Episodios
-
Skjer det noe spesielt når mennesker møter omsorg fra de som jobber med å hjelpe dem? Kan profesjonell omsorg gjøre pasienter fortere friske? Eller rett og slett forebyggende sykdom? Og hva gjør det egentlig med de ansatte i ulike omsorgsyrker, nettopp det at de skal vise profesjonell omsorg som en del av jobben? Programleder Cathrine Hellandsvik får besøk av Ragnhild Bang Nes, psykolog og seniorforsker ved Folkehelseinstituttet, og jordmor Cathrine Trulsvik, for å se nærmere på profesjonell omsorg.
-
Ledelse noe det snakkes mer og mer om, spesielt når vi snakker om sykefravær, arbeidskultur eller store omorganiseringer og organisasjonsendringer. Men hva er egentlig ledelse? Og hvorfor er det så viktig? Og er det sånn at ledelse kanskje blir enda viktigere enn før i kommune- og helsesektoren, på grunn av de store utfordringene vi står overfor, med eldrebølge og færre hender? I denne episoden tar Cathrine Hellandsvik en prat med Anders Dahl. Han er klinisk psykolog og programdirektør ved AFFs Solstrandprogrammet Accelerate, og jobber hver dag med å hjelpe ledere å bli enda bedre. OBS: Vi opplevde tekniske problemer under innspillingen av denne episoden, og beklager dårligere lydkvalitet enn vanlig.
-
¿Faltan episodios?
-
140.000 går på jobb hver julaften i Norge, og enda flere må regne med å jobbe i adventstiden eller romjula. Skjer det noe spesielt med psyken vår i høytider? Kan det å ha en jobb hvor du hjelper andre gjøre deg lykkelig? Og finnes det noen tips hvis man ønsker å muntre opp seg selv eller en kollega som synes det er tungt å jobbe i jula? I denne episoden snakker programleder Cathrine Hellandsvik med psykolog Ragnhild Bang Nes, vi hører fra sykepleiere og helsefagarbeidere som skal jobbe i jula og får besøk av artist Marie Klåpbakken som har skrevet julesangen "Juleminner" om det å måtte reise fra noen nære i jula for å dra på jobb.
-
Hos Nasjonalt senter for selvmordsforskning (NSSF) møter de som jobber der mange mennesker i dyp krise. For at de emosjonelle påkjenningene ikke skal føre til utmattede og demotiverte ansatte, måtte de benytte metoder de også bruker med pasientene. I denne episoden får vi høre hva NSSF gjør for at ansatte skal ha verktøy for å håndtere følelsene som kan oppstå i jobben. Kanskje andre arbeidsplasser, der emosjonelt arbeid er en stor del av hverdagen, kan lære noe? Programleder Cathrine Hellandsvik møter psykiater Lars Mehlum ved NSSF i episode 2. Vi anbefaler at du hører episoden "Kan du bli syk fordi du jobber med å hjelpe andre?" først.
-
Å møte ulike følelser hos pasienter, pårørende eller brukere er en stor del av arbeidsdagen for alle som jobber med å hjelpe andre. Følelsene skal svares med profesjonalitet, omsorg og forståelse. Hva gjør det med menneskene som står i disse yrkene hver dag? Kan det rett og slett gjøre deg syk? Og finnes det noen måter å håndtere dette på? I episoden får vi besøk av akuttsykepleier Anne Grethe Østlie, folkehelsepsykolog Ragnhild Bang Nes og Hans Jacob Busch.
-
Hvorfor er det lurt å tenke på egen økonomi? Vi gir deg oversikt over de viktigste valgene som påvirker økonomien og pensjonen din på lang sikt.
-
Hvilke grep kan du ta for å ha det bra på jobben? Bli motivert til å ta tak i det og lag din egen plan for å gjøre arbeidshverdagen enda bedre.
-
Hva kan du gjøre for å ta vare på din psykiske helse? En liten endring kan gi store forandringer. Bli motivert til å ta gode valg.
-
Hva kan du gjøre for å ta vare på din fysiske helse? En liten endring kan gi store forandringer. Bli motivert til å ta gode valg.
-
Har du tenkt over hvordan dine valg påvirker deg? Bli inspirert til å reflektere over valgene dine og lær deg oppskriften på lykke.