Episodios
-
Solution aversion. Așa îi zic specialiștii. Și este una din cele mai pârdalnice methene pe care le avem ca oameni. Și care sapă grav în ceea ce am putea numi înțelegerea lumii din jurul nostru și așezarea noastră benefic în ea.
A fost un șoc pentru mine să citesc despre conceptul acesta. Că mi s-au luminat creierii capului când am realizat de câte ori am greșit așa. Respingând întreaga problemă pentru că nu îmi plăcea soluția. Este un concept care, după ce l-am rumegat corespunzător, am realizat că mi-a schimbat radical modul în care mă raportez la multe lucruri care mi se întâmplă în viață.
Că așa funcționează solution aversion: respingem o problemă pentru că nu ne place soluția propusă pentru rezolvarea problemei.
-
¿Faltan episodios?
-
Ia să vedem dacă îți place varianta audio a newsletterului.
Am decis să fac asta pentru că am primit două feluri de mesaje:
Mesajul 1. ”Domle, nu am timp să îți citesc newsletterele kilometrice, fă-le podcast, că așa le pot asculta în mașină”.
Mesajul 2. ”Sunt nevăzător și m-ar ajuta mult să pot să ascult newsletterul dumneavoastră”.
Ia ghicește care mesaj se află la baza a 96.54% din decizia mea de a citi newsletterul? Exact, ai ghicit :)
Să îmi zici, te rog, cum ți se pare. Ce ar mai putea fi îmbunătățit. Căci îmi pare că ai cam văzut că țin cont de feedbackul pe care îl primesc.
Spor la audiție!
Ah, încă ceva: evident că n-am cum să îți citesc linkurile pe care le dau în newsletter :)) Așa că, dacă în timp ce asculți ți se pare ceva interesant și mai de explorat, revino la varianta scrisă. Și dă click, știi cum zic.
-
Am ajuns și în The Big Four, cum li se zice, cu seria #LaCeAjutaUnMBA. Ca să aflu și părerea cuiva din această zonă.
Așa că l-am luat la întrebări pe Vlad Boeriu, Tax & Legal Partner-in-Charge at Deloitte Romania. Care mi-a zis direct, dar succint și succint, dar direct la ce l-a ajutat absolvirea unui MBA la City College.
Poate îți dăm idei, zic. În sensul că eu din această toamnă mă apuc de acest MBA.
Aia zic :)
-
Am rugat-o pe doamna Olga Șchiopu să își facă un pic de timp. Și să îmi răspundă la întrebarea #LaCeAjutaUnMBA. Ceea ce doamna a făcut. Între două zboruri. Motiv pentru care îi mulțumesc. Pentru că și dânsa, așa cum au făcut-o toți ceilalți lideri de business cu care am făcut interviuri în această serie (îți dau link în comentarii dacă vrei să le vezi), m-au făcut să mă decid: o să încep și eu un MBA la City College Romania, University of York Europe Campus. Apropo de cei care ar vrea să facă un MBA și nu s-ar da în lături să fie și colegi cu mine :D
-
Mircea Busuioceanu este Chief Risk Officer la Raiffeisen Bank. Din această perspectivă am povestit cu el #LaCeAjutaUnMBA. În cadrul seriei realizată în parteneriat cu City College Romania, University of York Europe Campus. Mircea este un om al cifrelor. Al exactității. Dar și al calculării de riscuri. Și de recomandat ce și până la ce nivel merită un risc asumat. Așa și cu MBA. Unde nu există neapărat riscuri, dar există niște costuri. Care țin în special de resursa de timp pe care o pui la bătaie. Doar că rezultatele depășesc cu mult investiția. Aia zic :) #parteneriat
-
A început de la cărător de bagaje în aeroport și a ajuns până într-o funcție de top management. Și la un moment dat a simțit că se plafonează. Așa că a decis să facă un MBA la City College Romania, University of York Europe Campus. Zice că a fost o decizie excelentă. Și ne mai zice și cum și cât de mult l-a ajutat ce a învățat acolo. O discuție relaxată, dar lejeră cu Vlad Stoicescu
-
- Auzi, să nu mai îmi spui doamnă, să îmi spui Gabi. - Bine, Gabi. Așa s-a încheiat interviul cu Gabriela Nistor, Deputy CEO - Head of Retail at Banca Transilvania, din seria #LaCeAjutaUnMBA. Asta după ce tot interviul am vorbit politicos (da, știu, cumva neobișnuit la mine...) cu dumneavoastră. Dar cât de mult mi-a plăcut interviul (ți-l dau în comentariu)... Cu câtă relaxare, dar fermitate a vorbit doamna ăăăă Gabi despre leadeship, despre ce înseamnă să conduci echipe mari, despre cum te ajută MBA la respectul de sine și la alte chestiuni.
-
O discuție scurtă și la obiect despre #LaCeAjutaUnMBA cu Marian Ignat, Head of Retail Distribution BCR. În care poți să afli ce înseamnă pentru un manager de top din domeniul financiar knowledgeul obținut la MBAul realizat la City College University of York.
-
Am vorbit cu Virgil Scripcariu la Ivan Patzaichin Fest 2022. La fix 1 an după ce Ivan a plecat în ceruri... Sculptura este superbă. Și Virgil ne spune mai multe despre ea.
-
Vorbește atât în calitatea sa de Director, Suport Renewals Central Eastern Europe, Nordics and Comonwealth of Independent States. Dar și în calitate de tânăr profesionist. Care urmează un plan de carieră bine stabilit.
-
”Oamenii de comunicare nu au nevoie de MBA, ce să facă cu el?!”. Păi, ia hai să o auzi pe Simona Stoica, Communications Leader- Central& South East Europe at Lenovo, vorbind despre asta. Despre #LaCeAjutaUnMBA. Simona are un MBA. Și, vorba aia, nu îi este frică să îl folosească :D O să auzi în discuția pe care am avut-o cu ea motivele pentru care ea crede că merită să faci un MBA.
-
Unul din regretele mele profesionale este că nu am făcut un MBA.
Bine, ai putea zice că la aproape 48 de ani nu-s chiar așa de bătrân. Și aș putea să mă apuc. Așa zice și Alina Toader de la City College Romania, University of York Europe Campus. Că nu la vârstă să mă uit. Ci la altceva.
Așa că am luat-o la întrebări. Iar răspunsurile sale s-ar putea să fie și pentru tine :) -
Din interviul cu Iancu Guda am înțeles un lucru care mi-a mărit regretul: dacă aș fi făcut MBA, aș fi putut ajunge mult mai repede la performanțele la care am ajuns. Practic, aș fi înjumătățit timpul. Ceea ce m-a pus pe gânduri. În sensul că aș vrea ca cei mai tineri (nu doar la buletin!) decât mine să nu mai facă această greșeală. Și sa în serios, în foarte serios, ideea de a urma un MBA. ”OK, ok”, mi-am zis, ”dar cum să îi ajut pe oameni să înceapă să se gândească la această decizie?”. Răspunsul a venit dintr-o discuție cu Alina Toader de la City College Romania, University of York Europe Campus. Alina a zis că îi place ideea. Așa că iată un episod din ceea ce eu numesc #LaCeAjutaUnMBA.
-
Într-un interviu foarte deschis, în care poți să afli cum a ajutat-o MBAul absolvit la City College, University of York Europe Campus. Ce mi-a plăcut din discuția cu Florina a fost că am înțeles cât de important este un MBA nu doar din punct de vedere al lucrurile pe care le înveți pe linie de business. Ci mai ales în ceea ce privește respectul de sine. Încrederea pe care ți-o dă faptul că ai reușit să faci și acest pas foarte mare în ceea ce Florina numește educația continuă. Sper să îți fie de folos ce vei afla din interviu și să te facă să te gândești dacă ar fi o variantă bună pentru viitorul și cariera ta să te apuci și tu de un MBA.
-
Cătălin Striblea este unul din jurnaliștii mei preferați. Îl respect enorm pentru echilibrul de care dă dovadă. Extrem de puțini oameni (și știu destui) sunt în stare să fie atât de moderați, de echilibrați. Și am simțit mereu că am multe de învățat de la el. Și învăț în continuare.
Interviu din seria #Influprenorii, în pregătirea cărții mele cu același titlu.
-
Am vorbit Cu Amalia despre ce face ea ca influencer. Cum vede meseria asta. Cum a ajuns să o facă. Și alte cele conexe, ca să le zic așa. Cu mențiunea că interviul cu Amalia face parte din seria de interviuri cu influenceri (le găsești pe blogul meu #dacăe) în pregătirea cărții mele #Influprenorii.
-
La ce te ajută Bookster. Și cum poți să faci abonament pentru angajații tăi (așa funcționează serviciul, doar pentru companii). Și mai multe. Căci discuția cu Teodora, CEO Bookster, a fost una relaxată. Cam cum este feng shuiul brandului, de altfel.
-
Așa zic niște studii. Care, ca orice studii, îți zic de multe ori ce ai vrea tu să auzi. În sensul că, spre exemplu, ai vrea să îți confirme că tu de aceea te înscrii la tot felul de cursuri pentru că te ajută să îți întărești stima de sine, ca să zic așa. Dar mai bine să îl lăsăm pe Marian Rujoiu, il capo di Life-University, să ne spună mai multe. Că el știe cel mai bine, desigur.
- Mostrar más