Episodios
-
Vidste du, at halvdelen af de børn, som lever med en syg søster eller bror udviser tegn på stress, hvilke bl.a. kan påvirke koncentrationen, søvnen og skolelivet. I denne episode af Hjertebånd sætter vært Freia Marie Sands fokus på, hvad det egentlig betyder at have en syg søster eller bror, og hvordan det påvirker de raske søskende, som ofte tidligt i livet bliver mere ansvarsfulde og omsorgsfulde og også kan opleve en diffus angst.
I denne episode møder du Laura Marie Ørtved, som både har en hjertesyg storesøster og lillebror, og som også er frivillig tovholder på Hjerteforeningens Søskendeweekend. Samtalen suppleres med konkrete råd og indsigter fra Tina Månsson Sloth, som er psykolog på Børnehjertelinjen, og som i denne episode giver gode råd til, hvordan man som forældre deler sol og vind lige og sikrer, at søskende føler sig inddraget, uden at sygdommen skal fylde det hele.
Du kommer også med, når Freia besøger Søskendeweekenden og snakker med tre unge mennesker om, hvorfor det er så fedt at være sammen med andre søskende til hjertesyge børn, og hvad sådan en weekend betyder for dem. Denne episode er til dig, der ønsker inspiration til livet med et hjertesygt barn – også når livet bliver svært ift. at rumme og håndtere evt. søskende, så sygdommen ikke styrer det hele. Lyt med og bliv en del af et rum, hvor de store følelser får plads, og hvor du aldrig står alene.
Kontakt Børnehjertelinjen på 7025 0000 mandag, tirsdag eller torsdag fra 9-14Læs mere om Søskendeweekenden her: https://lokal.hjerteforeningen.dk/boerneklubben/landsdaekkede-aktiviteter/weekendtur-for-soeskende/Skriv eller ring til Hjerteforeningen på hhv. [email protected] eller tlf. 7025 0000. Følg os på Instagram på @hjertebarnet_hjerteforeningen -
Vidste du, at forældre til børn med handicaps eller kroniske sygdomme har større risiko for at gå fra hinanden? Det viser forskning fra det danske forskningscenter for velfærd, SFI. Men hvordan tackler man de enorme udfordringer, der kan lægge pres på parforholdet, når man får et hjertebarn?
I denne episode af Hjertebånd dykker vært Freia Marie Sands ned i, hvad der sker med kærligheden, når bekymringerne om sygdom og fremtid fylder hverdagen. Hun taler med Trine og Johannes, der ærligt deler deres historie om, hvordan de kæmpede med frygten for at miste hinanden – og hvordan de lærte at passe på både sig selv og deres forhold. Samtalen suppleres med konkrete råd og indsigter fra Tina Månsson Sloth, som er psykolog på Børnehjertelinjen, og som i denne episode giver værktøjer til at styrke parforholdet og skabe en sund balance i familien.
Du kommer også med, når Freia besøger de frivillige forælderstøtter på Rigshospitalet, der hver uge byder nye hjertebarnsforældre velkommen med varme, forståelse og værdifulde erfaringer. Denne episode er til dig, der ønsker inspiration og styrke til at holde fast i kærligheden – også når livet bliver svært. Lyt med og bliv en del af et rum, hvor de store følelser får plads, og hvor du aldrig står alene.
Kontakt Børnehjertelinjen på 7025 0000 mandag, tirsdag eller torsdag fra 9-14Læs mere om Hjerteforeningens frivillige forælderstøtter her: https://hjerteforeningen.dk/hjaelp-og-rad/tal-med-ligesindede/foraeldrestotter/Skriv eller ring til Hjerteforeningen på hhv. [email protected] eller tlf. 7025 0000. Følg os på Instagram på @hjertebarnet_hjerteforeningen -
¿Faltan episodios?
-
Vidste du, at der hvert år fødes ca. 500 børn med en hjertesygdom, og at det er den hyppigste medfødte sygdom i Danmark. I denne episode af Hjertebånd undersøger vært Freia Marie Sands, hvordan det er at få at vide, at det barn, man venter, har en hjertesygdom, hvordan det påvirker den første tid efter fødslen, og hvordan man som familier kommer videre derfra i en hverdag, som bliver anderledes, end det, man drømte om.
En ny virkelighed banker på – en virkelighed med indlæggelser, operationer, kontrolbesøg og bekymringer. En ny virkelighed som kan føles uoverkommelig, uretfærdig og ensom. I denne episode møder vi Trine Askholm, som deler sin historie om, hvordan de tacklede at få beskeden om, at de ventede en pige med hjertesygdom, og hvordan de som familie håndterede at lande godt i det og komme godt videre. Samtalen suppleres med gode indsigter fra Patientkoordinator på Rigshospitalets børnehjerteafdeling Rikke Karlsen, som hver dag hjælper nye familier godt på vej, når de står overfor en indlæggelse og operation.
Du kommer også med, når Freia besøger ledende overlæge Anette Ulrich og anæstesisygeplejerske Sille Laursen fra operationsgangen, som i samarbejde med Hjerteforeningen udviklede en helt særlig malebog til familier indlagt med et hjertesygt barn. Denne episode er til dig, der ønsker inspiration og styrke til at lande i den nye virkelighed med et barn med en hjertesygdom. Lyt med og bliv en del af et rum, hvor de store følelser får plads, og hvor du aldrig står alene.
Kontakt Børnehjertelinjen på 7025 0000 mandag, tirsdag eller torsdag fra 9-14Læs mere om Hjerteforeningens frivillige forælderstøtter her: https://hjerteforeningen.dk/hjaelp-og-rad/tal-med-ligesindede/foraeldrestotter/Skriv eller ring til Hjerteforeningen på hhv. [email protected] eller tlf. 7025 0000. Følg os på Instagram på @hjertebarnet_hjerteforeningen