Episodios
-
I denne episoden samtaler folkehelsekoordinator i Stord kommune, Tove Vikanes Agdestein, og førstelektor i sykepleie ved Høgskulen på Vestlandet, Bente Kvilhaugsvik, om folkehelsearbeid i Stord kommune. Som folkehelsekoordinator i kommunen har Tove god oversikt over helseutfordringer i kommunen. Hun arbeider på et overordnet nivå, og samarbeider med mange - for at kommunen skal kunne legge til rette for helsefremming og at innbyggerne skal kunne ta gode valg for sine liv.
-
I denne episoden samtaler førstelektor i sykepleie ved Høgskulen på Vestlandet, Bente Kvilhaugsvik, med sykehjemsoverlege i Hamar, Carl Tobias Peterson, om forhåndssamtaler. Det er anbefalt å benytte forhåndssamtaler med pasienter i sykehjem og hjemmesykepleie for å sikre personsentrert omsorg, og særlig for å sikre personsentrert omsorg når livet nærmer seg slutten. Men forhåndssamtalene må en starte med så tidlig som mulig, for selv å få trening i å bruke verktøyet - og for å sikre brukermedvirkning.
-
¿Faltan episodios?
-
I denne episoden samtaler førstelektor i sykepleie i HVL, campus Stord, Bente Kvilhaugsvik med Christine Sandø Lundemo, som er geriatrisk sykepleier og leder for livsgledehjem i stiftelsen Livsglede for eldre, om hva som skal til for å gi personsentrert omsorg ved hjelp av verktøykassen i Livsglede for eldre.
-
I denne episoden forteller Linda Fahle-Johansen, som er rådgiver i stiftelsen Livsglede for eldre, i samtale med Bente Kvilhaugsvik, som er førstelektor i sykepleie i Høgskulen på Vestlandet, om hvordan det å legge til rette for gode møter mellom generasjonerkan gjøres, og hvordan det blir en vinn-vinn situasjon for alle.
-
I denne episoden samtaler Siri Bjerkan, som er rådgiver i Livsglede for eldre stiftelsen, og Bente Kvilhaugsvik, førstelektor i sykepleie ved Høgskulen på Vestlandet, campus Stord, om hvordan en i livsgledesykehjem samarbeider med frillige for å ivareta grunnleggende behov for tilhørighet, mening og livsglede hos eldre.
-
Dette er den første av fem episoder om "Livsglede for eldre", som er en strategi for å gi god livskvalitet gjennom hele livet. En tenker nytt om eldreomsorgen og vil ivareta grunnleggende psykososiale, kulturelle og eksistensielle behov hos eldre gjennom samarbeid med blant annet frivillige. Samtalen er mellom Bente Kvilhaugsvik, førstelektor i sykepleie i Høgskulen på Vestlandet, campus Stord, og generalsekretær i stiftelsen Livsglede for eldre, Tone Bye.
-
For å kunne være til hjelp for andre, og for å gi faglig forsvarlig sykepleie over tid, kreves det at sykepleierne får ivaretatt sine egne grunnleggende behov. I denne episoden forteller sykepleier Elin Strømmen, i samtale med Bente Kvilhaugsvik, som er førstelektor i sykepleie i Høgskulen på Vestlandet, campus Stord, om sine tanker rundt dette viktige temaet.
-
I denne episoden samtaler førstelektor i sykepleie ved HVL, campus Stord, Bente Kvilhaugsvik, med seniorrådgiver ved Stavanger Universitetssykehus og professor ved HVL, Geir Sverre Braut, om hva en må ta hensyn til for å kunne tilby faglig forsvarlige helsetjenester når pasienter som har krav på offentlige helsetjenester - også velger komplementær og alternativ behandling.
-
Episoden handler om kravene til sykepleiere om å overholde taushetsplikten, og er en samtale mellom Bente Kvilhaugsvik og Elin Høyvik i Høgskulen på Vestlandet, campus Stord.
-
Jordmor og lektor i jordmorutdanningen i HVL, campus Bergen, Tone Engen, samtaler med førstelektor i Sykepleie i HVL, campus Stord, om viktige ting en sykepleier trenger å kjenne til om føde og barsel. Episode 2 av 2.
-
Jordmor og lektor i jordmorutdanningen i HVL, campus Bergen, Tone Engen, samtaler med førstelektor i Sykepleie i HVL, campus Stord, om viktige ting en sykepleier trenger å kjenne til om føde og barsel. Episode 1 av 2.
-
Jurist Stine Peterson i Elverum tjenestekontor, sykehjemsoverlege i Hamar kommune, Carl Tobias Peterson, og førstelektor i sykepleie ved Høgskulen på Vestlandet, campus Stord, Bente Kvilhaugsvik, samtaler om når en må bruke tvang for å sikre retten til nødvendig helsehjelp for ikke samtykkekompetente pasienter i eldreomsorgen. Denne episoden bygger på foregående episode, om samtykkekompetanse.
-
Jurist Stine Peterson i Elverum tjenestekontor, sykehjemsoverlege i Hamar kommune, Carl Tobias Peterson, og førstelektor i sykepleie ved Høgskulen på Vestlandet, campus Stord, samtaler om hva samtykkekompetanse innebærer, at en person kan ha delvis samtykkekompetanse og at helsepersonell har ansvar for å vurdere om gyldig samtykke foreligger.
-
For å få faglig forsvarlige tjenester må helsepersonell samarbeide, både innad i avdelinger, mellom avdelinger, innad i samme profesjon og mellom profesjoner og faggrupper. Her i episode 5 i podcastserien snakker Bente Kvilhaugsvik og Kristin Bie om hva lovverket sier om nødvendigheten av samarbeid.
-
I et tjenestekontor fatter en vedtak på bakgrunn av pasienters behov for nødvendig helsehjelp. Det er med på å sikre pasienters rett til helsehjelpen, og gir mulighet til å klage. I denne podcasten har førstelektor i sykepleie, Bente Kvilhaugsvik, en samtale om temaet med jurist i Elverum kommune, Stine Peterson.
-
Hva er det som skal til for at pasienter og brukere skal kunne medvirke i planlegging, gjennomføring og evaluering av tjenester som gjelder dem selv? I denne podcasten har Kristin Bie, fagkonsulent i Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Helse Fonna kommunene, og Bente Kvilhaugsvik, førstelektor i sykepleie, en dialog om hvordan det kan sikres.
-
Det pasientrettighetene sier at pasienter har rett på av tjenester og tjenestekvalitet er det helsepersonell sin plikt til å gi. I denne podcasten snakker førstelektor i sykepleie, Bente Kvilhaugsvik, og Kristin Bie, fagkonsulent i Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Helse Fonna kommunene, om temaet på en jordnær måte.
-
Velkommen til den første podcasten i serien "Faglig forsvarlig sykepleie". Arbeidet med podcastene startet med en samtale mellom førstelektor i sykepleie, Bente Kvilhaugsvik, som har ansvar for samfunnsvitenskapelige tema i sykepleieutdanningen i Høgskulen på Vestlandet sin campus på Stord, og Kristin Bie, som er fagkonsulent ved Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Helse Fonna kommunene, og som har undervist sykepleiestudenter om juss i en årrekke. I den første podcasten snakker vi om faglig forsvarlig sykepleie, som er aktuelt både for sykepleiestudenter og ferdig utdannede sykepleiere.