Episodios
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین»، با فرنود پارسا درباره فقر فرهنگی گفتوگو کردیم. فقر فرهنگی را تعریف کردیم و به عوامل ایجاد آن و عواقب آن در یک جامعه پرداختیم. سپس درباره راهکارهای مقابله با فقر فرهنگی صحبت کردیم و در نهایت به ارتباط متقابل فقر اقتصادی و فقر فرهنگی پرداختیم.
-
در پنجاه و سومین قسمت از «ما مردم نازنین»، با فرنود پارسا درباره مدرسه و آموزش و پرورش به گفتوگو نشستیم و درمورد نقش آموزش و پرورش در یک جامعه، مفهوم و اهمیت جامعه پذیری و رویکردهای تحلیلی و انتقادی مختلف نسبت به مدرسه و آموزش و پرورش صحبت کردیم.
-
¿Faltan episodios?
-
در پنجاه و دومین قسمت، به مناسبت تولد یکسالگی «ما مردم نازنین»، نگاهی انداختیم به برنامههای یک سال گذشته و بعضی از موتیفهای تکرارشونده در موضوعات مختلف را با هم مرور کردیم و در همین راستا درباره نگرش اجتماعی، تفکر نقادانه، آسیبشناسی فرهنگ رایج در ایران و مسائل دیگر گفتوگو کردیم. و البته در پایان با ارسطو رحمانیان خداحافظی کردیم.
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد سالمندی گفتوگو کردیم. درباره بالارفتن جمعیت سالمندان و دلایل و اهمیتش صحبت کردیم، به دلایل افزایش شکاف نسلی و راهکارهای کاهش این شکاف پرداختیم و همچنین درمورد چگونگی و فواید استفاده بهجا از نیروی سالمند در جوامع صحبت کردیم.
-
در پنجاهمین قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد خانواده صحبت کردیم و به این سوالات پرداختیم: - خانواده چیست، از چه زمانی مهفوم خانواده مطرح شده و این مفهوم در گذر زمان چه تغییراتی داشته؟ - چه عواملی تعریف و شکل خانواده را در طول تاریخ تغییر داده است؟ - کارکردهای خانواده و انواع خانواده در طول تاریخ چیست؟ - در ایران کدام یک از انواع خانواده رایج بوده و هست؟
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد نفرت و نفرتپراکنی و رنجها و آسیبهایش در ایران گفتوگو کردیم و به بررسی ورودیها یا عواملی که این پدیده را در ایران امروز تقویت میکنند پرداختیم.
-
- انساندوستی و دگردوستی به چه معناست و رویکرد انساندوستانه چه خصوصیاتی دارد؟ - رفتارهای انساندوستانه و ضد انساندوستانه در تاریخ و فرهنگ و ادب ایران چگونه بروز یافتهاند؟ - چگونه میتوان رویکرد و عقاید انساندوستانه را به اقدامات عملی تبدیل کرد؟ - و چرا مهم است که اقدامات بشردوستانه منسجم و آگاهانه باشند؟
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد عدالت اقتصادی گفتوگو کردیم و در این باب، درباره تضاد بین عدالت و آزادی صحبت کردیم و نیز درباره اندیشهها و نظریهها و سیاستهایی که به برقراری عدالت و رشد اقتصادی پرداختهاند.
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درمورد روند بحران، شکست، پیروزی گفتوگو کردیم و در این باره صحبت کردیم که آیا این روند در طول تاریخ همیشه یک توالی تکرارشونده بوده یا خیر، و اینکه چه عواملی باعث میشود برخی ملتها از شکست پلی به سوی پیروزی بسازند اما جوامع دیگر در انجام این کار ناموفقند؟
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره تاریخ و تاریخنویسی گفتوگو کردیم و درباره ارتباط تاریخ و جامعهشناسی. از سیر تکامل بشر مثالهایی آوردیم و به این پرسشها پرداختیم که آیا مسیر تاریخ دایرهای است یا خطی؟ و فاعل تاریخ کیست؟
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره جهانیشدن گفتوگو کردیم و به ویژه جهانی شدن را از نگاه آنتونی گیدنز بررسی کردیم و در همین راستا، به چهار بعد مفهومی پرداختیم که گیدنز در تشریح جهانی شدن استفاده میکند. همچنین درمورد برخی آثار و پیامدهای جهانیشدن نیز صحبت کردیم.
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره تکنولوژیهای نو صحبت کردیم و به رابطه فرهنگ و تکنولوژی پرداختیم و درمورد تأخر یا واپسماندگی فرهنگی گفتوگو کردیم و ارتباط این موضوع را با عدم توسعه صنعتی و تکنولوژیکی ایران مورد بررسی قرار دادیم.
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره انتقام صحبت کردیم و از جمله به این پرسشها پرداختیم: انتقام چیست و چرا افراد دست به انتقام میزنند؟ در چه جوامعی انتقام رایجتر است و چه عواملی میل به انتقام را در یک جامعه افزایش میدهد؟ کنش انتقامجویانه چه تاثیری بر جامعه دارد؟ و آیا اساسا انتقام میتواند در برخی موارد بهترین راهحل باشد؟
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره موفقیت صحبت کردیم و به این پرسشها پرداختیم: تعریف موفقیت چیست؟ چه کسی نقشه و مسیر موفقیت را برای افراد تعیین میکند؟ و آیا مسیر و لحظه موفقیت برای همه افراد یکسان است؟ یا باید یکسان باشد؟ آیا برای دستیابی به موفقیت یا دستکم برای داشتن احساس موفق بودن توجه به نیازها و خواستههای فردی مهمتر است یا هنجارهای اجتماعی؟ و چه نهادی هنجارهای اجتماعی را تعیین میکند؟
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره خشونت گفتوگو کردیم. ابتدا خشونت را تعریف کردیم و انواع آن را برشمردیم و سپس درمورد عوامل گسترش خشونت در جامعه صحبت کردیم و در پایان به نحوه کاهش خشونت پرداختیم.
-
در این قسمت از «ما مردم نازنین» درباره هنر و جامعه صحبت کردیم. با تعریف هنر شروع کردیم و به تاثیر متقابل هنر و جامعه بر همدیگر رسیدیم و در این زمینه دو رویکرد مختلف را به همراه چند مثال سینمایی بررسی کردیم.
- Mostrar más