Episodios
-
Vi pratar om hur man skapar känslor för att lättare minnas ord. Du får också lära dig varför det är viktigt att lära sig ord i sammanhang och hur du kan bli missförstådd om du inte har koll på kollokationer. Gäster i avsnittet är Nicolas Manuguerra, Uppsala universitet, Berit Aronsson, Umeå universitet och Jonatan Haile från Stockholm Polyglots.
-
Här får du lära dig hur ditt modersmål kan leda dig till att få ett dåligt uttal i ett främmande språk och varför det kan bra att inte börja lära sig ett nytt språk genom text. Vi pratar också om hur uttal kan vara stigmatiserande och när det är ”good enough”. Gäster i avsnittet är Nicolas Manuguerra, Uppsala universitet, Berit Aronsson, Umeå universitet och Jonatan Haile från Stockholm Polyglots.
-
¿Faltan episodios?
-
Rakel Österberg, docent på Stockholms universitet, förklarar skillnaden mellan inre och yttre motivation och varför det är avgörande för språkinlärning. Polyglotten Jonatan Haile, som pratar sju språk, delar med sig av sina motivationstips. María Mendieta som är högstadielärare berättar om när hon lyckades omvända en elev som tappat sugen.
-
Hur yttrar sig talang för språk? Vi pratar också om vilka myter som finns och vilka möjligheter det finns att lära sig språk när man passerat 60 år. Deltagarna delar med sig av tips och erfarenheter. Gäster är Rakel Österberg, Stockholms universitet samt Sofia Oliviusson och Annika Nylén som bägge är språklärare.
-
Elin Ericsson från Göteborgs universitet förklarar vad konversationsagenter är och hur de kan hjälpa elever att göra språkinlärning mer levande. Patricia Díaz berättar om hur synen på spanska har förändrats genom åren och ger sin syn på hur vi kan hantera digitala hjälpmedel utan att det leder till distraktioner.