרת החטופים ומיטוט שלטון החמאס ואיך משנים את המאזן כך שישרת את המשפחות, על איך מעניקים ייעוץ תקשורתי ותמיכה למגוון רחב של משפחות שמצד אחד לכולן מטרה אחת אך האינטרס הבסיסי של כל אחת מהן הוא שהאהובים שלה יחזרו. וגם על אותה מסיבת עיתונאים באיכילוב ואיזה לקחים הופקו ממנה.

  • תקופת המלחמה חייבה אותנו, מנהלי התקשורת ויחסי הציבור, להתנהלות קצת אחרת. הרבה הקשבה למתרחש מחוץ לארגון, התמקדות במהלכי הסברה עם רגישות למתרחש בתקשורת והבנה שיש לנו את הכוח והיכולת לסייע במאמץ המלחמתי בפרספקטיבה הסברתית – החזית שהמלחמה הזו רק חידדה עד כמה היא חשובה למדינת ישראל. אך עדיין לוקה בחסר.

    ולכן, בפרק 63 של "לא רק יחצ", בחרתי לארח את יניב חלילי, מנהל התקשורת של עידן ובתיה עופר, שאף מנהל את הקרן המשפחתית, לשיחה על הסברה בזמן מלחמה.
    פניתי ליניב בעקבות קמפיין ההסברה לקהילת הלהטב"ק העולמית שהוא ממוביליו, אך היה לי ברור, כבר מהשיחה הראשונה אתו, שהסיפור התקשורתי הבאמת מעניין הוא משיכת הכספים של משפחת עופר מהארוורד, בעקבות גל האנטישמיות באוניברסיטאות בחו"ל, והתגובה הרפה והבלתי מספקת של העומדים בראשן. מאבק שהגיעה לעמודים הראשיים של העיתונים המובילים בעולם.

  • בפרק 62 של "לא רק יחצ", גלי ברגר, סטוריטלרית, מומחית בניהול והובלה של השקות, מהלכי שיווק מורכבים שמייצרים אימפקט, ובניית אסטרטגיה תקשורתית למותגים, בשיחה על בניית תוכן שמייצר שינוי.

    בשנים האחרונות יותר ויותר ארגונים ומותגים מאמצים לעצמם איזושהי אג'נדה חברתית, בין אם במסגרת האחריות התאגידית ובין אם למטרות תדמית. בשיחה גלי שיתפה איך עושים את זה נכון ואיך מייצרים חיבור נכון בין מותג לבין אג'נדה.
    בשיחה גלי שיתפה בדרכה המקצועית שהתחילה בעיתונות הכלכלית, על תפקידה כדוברת סופר פארם ועד לפוזיציה הנוכחית כעצמאית שמלווה מותגים ואנשים לפתרון של מגוון אתגרים שיווקיים.
    עיקר השיחה התמקדה במהלכי תוכן של יצירת שינוי ואימפקט, ביניהם מהלך סטיגמנטין שהשיקה בסופר פארם במהלך הקורונה, קהילת המשפיעניות הצעירות של סופר פארם טרום העידן שלכוווולללם היו קהילות וגם כמובן ששוחחנו על עד כמה מהלכים שיווקיים באמת מייצרים אימפקט ועד כמה הם אקט תדמיתי.

  • בפרק 61 של "לא רק יחצ", נדב בורנשטיין, מגיש בקשת 12 ואיש תוכן בשיחה על יצרני תוכן.

    נדב מגיש את "חי בלילה" כבר קרוב לעשור, וממש בקרוב תעלה גם תוכנית הטיולים שהוא מצלם ממש בימים אלו בכל מיני יעדים שווים בחו"ל. לצד כל העשייה התקשורתית נדב מנהל עמוד אינסטגרם מאוד מאוד פעיל, עם קרוב ל-120 אלף עוקבים ויוצר תוכן מקורי ופעמים רבות גם חדשותי בנושאי קולינריה. מהארץ ומהעולם.

    בשיחה נדב שיתף על ההחלטה להתמקד בעולמות הקולינריה ועל הערך הייחודי שלו בעולמות האלו, על עבודה במספר פלטפורמות ושילוב בין בית לעבודה, על יצירת תוכן עם אג'נדה ועם ערך מוסף. וגם קצת טיפים לעבודה עם אנשי תקשורת ויחסי ציבור ועל המקרר שבחוץ.

  • בפרק 60 של "לא רק יחצ", דנה נוימן, מנהלת התקשורת התאגידית ויחסי הציבור הגלובליים של חברת solaredge, בשיחה על ניהול תקשורת רב לאומית.

    דנה הגיעה לאלביט ללא ניסיון קודם ביחסי ציבור ודוברות, אבל עם אנגלית שפת אם ויכולת כתיבה ברמה גבוהה, עם הרבה אמביציה ורצון להצליח!

    במשך 14 שנים היא בנתה מערך תקשורת בינלאומי נרחב, שכלל גיוס משרדי יחסי ציבור בחו"ל וניהולם, קמפיינים בינלאומיים, מסיבות עיתונאים בארץ ובחו"ל והכרות מעמיקה ומאוד מרשימה של כלי התקשורת בכל מדינה ומדינה בה לאלביט יש עניין.

    דנה שיתפה, עם הרבה דוגמאות, בניסיון הרב שלה וגם קצת באיך עושים את זה, אחרי הכל זו תעשייה ביטחונית ורב הנסתר על הגלוי, גם אם מדובר ביחסי ציבור...

    שוחחנו על התפקיד הנוכחי שלה, שגם הוא מתמקד בעיקר בתקשורת בינלאומית ופחות כאן בארץ. שיחה מרתקת על תקשורת בינלאומית מאחת מנשות המקצוע המוכשרות בתחום.

  • לכבוד יום יחסי הציבור הבינלאומי שחל היום, פרק מיוחד על עבודה עם יח"צניות ויח"צנים. פרק שרלוונטי לכל מי עובד עם עיתונאים ועורכות או שרוצה לעבוד בתחום. בפרק 59 של "לא רק יחצ", אפרת נומברג יונגר, עורכת וכתבת ב- Mako ובקשת 12, בשיחה על יחסי עבודה הדדיים עם יח"צניות ויח"צנים. בשיחה הראשונה שהייתה לי עם אפרת, במסגרת העבודה שלי בשטראוס - היא נזפה בי: גם שהתקשרתי בשעות אחר הצהריים המאוחרות כשהיא עם הילדים וגם שפניתי אליה בוואטסאפ ולא במייל.כן, צריך לדעת איך לפנות לכל כתב ועורכת, יש שמעדיפים במייל ויש המעדיפות בוואטסאפ. את זה יודעת כל יח"צנית מתחילה. ואפשרת מעדיפה במייל – והיא גם תמיד משיבה.אפשר שיתפה איך הגיעה לתקשורת אחרי 13 שנים כמנהלת תיקי השקעות בשוק ההון. שוחחנו על סדר היום שלה כעיתונאית, מתי היא פונה ליח"צנים והאם היא אוהבת להיות עיתונאית. מה חשוב לה בעבודה ובאיזו כתבה היא הכי גאה (תחקיר עוקץ הקשישים). ויש גם טיפים ליח"צניות שרוצות לעבוד מולה ולייצר כתבות עם ערך."עיתונאים צריכים אנשי תקשורת, הם חייבים אותם". תכלס.

  • בפרק 58 של "לא רק יחצ", מור שובבו, בעלים של משרד יחסי הציבור ויצירת התוכן-ג'ינג'ר תקשורת, על יחסי ציבור קולינאריים.בניהול יחסי ציבור לתחום המסעדנות, הקולינריה ואם מתייחסים לכלי התקשורת – אז לתא כתבי האוכל – צריך מומחיות. ממש כמו שיועץ תקשורת שמטפל במשרדי עורכי דין, או יועץ תקשורת שמטפל בארגונים ציבוריים-ממשלתיים צריך להתעמק ולהתמקצע בתחום. רק שכאן, כדאי (מאוד) שתהיה גם התשוקה לאוכל, כי זה עולם רווי יצרים!את מור פגשתי במסגרת ההערכות התקשורתית לשיתוף הפעולה המעולה שהיה לנו (ממתקי עלית ורגע מתוק) עם קשת ו"הקינוח המושלם". היינו שותפים למסעדת הקינוחים של עופר בן נתן ומסעדת פופ אנד פופ. מור למעשה יזם, הפיק, חיבר וניהל את התקשורת של כל אותו שבוע של פסטיבל קינוחים בשרונה מרקט.בסיום הפגישה הראשונה, אם להיות נאמנה אמת - אז דיי בהתחלה – ביקשתי ממנו שיבוא לפודקאסט – והוא הסכים. והתוצאה כאן לפניכם.דברנו על שבוע המטבח האיטלקי, שבוע הקינוחים, פסטיבל המטבח האסייתי, פרויקט נשים יוצרות קולינריה, הפרויקט של קשת 12 מאקו וג'ינג'ר תקשורת - ״המסעדות הכי טובות״, פסטיבל הקינוח המושלם, החמין של שרי ומיכל אנסקי ועוד פרויקטים קולינאריים שהגיעו כמובן גם לתקשורת.מור שיתף בהחלטה להקים משרד יחסי ציבור, אחרי שנים של עבודה וניסיון בעולם הקולינריה, על האגו, העשייה והאנשים שמאחורי עולם המסעדות. על העשייה החברתית וקידום אג'נדות של מסעדנים כאן בישראל, על הקשר שלו ל"מחתרת התקשורתית", ואיך מתוך החיים והאג'נדה האישית שלו הוא מייצר שינוי עבור כלל הקהילה הגאה ופועל למען זכויות להט"בים.