Episodios
-
Când ești fotograf de eveniment, nu este suficient să ai cunoștințe tehnice despre fotografiere și editare, ci este foarte important să știi vorbi cu oamenii din fața camerei, indiferent cine sunt acele persoane.L-am invitat pe Ovidiu Oltean ca să ne dea câteva sfaturi despre cum să vorbim cu clienții noștri înainte, în timpul și după nuntă, pentru a ne asigura că vom avea o colaborare bună pentru ambele părți.
-
Fiecare furnizor, pe bucățica lui, își face treaba (teoretic) cât mai responsabil. Însă cum nunta necesită o organizare riguroasă unde toate elementele care o compun trebuie să se potrivească perfect, este necesară o persoană care să coordoneze tot acest proces. Pe lângă faptul că toți furnizorii trebuie să lucreze împreună pentru același scop comun, este nevoie de cineva care să rezolve eventualele probleme care pot apărea pe parcurs.Am discutat cu Mihai Trif despre modul în care un organizator de evenimente face legătura dintre miri și furnizori și despre aspectele de care trebuie să țină cont mirii pentru a avea o nuntă reușită. În plus, am abordat o serie de probleme frecvente și cum pot fi ele rezolvate și am punctat câteva idei despre cum vor fi nunțile în viitor.
-
¿Faltan episodios?
-
Reels - nu putem trăi cu ele, dar nici fără ele. Au devenit o parte importantă a vieților noastre, fie că le privim pe Instagram, fie că încercăm să le facem noi ca să ne promovăm mai bine. După cum bine știți, reel-urile sunt o modalitate foarte bună de a ajunge la cât mai multe persoane, deoarece au potențial de viralizare. Din acest motiv, am vorbit cu Dana Nealcoș (specialist în social media) despre cum funcționează algoritmii rețelelor sociale, despre ce fel de materiale video trebuie să facem, despre cum să ne depășim frica de a apărea în fața camerei și despre ce presupune o campanie bună de marketing.
-
În ultimii ani a apărut și la noi în țara moda de a face ședințe foto de Crăciun în studio, iar mulți colegi fotografi, în special cei de eveniment, fie că dețin sau nu un studio, au îmbrățișat acest tip de fotografie.
Am discutat cu Paul Pădurariu, un fotograf din Iași care face acest gen de serviciu de 8 ani, despre lucrurile la care trebuie să fim atenți, începând de la spațiu și decor și până la interacțiunea cu clienții și ce materiale livrăm.
-
Multă lume confundă brand-ul unei firme cu identitatea vizuală și mai exact, cu un logo. Însă după cum ne-a spus Robert Herineanu în podcast, a face branding este mai mult decât atât și implică o atenție deosebită la nevoile comunității. Despre toate aceste lucruri și despre cum am creat branding-ul Tell a Story, aflați din acest podcast.
-
A existat din totdeauna o dezbatere asupra a ceea ce este și mai ales ceea nu este o lucrare de artă. Dar când vine vorba de fotografie, care sunt criteriile după care apreciem o imagine ca fiind artistică? Am încercat împreună cu Claudiu Guraliuc să punem în perspectivă diferitele tipuri de fotografie, făcând o paralelă cu pictura în istoria artei, ca să vedem un se situează fotografii de nuntă: artiști sau meșteșugari?
-
Chiar dacă unii oameni câștigă bani din pasiunea lor pentru fotografie, le e frică să renunțe la job-ul de zi cu zi tot din considerente financiare. Alții se angajează în altă parte tocmai pentru că nu pot trăi din fotografie. Unii reușesc să facă un business în acest domeniu, alții văd treaba asta doar ca pe o sursă suplimentară de venit. Am vorbit cu Călin Curticăpian despre cum își gestionează el timpul și energia ca să le facă pe amândouă în paralel și care sunt provocările care vin la pachet.
-
Atunci când mergem la o nuntă nu trebuie să uităm scopul pentru care suntem acolo! Miri se bazează pe noi că le vom livra cele mai relevante fotografii despre ei și evenimentul lor. Am discutat cu Florin Ștefan despre ce înseamnă să fi fotograf profesionist din perspectiva conduitei, cum și-a schimbat el viziunea fotografică după ce a fost mire și care a fost evoluția lui din ultimii ani. Am avut o discuție într-o manieră relaxată cu întâmplări amuzante de la nunți.
-
Muzica nu creează distracție în sine, ci oamenii o creează! De aceea rolul unui DJ de nuntă este să înțeleagă ce vor oamenii să audă, atât din perspectiva genurilor muzicale, cât și din perspectiva stilului de mixaj, pentru ca la final, majoritatea să plece mulțumiți. Am discutat cu @DJ Antenna despre tipurile de DJ, despre întâmplări de la nunți și despre similaritățile dintre domeniul lui și fotografia de nuntă.
-
Există o mulțime de povești și mituri despre fotografia de nuntă în străinătate, legate de cât de frumoase sunt evenimentele acolo și cât de mulți bani câștigă fotografii. Din acest motiv l-am invitat pe Adrian Rațiu, ca să aflăm care este adevărul despre acest domeniu în UK.
-
Astăzi ascultăm povești amuzante trăite de Ioan Aluaș în cei 29 de ani de când filmează la nunți. Chiar dacă a văzut tot ce putea vedea, încă este fascinat de acest domeniu, iar în acest podcast ne povestește cum vede el videografia și cum erau nunțile în anii '90.
-
Am filmat unul dintre cursurile lui Jully de hairstyling și am observat foarte multe lucruri similare între domeniile noastre de activitate. Așa că am invitat-o la un podcast unde să discutăm despre ce înseamnă să fii profesionist, cum să-ți organizezi mai bine afacerea, cum să tratezi clienții, angajații și cursanții și multe alte lucruri interesante.
-
Știți ce se întâmplă când se întâlnesc doi oameni cu flow verbal foarte alert? Iese un podcast foarte savuros. Alin Panaite are o vastă experiență în fotografie, dar și în zona educațională! Am discutat cu el despre ce presupune, ca fotograf, să faci cursuri pentru începători, workshop-uri și multe alte proiecte adiacente.
-
Am discutat cu Zoltan Vereș (expert în dezvoltarea inteligenței emoționale) despre cum putem găsi noi, ca profesioniști, un echilibru între viața profesională și cea personală. Atunci când ești pasionat de domeniul tău de activitate ai tendința de a-ți focusa non-stop atenția pe job, iar relațiile personale s-ar putea să aibă de suferit. Despre acest fenomen și despre cum putem găsi veți afla în acest podcast.
-
Am discutat cu Mariș și Cupșa despre ce înseamnă fotografia de festival, cum poți să ajungi să fotografiezi un astfel de eveniment, care este filosofia din spatele un echipe și multe alte întâmplări interesante.
-
Am discutat cu Eduard Carp despre cum vedem noi evoluția fotografiei și videografiei de nuntă în România, despre ce se va schimba ca stil și mod de organizare al nunților, dar și despre conceptul nostru de workshop Tell a Story in Harmony.
-
Ioan Aluas are o experință de viață foarte interesantă, iar de fiecare dată când ne pornim la povești, stim că se va lăsa cu mult râs. A venit la podcast ca să ne povestească cum organiza el discoteci la țară și cum punea filme de toate felurile la căminele culturale de pe sate în perioada comunistă.
-
Fotografia nud este de mult ori greșit înțeleasă cel puțin la noi în țară. Există o limită foarte fin între artă și pornografie, motiv pentru care i-am invitat pe Alexandra și Radu ca să aflăm cum se lucrează în acest domeniu și dacă miturile sunt adevărate sau nu. A fost o conversație extrem de interesantă.
-
Pentru a avea o petrecere de nuntă reușită este important ca mâncarea să fie de calitate, dar în același timp trebuie să avem grijă și la cantități și la modul cum combinăm preparatele. Paul Mădaș, care este un bucătar chef, ne-a oferit câteva sugestii despre cum putem diversifica meniul de nuntă în funcție de tematica ei, dar și cum putem preveni risipa alimentară.
-
A fi creativ înseamnă de fapt mai multă muncă și mai puțin idei geniale care cad din cer. Creativitatea se educă zilnic prin observație, studiu, repetiție și curaj. Atunci când ești atent la tot ce se întâmplă în jurul tău, mintea ta va pune cap la cap idei, ca și piesele de puzzle, astfel încât să obții un produs diferit. În tot acest proces ai nevoie de feeback real și e important să nu te atașezi de emoțional de munca ta dacă vrei să evoluezi.
- Mostrar más