Episodios
-
Zelfsturend onderwijs is zo nu en dan een grote uitdaging. Het is belangrijk om de kwaliteit van het onderwijs en dus de sessies op een hoog niveau te houden. Noha, Nirojen én onze coördinator Gideon nemen jullie mee in dit proces en onze 'PDCA'-cyclus.
-
¿Faltan episodios?
-
Een van de onderwerpen binnen ons Honours Programma is veranderkunde. Davita en Dominique geven in deze podcast een kleine introductie over dit onderwerp en nemen jullie mee in een kleine casus.
-
Binnen ons Honours programma proberen we zo veel mogelijk te innoveren en zelfsturend onderwijs door te voeren. Maar hoe mooi is het als we die mentaliteit ook naar buiten kunnen brengen, bijvoorbeeld bij alle hogescholen? Jarno, Enola en Roel vertellen hoe we dat proberen door middel van een proeftuin.
-
Onze programma's zijn heel leerzaam en uitdagend, maar de momenten dat we samen zijn, vinden niet alleen op school plaats. Manon, Twan, Jarno en Dominique geven een inkijkje in de samenkomsten buiten school.
-
Tijs, Franka, Nirojen en Lieke vertellen in deze podcast alle in-en outs van ons programma; wat het inhoudt, hoe we werken en wat we leren.
-
Ons Honours Programma is een cadeautje om aan deel te nemen, maar daar moeten potentiële nieuwe studenten wel van op de hoogte zijn. In deze podcast vertellen Davita, Twan en Fleur hoe wij nieuwe studenten proberen binnen te halen.
-
Als studenten werken wij ook ieder jaar aan een betaalde opdracht. In deze podcast vertellen Noa, Meiling en Rutger hoe we aan zo'n opdracht komen en wat de invulling daarvan is binnen ons Honours Programma.
-
Prestatiedruk, stress en hoge verwachtingen uit je omgeving. Wij jongeren krijgen er steeds vaker mee te maken. In deze podcast nemen 2 studenten jullie op een luchtige manier mee door deze onderwerpen en delen zij hun visie. Veel luisterplezier!
-
In deze podcast aflevering hebben Julian Siebum en Daan Vermeer Politiechef Oost-Nederland Pim Miltenburg en docent communicatie & managementvaardigheden Hans Bruggeman te gast. We hebben erg interessante en uiteenlopende gesprekken gevoerd over hoe er in de praktijk leiding wordt gegeven en welke externe ontwikkelingen van invloed zijn op leiderschap.
-
Uitstelgedrag, waar komt het vandaan en hoe kan je dit gedrag veranderen? Dat is de hoofdvraag die in deze podcast behandeld wordt. In deze aflevering gaat Sanne Krukkert in gesprek met Adelien Bergman, Remedial Teacher, om deze vraag te beantwoorden. Er wordt onder andere gesproken over executieve functies, mindset, concentratie en motivatie. Daarnaast worden er struikelblokken van andere studenten besproken en worden hier gerichte tips voor gegeven.
-
Geel, blauw, rood, groen en wit. Deze vijf kleuren typeren vijf manieren van denken over veranderen. Maar wat houden deze verschillende veranderkleuren precies in? En hoe ziet dit er in de praktijk uit? Om een antwoord te vinden op deze vragen gaan Indy Munster en Nikki Wamelink in gesprek met Ton van Baaden, docent HRM aan Hogeschool Saxion.
Deze podcast is online opgenomen. -
De jaarlijkse voornemens, iedereen kent ze wel. Vaak lukt het niet om dit vol te houden. Maar hoe komt dit? En hoe zorg je ervoor dat het wel kan slagen? In deze aflevering gaan Annelot Westerhof en Lars Idema in gesprek met Kirsten Hofman, docent mediapsychologie aan Saxion Hogeschool, om deze vragen te beantwoorden.
-
Niet moeten maar mogen! Prestatiedruk, iedereen heeft er wel eens mee te maken en vooral studenten. Wat is prestatiedruk, waar komt prestatiedruk tegenwoordig vandaan en hoe kan je negatieve prestatiedruk omzetten in positieve prestatiedruk? Dit zijn drie vragen die onder andere in deze podcast aan bod komen. Wij gaan in gesprek met docente Toegepaste Psychologie Maartje Fisscher en coördinator van twee Honours programma's op Saxion Enschede Alwin Oude Lansink om mogelijke antwoorden te kunnen vinden. Daarnaast delen wij onze eigen ervaringen en oplossingen. De documentaire 'stress to impress' is te vinden onder deze link: psychosenet.nl/video/stress-to-impress-prestatiedruk-jongeren/. Het gebruikte artikel staat in de Trouw: https://www.trouw.nl/onderwijs/burn-outklachten-prestatiedruk-en-soms-zelfmoord-de-psychische-nood-onder-studenten-is-hoog~b93e2a00/
-
Veel studenten hebben wel eens te maken met stress, hoe komt dat nou eigenlijk? In deze podcast gaan Pien Muller, Alise Niks en Eline Brok op zoek naar het antwoord samen met hun gast Mirjam Spitholt (Gelukskunde). De twee vragen die hier centraal staan zijn: ‘Hoe ervaar jij stress?’ en ‘Hoe ga jij om met stress?’. Tijdens hun gesprek komen ervaringen van studenten aan bod, maar ook de stresservaringen van Mirjam. Dear stress, let’s break up!
-
Vanuit het Honours programma Changing Leadership zij wij constant bezig met veranderingen en hoe deze kunnen worden gerealiseerd. Maar hoe gaan we als veranderaar eigenlijk om met medewerkers die weerstand vertonen? En hoe zorg je dat je zelf niet mee gaat in deze weerstand? In deze aflevering gaan Kim Vrielink en Aure Miltenburg in gesprek met Arjan Miltenburg, manager P&O bij het ZGT. De hoofdvraag in deze podcast is; Hoe kan je het beste omgaan met weerstand bij een verandering? We bespreken welke ervaringen Arjan heeft met veranderingen en weerstand en hoe hij hier mee om gaat. Tevens zal hij ons ook tips geven hoe wij weerstand bij veranderingen kunnen herkennen en hoe wij hier het beste mee om kunnen gaan.
Deze podcast is opgenomen voor de Corona crisis. -
We weten dat we de wereld verpesten, waarom doen we daar niets aan? In deze aflevering hebben Deliana Comodini en Steffi van Dartel klimaatexpert Theo Hannessen en klimaatpsycholoog Manu Busschots (KlimaatGesprekken) te gast. Het gesprek gaat over wat er allemaal speelt op het gebied van klimaatverandering en vooral hoe het komt dat de mens niet (genoeg) verandert. De vraag die centraal staat is:"Waarom verpesten wij de wereld?".
In het gesprek met Theo Hannessen wordt gerefereerd aan het boek Donuteconomie van de Britse econoom Kate Raworth. Daarnaast heeft Manu Busschots het over je voet- en handafdruk. Je voetafdruk is de negatieve invloed die jij op het klimaat hebt en je handafdruk is de positieve invloed. -
In deze aflevering hebben Tim Campen en Jim Niemeijer lector blockchain Jan Veuger te gast. We hebben een erg interessant en uiteenlopend gesprek over blockchain met als hoofdvraag: "Wat voor impact gaat blockchain hebben op de toekomst?". Daarnaast vertellen Arthur Janse, Chhay Lin Lim en Edwin Bisschop wat volgens hun de impact van blockchain op de toekomst zal zijn.