Episodios
-
En uke før jul henter vi frem øyeblikk fra juleminnene våre og reflekterer over hvor forventninger kommer fra.
Vi mennesker trigges emosjonelt i førjulstiden og vi ønsker med denne episoden å gi deg som lytter mulighet til å omskrive dine egne forventninger til jul. Hvis du vil.
Her får du mulighet til å tenke gjennom hva du trenger i denne årstiden. Vi sammenligner oss ofte ukritisk med andre og det er så altfor lett å tro at andre har det bedre enn oss i julen.
Vi har begge kjent verdien av bevisstgjøring og hvilken frihet det er å få mulighet til å sette egne ønsker på lista før jul.
Vi ønsker å sette fokus på å møte øynene til de som trenger det og dele vennlighet med alle vi møter. Det innebærer raushet til å møte oss selv med en ekstra dose vennlighet akkurat nå.
Med denne episoden ønsker vi alle en Gledelig jul💫 -
I denne episoden har vi gleden av å snakke med Nina Riibe, administrerende direktør i Econa. Nina deler sin innsikt om hvordan en leder kan sette retning og påvirke hele organisasjonen. Vi utforsker hvorfor Econa spiller en så viktig rolle i arbeidslivet, spesielt gjennom det trepartssamarbeidet som har formet mange av de ordningene vi tar for gitt i dag, som permisjonsløsninger ved familieforøkelse.
Nina brenner for å få unge mennesker til å forstå betydningen av dette samarbeidet som en grunnpilar i demokratiet. Hun understreker viktigheten av å utfordre det etablerte og se på nye løsninger i en verden i stadig endring. Vi diskuterer også hvordan nordmenns tradisjonelle dugnadsånd er i endring, og hvilke konsekvenser dette kan ha for fremtidige velferdsordninger.
Som leder er Nina bevisst på energien hun bringer inn i rommet og viktigheten av å lytte før hun deler sine egne meninger. Hun tror på at ekte og åpne diskusjoner skaper bedre resultater, og at vi alle kan gjøre en forskjell når vi utfordrer oss selv.
Bli med oss i denne inspirerende samtalen med Nina Riibe, hvor vi dykker ned i lederskap, samarbeid og fremtidens utfordringer. -
¿Faltan episodios?
-
Marius Barhaugen leder AJ produkter og har mange interesser. Han er musiker, pappa, golfentusiast, crossfit-utøver og en ivrig tilhenger av selvutvikling.
Marius deler sine tanker om viktigheten av hvile og hvordan han som leder må sette hvile høyt for å kunne prestere bedre. Han mener at et lavt stressnivå ikke er tilfeldig og at det er viktig å endre forutinntatte holdninger, slik at korte pauser på jobb kan øke produktiviteten.
Vi diskuterer lykke på arbeidsplassen og hvordan god helse er grunnlaget for trivsel på jobb. Marius utfordrer synet på hva som er god ledelse og deler raust sine erfaringer med å bygge respekt og autentisitet som leder.
Motet til å innrømme feil er hans superkraft, og vi er mange som har litt å lære. Marius er evig nysgjerrig, elsker å bli kjent med nye mennesker og lære nye ferdigheter. Han brenner for at vi tar vare på kroppen vår, som er fartøyet for hodet som trenger all energi og kapasitet kroppen kan gi.
Til slutt snakker vi om hvordan vi kan hjelpe medarbeidere som har gjort feil og hvordan vi kan støtte dem i å se og håndtere sine blindsoner. Samtidig som han legger tilrette som arbeidsgiver, stiller han krav til sine medarbeidere, og oppfordrer alle til å være ærlige med seg selv for å bli en bedre utgave av seg selv. -
I denne episoden av Påkobla møter vi Aniva, som er midt i en modig og avgjørende livsendring. Hun har forlatt tryggheten i jobb og hjem for å oppsøke nye eventyr – denne gangen på Svalbard. Med en åpen og nysgjerrig tilnærming deler Aniva refleksjoner om hva det vil si å være i "fritt fall," å kaste seg ut i noe ukjent uten å vite hvordan hun vil lande.
I samtalen deler Aniva også den personlige prosessen bak valget, hvor tapet av hennes kjære pappa har satt dype spor. 2023 ble et år preget av sorg og refleksjon over hva hun egentlig ønsker i livet. Pappas arbeidsmoral, hans kjærlighet for hverdagsglede, og evnen til å se mennesker har blitt verdier Aniva bærer videre, symbolisert i en tatovering av blomsten han tegnet rett før han døde.
Gjennom et år i sorggruppe har hun lært at sorg er fylt av takknemlighet og minner, en kjærlighet i ny form, som hun sier. Sorg er vondt, men det lærer oss om hva og hvem som virkelig betyr noe. Samtidig er hun ærlig om hvor krevende det kan være å navigere gjennom usikkerhet, hvor vanskelig – men viktig – det er å våge å ta valg når livet blir uforutsigbart.
Aniva reflekterer rundt hva mot er for henne: det handler om å følge sin intuisjon og være tro mot det som føles riktig, selv når det krever en stor porsjon mot og innebærer risiko. Vi får også høre om hvordan et nøkkelknippe etter faren ble et symbol på at hun er på riktig vei.
Denne episoden handler om å våge å gå inn i sorg, om mot til å leve autentisk, og om kraften i å være åpen for livets uforutsigbare reise. Påkobla betyr for Aniva å være til stede i livet, å lytte til råd – men ikke nødvendigvis alltid følge dem. -
Hva betyr det egentlig å være en modig leder i dagens samfunn? I denne episoden av "Påkobla" dykker vi ned i temaer som autentisitet, psykologisk trygghet, og kraften i å bygge sterke fellesskap med Mette Hopsdal, DNA-direktør i NG-Group. Hun deler sine erfaringer og refleksjoner rundt hva det innebærer å lede med mot, og hvordan vi alle kan hente styrke fra å være ekte – både i medgang og motgang.
Mette ser på lederskap som mer enn bare en tittel – det er en livsstil som krever nysgjerrighet, tilstedeværelse og en vilje til å gå ut av komfortsonen. For henne handler mot i dag ikke bare om å ta fysiske utfordringer som hanggliding, men om å tørre å vise seg selv sårbar. Hun understreker viktigheten av å bygge "VI-et" i et team, der tillit og fellesskap skaper grobunn for ekte tilhørighet og bærekraftige resultater.
Vi diskuterer også betydningen av å være åpen som leder – å våge å vise sine svakheter og stille spørsmål. Mette deler personlige historier om hvordan mot til å være sårbar kan skape dypere relasjoner og sterkere team. Vi tar opp hvordan fremtidens lederskap handler om å omfavne "personal is the new professional," der vår personlighet og ekte tilstedeværelse blir en nøkkel til å lede med suksess.
La deg inspirere av en samtale som utfordrer tradisjonelle syn på ledelse og gir deg konkrete verktøy for å bygge mot i ditt eget liv og karriere.
Produsert av Mottaket Media. -
Hvordan finner vi mot til å velge det som virkelig betyr noe for oss, når alt rundt oss roper etter fart og prestasjon?
I denne episoden av Påkobla inviterer vi den smilende og reflekterte Øystein Pettersen til en ærlig samtale om hverdagsmot, balanse og valg.
Øystein, kjent som OL-mester og tidligere langrennsløper, deler en personlig historie om hvordan livet hans fikk en dramatisk vending da han innså at verdiene han snakket om, ikke speilet hvordan han levde. Øystein har vært gjennom flere krevende valg. Nå bruker han tiden sin på å hjelpe andre til å finne riktig retning i sitt eget liv.
Gjennom refleksjoner og praktiske eksempler utfordrer Øystein oss til å stoppe opp, stille de viktige spørsmålene, og ta modige valg som setter oss opp for suksess – i både små og store ting. Han snakker om betydningen av å prioritere tid, sette grenser, og finne balanse mellom å være «på» og «av». For som han sier: "Mot er å velge. Du må tørre å velge det du er redd for."
Bli med på en inspirerende prat der Øystein også deler hvordan skateboardet ga ham en av sine største mestringsopplevelser, hvordan han balanserer familieliv og trening, og viktigheten av å ruste dagens ungdom med tro på seg selv. Hva er din oppskrift på suksess? Denne episoden hjelper deg med å finne den.
Lytt nå og lær hvordan du kan velge mot fremfor komfort. -
Hjernens ulike deler spenner av og til beina på oss og Frank forklarer oss mye om hvorfor i denne episoden.
Frank Wedde er hjernetrener og daglig leder av Memolife – verdens første plattform for hjernegym. Han har bodd ni år i Singapore og vært på TV i Kina, Singapore, Filippinene og Norge på grunn av sine hjerne-ferdigheter. Frank Wedde har skrevet bøkene «Ligg et hode foran – 12 ferdigheter du trenger før robotene tar over» og «Bli et tallgeni». Han er vokst opp i Norge og snakker 8 språk, og han har deltatt i VM i hukommelse.
Denne episoden handler om hva som skal til for å gjøre hjernen veltrent, slik at du kan slippe til din hverdagshelt!
Hjernen vil gå minste motstands vei, så hva skal til for at vi får hjernen til å forstå at vi må tøye komfort, for å utvikle oss?
Det finnes mange måter å “lure” menneskets naturlige urinstinkter, og kanskje kan det hjelpe oss å bli en litt modigere versjon av oss selv? -
I denne episoden av Påkobla har vi hatt gleden av å ha Aurora Ivin, vår yngste gjest noensinne, på besøk hos Mottaket Media.
Bare 18 år gammel, men med en sjel som har virker mye eldre, deler Aurora sin modige reise med oss. Hun er en ung kvinne som har våget å følge hjertet sitt, selv når det betyr å bryte med forventninger og normer.
Aurora tok en utradisjonell vei da hun, etter bare seks måneder på videregående, bestemte seg for å hoppe av. Hun drømte om å reise til USA for å forfølge sin lidenskap for dans. Det var et valg som utfordret henne til å møte sitt eget mot og til å uttrykke sine følelser gjennom kunsten.
Videregående skole var tøft for Aurora – hun følte seg som en outsider. Drømmen om å reise til USA og studere dans gav henne nytt håp. Til tross for hindringer som at skolen i USA ikke tok imot så unge søkere, lot hun seg ikke stoppe. Hun fant en vei inn, kom seg gjennom en krevende audition, og sto plutselig overfor valget mellom drømmen og en bachelorplass på Kunsthøyskolen – et tilbud de fleste ikke ville nølt med å takke ja til. Likevel, Aurora visste at hennes vei lå utenfor Norges grenser. Det var en beslutning som krevde enormt mot, og som kom med en pris.
Aurora deler åpent om reisen sin, om å bryte med det trygge og følge det ukjente.
Hun snakker også om viktigheten av tid – hvordan vi ofte kjemper mot klokken, bare for å oppdage at det kan skade mer enn det hjelper. Hennes egen kropp sa til slutt stopp, med skjelvende ben og en besvimelse som ikke var en del av planen. Det var i møte med denne smerten at hun lærte å lytte til kroppen sin, og våget å gå inn i det som var vanskelig.
Dette er en samtale om selvutvikling, om veien inn til hjertet, og om motet til å gi slipp på det som holder oss tilbake. I Auroras historie ligger en kraftig påminnelse om at vi alle har evnen til å sette oss selv fri.
Vi håper episoden inspirerer til frigjørelse. -
I denne episoden av "Påkobla" har vi gleden av å snakke med Gyrid Beck Solberg, en inspirerende bevisstgjører som brenner for å hjelpe mennesker med å finne sin indre motivasjon. Gyrid har holdt foredrag siden hun var tenåring, og hennes unike reise fra å arbeide med ungdom til å bli en ettertraktet foredragsholder har gitt henne verdifull innsikt og erfaring.
Gyrid deler sine personlige historier om mot og ansvarliggjøring av våre indre dialoger. Med inspirasjon fra sin far, Frank Beck, og hans læresetning "Det var godt det skjedde deg, for du er sterk nok til å takle det," har hun utviklet en dyp forståelse for resiliens og mental styrke.
I episoden snakker vi om hvordan Gyrid hjelper folk med å finne ut hva som gjør dem glade, og oppfordrer dem til å gjøre mer av dette i livene sine. Hun understreker viktigheten av å være bevisst på egen verdi og å ta ansvar for eget liv. Gjennom en filosofisk samtale utforsker vi glede, sårbarhet, og hvordan vi kan håndtere livets utfordringer med et positivt tankesett.
Vi får også innsikt i en spesiell lapp som Gyrid bærer med seg hver dag, spesielt når hun står overfor utfordringer. Denne lappen har en sterk kobling til hennes historie om mot og minner oss om forskjellen mellom skyld og ansvar. Gyrid deler også et kraftfullt sitat om takknemlighet “Det er ikke de lykkelige menneskene som er takknemlige, det er de takknemlige menneskene som er lykkelige”.
Denne episoden er et must for ledere, og alle som er opptatt av personlig utvikling og mental helse. Bli med oss på en reise mot større bevissthet, ansvar og glede i hverdagen.
Lytt nå og la deg inspirere av Gyrid Beck Solbergs innsikter og erfaringer. -
I denne episoden av Påkobla dykker vi inn i temaet modig lederskap sammen med Hege Aamotsmo, en erfaren HR-direktør med bred internasjonal erfaring. Hege deler sin innsikt om hvordan mot og ærlighet kan være avgjørende for å lykkes som leder. Hun tar oss med gjennom historier fra sin karriere, der hun har utfordret både seg selv og sine omgivelser til å våge å ta plass, gjøre nødvendige endringer, og alltid sette verdier i sentrum.
Hege snakker om viktigheten av å kjenne etter om man er på riktig sted, og hva man bør gjøre når man oppdager at man har blitt en mindre versjon av seg selv. Modig lederskap kan innebære å forlate et selskap når kulturen ikke lenger samsvarer med ens egne verdier, og å tørre å stå for det som er riktig selv når det er ubehagelig.
Vi får også høre om en rekrutteringskampanje som utfordret både Hege og hennes daværende ledergruppe, men som viste seg å gi gode resultater.
Sammen dykker vi ned i flere historier om modig lederskap og hvordan mot har vært medvirkende for å lykkes i store omstillingsprosesser. Hun deler hvordan mot i ledergrupper kan skape trygghet og fremme åpenhet, og hvorfor det er viktig å ha de vanskelige samtalene for å oppnå bedre beslutninger.
Episoden gir verdifulle innblikk i hvordan ledere kan bruke mot til å styrke både organisasjonen og de menneskene de leder.
Bli med oss i denne inspirerende samtalen om lederskap og hvordan du som leder kan vokse ved å våge å utfordre komfortsonen. -
Har du noen gang følt deg usikker på om du skal ta det neste steget? Eller kanskje du har lurt på hvordan du kan skape en mer positiv og inspirerende arbeidsplass? I denne episoden av Påkobla får vi besøk av den entusiastiske foredragsholderen og forfatteren Nina Nakling. Med sin smittende entusiasme og klare budskap inspirerer Nina oss til å leve mer modig og å gripe mulighetene som kommer vår vei. Sammen dykker vi ned i temaer som foreldrerollen,, lederskap og betydningen av å si ja til livet.
Si ja til livet: Nina Nakling er kjent for sitt motto: "Si ja før hodet har forstått hva kjeften har sagt." Hun oppfordrer oss til å være åpne for nye erfaringer og muligheter, selv om det føles ukomfortabelt. Ved å si ja til livet, utvider vi våre horisonter og oppdager nye sider ved oss selv.
Vær modig: Å være modig betyr ikke å være fryktløs, men å handle til tross for frykten. Nina understreker viktigheten av å ta det første steget, selv om vi er usikre. Med sitt motto "Vær modig, ett skritt frem, tenk om det går!" inspirerer hun oss til å handle målrettet mot våre mål.
Lederskap og personlig vekst: Nina deler sine tanker om hvordan vi kan være bedre ledere for oss selv og andre. Hun understreker at god ledelse handler om å inspirere, motivere og skape en positiv arbeidskultur. Ved å være et godt forbilde og ved å gi andre muligheter til å vokse, kan vi bidra til å bygge sterke og engasjerte team.
Fra barneoppdragelse til lederskap: Nina tar oss med på en inspirerende reise om hvordan hun som pedagog jobber med barn og oppdragelse. Her er det mange paralleller til lederskap.. Hun viser hvordan de samme prinsippene om tillit, empati og åpenhet gjelder både i familien og på arbeidsplassen.
I en verden som ofte preges av stress og usikkerhet, er det viktig å huske på betydningen av å leve et meningsfylt liv. Nina Nakling inspirerer oss til å være modige, nysgjerrige og åpen for nye muligheter. Ved å følge hennes råd kan vi både som enkeltpersoner og som ledere bidra til å gjøre verden til et bedre sted.
Vi håper episoden igangsetter noen refleksjoner og får deg til å trekke på smilebåndet. -
Maria Peltokangas er en uperfekt bærekraftsentusiast. Det vil vi også være!
Maria er opprinnelig finsk og gidder ikke Rapakalja. Hun vil at vi kutter ut å bruke fancy ord på målinger og strategier som ingen egentlig forstår. Vi trenger å stille masse spørsmål om hva bærekraft betyr for oss og virksomhetene vi jobber i. Du finner forklaringen om Rapakalja i episoden:)
Hun kan utrolig mye om bærekraft og i denne episoden gir hun inspirasjon til oss alle om hvilke viktige valg vi trenger masse mer bevissthet rundt.
Vi skal ta gode valg idag som tar vare på nåtiden og fremtiden, for oss selv og kommende generasjoner. Det krever bevissthet og kunnskap i alt vi gjør, som privatpersoner, husstander, nærmiljø og i virksomhetene vi jobber for.
Hun driver sitt eget selskap, Corporate Good der hun sertifiserer virksomheter innen B-corp. Og dersom en virksomhet ikke er klare for det, kan de komme godt igang med gode tiltak ved å lese boken hennes;
Bærekraftig business.
Maria er opptatt av hele spekteret av energi. Vår egen energi, energien i samhandling, og verdens behov og bruk av energi.
Hun vil få flere mennesker til å leve meningsfulle liv som tar vare på kloden vår samtidig. Det gjør at denne episoden kommer med budskap til alle. -
Bli med oss på en tankevekkende reise inn i styrerommets komplekse verden sammen med den innsiktsfulle Vidar Top. I denne episoden av Påkobla, med tittelen "Tie og Krige i Styrerommene," utforsker vi de uoppdagede områdene av styrerommet.
Ved å avdekke de usynlige historiene som utspiller seg i blant styremedlemmer,, kaster Vidar lys over samspillet mellom følelser, rasjonalitet og maktkamp rundt beslutningsbordet. Gjennom årene med å fasilitere ulike styremøter globalt, utfordrer Vidar den konvensjonelle visdommen om følelsesløs beslutningstaking i styrerommet.
Oppdag den nyanserte verdenen hos styremedlemmer som vever historier om hverandre, effekten av uttalte sannheter, og kunsten å navigere konflikter med åpenhet.
Forbered deg på å avdekke lagene av styrekommunikasjon, utfordre fordommer og omfavne den transformative kraften av ærlige samtaler. Ta del i denne opplysende reisen med Vidar Topp mens vi dekoder essensen av "Krige og Tie i Styrerommene." -
Bjørn Erik Thon er likestillings- og diskrimineringsombud. Han har en lang karriere bak seg som toppleder, og i dag bruker han sin erfaring for å fremme likestilling og bekjempe diskriminering på grunnlag av blant annet kjønn, etnisitet, religion, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsiditet, kjønnsuttrykk og alder.
Det krever endel mot fra både han og resten av organisasjonen for å strekke lovverket, og prøve saker for diskrimineringsnemnda. Da er det viktig å finne ut av hvordan de kan stå rakrygget uansett utfall.
Da smittestopp appen ble lansert under covid, jobbet Bjørn Erik i Datatilsynet. Dette var en sak som utfordret personvernet og hvor det var riktig å reise sak. Dette krevde mot, allikevel kjente han seg trygg underveis fordi de baserte prosessen på verdier som handlet om å være åpen, etterrettelige og hele tiden kommunisere tydelig.
Rollen hans er offentlig og vi kan ofte se han på TV, på en scene eller høre stemmen hans på radio. Det gjør det kanskje overraskende å høre at han har hatt utfordringer med sceneskrekk.
Bjørn Erik imponeres av de yngre arbeidstakerne, og er ivrig etter å gi dem utviklingsmuligheter hvor de får utfordret seg i jobben.
Sammen med Bjørn Erik utforsker vi diskriminering i arbeidslivet, og hva arbeidsgivere
kan gjøre for å våge å ansette mennesker som er annerledes enn dem selv.
Det nærmer seg Pride, og vi måtte innom saken i Ålesund og forbudet mot å flagge på barne og ungdomsskolene.
Vi lærte mye gjennom samtalen, og håper du henter med deg noen skatter fra denne episoden. -
Anja Hammerseng-Edin er godt kjent som en av våre kjære håndballjenter. Etter en idrettskarriere kommer ofte en annerledes hverdag, og nå har hun trukket ut essensen av alt hun lærte i idretten til å gjelde i et liv som gjelder enda flere av oss enn toppidrett.
Med sin erfaring fra Håndball landslaget, trekker hun paralleller til næringslivet og driver idag “Heart Mentality”, et treningssenter for hodet.
Vi snakker med Anja om elefanter, prestasjoner, hvordan vi mennesker kan endre tilstand bevisst, fokus, og hun introduserer oss til begrepet “restitusjonsskam”.
I idretten vet vi at restitusjon er en viktig nøkkel til prestasjon. Det trenger vi å huske på i resten av livet også. I næringslivet er vi så opptatt av prestasjon at vi glemmer å regulere tilstand, slik idrettsutøvere gjør.
Og idet vi tror vi skal avslutte episoden, gir Anja oss en utfordring som vi ble overrasket over. Og den gir deg som lytter et enkelt verktøy du kan bruke i din hverdag til å endre din egen tilstand.
Podkasten er produsert av Mottaket Media. -
Ulrik Nerløe har gått en lang bevissthetsvei der han gikk fra å være forretningsmann i det klassiske hamsterhjulet til å skrive bok om hva det krever å heve sin egen bevissthet.
Boken, Livsbroen, er en personlig beskrivelse av hans egen reise og anbefales varmt.
Vi mennesker bærer våre egne historier som vi forteller oss selv. I våre overbevisninger har vi blinde vinkler hvor vi ikke helt klarer å se oss selv. Der trenger vi ofte noen perspektiver utenfra.
98% av tankene våre kommer fra underbevissthetens programeringer. som vi mottar i alderen 0-7 år. Så kan vi komme til et punkt der vi oppdager speilet og blir oppmerksomme på at vi kan omprogrammere de programmene som ikke fungerer optimalt.
Rent fysisk er alt energi. Dette vet kvantefysikere. Både tanker, følelser og ord er energibevegelser.
Energi er virkelig alt rundt oss og inni oss. Det er fascinerende å tenke på hvordan tanker, følelser og ord kan ha en så stor innvirkning på vår egen energi og på energien til andre.
Det er viktig å være bevisst på hva slags energi vi sender ut i verden, både for vår egen del og for de rundt oss. Å være oppmerksom på våre egne energibalanser kan hjelpe oss med å leve mer harmoniske liv og å være mer bevisste på hvordan vi påvirker andre.
Det er flott at Ulrik i denne episoden inviterer oss til å utforske og kjenne på våre egne energier. Det kan være en reise som åpner opp for nye innsikter og muligheter for vekst og utvikling. Så la oss alle ta imot denne utfordringen og begynne å lytte til og respektere energiene som bor i oss. -
Jan Ketil Arnulf er psykologen som ville bli spesialist, men oppdaget sin egen rastløshet og dermed ble veien til underveis. Med tiden har han betraktet seg selv som handelsreisende i psykologi for folk som kan noe annet, og han ønsker å skape aksept for at lederposisjonen er en mye mer kompleks posisjon enn det folk liker å tenke.
Ketil har en herlig vinkling på organisasjon og ledelse og han har hentet sine perspektiver gjennom å holde Lederutviklingsprogrammer i vesten og i Kina, han har både forsket og undervist samtidig som nysgjerrigheten på faget «Ledelse» har vært en drivkraft.
Han deler sine refleksjoner rundt at mot er noe som ikke er synlig utenfra, og de modige historiene i denne episoden gir tilbakeblikk til krigsår, familietaushet og generasjonskulturer.
Mot for ham, er når han kjenner selv at han er på gyngende grunn.
Episoden beveger oss gjennom familiehistorie og krigshistorie, heltehistorier, arv og miljø, og det bringer oss til å reflektere over i hvilken grad vi mennesker forstår hva vi er en del av når vi står midt oppi noe?
Hva kan vi snakke om og hvordan vet vi hvem som har rett til i en organisasjon å si hva vi har lov til og hvilke roller vi har?
Anna og jeg opplevde en ekspert i perspektivtakning og ønsker deg en god reise! -
Bli med oss når vi dykker ned i den fengslende reisen til Åsmund Seip, et allsidig menneske - poet, artist, filmskaper og hengiven familiefar. For tiden på turné i Norge med visepoesi-duoen Håp, deler Åsmund sine personlige og dype erfaringer med å omfavne sårbarhet og ekthet i livet sitt.
Oppdag opprinnelsen til Håp, et hjertevarmt samarbeid mellom Anna og Åsmund, født ut av en ekte forbindelse og felles visjon om å gjøre verden til et varmere sted.
Gjennom musikken og poesien deres inviterer de oss til å fjerne lagene av skuespill og avsløre våre sanne selv, og oppleve magien ved ekte menneskelig forbindelse.
I denne episoden forteller Åsmund om skapelsen av sin første bok, "100 dager med kjærlighet," under en utfordrende periode som pappa til to små gutter.
Gjennom skriving og meditasjon fant han trøst og inspirasjon, noe som kulminerte i en bok som utstråler mot og emosjonell ærlighet. Bli med oss når Åsmund deler et stykke fra boken sin, som tenner en tankevekkende diskusjon om å navigere følelser og finne indre styrke.
Sammen med Åsmund reflekterer vi over temaer som angst, aksept og den transformative kraften ved å møte våre frykter med mot. Gjennom personlige anekdoter og innsikter kaster han lys over viktigheten av tillit, sårbarhet og den helbredende kraften ved delte opplevelser.
Fra diskusjoner om liv og død til den kreative prosessen bak skriveverkstedene hans, tilbyr Åsmund verdifulle innsikter og praktiske tips for de som ønsker å begi seg ut på sin egen skriveferd.
Lytt til denne berikende samtalen som feirer skjønnheten ved å være menneske og motstanden som finnes i å omfavne våre sanne selv. Bli med oss på denne inspirerende episoden av "Påkobla" når vi avdekker dybden og visdommen delt av Åsmund Seip, og minner oss alle om å våge å være menneske og omfavne hele spekteret av våre følelser og erfaringer. -
Denne uken kobler vi oss på Generalsekretæren i ReddBarna, Birgitte Lange. Hun har en lang lederkarriere og i studio deler hun flere av sine viktigste læringspunkter fra karrieren med oss. Blant annet snakker vi om viktigheten av å kjenne seg selv og forstå hva det vil si å utøve ledelse. Som leder har du en stor påvirkning på andre menneskers livskvalitet. Det setter høye krav til deg som person og dette ansvaret trenger ledere i større grad å ta innover seg.
Det å arbeide i en bistandsorganisasjon i den verdenssituasjonen vi nå lever i er krevende. Birgitte deler noen av ReddBarnas strategier for å klare å holde ut. Blant annet sier hun at det er svært viktig å ta pauser (med god samvittighet) og kontinuerlig lete etter håp.
Håpet kan ikke overvurderes. For dem som arbeidet og bor i Gaza nå, har det en verdi at ReddBarna i Norge har håp og står på for å forsøke å løse utfordringene. Det har en stor effekt for kollegaene.
Vi som sitter i Norge kan ikke gi opp håpet.
Det samme gjelder for deg og meg - vi kan ikke gi opp håpet om en bedre verden. Alle kan gjøre noe, og det er bare å starte med seg selv og sitt nærmiljø.
Birigtte har nå valgt å si opp sin stilling som Generalsekretær i ReddBarna. Eventyret som nå ligger foran henne er å starte opp sitt eget selskap, hvor hun skal rendyrke ledelse og det å jobbe med ledere. Fremover vil hun ha en visjon som handler om å skape trygge ledere. slik at de kan utøve ledelse så godt som mulig.
Det er nesten som en ny forpliktelse har kommet til overflaten. For etter å ha vært så heldig å få være leder i mange organisasjoner i et langt yrkesliv, kommer trangen til å ville gi noe tilbake. Og ledelse, det har vi gjennom denne episoden forstått at Birgitte virkelig kan mye om. Så nå er det bare å lene seg tilbake og ta inn kunnskapen som Birigtte varmt formidler videre i denne episoden. -
I denne sterke episoden av "Påkobla" dykker vi inn i historien til Marius Ulekleiv, en mann av mange kontraster - fra fotballspiller til politi, med et ønske om å bli en del av beredskapstroppen og en dedikert far til to små gutter.
Marius har lært seg å omfavne sine sårbare sider, noe som har beriket livet hans på en dyp måte.
Vi utforsker Marius' reise med hverdagsmotet, og hvordan han har lært å se og hjelpe andre i deres sårbare øyeblikk. Han deler ærlig om sin kamp med panikkangst, selvforakt og skam, og hvordan han til slutt fant veien ut av det mørke hullet med hjelp fra sine nærmeste og profesjonell støtte.
Gjennom Marius' historie lærer vi om viktigheten av å møte sårbarheten vår, bygge motstandskraft mot skam og gi oss selv den kjærligheten vi fortjener.
Vi oppfordres til å være modige, bry oss om andre og ta imot hjelp når vi trenger det mest. Bli med oss på en sjelsettende reise gjennom Marius' liv og oppdagelsen av styrken som bor i oss alle.
Trenger du hjelp kan du ringe hjelpetelefonen Mental Helse på: 116 123 - Mostrar más