Episodios
-
În acest episod, vă împărtășesc o idee valoroasă care a rămas cu mine: cuplul este nucleul comunității. Când în comunități avem abandon școlar, adicții sau violență, acestea sunt niște simptome ale comunității. Cauza este comunitatea nesănătoasă, iar nivelul micro al comunității este cuplul. Astfel, având cupluri prospere construim comunități prospere! Încă din facultate eram absorbită de psihologia de cuplu, motiv pentru care am și continuat să mă formez în psihoterapie de cuplu și de familie. Am văzut-o mereu importantă, dar niciodată nu am reușit să pun cuplul în perspectiva complementară oferită de autori. Sper că v-a plăcut și vouă cartea povestită și vă mai aștept și la ediții viitoare din Podcastlab! 🎙️🎧
-
📊 Ce spun datele statistice despre avantajele de a fi într-o relație? Mai multe în episodul de azi!
-
¿Faltan episodios?
-
🗯️ Când ne aprindem într-o discuție în cuplu, pare ca și cum toată rațiunea ne părăsește și spunem lucruri pe care apoi le regretăm 😞. De ce? Fiindcă creierul are o minte a lui 🧠. Vă invit să ascultați în episodul de azi ce se întâmplă în ”mintea” creierul când ne aprindem și cum putem să controlăm asta?
-
Ce credeți că au în comun negativitatea 🖤 și dorința 🔥? În episodul de azi explorăm cum negativitatea poate fi o dorință mascată 🎭. De multe ori ne dorim ceva de la celălalt și nu știm cere asta într-un mod eficient. Vă invit să aflați rețeta pentru cum putem formula o cerere de schimbare a comportamentului care să fie atrăgătoare și pentru celălalt.
-
”Cum să te superi din atât?!?! 🙄” Sună cunoscut? În episodul de azi abordăm negativitatea care poate apărea în cuplu prin gândirea critică, competiția și ”feedback-ul” constructiv. Partea aceasta din carte m-a ajutat să pot să empatizez mai mult în orice fel de relație, fiindcă am văzut conceptul de negativitate dintr-o altă perspectivă. Vă invit și pe voi să o explorați! 🎧
-
💬 Monoloage paralele sau dialog? În episodul de azi aflăm despre 3 pași concreți prin care să comunicăm eficient în cuplu ❤️. Majoritatea spun că pasul doi e cel mai dificil, așa e și pentru voi?
-
Așa-i că de multe ori și vouă vă e urât să lăsați garda jos în cuplu?🛡️ Dacă vă treziți că voi faceți mai multe pentru celălalt? 😨 Mai multe despre nevoia de a fi în centrul atenției în cuplu în episodul de azi!
-
👻 Mulți dintre noi vedem conflictul ca un mic monstru de care ar trebui să ne ferim. Dar dacă defapt conflictul e un progres pe cale să se întâmple?🤔 Mi-a plăcut mult acest capitol fiindcă normalizează și arată cum ne putem folosi de conflict pentru a ne crea abilități noi. Vă invit la ascultat! 🎧
-
Nu vi se pare și vouă că de multe ori relația pare ca o luptă pentru putere? ⚔️ ”Tu niciodată nu faci nu știu ce 😤”, sau ”Tu întotdeauna faci nu știu ce 😠”. Mi-a plăcut tare mult cum autorii normalizează lupta pentru putere în cuplu și cum o explică prin niște metafore ușor de înțeles: țestoasa🐢 și grindina🌨️. Eu cu siguranță sunt grindina, voi în care vă regăsiți?
-
Când am citit titlul primului capitol din ”Împreună la bine și la greu”, recunosc că mi-am dat puțin ochii peste cap 🙄. Nu prea îmi place când aud genul de ”predicții” despre durata scurtă a iubirii. Cu toate astea, pe parcursul capitolului, am văzut ideea asta dintr-o perspectivă diferită, deloc inconfortabilă 😌. Vă invit și pe voi să o descoperiți! 🎧
-
DESPRE CE E VORBA? Un podcast în care îți povestim, pe scurt, cărțile noastre preferate din psihologie pentru ca tu să nu ratezi informații și idei valoroase. Deschidem podcastul cu cartea ”Împreună la bine și la greu, 10 adevăruri salvatoare pentru relația de cuplu” de Harville Hendrix și Helen Hunt.
”Împreună la bine și la greu” este o hartă esențială și accesibilă pentru construirea unei relații puternice în lumea modernă. Autorii bestseller-ului, Harville Hendrix și Helen Hunt au distilat în zece adevăruri esențiale ceea ce au învățat despre cum să creezi o relație satisfăcătoare și de succes, atât din propria lor călătorie de zeci de ani, cât și din laboratorul căsătoriilor pe care îl susțin de câteva decenii.
Această carte este pentru toate cuplurile. Ea oferă instrumente practice necesare pentru a transforma relația cuiva într-una plină de satisfacții și de bucurie. Scrisă cu umor, compasiune, și onestitate, „Împreună la bine și la greu” este un plan strategic pentru crearea unui parteneriat mai puternic și mai satisfăcător al zilelor noastre.
Te invităm să asculți episodul #1 din PodcastLab: ”Dragostea romantică este o iluzie?”