Episodios
-
Torsdag skrudde Norges bank opp renten til 4,25 prosent. Det var ikke så overraskende. Men så kom en uventet beskjed: Det blir trolig enda et rentehopp i desember. Når skal det egentlig snu? Økonomikommentator Sindre Heyerdahl forklarer.
-
Tro det eller ei, men det er flere likheter mellom en ekte, menneskelig kjæreste og chatboten Replika. Og det er faktisk ikke helt uvanlig å bli nært knyttet til en chatbot. Men da blir du sårbar på helt nye måter. Sintef-forsker Marita Skjuve forklarer.
-
¿Faltan episodios?
-
Rekordmange eksplosjoner. Familier på rømmen. Og barn som blir leiemordere. Gjengvolden i Sverige har nådd et nytt nivå. Og ett navn går igjen: Den kurdiske reven, en mann som skal ha ambisjoner om å bli en skandinavisk Pablo Escobar. Utenriksjournalist Ingeborg Moe forklarer hvem han er.
-
Erna Solberg la frem den fullstendige listen over mannens aksjehandel fire dager etter Høyres brakvalg. Med det begynte en av de mest omtalte politiske skandalene på lang tid. Nå spør mange: Hva visste Erna? Og når visste hun det?
Med økonomijournalist Anne Sofie Bergvall og kommentator Andreas Slettholm.
-
Over 11.000 mennesker er bekreftet døde etter flomkatastrofen i Libya. Uungåelig, sier noen av landets ledere. Men en lang historie om krig og korrupsjon forteller noe annet. Tidligere Midtøsten-korrespondent Tor Arne Andreassen forklarer.
-
Én etter én forsvinner de fra Kinas maktelite. Hvor blir de av? Og hva forteller det om hvor mektig Xi Jinping er nå? Utenriksjournalist Kristoffer Rønneberg forklarer.
-
Fredag fortalte en gråtkvalt Erna Solberg om hvor mye aksjer ektemannen Sindre Finnes egentlig handlet mens hun var statsminister. – Det gjør vondt for meg å være så hard mot Sindre, sa hun.
Journalist Andreas Bakke Foss forklarer saken.
-
Nord-Koreas diktator, Kim Jong-Un, har hoppet på spesialtoget sitt og besøkt Putin i Russland. Han har noe Putin trenger i Ukraina. Men det han skal ønske seg til gjengjeld kan bli en direkte trussel mot resten av verden. Med Russland-korrespondent Per Kristian Aale.
-
Drapet på Jonas Henriksen har fått veldig mye oppmerksomhet. Torsdag ble en mann pågrepet. Hva mer vet vi nå? Produsent Olav Eggesvik forklarer.
-
Etter to år med dårlige nyheter for lommeboka overrasker inflasjonstallene ekspertene. Inflasjonen bremses endelig. Betyr det rentekutt? Med økonomikommentator Sindre Heyerdahl
-
Donald Trump har en egen evne til å holde på velgerne sine nesten uansett hva han gjør. Hva handler den evnen om? USA-korrespondent Kjetil Hanssen besøkte Trumps egen vingård og fant noen svar.
-
Kampen om Oslo ble jevn, men endte med maktskifte. Her får du Oslos fremtid og fire andre ting du bør få med deg om valget. Kommentatorene Andreas Slettholm og Kjetil B. Alstadheim forklarer.
-
Mens høyresiden har Tiktok-profiler, havner venstresiden i skyggen. Det kan ha bidratt til en brakseier i skolevalget, men vil det påvirke kveldens valg? Helene Skjeggestad forklarer.
-
Klimakrisen krever radikal politikk. Hvor mye er du villig til å ofre? Og hvor mislikt tåler du å bli som folkevalgt? Det vet Dagfinn Høybråten, helseministeren fra KrF som innførte en upopulær innstramming av røykeloven i 2004. Hvordan har vi løst klimakriser tidligere i historien? Og ville et diktatur vært mer effektivt?
-
Dette valget handler om de nære ting: Hvor skal skolen ligge, hva skal bussen koste? Og liker du egentlig ordføreren? Det kan være fort å glemme hva som egentlig står på spill. Politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim hjelper deg.
-
Selv om India er blitt verdens mest folkerike land, har ikke økonomien holdt følge. Nå vil de bli den første grønne supermakten. Kommentator Christina Pletten forklarer hvorfor det likevel kan være dårlig nytt for klimaet.
-
En ny rapport fra myndighetene viser en mulig sammenheng mellom snus og kreft. Hva kom frem, og hvilke myter om snusen stemmer? Journalist Stine Barstad forklarer.
-
Politiet i Bergen måtte stenge av deler av sentrum og hente frem skjold og gassmasker. Sentrumsgatene var fylt av opptøyer mellom to eritreiske grupper. Hva handler sinnet om? Statsviter Lovise Aalen ved Christian Michelsens institutt forklarer.
-
Billigere kollektivtransport er blitt viktig for mange politikere i valgkampen. Noen steder er det også helt gratis. Men får det flere til å sette igjen bilen hjemme? Journalist Pål Vegard Hagesæter besøkte Luxemburg for å finne svar. Journalist Øystein Tronsli Drabløs forklarer ordningene her hjemme.
-
Anniken Huitfeldts mann har handlet aksjer og holdt det skjult for henne. Det har gjort utenriksministeren til den fjerde statsråden som havner i trøbbel på kort tid. Hvorfor fortsetter skandalene å dukke opp for regjeringen? Med Aftenpostens politiske redaktør, Kjetil Alstadheim.
- Mostrar más