Episodios
-
Innoveren door middel van een vernieuwend businessmodel wordt de laatste jaren steeds vaker geopperd als een belangrijke mogelijkheid om onderscheidend te zijn. Drie projectleiders van Innovatielabs delen in deze podcast hun zoektocht naar hun eigen businessmodel. Leer van hun ervaringen.
Met onderzoeker (Businessmodellen in de culturele sector) en lector Walter van Andel van HKU, Pieter Buwalda van Podiumpas, Mila Ernst van Modemuze , Annette Schautt van SMH40-45 over 2ndWorld.
Presentatie Ellen van Dalen, projectleider 2ndWorld. Reportages en techniek: Paul van der Ham.
Met dank aan project Innovatielabs.
-
Het maken van een prototype is een veelgebruikt middel in een innovatietraject. Het is een eerste ontwerp van een nieuwe tool die wordt ontworpen op basis van behoeften van je nieuwe publiek.
In deze zesde aflevering van In 365 dagen Succesvol Innoveren met Erfgoed praat Ellen van Dalen over de totstandkoming van een podwalk, waar recent twee verschillende prototypes voor zijn ontwikkeld in opdracht van de Oorlogsgravenstichting, Liberationroute Europe en Stichting Musea en Herinneringscentra40-45. Wat zijn de verschillen, in aanpak en resultaat? Welke ingrediënten heb je nodig om te starten met een eerste ontwerp? Hoe doorloop je zo’n proces en waar stopt het maken van een prototype?
Met Gert-Jan Jacobs van Liberation Route Europe, Annette Schautt, directeur van SMH40-45, Sietze de Jong van Tapart, Gertie Schouten, Helene Briaire van Oorlogsgravenstichting, Paul van der Ham van iGlow, historicus Joost Rosendaal van Radboud Universiteit.
Met dank aan: Rense Havinga van het Vrijheidsmuseum Groesbeek en Inna van Engen van OGS, Dagmar van Gils, SMH40-45.
Deze aflevering kwam tot stand met steun van het Ministerie van VWS.
Luister en leer alles over de ins en outs van een prototype en de podwalk.
Nieuwsgierig naar het prototype? Kijk en test 'm zelf: https://vrijheidspad.tour.tapart.me
-
¿Faltan episodios?
-
Welke voordelen kleven er aan om je publiek van concept tot realisatie bij je voorstelling of tentoonstelling te betrekken? In deze aflevering horen we via reportages en interviews hoe verschillende Tweede Wereldoorlog-instelllingen experimenteren met deze 'learning communities'.
-
Veel musea willen graag nieuw en vooral jonger publiek trekken. Die vraag is voor WO2 musea- en instellingen misschien nog urgenter. Al is het omdat uit onderzoek blijkt dat jongeren, en dan vooral met een bi-culturele achtergrond, weinig weten van de Holocaust.
Maar jongeren, generatie Y of Z (14-37 jaar) ontwijken massaal de oorlogsmusea. In deze podcast onderzoeken potentiële nieuwe bezoekers en de WO2-musea waar het mis gaat en hoe en waar ze elkaar wèl kunnen vinden. Met reportages van een mini-hackathon, opgezet voor het innovatietraject getiteld 2ndWorld van SMH40-45, waar middels Design Thinking nieuwe concepten en prototypes worden bedacht. -
Het is het toverwoord voor innovatie: samenwerken. Of het nu met je publiek, andere musea of slimme onderzoekers is. Je deelt zo kennis en kan er ook geld mee besparen. Maar, zo zeggen de experts aan de tafel van deze podcast: makkelijk is het niet. Wanneer kies je toch voor jezelf en wanneer zegeviert de samenwerking? Zij geven tips and tricks: als je die opvolgt is succes verzekerd!
-
Innoveren is mensenwerk, maar mensen houden doorgaans niet van verandering. Hoe neem je de dwarsliggers mee, wanneer druk je door en wanneer veer je mee? Maakt het uit of je een jong of ervaren team hebt, klein of groot bent en veel of weinig vrijwilligers hebt?
Ervaringen, tips and tricks over het onderwerp ‘innoveren en weerstand’ hoor je in de tweede aflevering van In 365 dagen Succesvol Innoveren met Erfgoed.
-
Innoveren is mensenwerk, maar mensen houden doorgaans niet van verandering. Hoe neem je de dwarsliggers mee, wanneer druk je door en wanneer veer je mee? Maakt het uit of je een jong of ervaren team hebt, klein of groot bent en veel of weinig vrijwilligers hebt?
Ervaringen, tips and tricks over het onderwerp ‘innoveren en weerstand’ hoor je in de tweede aflevering van In 365 dagen Succesvol Innoveren met Erfgoed.
-
In deze eerste aflevering : Annette Schautt, directeur Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45, verander-deskundige en innovatie-expert van o.a. Het Rijks Maarten Kuiper, Jon Heemsbergen van Art-up en Sophie Heijkoop, coach Innovatielabs.
-
De culturele en creatieve sector weet: om te overleven moeten we innoveren. Maar hoe doe je dat en met wie? In de nieuwe podcast ‘In 365 dagen Succesvol Innoveren met Erfgoed’ krijg je behalve mooie voorbeelden in reportages ook handige tips and tricks van experts en ervaringsdeskundigen. Een initiatief van SMH40-45 en Innovatielabs.